Válasz Karesz49 #9917. hozzászólásáraNem arra gondoltam. Mondjuk egy tefen vagy dosatron tápoldatozóra. Amibe egy dugattyút hajt a víz. Oda nem kell nagy nyomás.
Válasz Viktor 12045 #9914. hozzászólásáraBocsánat,igazad van,én lábszelepnek néztem.A venturi csőre gondolsz?Én vettem 2 fajtát is tavaly,de nem sikerült beüzemelnem.Lehet kicsi a szivattyúm hozzá,most indulásra lesz egy 180l-es leo,remélem most már lesz nafta hozzá
Válasz geeg #9912. hozzászólásáraLátom te is felébredtél téli álmodból, és egyből kérdezel is, hova tovább be is raksz ide ilyen robbantott ábrát.. csak kérdezz nyugodtan egészen őszig amíg újra téli álomba szenderülsz... mennyit dolgozhattál ezzel az ábra összerakásával is..
Válasz Karesz49 #9913. hozzászólására köszönöm a tanácsot meghallgatok mindent mert nem vagyok otthon eben a csepegtető dologba így ki fogja bírni a csepegtető szalag ha folyamatosan megy a szivattyú vagy még kell bele egy nyomás csőkéntó
Válasz Karesz49 #9913. hozzászólásáraAz csak egy közcsavar. A visszacsapó szelep az 1-es. Tehet olyan tápoldatozót is amit a víznyomás működtet. így tuti nem megy vissza és hajszál pontosan be tudja lőni az adagot.
A 6-os egy visszacsapó szelep lenne?Ha igen,szerintem jó,persze.Ha tápoldatozni is akarsz,akkor a szivattyú elé,meg a visszacsaó szelep közé tedd a csatlakozóját,így nem tud visszafolyni a kútba a cuccos.Bár lehet tutibb lenne egy csap..nehogy áteresszen a szelep.
Válasz geeg #9907. hozzászólásáraÉn 2 éve asiát ültettem márciusban,igaz A++ volt,termett sokat.Egyébként lehet most is veszek egy kései fajtát próbára,de csak szigorúan A++
Válasz dulifulirpdsvos #9896. hozzászólásáraÜdv. Elkorcsosul.. betegségre fogékonyabb lesz sokkal, terméshozam nagymértékben csökken, évről évre egyre jobban. Még frigóról nevelni ok, még a következő is elfogadható de a 3. generációnál már nagyon szembe tűnne a változás.
Üdv!azt szeretném megtudni hogy a szamóca terméshozó képessége csökken e azzal hogy évről évre újra indáztatnám az eredetileg olasz palántáimat?úgyértem 2 évente hagyok kisebb mennyiségű indát a termő palántáimon,és azokat indáztatom külön,abból telepíteném a termőket újra
Válasz clanki #9892. hozzászólásáraMost mondjam azt, hogy kb ezt? Március végéig váltakozóan havazást esőt és olvadást jósolt kevés napfénnyel. Májusra is az időszakhoz képest gyakori fagyos reggeleket jósol
Válasz Csyzy #9889. hozzászólásáraEgyenlőre mèg messze vannak ezek a dátumok. 10.-e körül mutatnak lehűlèst, de az is nagyon messze van mèg.
Viszont nyugtalanító a sok hó amit lepakoltak körülöttünk. Ès a keleties áramlások Izland környèkèn. Remèljük gyorsan helyreáll a szokásos nyugatias szelek.
Válasz meszaros.laszlo.82 #9881. hozzászólásáraSzedjed folyamatosan le a virágot, ritkítsad, hogy a következő kötések erősebbek legyenek.. ami kaccsat hoz azt hagyd meg a következő évre termőre.. Ha így cselekszel eszméletlen terméshozamod lesz..
Az eper termesztést tavaly kezdtem el, eddig csak paprikám volt korai,de szeretnék több féle árut megpróbálni. Fólia alatt 8 fokot tartok most,mert 2 hete már megindult a növény, de most itt ott jönnek a virágok... kevés bokron de már van. Az lenne a kérdésem, hogy azokról leszedhetem még a virágot vagy nem? A növényzet nemrég kezdett elindulni így még eléggé gyengének gondolom a virágzáshoz. A válaszokat előre is köszönöm.
Multi alatt +2fok meg durván 5cm hótakaró van a bakhát tetején -19 lett a vége. Azért azt megállapítottam,hogy a multi qrva sokat segített, hogy +ban maradjon a bakhát tetején!
Nálunk -12 volt reggel. Szinte egy hete húzta a-10 kimentem műkakit szórni, hát nem beszakadt a gép alatt az aljba. Majdnem ott ragadtam. Elég hihetetlen szituáció volt. Hiába na, egy kötött nedves talaj csak nem úgy fagy át mint egy homokosabb talaj.
Válasz L. M. #9869. hozzászólásáraSziasztok!
