A kérdésem az elég összetett lenne!
Egy fakitermelő egyéni vállalkozás indítását tervezem viszont ilyen téren nem nagyon tudom, hogy milyen engedélyekre lesz szükségem, ezeket hol tudom beszerezni és milyen összegért?Fakitermelési munkát azt végeztem mint munkavállaló tehát fogalmam van róla, hogy mi munkát és erőbefektetést igényel! Kicsiben kezdjük, tehát aki(k) válaszol(nak) azok ehhez mérten írjanak körülbelül árakat legyenek szívesek, hogy mégis mi lenne az az összeg amit befektetve valamilyen szintű nyereséget hozzon, ha eleinte nem is hoz, legalább pénzünknél maradjunk naggyából!Befektetés téren olyanra gondolok, hogy láncos és autó már adott,minket a terület érdekelne és a fakitermelési lehetőség erdészeteknél ha esetleg ilyen létezik. Ahogy itt olvasgattam azért már nagy területen gondolkoznak, úgy gondolom mi beérjük egyenlőre kis területtel. Válaszokat is és ha esetleg valamit rosszul írtam vagy gondoltam akkor a kijavítást is megköszönöm
Üdv!
Ajánlom a te és mindenki más figyelmébe aki magánerdőzik, és erdővel foglalkozik a Pápai Gábor által szerkesztett Erdőgazdák Könyve című kötetet, illetve a bővített Erdőgazdák Új Könyve kiadást is.
Minden benne van amire szükség lehet, és jó tudni.
Köböző táblázatok, christen, bitterlich körlapösszeg stb...
Sajnos már kicsit nehézkesen lehet beszerezni, de megéri utána kutatni.
Ez erdőtörvény pár sorban érinti a megosztás kérdését! ahol a területi határokat leírja, de a lényeg hogy megosztani csak akkor lehet ha minden ismétlem minden tulajdonosa hozzájárul! ha egy van akit nem lehet elérni akkor már ott bukott a mutatvány!
Az út kérdése érdekes dolog igazából ez földhivatali kérdés! Az erdő törvény azt írja hogy át kell engedned a területen egy másik erdőgazdálkodót ha csak így tudja megközelíteni az erdőt!
Az értékmegállapítás is furcsa dolog, ezen szoktak összeveszni és innen máris lesz egy aki nem akarja megosztani!
Hogy megy az ilyen osztatlan közös megosztása? Mekkora terület a minimum ami keletkezhet megosztással? Útkapcsolatnak kell e lennie hozzá? Ha pl egy 100hektáros erdőtömb egyik felében méreti ki valaki ahol jobb az állomány,azt hogy kell kompenzálni? Itt az a baj,hogy ha van egy nagy tulaj meg ötven kisebb,akkor mind az 50tulajt értesíteni kell,meg beleegyezési nyilatkozatot iratni stb. Egyáltalán 1-2hektáros részek keletkezhetnek így?
Hogy megy az ilyen osztatlan közös megosztása? Mekkora terület a minimum ami keletkezhet megosztással? Útkapcsolatnak kell e lennie hozzá? Ha pl egy 100hektáros erdőtömb egyik felében méreti ki valaki ahol jobb az állomány,azt hogy kell kompenzálni? Itt az a baj,hogy ha van egy nagy tulaj meg ötven kisebb,akkor mind az 50tulajt értesíteni kell,meg beleegyezési nyilatkozatot iratni stb. Egyáltalán 1-2hektáros részek keletkezhetnek így?
Én nem keresek LKT-ést és fűrészest sem nekem készülőbe van egy halftrack belorus farmi 4,5 csörlővel én tudok dolgozni mert van emberem. Szerintem szennába keres egy kollégám embereket engemet is hívott.
Én nem keresek LKT-ést és fűrészest sem nekem készülőbe van egy halftrack belorus farmi 4,5 csörlővel én tudok dolgozni mert van emberem. Szerintem szennába keres egy kollégám embereket engemet is hívott.
4536 hozzászólás
Válasz #336. hozzászólásra
Ha megadod a számod akkor felhívnálak holnap ha ráérsz és nem zavarok!
torokrenato@freemail.hu ide küldd el légyszives! köszi!
Válasz #335. hozzászólásra
Ne kezdj bele mert nagyon nehéz, veszélyes és nem fizetik meg!!!!
de ha nagyon ezt akarod én szívesen adok tanácsokat!
hívj fel!
jó estét az Uraknak!

A kérdésem az elég összetett lenne!
Egy fakitermelő egyéni vállalkozás indítását tervezem viszont ilyen téren nem nagyon tudom, hogy milyen engedélyekre lesz szükségem, ezeket hol tudom beszerezni és milyen összegért?Fakitermelési munkát azt végeztem mint munkavállaló tehát fogalmam van róla, hogy mi munkát és erőbefektetést igényel! Kicsiben kezdjük, tehát aki(k) válaszol(nak) azok ehhez mérten írjanak körülbelül árakat legyenek szívesek, hogy mégis mi lenne az az összeg amit befektetve valamilyen szintű nyereséget hozzon, ha eleinte nem is hoz, legalább pénzünknél maradjunk naggyából!Befektetés téren olyanra gondolok, hogy láncos és autó már adott,minket a terület érdekelne és a fakitermelési lehetőség erdészeteknél ha esetleg ilyen létezik. Ahogy itt olvasgattam azért már nagy területen gondolkoznak, úgy gondolom mi beérjük egyenlőre kis területtel. Válaszokat is és ha esetleg valamit rosszul írtam vagy gondoltam akkor a kijavítást is megköszönöm
Üdv!
Válasz #329. hozzászólásra
Válasz #332. hozzászólásra
Előre is köszönöm a segítségedet,megadom mindkét e-mail címemet.schuszteristvan@freemail.hu vagy schusztermagdi@t-online.hu
Válasz #331. hozzászólásra
Adj egy mail címet szerintem tudok neked segíteni ;)
Válasz #323. hozzászólásra
Már legalább fél éve keresem ezeket a könyveket,de sajnos nem lehet hozzá jutni.Jó lenne,ha valaki annyi időre kölcsön tudná adni,míg lefénymásoljuk.
Érdekelne akác és tölgy tűzifa kamionos tételben.
Helyileg Tolna megye északi részén vagyok.
Válasz #328. hozzászólásra
, de nagy a valószinüsége, hogy lesz gyártásban
még nem
Válasz #327. hozzászólásra

