Válasz L. M. #14723. hozzászólásáraAttól ne félj már egy csomó embert kirugtak a munkahelyükről. Lesz itt annyi szedőd, hogy majd győzöd visszamondani őket.
Mindenki az értékesítésen meg a keresleten pörög...Az én agyam inkább azon kattog, hogy a határok le vannak zárva és nem lesz külföldi munkaerő a betakarításhoz...
Válasz hasutas1 #14721. hozzászólásáraKb valahogy így. Nem fogunk benne mind meghalni, de nem kell elbagatelizálni sem. Nem magával a betegséggel van baj, hanem az egészségügy ugrás szerű terhelésével. Ha sorba jönnek lassú ütemben a betegek, akkor mindenki kaphat tisztes ellátást és csökkenthető a halálozási arány is( ezért vannak ezek az intézkedések is) . Ha ugrás szerűen nő akkor elképzelhető egy Olasz szintü káosz, ahol haza küldik pár db antibiotikummal a 75 éves idős tüdőgyulladásos asszonyt, mert nincs kapacitás az tisztességes ellátásra.
Egyébként ma az egyik rádio műsorban beszélgettek egy kint élő magyar nővel. Mesélt a karanténról, meg a mindennapi életükről ami számomra pozitív volt, hogy az élelmiszer ellátás zavartalan ott is, ergo az árumozgás folyamatos, ezen a téren nincs fennakadás.
Szerintem mi sem fogjuk nézni, ahogy a töveken rohad az eper mert nem tudjuk eladni. Az ár persze még kérdéses, de az minden éven az.
Itt már elvan döntve, a további intézkedések is. Egyszerűen a karantént nem tudjuk elkerülni.
Alternatív megoldásokban kell gondolkodni. Európai szinten elfogadott dolog, hogy a szállítmányozás nem állhat le. Dolgozni kell. Elmehetsz a boltba, gyógyszertárba. Mellesleg a kohéziós alap is rendelkezésre áll a tagállamok részére, ez számomra azt jelenti, hogy a vállalatokat, a vállalkozások egy részét ösztönzik a munkaerő megtartására. Illetve egy beszűkült piac senki számára nem jó... Ergó az embereknek- akik dolgoznak- lesz pénzük. Bevásárolni kell. Véleményem szerint 4-8 hétben lehet gondolkodni.
Több vállalat úgy támogatja a családokat, főleg ahol van 12 éven aluli gyerek, hogy állás időt ad nekik, ha gyerekfelügyeletet nem tudják megoldani
Szóval lehet azon agyalni hogyan add el az epret mert keresni is fogják.
Végezetül, meg vegyük komolyan , nem szabad elbagetalizálni, mert annál nagyobb lesz a pofára esés.
Válasz hasutas1 #14715. hozzászólásáraMost tanulmányoztam át. Ide is vár kevés havat meg erős +3 fokot nappal hajnalra a legrosszabb -3, de ha így halad holnapra meg Afrikát húzza ránk. Mivel elkerülni úgyse tudjuk ezért amennyire lehet készülünk. Ezt a korona vírusos mizériát meg jó lenne már elfelejteni. Fel van fújva ez az egész, az influenzát miért nem emlegetik ami minden évben visszatérően okoz sokkal több halál esetet??? Vagy Afrikában gyerekek halnak éhen minden nap??!! Még a világ gazdaságot is padlóra küldik ezzel az intézkedésekkel. Sokkal hamarabb kellett volna ezeket meglépni nem most... birkák..
Válasz clanki #14710. hozzászólásáraA gfs azt sem tudja hol van napok óta... néha hűt, néha enyhít. Már szombaton itt lesz a kertek alatt a hidegfront, vasárnap át is vonul. Hétfőn viharos ék-i szél, zúdul be a hideg levegő, napközben hózáporokkal 1-6 fokos maxokat vár az omsz.
Várom én is az enyhe időt.