Nemhogy két tanya,de még két hőmérő közt is van különbség sőt akár még egy kombinált is tud más értéket mutatni,van egy higany,digitálisom ami a hőmérsékleti minimum maximumokat rögzíti. Ott ma reggel a higany -15c,a digitális része -13c mutatott. És van egy 3. mérőeszköz is ami -14c volt
Üdv.:Csuti
19366 hozzászólás
Válasz Karesz49 #9919. hozzászólásáraGoogle
Válasz Viktor 12045 #9918. hozzászólásáraEzeket nem ismerem,egyenlőre..
Válasz Karesz49 #9917. hozzászólásáraNem arra gondoltam. Mondjuk egy tefen vagy dosatron tápoldatozóra. Amibe egy dugattyút hajt a víz. Oda nem kell nagy nyomás.
Válasz Viktor 12045 #9914. hozzászólásáraBocsánat,igazad van,én lábszelepnek néztem.A venturi csőre gondolsz?Én vettem 2 fajtát is tavaly,de nem sikerült beüzemelnem.Lehet kicsi a szivattyúm hozzá,most indulásra lesz egy 180l-es leo,remélem most már lesz nafta hozzá
Válasz geeg #9912. hozzászólásáraLátom te is felébredtél téli álmodból, és egyből kérdezel is, hova tovább be is raksz ide ilyen robbantott ábrát.. csak kérdezz nyugodtan egészen őszig amíg újra téli álomba szenderülsz... mennyit dolgozhattál ezzel az ábra összerakásával is..

Válasz Karesz49 #9913. hozzászólására köszönöm a tanácsot meghallgatok mindent mert nem vagyok otthon eben a csepegtető dologba így ki fogja bírni a csepegtető szalag ha folyamatosan megy a szivattyú vagy még kell bele egy nyomás csőkéntó
Válasz Karesz49 #9913. hozzászólásáraAz csak egy közcsavar. A visszacsapó szelep az 1-es. Tehet olyan tápoldatozót is amit a víznyomás működtet. így tuti nem megy vissza és hajszál pontosan be tudja lőni az adagot.
A 6-os egy visszacsapó szelep lenne?Ha igen,szerintem jó,persze.Ha tápoldatozni is akarsz,akkor a szivattyú elé,meg a visszacsaó szelep közé tedd a csatlakozóját,így nem tud visszafolyni a kútba a cuccos.Bár lehet tutibb lenne egy csap..nehogy áteresszen a szelep.
sziasztok kerti fúrt kútról szeretném megcsinálni a csepegtetőt így jó ahogy a képen van
Válasz geeg #9910. hozzászólásáraA++ -nak igen.
Válasz Karesz49 #9908. hozzászólására akkor az ilyen palántákon is várható még most valamennyi termés
Válasz Fecskés #1848. hozzászólásáraHa ezeket most elültetem milyen termés mennyiséget hoz
Válasz geeg #9907. hozzászólásáraÉn 2 éve asiát ültettem márciusban,igaz A++ volt,termett sokat.Egyébként lehet most is veszek egy kései fajtát próbára,de csak szigorúan A++
Válasz Fecskés #1848. hozzászólásáraIlyen palántákat ültet valaki márciusban ha nem lesz fagy ezeken milyen termés várható még ebben az évbe
Válasz L. M. #9905. hozzászólásáraItt enyhül.
Reggel -1, most +1, +2. Most kezd rottyani a hó. Szerdától jönnek a +10 fokok. Igaz keddre mèg havat hoz
Válasz csuti0 #9904. hozzászólásáraitt még nappal is csak 1 óráig sikerült elérni a 0 fokos álomhatárt... Keddig nem is lesz +
Válasz Viktor 12045 #9903. hozzászólásáraSzia!
Utóbbi napok legenyhébb reggele -4c
-10
még holnap reggelre is ennyi lesz. 

Délben a fátyol alatt 21 fok a fóliasátorban. Kint 0, -1 fok.
Válasz clanki #9897. hozzászólásáraKöszi, ez hasznos volt.
https://www.sonline.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/masolat-szuretelt-a-fagy-981855/
Válasz clanki #9897. hozzászólásáraköszi:) ennyivel is okosabb lettem.
Válasz AgroTurf #9895. hozzászólásáraÜdvözlöm!
Írtam Önnek privát e-mailt,engem érdekelnének az árak!
Köszönöm,üdv.!
Válasz dulifulirpdsvos #9896. hozzászólásáraÜdv. Elkorcsosul.. betegségre fogékonyabb lesz sokkal, terméshozam nagymértékben csökken, évről évre egyre jobban. Még frigóról nevelni ok, még a következő is elfogadható de a 3. generációnál már nagyon szembe tűnne a változás.
