Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy kinek mi a tapasztalata véleménye a Gebruder Eberhardt ekéről!? Azthiszem 330 a száma, ez a 2x2es manuális váltva forgatós!45ös ekevasak vannak rajta!Így látatlanba szerintetek mennyi pénzt lehetne érte adni? mennyire bírja a kiképzést?
előre is köszönöm!
Mi a bajod ezzel az ekével.
A Kühne sem lesz jobb. Ez jóval csavartabb kormánylemezű. Hanyas fogással mész az MTZ-vel? Milyen sebességben? Milyen mélyen?
Nincs jobb akart lenni ill. a figyelmedbe tudnám ajánlani az enyémet.
Mi előtt bárki bármit gondolna nem azért eladó mert rossz vagy egyébb más gondja baja van egyszerűen nem használom kinőttem.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/6153479/K%C3%9CHNE_KMF_3/35.html
Válasz #3565. hozzászólásra
Üdv!
Sikerült össze hozni az ekét szereztem összeforgatott 10x10-es u szelvényt kaptam kölcsön egy 200-as invertert ( ha egy darab drótot fogtam volna bele azt is elhegesztette volna) és össze raktam komplettre ki is próbáltam már csak egy festés hiányzik róla de úgy voltam vele nem festem le majd csak ha kibírja a vallatást szerintem nem lett rossz teszek majd képet is az ekefejek távolsága kb 100 cm a gerendely magasság pedig 75 cm
Nekem ilyen volt, nagyon szépen szánt és szerintem könnyű húzású.
Használtba ennél jóval olcsóbban is találni!
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5445540/Eke-3-35-os.html
Ilyet azért lehetne olcsóbban is találni szerintem , mi nemsokkal drágábbért réselt lemezest, kicsit újabb szériát vettünk tavaly. Ahhoz a zetorhoz szerintem két fej bőven elég, nálunk a 95 lovas zetornak épp elég a három fej 35 cm fogáson. ( középkötött föld kötött agyagos foltokkal, domobldal stb.)
A képen látható első két ekefej típusát, "márkáját", fajtáját szeretném megtudni. Elvileg IH ekevas van rajtuk, de a kormánylemez más és a kormánylemez előtét is háromszög alakú, más mint az IH.
Abban a tudatban,hogy IH fejeke vannak rajta szereztem egy 3. fejet ami elvileg IH közép mély szántó fej, de nem egy forma,más mint a z első kettő.
Vagy csak a kormánylemez más? Tehát ilyen ekefejet keresek, aki tud segíteni kérem jelezze.
Köszönettel Csaba
A képen látható első két ekefej típusát, "márkáját", fajtáját szeretném megtudni. Elvileg IH ekevas van rajtuk, de a kormánylemez más és a kormánylemez előtét is háromszög alakú, más mint az IH.
Abban a tudatban,hogy IH fejeke vannak rajta szereztem egy 3. fejet ami elvileg IH közép mély szántó fej, de nem egy forma,más mint a z első kettő.
Vagy csak a kormánylemez más? Tehát ilyen ekefejet keresek, aki tud segíteni kérem jelezze.
Köszönettel Csaba
:) még sose szántottam.
Köszönöm a választ.
igen, elvileg a két U gerenda közé ha beteszem a csövet akkor úgy jön ki hogy a hegesztés mindhármat fogja.