Válasz hasutas1 #14707. hozzászólásáraA gfs megint elvitte a hideget keletre! Ez még nagyon bizonytalan mindig.. Várom az ecm frisset és nem lepne meg ha beállna a gfs mögé..
Válasz lacka4600 #14706. hozzászólásáraVárhatóan 22.-től lesznek újabb komolyabb fagyok. Általában az időszak elején országosan -5, -10 fok lesz, de ettől hidegebb is lehet egy két helyen. Lesznek olyan helyek ahol a középhőmérséklet a 0 fokot sem fogja elérni. A nappali maxok eleinte 2-8 fok, majd 6-11 közé várják. Enyhülés a reggeli minimumokban 26.-a körül várható.
Válasz bujdi1985 #14705. hozzászólásáraNalam is a véknyabb fátyol van. Eddig takargattam, ma nem takartam ki. Ha hétvégere tényleg jön egy ennél nagyobb behülés, akkor 2 réteg megy rá. Az egyik sátram már szépen megindult, lassan elkezdi tolni a bimbókat. Siettetni én sem akarom egyenlőre szóval nappal nyitva van minden.
Válasz lacka4600 #14704. hozzászólásáraAz szép
Nálunk -1 volt nem több!
Le van fátylazva minden de nekem a 18 g-os a nyerő a nehezebb 23 g-os több kárt okoz mint hasznot ha nem veszik le időben...rajta felejtik!
Én most ki takarok,késő du. betakarok aztán reggel
megint ki amint felszáradt a fátyol mert vizesen nem buli a 18 g-os gyorsabban felszárad...stb,ezek után legközelebb csak szombat du fogok takarni ha nem változik az előre jelzés!
Fele állomány meg sincs levelezve sem a fólia felhúzva,nem sietünk
Válasz j.kallai #14700. hozzászólásáraVélhetően azt még kibírták. A hideg nálunk fél 3 felé állt be -4,6 fokkal, azóta emelkedett. Takarás alatt a fóliában 2,2 fok volt.
A rövid ideig tartó fagyokat még bírja, de szerezz be fátylat, úgy kevésbé idegeskedsz , ja és inkább a 23 gr-ost.
Jó reggelt!
Sajnos mi már megfagytunk.
Be szart az autó, így hétvégén nem hoztak már házhoz fátyol fóliát.
0,5 fok van a sátrakban és nagyon rossz látvánnyal van.
Mennyit bírnak ki a virágok, sátron belül?
Üdv
Nalunk Balastyan 21:00 ora ota -3 fok volt, most lengedezik a szel es 0, -1 kornyeken van. Megy az ontozes de reggelre karcos lesz. Mi itt -6 kornyekere szamitunk.
Egy het mulva komolyabb hidegek varhatok a modellek szerint
Mi még úgy ahogy tartjuk magunkat +3,4 fokkal, de a duna-tisza köze eléggé bezuttyant néhány helyen már most -2, -3 fokok röpködnek. Zabar -6, ott lehet páran nyitva hagyták a hűtőszekrényt.
Válasz zelnikpeti #14689. hozzászólásáraÉn továbbra is azt gondolom, hogy jön a hideg, és még a front érkezésétől függően a jövőhét hétfő, kedd, szerda, csütörtök lehet igen hideg. Egyenlőre ennyi. Majd a számok később, de lehet az idei tél leghidegebb éjszakái lesznek.
Válasz clanki #14676. hozzászólásáraGondolkodtam ha nagy a baj, a faluban van tehenész, lelegeltetem a tehenekkel, aztán ha levágják, vagy eladja a húst, tejet, akkor felezünk .
Válasz Mihály #14682. hozzászólásáraAzért az élet menne a karantén alatt, és dolgozni is lehet/ kell járni. Azt sehol nem tiltották meg. Persze lesz kárvalottjai is a történetnek. Turizmus,vendéglátás. De a nagyobb gyárak megmaradnak, ahogy a mezőgazdaság is. Amúgy ez a veszélyhelyzetben is benne van, kiket kell megóvni ilyen helyzetben.