ezek nem home madek?
Válasz #325. hozzászólásra

Válasz #324. hozzászólásra

Válasz #311. hozzászólásra

Nem kombájn kerék most nézd meg ezen a képen látni fogod.
Válasz #302. hozzászólásra

Ajánlom a te és mindenki más figyelmébe aki magánerdőzik, és erdővel foglalkozik a Pápai Gábor által szerkesztett Erdőgazdák Könyve című kötetet, illetve a bővített Erdőgazdák Új Könyve kiadást is.
Minden benne van amire szükség lehet, és jó tudni.
Köböző táblázatok, christen, bitterlich körlapösszeg stb...
Sajnos már kicsit nehézkesen lehet beszerezni, de megéri utána kutatni.
Válasz #318. hozzászólásra
no az nem egy olcsó mutatvány,de csorog a nyálam nekem is tőle 
Válasz #320. hozzászólásra

Tetszik a szerénységed. mondtam már
Válasz #319. hozzászólásra

ebbe se..... csak úgy látszik MINTHA!!!
Válasz #318. hozzászólásra

Te ebben is jártas vagy?
Válasz #317. hozzászólásra
biztos vlm. doppstattot akar
Válasz #316. hozzászólásra
OK
ma már fáradt vagyok de a héten megkeresem!
Jó éjt!
Válasz #314. hozzászólásra

Tegyél fel eggyet.
Válasz #313. hozzászólásra
kösz! hát nem tudom mi van azzal a levelezővel!
Brunó???
Vannak ettől még pöpecebb gépek!
Válasz #312. hozzászólásra

Szeva Ermike! Ma ismét visszajött az emil. De kárpótlásul teszek egy képet amit neked készítettem
Ez erdőtörvény pár sorban érinti a megosztás kérdését! ahol a területi határokat leírja, de a lényeg hogy megosztani csak akkor lehet ha minden ismétlem minden tulajdonosa hozzájárul! ha egy van akit nem lehet elérni akkor már ott bukott a mutatvány!
Az út kérdése érdekes dolog igazából ez földhivatali kérdés! Az erdő törvény azt írja hogy át kell engedned a területen egy másik erdőgazdálkodót ha csak így tudja megközelíteni az erdőt!
Az értékmegállapítás is furcsa dolog, ezen szoktak összeveszni és innen máris lesz egy aki nem akarja megosztani!
Válasz #310. hozzászólásra
Kombájnkerék?
Válasz #306. hozzászólásra

én most ezzel nyomom az erdőt
Válasz #308. hozzászólásra

Ezek jó kérdések, de minden kezdete az erdőfelügyelő többi megállapodás kérdése.
Válasz #279. hozzászólásra
Válasz #279. hozzászólásra
Válasz #305. hozzászólásra
Kell mert néha összeveszünk faterral hogy ez az osztlop nem jó meg ilyenek.Mert saját erdőnket gyéritjük

Mit szeretnél köbözni? :) Gyérítést? Törzsenkénti felvétel vagy Mintaterületes,körlapösszeg,vagy christen?
ez olcsóbb:
http://shop.woodholz.eu/webaruhaz/view/technologia/kobozokonyv/22
fagosz.hu
Hol lehet venni köbzökönyvet?
Válasz #299. hozzászólásra
Nem ismerem pedig a zselicbe sokat ismerek.
Válasz #280. hozzászólásra
Szia! Látni kellene a területet, sok minden számításba jöhet attól függően, hogy mi lenne a cél.
Válasz #298. hozzászólásra
Töröcskén Lakik ha jól tudom.
Válasz #297. hozzászólásra
Fakitermelö.Dolgoznak még?
Válasz #296. hozzászólásra
Kovács Gábor mint erdész vagy fakitermelő erdész ismerek.
Válasz #295. hozzászólásra
Egy Kovács Gábor vállalkozonál voltam egy hétig.
Válasz #291. hozzászólásra
Szia
Szia
Válasz #288. hozzászólásra
Nyárfa az leviszi a vizet ha sok a viz.
A somogyi Hirlap-ba
Válasz #290. hozzászólásra
Szia Lator.
Te keressel LKT és Motorfűrészest az újságba?
Válasz #289. hozzászólásra
Szia
Meg vannak de a vándorméhész fórumról lemaradtam mert a jelszómat a vírus el vitte. Majd Feritől ismét kérek egyet.
Válasz #286. hozzászólásra
Szia Lator!
Rég hallottam felőled, méheid megvannak?
Válasz #283. hozzászólásra
És ha mondjuk nem olyan jó a vízgazdálkodása, akkor még milyen fa jöhet számításba? Homok, homokos-vályog részen.