a leírtak alapján körbenézek még, ha minden igaz van sarokvasam is ebben a méretben, 4 darabbal körberakatom akkor neki a csövet, és akkor mehet szántogatni.
Az már biztosan el fogja bírni. Ha ennél a formánál maradsz, akkor érdemes lenne a csövet először az alsó U vasba 20 centinként 5 centis varrattal belehegeszteni, majd úgy rá a felső U vasat, de ettől még lehet h. mégjobb lenne, ha akkora lenne a cső, h. egy centire eltartaná egymástól a két U vasat, és úgy végighegeszteni, h. a varrat egyszerre fogná össze mind a hármat. Igazából, mivel a varrat jelentősen erősebb lesz ezektől az anyagoktól, érdemesebb lenne úgy fordítani a gerendát, h. a varrat alul és felül legyen, így terhelve lenne a varrat is. Ha a varrat a gerenda két oldalán, középen van, akkor szántás közben a terhelése elenyésző. ( de ezt gondolom te is érzed). Amúgy ez a megoldás, a váz merevsége szempontjából nézve a legrosszabb. Sokkal többet bírna, ha pl. a két U vasat összehegeszted, és a csövet fölé tennéd 6-8 centivel és 40 centinként egy 50 v. 80 X 10 es laposvassal összekötnéd őket. Én valamikor megerősítettem egy ekét, aminek 2 db , 100as U vasból volt a váza, fölé tettem a második, és harmadik ekefejnek még egy 100as U vasat. A 105-ös MTZ nem bírta elhajlítani. Még az sem kizárt, h. ennek valaha feltettem ide a fotóját is.
Szeni én innen látom hogy te nagy mestere vagy ennek a vas dolognak,
jóbarátom akarna magának ekét varázsolni mert lett neki 3 ekefeje a sehonnan. vagy jobb ha nemtudom honnan.
na ő is ezt a 120 körüli U profil dolgot gondolta.
de olvastam itt közben hogy nem elég.
120x60 as U gerendám van, 8 mm vastag az anyaga,
ha jobban körülnézek találok bele olyan varratnélküli csövet ami két egymással szembefordított ilyen U gerenda közé pont passzentos.
szóval ilyen a keresztmettszete:
[O]
csak ugye összeér a két U gerenda mintha négyzetprofil lenne.
a cső fala centi vastag.
A verdikt érdekelne, szerinted ez így kibírja ?
én nemtudom megítélni, hátha megtudod saccolni.
aztán ha azt mondod hogy ez így elég erős akkor leszabom neki a kért hoszt meg valamikor összeheggesztetem valami hozzáértőbbel.
fölösen nem akarom, időnként ezek az anyagok nekem jól jönnek, kár lenne pazarolni. de ha elbírja akkor gondoltam szerzek egy kis örömöt felebarátomnak :D
8296 hozzászólás
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy kinek mi a tapasztalata véleménye a Gebruder Eberhardt ekéről!? Azthiszem 330 a száma, ez a 2x2es manuális váltva forgatós!45ös ekevasak vannak rajta!Így látatlanba szerintetek mennyi pénzt lehetne érte adni? mennyire bírja a kiképzést?
előre is köszönöm!
Válasz #3598. hozzászólásra Se beforgató lemez se előhántoló , akkor mi lesz a kukiszárral??
Válasz #3598. hozzászólásra
Mi a bajod ezzel az ekével.
A Kühne sem lesz jobb. Ez jóval csavartabb kormánylemezű. Hanyas fogással mész az MTZ-vel? Milyen sebességben? Milyen mélyen?