Válasz hasutas1 #14681. hozzászólására nyugi majd a polgármester küldi a napi betevőt csak a számlát is benyújtja s ne csodálkozz hanem örülj hogy kapsz kaját mert szamócán se lehet hetekig az ember fia néha cipó is kell
Válasz clanki #14676. hozzászólásáraHa beszartam volna, már felvásároltam volna az összes lisztet, cukrot.
Gyorsan változik a helyzet, a karantén elkerülhetetlen. Az osztrákok meglépték, a szlovénok is, a szlovákok, csehek is. A románok zárnak. Az olaszok teljes karantén, ahogy a spanyolok-portugálok is. Ebből arra lehet következtetni, hogy a nyomás hatására a kormány is meglépi.
Válasz clanki #14676. hozzászólására lehet a net lesz a barátod a hirdetés szerintem itt megoldható a marketplace jó találmány a facen azt telon is nézheti bárki
Válasz hasutas1 #14666. hozzászólásáraAhogy írtad is a Franciák bezártak mindent kivéve a létfontosságú helyeket. A piacot is ide sorolják többek közt enni kel na.. továbbra is azt mondom a mezőgazdaság profitálni fog ebből.
Válasz hasutas1 #14673. hozzászólásáraNekünk szinte 100% bevételi forrásunk az eper. És már keresem az alternatív eladási lehetőségeket és van pár jó ötletem ami szerintem működni fog. A másik meg szerintem ezek új lehetőségeket teremtenek csak egyszerűen ki kell lépni a komfort zónából. Én a végletekig optimista ember vagyok és ez mindig segített minden téren, nem beszarni kell hanem előre tervezni mert még van idő. Én ezért készülök fel a legrosszabbra is ezért már most szervezem az értékesítést. Persze ha teljes karantén lesz akkor nem tudunk mit csinálni de szerintem odáig mi nem jutunk, ebben szinte biztos vagyok.
Válasz hasutas1 #14674. hozzászólásáraMár túl vagyok rajta, jól eljátszadoznak ezzel a medivel. Hányszor változik még ez... majd előtte 2-3 nappal talán már biztos lesz most a gfs jobb meg a gem
19370 hozzászólás
Válasz L. M. #14723. hozzászólásáraAttól ne félj már egy csomó embert kirugtak a munkahelyükről. Lesz itt annyi szedőd, hogy majd győzöd visszamondani őket.
Mindenki az értékesítésen meg a keresleten pörög...Az én agyam inkább azon kattog, hogy a határok le vannak zárva és nem lesz külföldi munkaerő a betakarításhoz...
Válasz hasutas1 #14721. hozzászólásáraKb valahogy így. Nem fogunk benne mind meghalni, de nem kell elbagatelizálni sem. Nem magával a betegséggel van baj, hanem az egészségügy ugrás szerű terhelésével. Ha sorba jönnek lassú ütemben a betegek, akkor mindenki kaphat tisztes ellátást és csökkenthető a halálozási arány is( ezért vannak ezek az intézkedések is) . Ha ugrás szerűen nő akkor elképzelhető egy Olasz szintü káosz, ahol haza küldik pár db antibiotikummal a 75 éves idős tüdőgyulladásos asszonyt, mert nincs kapacitás az tisztességes ellátásra.
Egyébként ma az egyik rádio műsorban beszélgettek egy kint élő magyar nővel. Mesélt a karanténról, meg a mindennapi életükről ami számomra pozitív volt, hogy az élelmiszer ellátás zavartalan ott is, ergo az árumozgás folyamatos, ezen a téren nincs fennakadás.
Szerintem mi sem fogjuk nézni, ahogy a töveken rohad az eper mert nem tudjuk eladni. Az ár persze még kérdéses, de az minden éven az.
Válasz clanki #14720. hozzászólásáraFigyelj csak!
