Malam ks aratott az iden 514 (mondtam hogy ne jojjon) meg egy csx7080 de kb olyan 4-5 km mehetett de gyorsan ra is jott,hogy annyival nemtud menni,mert nem birta a magfelhordo a kukit(153q kukiban)
Jaj arra a rohadt laposszijra emlekyzem enis,1 x csereltunk aztan kellett aligatni,de ha joll emlekszem csak a spanolot engettem meg hogy bealljon aztan meg lelett fixalva mert az is elviszi felre. Nekemis volt ilyen fordulatos bajom,de ott a lapos szijjal volt baj csak huzni kellett!meg nekem is maradt 1 512 alkatresznek valo ha valakit erdekel,ide irhat!
Válasz #4358. hozzászólásra
Figyeld a motort!!Mikor bekapcsolod a cséplőt,biztos hogy a motor elmozdul!! Akkor már el is megy az iránya!!A szíj azért megy le!
Válasz #4352. hozzászólásra Az az igazság hogy az idén vettem egy zuzós asztalt és egy idő után észrevettem ha kezdek felvariálni akkor esik a dobfordulat a motor meg nem, és elkezdtem húzni a lapos szíjon nem lett jobb aztán még egy kicsit még egy kicsit a végén meg egyik pillanatról a másikra lement a meghajtó tárcsa feléig/nem a dobszij csúszott mert az asztal is lassult/ hiába vissza engedtem akkor is lement ugy hogy megutáltam azt a k@rva lapos szijat. Meg a magtartály miatt is mert nem tudok végigmenni egy 700m hosszu földön,
Válasz #4353. hozzászólásra
Csakhogy ahol a 80-as nehezen viszi a 3-as ekét, ott a 12145-os is nehezen fogja vinni a 4-est. 3-as ekét meg 6 hengeres motorral huzni nem a legjobb a fogyasztás miatt.
Nagyon meg kell gondolni mert nekem is 12145 van és bánom h. nem lett 161-es vagy 16245-os.
Válasz #4348. hozzászólásra Tudom sok a szemét, találtam már egy jót csak vaciláltam és elvitték egyébként van egy 12-es bontva meg egy egészben annak csak annyi baja van hogy a laposszíj lefut a tárcsa feléig levágtam vele 1400 mázsát ebben a szezonban és beszart. azon is gondolkodok hogy veszek rá egy 14-es cséplőhajtást és marad még egy két szezont.
Válasz #4339. hozzászólásra Egyébként éppen e-514-est keresek csak gabona szerelékkel és kb 1200 000 ft lenne rá, és elsősorban az ország északkeleti részén mert le akarom cserélni a 12-est.
Boldog karácsonyt mindenkinek.Föleg E fan forumtársaknak.Pedig vitázhatunk rola észvesztésig de lehet menni velük jo tempoba.Nekem nincs semmilyen müszerem 2-esbe felvariálva zuzos asztallal toltam neki 120q-ás dkc-ba.Semmilyen erötlenség anyagáramlás probléma nem volt észrevehetö.23.1x26-os cipökkel gurulok huztam nyomokat rendesen.4.8-as gabona asztalom van teljes szélességel megyek azzal is.Idén 5-6-7t-ás árpákat vágtam mindez szecskázva,buzát 4-5-6t-ásat rendre.Jol kinyitott felsö rostával hogy ne szorjon also összevéve erös széllel és go.2-esbe mindig variálva a maximális kihasználásig.Nyáron szecskázoval állandoan melegszik ha a hütö koszosodik,mindig fuvatom ha kell sterimo minden este.Szotyimagba kell ésszel tépni a szorás végett meg begabalyodik a bele.100-200ha között vágok vele van tapasztalat-gyakorlat vele már ugy hogy tudom mit beszélek hülyeséget nem irok magamat sem akarom becsapni meg mást sem.Hálás kis szerkezet kicsit küzdelmes de jo.
Válasz #4336. hozzászólásra
Nem nagyon valószínű hogy csal,mert üresen betonúton,szinte azt mutatja,ami gyári adata sebesség fokozatonként!Visszább nézel,láthatod a műszert!
Hőfokmérő lehet csal, én is mióta mechanikus műszert szereltem be, mintha alacsonyabb hőfokkal járnék Sebességet pedig igen mindegyikben van manuális műszer ( bár az végülis elektromos ahogy sejtem, már amelyikben működik)
Válasz #4334. hozzászólásra Boldog karácsonyt mindenkinek Én is sokallom egy kicsit a 7 km/órát 100 mázsás kukiban nekem 512-es van de lehet nem is az áteresztő képességgel van a gond hanem a motor teljesíténnyével /szerintem/ Az tuti hogy 2. fokozatban lehet vele menni még zúzós asztallal is de ha tolom neki a variátort akkor esik a motorfordulat és még anélkül is melegszik, nem győzöm takarítani a hűtőrácsot.Az nem lehet hogy az a müszer csal egy kicsit ami neked a km/h-t mutatja?Mondjuk 2 km/h-t?