Nem akarlak elkeseríteni ,de ez semmire való ránézésre
Válasz #3599. hozzászólásra
Hát még a negyvenes ,mint az enyém egy deka csutka szár nincs fönn!
Válasz #3597. hozzászólásra

Nincs jobb akart lenni ill. a figyelmedbe tudnám ajánlani az enyémet.
Mi előtt bárki bármit gondolna nem azért eladó mert rossz vagy egyébb más gondja baja van egyszerűen nem használom kinőttem.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/6153479/K%C3%9CHNE_KMF_3/35.html

Szia!
Bárki bármit mondhat a KHÜNE KMF 3/35 ekénél MTZ után nincs.
Könnyű húzni csodálatos utána a szántás és ami nem utólsó szempont hogy MAGYAR!
Ilyen van most de szerintem nehezen húzza a 82 mtz azért szeretném le cserélni valami jobbra a véleményetekre volnék kiváncsi

(a kép illusztráció)
Erről az ekéről kinek mi a tapasztalata jó vagy nem ( a kép csak illusztráció).

Üdv!
Sikerült össze hozni az ekét szereztem összeforgatott 10x10-es u szelvényt kaptam kölcsön egy 200-as invertert ( ha egy darab drótot fogtam volna bele azt is elhegesztette volna) és össze raktam komplettre ki is próbáltam már csak egy festés hiányzik róla de úgy voltam vele nem festem le majd csak ha kibírja a vallatást szerintem nem lett rossz teszek majd képet is az ekefejek távolsága kb 100 cm a gerendely magasság pedig 75 cm
Válasz #3593. hozzászólásra

Nekem ilyen volt, nagyon szépen szánt és szerintem könnyű húzású.
Használtba ennél jóval olcsóbban is találni!
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5445540/Eke-3-35-os.html
Válasz #3593. hozzászólásra
VN farmer l750-850-950... Ha találsz ennyiért.
Jó estét ki milyen ekét ajánl 82 Mtz után 250 ezer huf-ig ami nem váltóforgatós és jó
Válasz #3591. hozzászólásra
Az ürge vetit,mint a mozigépész, a román oldalon van...
Válasz #3590. hozzászólásra

ezektől a fotóktól kiveri az embert a víz
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/6305610/Lemken-Lemken-120-Valtvaforgatos-Eke.html
esetleg erről vélemény???
http://hg.axial.hu/eke/agromet-v5-4151-11.html/hu
Szerintetek milyen lehet ez az eke látta valaki???? Van valami nagy baja?
Válasz #3584. hozzászólásra

Gratula! Jó gazda gondosságával...
Szép munka
Válasz #3581. hozzászólásra
Elég jó a Pöttinger eke, nekem is ilyen van, kicsit nagyobb.

Felénk ilyen földet csak zsacskóban látni (magházföld)
Szép szántás!

Ez drága
Pottinger servo 25-ről valakinek véleménye/tapasztalata? 2010es kiadású, 7500eu-t kérnek érte. Mf 5455 után keresek ekét.

Válasz #3578. hozzászólásra
Ilyet azért lehetne olcsóbban is találni szerintem , mi nemsokkal drágábbért réselt lemezest, kicsit újabb szériát vettünk tavaly. Ahhoz a zetorhoz szerintem két fej bőven elég, nálunk a 95 lovas zetornak épp elég a három fej 35 cm fogáson. ( középkötött föld kötött agyagos foltokkal, domobldal stb.)
Válasz #3577. hozzászólásra

Legfeljebb leveszed az utolsó tagot és jó lesz cserére
Válasz #3577. hozzászólásra
http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Rabewerk_3fejes_valtvaforgo_eke_17874804.htm
Segítséget szeretnék kérni zetor 4340-hez/60le/ ekét milyen ajánlotok 2-3-as váltva-forgatósra gondolok,max 500ehuf-ig!!!
Üdv mindenkinek !

Köszönettel Csaba
Üdv mindenkinek !