Itt már elvan döntve, a további intézkedések is. Egyszerűen a karantént nem tudjuk elkerülni.
Alternatív megoldásokban kell gondolkodni. Európai szinten elfogadott dolog, hogy a szállítmányozás nem állhat le. Dolgozni kell. Elmehetsz a boltba, gyógyszertárba. Mellesleg a kohéziós alap is rendelkezésre áll a tagállamok részére, ez számomra azt jelenti, hogy a vállalatokat, a vállalkozások egy részét ösztönzik a munkaerő megtartására. Illetve egy beszűkült piac senki számára nem jó... Ergó az embereknek- akik dolgoznak- lesz pénzük. Bevásárolni kell. Véleményem szerint 4-8 hétben lehet gondolkodni.
Több vállalat úgy támogatja a családokat, főleg ahol van 12 éven aluli gyerek, hogy állás időt ad nekik, ha gyerekfelügyeletet nem tudják megoldani
Szóval lehet azon agyalni hogyan add el az epret mert keresni is fogják.
Végezetül, meg vegyük komolyan , nem szabad elbagetalizálni, mert annál nagyobb lesz a pofára esés.
Válasz hasutas1 #14715. hozzászólásáraMost tanulmányoztam át. Ide is vár kevés havat meg erős +3 fokot nappal hajnalra a legrosszabb -3, de ha így halad holnapra meg Afrikát húzza ránk.
Mivel elkerülni úgyse tudjuk ezért amennyire lehet készülünk. Ezt a korona vírusos mizériát meg jó lenne már elfelejteni. Fel van fújva ez az egész, az influenzát miért nem emlegetik ami minden évben visszatérően okoz sokkal több halál esetet??? Vagy Afrikában gyerekek halnak éhen minden nap??!! Még a világ gazdaságot is padlóra küldik ezzel az intézkedésekkel. Sokkal hamarabb kellett volna ezeket meglépni nem most... birkák..
Válasz kezdő eper 1 #14717. hozzászólásáraVárhatóan az intézkedések java még csak most fog jönni.
Válasz kezdő eper 1 #14717. hozzászólásáraUhhh, arra most nem nagyon találok szavakat
.
Válasz hasutas1 #14714. hozzászólásáraHa így haladok 2-2,5 hét
A gfs nem szarral dobálózik. A dunántúlra egyből 10-15 centi havat is vár
http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/runs/2020031612/gfseuw-16-234.png?12
Válasz clanki #14710. hozzászólásáraTessa ne nézd meg a gfs-t mert a maradék kedved is elmegy.
Válasz kezdő eper 1 #14713. hozzászólásáraMiért nálad már érik?
Ma is takarás következik, hidegebb hajnal ígérkezik.
Hordók előkészítve pálinkának
Válasz clanki #14710. hozzászólásáraA gfs azt sem tudja hol van napok óta... néha hűt, néha enyhít. Már szombaton itt lesz a kertek alatt a hidegfront, vasárnap át is vonul. Hétfőn viharos ék-i szél, zúdul be a hideg levegő, napközben hózáporokkal 1-6 fokos maxokat vár az omsz.
Várom én is az enyhe időt.
Válasz j.kallai #14708. hozzászólásáraAz utolsó képen nem lehet látni a virág állapotát,deha nem barna akkor nincs baj.
Válasz hasutas1 #14707. hozzászólásáraA gfs megint elvitte a hideget keletre! Ez még nagyon bizonytalan mindig.. Várom az ecm frisset és nem lepne meg ha beállna a gfs mögé..
Válasz hasutas1 #14707. hozzászólásáraIzgalmas napok elé nézünk akkor...
Tegnap még ilyen volt.
Nem siettettem én sem, de lehet hogy le fagytak.
Ilyen reggel.