Válasz #4332. hozzászólásra
Miért nincs ekkora áteresztő képessége?Nem csak én mondom,Röfik kolléga is jól felvariált 2.sebességgel arat.Én is csak azért tudom,mert van a gépembe digitális műszer!Látom mikor mennyivel megyek!
Merünk álmodni,veled ellentétben!!Sajnos ez nem matek!! Csak neked. Ürítünk,elég sűrűn,és húzatunk is egy nap!!Mikor dolgozol kukiban 9 órát?Mi megvárjuk míg a harmat,köd, egyebek felszáll,vizesen nem dolgozunk,szárítót nem éltetjük,ezért 4-5 kor be is fejezzük!Nem is arról volt itt szó,hogy 18-20 hektárokat vágunk le!
Válasz #4327. hozzászólásra
A 970 től még azért nem ilyednénk meg!!Annak ugyan akkora a cséplődobja,és a ferde szélessége!Volt arra való kuki asztalom felszerelve még annó az 512-esemre!Az hogy a 2056 od mit tud,azt nem vitassuk,2 kombit cseréltél arra!!!!!!!!
Kukiban 7km/h? Álmodozz csak, ez még egy 5 ládásnak is becsületére válna. A 4 soros adapter ugye 3méter, akkor 3*7 az 21, azaz 2,1 ha/ óra szorozva mondjuk 9 órával =18.9 ha/nap. Lehet, hogy én is visszatérek az E kombájnhoz.
Nagyobb rosta lenne benne sokkal többet tudna.A hatalmas dob nyeli a cuccot jol.Dölt,vizes szalmájú kalászosban persze már nem ugy lehet menni,pláne elöre hátra állandoan az már nem faca.
Nekem most kukoricába full teli tartálynál mikor már folyt kifelé szinte racsnizott be a felhordo,és persze nem birta ki a sor végéig.Kollégák nem érzik a gépet lehet neki tolni ami a csövön kifér ésszel és hihetetlen teljesitményre képes.Nem a nagy kombájnokhoz kell hasonlitani mert nem egy kategoria.De idöbe kezdesz ügyesen megtervezed a fogásokat,üritéseket,forgozást stb.Nem állsz meg beszélgetni infuzio-katéter bekötve és nyomod neki estig mennek lefelé a ha-ok jo anyagban is,meg nincs müszaki hiba.
Olyan itt nincs szerencsére :) Csak triticale, szecskázva alap kettesben csináltam, némi fű is volt közte, az van a képen mikor kész lett. Ismerősnek vágtam az ritkább állomány volt ott jobban lehetett haladni
Nem tudom mennyire ismered a 2méteres fekvő rozsot!! De azt sem elsőben vágjuk!! Max 2.levariálva!Merni kell etetni,mert ha nem egyenletesen eteted,az még rosszabb.
Nem aggódom,nincs is miért! Csak pusztán annyi,hogy attól hogy a képen egy gép jól néz ki,még nem biztos hogy a belseje is tökéletes!Lehetnek abban is javítandó dolgok!Mindent látni kell közelről,de még akkor is van hogy bevásárol az ember!
Válasz #4314. hozzászólásra
Nem tudsz 8-9 el menni!!!!! 8-8.2 a vége 2.sebességben!De mi sem megyünk teljesen felvariálva!csak 6-7 között,mert a 120 mázsánál már a magfelhordó nem győzi!!
Neaggodj ez nem sak kivul nezett ki igy hanem a belseje is ki volt javitva! Szerinted akki ennyire ad a kulsejere az majd utni vagni fogja utanna! Meg a kasza is duplaujjas volt!
Én még csak pár éve aratok, megvallom őszintén kukiban 3-4km/h cammogok, magamnak aratok csak szinte és nem sokat tehát annyira nincs hová sietni, csík nincs utánam az a lényeg, illetve az extrém domboldalakba van de az sajna vele jár, nincs 3d rosta Gyorsabban meg már a gépet is sajnálom, azért egy 120 mázsás anyagnál már dübörög a dob alattam rendesen...
13910 hozzászólás
Malam ks aratott az iden 514 (mondtam hogy ne jojjon) meg egy csx7080 de kb olyan 4-5 km mehetett de gyorsan ra is jott,hogy annyival nemtud menni,mert nem birta a magfelhordo a kukit(153q kukiban)
Válasz #4329. hozzászólásra

Hál Istennek akkor nem csak nekem
volt furi az a nagy sebesség :D
Kicsit sokat gondolnak az e514 ről főleg az ifásról....