Köszönettel Csaba
Üdvözlök mindenkit csővázas ekéhez keresek cső köldököt vagy komplett eke testet Szabolcs megye környékéről. Elérhetőségem: jani0315@freemail.hu
Üdv Mindenkinek. BONNEL váltvaforgatós eke alkatrészt hol lehet beszerezni?
Válasz #3571. hozzászólásra
:) még sose szántottam.
Köszönöm a választ.
igen, elvileg a két U gerenda közé ha beteszem a csövet akkor úgy jön ki hogy a hegesztés mindhármat fogja.
a leírtak alapján körbenézek még, ha minden igaz van sarokvasam is ebben a méretben, 4 darabbal körberakatom akkor neki a csövet, és akkor mehet szántogatni.
Köszönöm szépen mégegyszer.
Válasz #3569. hozzászólásra
Az már biztosan el fogja bírni. Ha ennél a formánál maradsz, akkor érdemes lenne a csövet először az alsó U vasba 20 centinként 5 centis varrattal belehegeszteni, majd úgy rá a felső U vasat, de ettől még lehet h. mégjobb lenne, ha akkora lenne a cső, h. egy centire eltartaná egymástól a két U vasat, és úgy végighegeszteni, h. a varrat egyszerre fogná össze mind a hármat. Igazából, mivel a varrat jelentősen erősebb lesz ezektől az anyagoktól, érdemesebb lenne úgy fordítani a gerendát, h. a varrat alul és felül legyen, így terhelve lenne a varrat is. Ha a varrat a gerenda két oldalán, középen van, akkor szántás közben a terhelése elenyésző. ( de ezt gondolom te is érzed). Amúgy ez a megoldás, a váz merevsége szempontjából nézve a legrosszabb. Sokkal többet bírna, ha pl. a két U vasat összehegeszted, és a csövet fölé tennéd 6-8 centivel és 40 centinként egy 50 v. 80 X 10 es laposvassal összekötnéd őket. Én valamikor megerősítettem egy ekét, aminek 2 db , 100as U vasból volt a váza, fölé tettem a második, és harmadik ekefejnek még egy 100as U vasat. A 105-ös MTZ nem bírta elhajlítani. Még az sem kizárt, h. ennek valaha feltettem ide a fotóját is.
Válasz #3569. hozzászólásra
Én akkor már vennék 120as150es varatnélküli csövet valami 12-15ös falvastagságut és arra tenném rá a fejeket valahogy.
Szeni én innen látom hogy te nagy mestere vagy ennek a vas dolognak,
jóbarátom akarna magának ekét varázsolni mert lett neki 3 ekefeje a sehonnan. vagy jobb ha nemtudom honnan.
na ő is ezt a 120 körüli U profil dolgot gondolta.
de olvastam itt közben hogy nem elég.
120x60 as U gerendám van, 8 mm vastag az anyaga,
ha jobban körülnézek találok bele olyan varratnélküli csövet ami két egymással szembefordított ilyen U gerenda közé pont passzentos.
szóval ilyen a keresztmettszete:
[O]
csak ugye összeér a két U gerenda mintha négyzetprofil lenne.
a cső fala centi vastag.
A verdikt érdekelne, szerinted ez így kibírja ?
én nemtudom megítélni, hátha megtudod saccolni.
aztán ha azt mondod hogy ez így elég erős akkor leszabom neki a kért hoszt meg valamikor összeheggesztetem valami hozzáértőbbel.
fölösen nem akarom, időnként ezek az anyagok nekem jól jönnek, kár lenne pazarolni. de ha elbírja akkor gondoltam szerzek egy kis örömöt felebarátomnak :D
Most csapjon le rá,akciós ár csak 80 ropi...
http://www.agrarkereso.hu/alkatresz/megmutat.php?hird=105789&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=&kereses=
Válasz #3566. hozzászólásra
Hali ma reggeli meló! https://www.youtube.com/watch?v=-BGJ-CW5bkI
Akkó most már a remény elfogyott hogy növeljem az eke fejek közt a távolságot occson
Válasz #3564. hozzászólásra
A B 200asnak 100x120 a váza , és kb 12 v. még ettől is vastagabb fallal, és olyan anyagból, h.olyat nemigen kapsz egy vidéki vasboltban.
Válasz #3563. hozzászólásra
Oly de jó!
pedig ha jól emlékszem a B 200-asnak ilyenből van a váza 2 összefordított "U"szelvényből de igaz 3 szög formájú a váz
Válasz #3562. hozzászólásra
Ha A-38 as anyag, az ötvenes simán elhajlítja, ha megakad. Még a két 100as U gerendát összefordítví is.
Üdv! Érdeklődnék , hogy eke gerendelynek megfelelne e egy 100x100 mm-es 4 mm falvastagságú zártszelvény 2 B200-as fej lenne rajta?
Válasz #3560. hozzászólásra
Holnap küldöm a képeket.
Válasz #3559. hozzászólásra
Hogyne érdekelne!
Az adatlapomon ott a címem küldenél pár képet? Ha olyan amilyenre szükségem van megeggyezünk!
Válasz #3558. hozzászólásra
25000ft/3pár!!!
Válasz #3557. hozzászólásra
Melyik fajta? Mit gondolsz értük?
Válasz #3554. hozzászólásra
Szia!Nekem nagyon olcsón van 3 pár eladó!Mármint opal 90-hez előhántoló.