Válasz lacka4600 #14706. hozzászólásáraVárhatóan 22.-től lesznek újabb komolyabb fagyok. Általában az időszak elején országosan -5, -10 fok lesz, de ettől hidegebb is lehet egy két helyen. Lesznek olyan helyek ahol a középhőmérséklet a 0 fokot sem fogja elérni. A nappali maxok eleinte 2-8 fok, majd 6-11 közé várják. Enyhülés a reggeli minimumokban 26.-a körül várható.
Válasz bujdi1985 #14705. hozzászólásáraNalam is a véknyabb fátyol van. Eddig takargattam, ma nem takartam ki. Ha hétvégere tényleg jön egy ennél nagyobb behülés, akkor 2 réteg megy rá. Az egyik sátram már szépen megindult, lassan elkezdi tolni a bimbókat. Siettetni én sem akarom egyenlőre szóval nappal nyitva van minden.
Válasz lacka4600 #14704. hozzászólásáraAz szép

Nálunk -1 volt nem több!
Le van fátylazva minden de nekem a 18 g-os a nyerő a nehezebb 23 g-os több kárt okoz mint hasznot ha nem veszik le időben...rajta felejtik!
Én most ki takarok,késő du. betakarok aztán reggel
megint ki amint felszáradt a fátyol mert vizesen nem buli a 18 g-os gyorsabban felszárad...stb,ezek után legközelebb csak szombat du fogok takarni ha nem változik az előre jelzés!
Fele állomány meg sincs levelezve sem a fólia felhúzva,nem sietünk
Kisvárda. Reggel 6 talajon - 7C°, sátrakban takarva az éjjel leghidegebb +1.5C°.
Válasz j.kallai #14700. hozzászólásáraHa van Amalgerolod adj neki gyökéren is meg lombon is.
Válasz hasutas1 #14701. hozzászólásáraÚgy látom hogy mindenhol jó idő van...
Nálunk kint - 5 fátyol alatt +2.
Válasz j.kallai #14700. hozzászólásáraVélhetően azt még kibírták. A hideg nálunk fél 3 felé állt be -4,6 fokkal, azóta emelkedett. Takarás alatt a fóliában 2,2 fok volt.
, ja és inkább a 23 gr-ost.
A rövid ideig tartó fagyokat még bírja, de szerezz be fátylat, úgy kevésbé idegeskedsz
Jó reggelt!
Sajnos mi már megfagytunk.
Be szart az autó, így hétvégén nem hoztak már házhoz fátyol fóliát.
0,5 fok van a sátrakban és nagyon rossz látvánnyal van.
Mennyit bírnak ki a virágok, sátron belül?
Üdv
-6 kinn talajon,benn +5.1
Nalunk Balastyan 21:00 ora ota -3 fok volt, most lengedezik a szel es 0, -1 kornyeken van. Megy az ontozes de reggelre karcos lesz. Mi itt -6 kornyekere szamitunk.
Egy het mulva komolyabb hidegek varhatok a modellek szerint
Mi még úgy ahogy tartjuk magunkat +3,4 fokkal, de a duna-tisza köze eléggé bezuttyant néhány helyen már most -2, -3 fokok röpködnek. Zabar -6, ott lehet páran nyitva hagyták a hűtőszekrényt.
Válasz lacka4600 #14695. hozzászólásáraSzépen becsücsül,2m +1,talajon -4
,
Válasz jacint.baranyi #14694. hozzászólásáraItt is hasonló a helyzet. Betakartam azt is ami még alig indult meg.
18:30-as kép talatól 20 cm
Folia sátrak elött.
Válasz clanki #14691. hozzászólásáraSztem lesz még egy-két kilengés pozitívba aztán jön a cidri
.
Válasz zelnikpeti #14689. hozzászólásáraÉn továbbra is azt gondolom, hogy jön a hideg, és még a front érkezésétől függően a jövőhét hétfő, kedd, szerda, csütörtök lehet igen hideg. Egyenlőre ennyi. Majd a számok később, de lehet az idei tél leghidegebb éjszakái lesznek.