Üdv!azt szeretném megtudni hogy a szamóca terméshozó képessége csökken e azzal hogy évről évre újra indáztatnám az eredetileg olasz palántáimat?úgyértem 2 évente hagyok kisebb mennyiségű indát a termő palántáimon,és azokat indáztatom külön,abból telepíteném a termőket újra
Nagyon gyűlik lent délen a forró levegő! Előbb utóbb elindul északnak és akkor nyekk ennek a ganyé időnek.. talàn 10-11én érezzük az előszelét..
Válasz clanki #9892. hozzászólásáraMost mondjam azt, hogy kb ezt?
Március végéig váltakozóan havazást esőt és olvadást jósolt kevés napfénnyel. Májusra is az időszakhoz képest gyakori fagyos reggeleket jósol 
Kíváncsi lennék, hogy a Dávid naptár mit jósolt erre az időszakra?!
Hihetetlen, de lassan elérjük a 0 fokot. Nem gondoltam, hogy ennek örülök márc. 2-án.
Válasz Csyzy #9889. hozzászólásáraEgyenlőre mèg messze vannak ezek a dátumok. 10.-e körül mutatnak lehűlèst, de az is nagyon messze van mèg.
Viszont nyugtalanító a sok hó amit lepakoltak körülöttünk. Ès a keleties áramlások Izland környèkèn. Remèljük gyorsan helyreáll a szokásos nyugatias szelek.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_hideghullam_jon_marcius_kozepeig-aprilisig_maradhat_a_tel.657791.html
Válasz kezdő eper 1 #9887. hozzászólására1 ha-nyit tudok adni, átlagosan 35-40 cm vastagon van. Kamionba sok elfèr. Legalább előbb lenne nálam is

Válasz hasutas1 #9886. hozzászólásáraNálatok van még hely a hónak?
Válasz clanki #9884. hozzászólásáraTud az gyorsan olvadni, 1-2 nap ès elmegy.
Válasz clanki #9884. hozzászólásáraAha, hát persze.
Válasz hasutas1 #9879. hozzászólásáraMondjuk amire nálad elolvad én már az első ládákat viszem a piacra..
Válasz hasutas1 #9879. hozzászólásáraNa legalább nem fagy meg..
Válasz meszaros.laszlo.82 #9881. hozzászólásáraSzedjed folyamatosan le a virágot, ritkítsad, hogy a következő kötések erősebbek legyenek.. ami kaccsat hoz azt hagyd meg a következő évre termőre.. Ha így cselekszel eszméletlen terméshozamod lesz..
Sziasztok
Az eper termesztést tavaly kezdtem el, eddig csak paprikám volt korai,de szeretnék több féle árut megpróbálni. Fólia alatt 8 fokot tartok most,mert 2 hete már megindult a növény, de most itt ott jönnek a virágok... kevés bokron de már van. Az lenne a kérdésem, hogy azokról leszedhetem még a virágot vagy nem? A növényzet nemrég kezdett elindulni így még eléggé gyengének gondolom a virágzáshoz. A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz hasutas1 #9879. hozzászólásáraAz kemény! Akkor örülj, hogy nem húztál még fóliát...
Mindenki nyugodjon le a pics..., itt megint esik a hó, ès mèg 20 cm-t jósolnak

Válasz clanki #9877. hozzászólásáraJaja pont tegnap néztem 2017 február 28.án 26 fok körül volt felétek.
Egyébként arra nem tudom ki emlékszik, hogy tavaly ilyenkor milyen idő volt!? Durván 40fokkal volt melegebb!!!
Ugyanis a roxanánál ugyanennyi hó alatt beton kemény a föld!
Multi alatt +2fok meg durván 5cm hótakaró van a bakhát tetején -19 lett a vége. Azért azt megállapítottam,hogy a multi qrva sokat segített, hogy +ban maradjon a bakhát tetején!
-20,5fok...
Nálunk -12 volt reggel. Szinte egy hete húzta a-10 kimentem műkakit szórni, hát nem beszakadt a gép alatt az aljba. Majdnem ott ragadtam. Elég hihetetlen szituáció volt. Hiába na, egy kötött nedves talaj csak nem úgy fagy át mint egy homokosabb talaj.
Itt a hivatalos eredmèny....ès a győztes:http://met.hu/ismeret-tar/meteorologiai_hirek/index.php?id=2135
Válasz csuti0 #9870. hozzászólásáraJönnek az infók hozzám is. Szomszèd faluban -23,5 volt.
Válasz L. M. #9869. hozzászólásáraSziasztok!
sőt akár még egy kombinált is tud más értéket mutatni,van egy higany,digitálisom ami a hőmérsékleti minimum maximumokat rögzíti. Ott ma reggel a higany -15c,a digitális része -13c mutatott. És van egy 3. mérőeszköz is ami -14c volt 
Nemhogy két tanya,de még két hőmérő közt is van különbség
Üdv.:Csuti