Válasz hasutas1 #14687. hozzászólásáraVárjuk meg a frisset..
Válasz zelnikpeti #14689. hozzászólásáraBizonytalanságot de nagyot!
Válasz hasutas1 #14687. hozzászólásáraA tv is mondja a hétvégi hideget.
Te mit látsz?
Válasz clanki #14676. hozzászólásáraGondolkodtam ha nagy a baj, a faluban van tehenész, lelegeltetem a tehenekkel, aztán ha levágják, vagy eladja a húst, tejet, akkor felezünk
.
Válasz clanki #14686. hozzászólásáraLáttamoztam
.
De azért ukmo, icon, gem, ecm, gfs ens, ezt nem támogatja.
Válasz hasutas1 #14674. hozzászólásáraMost írtam alá a gfst!!!
Válasz Viktor 12045 #14684. hozzászólására aha értem..
Válasz Mihály #14679. hozzászólásáraNemtudom ma nem voltam arra, nem is tervezek. Szerintem hétfőtől lép érvénybe.
Válasz Mihály #14682. hozzászólásáraAzért az élet menne a karantén alatt, és dolgozni is lehet/ kell járni. Azt sehol nem tiltották meg. Persze lesz kárvalottjai is a történetnek. Turizmus,vendéglátás. De a nagyobb gyárak megmaradnak, ahogy a mezőgazdaság is. Amúgy ez a veszélyhelyzetben is benne van, kiket kell megóvni ilyen helyzetben.
Válasz hasutas1 #14681. hozzászólására nyugi majd a polgármester küldi a napi betevőt csak a számlát is benyújtja s ne csodálkozz hanem örülj hogy kapsz kaját mert szamócán se lehet hetekig az ember fia néha cipó is kell

Válasz clanki #14676. hozzászólásáraHa beszartam volna, már felvásároltam volna az összes lisztet, cukrot.
Gyorsan változik a helyzet, a karantén elkerülhetetlen. Az osztrákok meglépték, a szlovénok is, a szlovákok, csehek is. A románok zárnak. Az olaszok teljes karantén, ahogy a spanyolok-portugálok is. Ebből arra lehet következtetni, hogy a nyomás hatására a kormány is meglépi.
Válasz clanki #14676. hozzászólására lehet a net lesz a barátod a hirdetés szerintem itt megoldható a marketplace jó találmány a facen azt telon is nézheti bárki
Válasz Viktor 12045 #14677. hozzászólására azért van tele rongyossal cipővel meg bizsu-val ugye
Válasz hasutas1 #14666. hozzászólásáraAhogy írtad is a Franciák bezártak mindent kivéve a létfontosságú helyeket. A piacot is ide sorolják többek közt
enni kel na.. továbbra is azt mondom a mezőgazdaság profitálni fog ebből.
Itt újfehértón a piacon csak zöldséget és gyümölcsöt lehet árulni. Minden más tilos.
Egyenlőre ennyi.
Válasz hasutas1 #14673. hozzászólásáraNekünk szinte 100% bevételi forrásunk az eper. És már keresem az alternatív eladási lehetőségeket és van pár jó ötletem ami szerintem működni fog. A másik meg szerintem ezek új lehetőségeket teremtenek csak egyszerűen ki kell lépni a komfort zónából. Én a végletekig optimista ember vagyok és ez mindig segített minden téren, nem beszarni kell hanem előre tervezni mert még van idő. Én ezért készülök fel a legrosszabbra is ezért már most szervezem az értékesítést. Persze ha teljes karantén lesz akkor nem tudunk mit csinálni de szerintem odáig mi nem jutunk, ebben szinte biztos vagyok.
Válasz hasutas1 #14674. hozzászólásáraMár túl vagyok rajta, jól eljátszadoznak ezzel a medivel. Hányszor változik még ez...
majd előtte 2-3 nappal talán már biztos lesz
most a gfs jobb meg a gem