Jaj arra a rohadt laposszijra emlekyzem enis,1 x csereltunk aztan kellett aligatni,de ha joll emlekszem csak a spanolot engettem meg hogy bealljon aztan meg lelett fixalva mert az is elviszi felre. Nekemis volt ilyen fordulatos bajom,de ott a lapos szijjal volt baj csak huzni kellett!meg nekem is maradt 1 512 alkatresznek valo ha valakit erdekel,ide irhat!
Válasz #4358. hozzászólásra
Figyeld a motort!!Mikor bekapcsolod a cséplőt,biztos hogy a motor elmozdul!! Akkor már el is megy az iránya!!A szíj azért megy le!
Válasz #4357. hozzászólásra JÖHET
Válasz #4352. hozzászólásra Az az igazság hogy az idén vettem egy zuzós asztalt és egy idő után észrevettem ha kezdek felvariálni akkor esik a dobfordulat a motor meg nem, és elkezdtem húzni a lapos szíjon nem lett jobb aztán még egy kicsit még egy kicsit a végén meg egyik pillanatról a másikra lement a meghajtó tárcsa feléig/nem a dobszij csúszott mert az asztal is lassult/ hiába vissza engedtem akkor is lement ugy hogy megutáltam azt a k@rva lapos szijat. Meg a magtartály miatt is mert nem tudok végigmenni egy 700m hosszu földön,
Válasz #4344. hozzászólásra

van egy barát,neki 2db van E-514 hátha elad egyet egy próbát megér ha érdekel adok tel.{: számot észak kelet
Válasz #4355. hozzászólásra
ezt a zetor fórumba akartam bocs az off ért
Válasz #4353. hozzászólásra
Csakhogy ahol a 80-as nehezen viszi a 3-as ekét, ott a 12145-os is nehezen fogja vinni a 4-est. 3-as ekét meg 6 hengeres motorral huzni nem a legjobb a fogyasztás miatt.
Nagyon meg kell gondolni mert nekem is 12145 van és bánom h. nem lett 161-es vagy 16245-os.
Válasz #4352. hozzászólásra

Ilyen javítást igényel!
Válasz #4351. hozzászólásra szivesen mert el akarom adni mert már nics mit vágnom visza adtam a földeket
Válasz #4349. hozzászólásra
Azt csak be kell állítani!!Lehet ki van a motortartó bakod,és el billen a motor mikor ráhúzod a szíjat!Vagy a bekapcsoló görgő tengelye perselyes!!
Válasz #4350. hozzászólásra Köszi nem vagy 30-50 hektit vágok évente
Válasz #4349. hozzászólásra szia nagyobb kombány nem érdekel!!
Válasz #4348. hozzászólásra Tudom sok a szemét, találtam már egy jót csak vaciláltam és elvitték egyébként van egy 12-es bontva meg egy egészben annak csak annyi baja van hogy a laposszíj lefut a tárcsa feléig levágtam vele 1400 mázsát ebben a szezonban és beszart. azon is gondolkodok hogy veszek rá egy 14-es cséplőhajtást és marad még egy két szezont.
Válasz #4344. hozzászólásra
Hat annyi penzert csak szemetet talallsz! Inkabb hagyd meg a 12,vagy ha annyiert veszel akkor meg duplajat rakoltod!
Válasz #4346. hozzászólásra Hát ez az
Válasz #4343. hozzászólásra
Perkins motor nem zúzós asztal
Válasz #4338. hozzászólásra
Azokkal a gumikkal még gyorsabb is!!(nagyobb átmérőben)
Válasz #4339. hozzászólásra Egyébként éppen e-514-est keresek csak gabona szerelékkel és kb 1200 000 ft lenne rá, és elsősorban az ország északkeleti részén mert le akarom cserélni a 12-est.
Válasz #4340. hozzászólásra Milyen motor volt benne ifa vagy perkins? és gondolom zuzó nélkül.
Válasz #4341. hozzászólásra
Szóljanak én tudom mit tudott de ìgy is 10 heki neki a plafon kis magtartály miatt
Válasz #4340. hozzászólásra
Majd téged is jól leszólnak!!Nincs akkora áteresztő képessége!!!!(állítólag)
Anno az mdwvel 7-8 tonnás kukuban FKA adapterrel 2. teljes felvariálva toltam neki

Pedig vitázhatunk rola észvesztésig de lehet menni velük jo tempoba.Nekem nincs semmilyen müszerem 2-esbe felvariálva zuzos asztallal toltam neki 120q-ás dkc-ba.Semmilyen erötlenség anyagáramlás probléma nem volt észrevehetö.23.1x26-os cipökkel gurulok huztam nyomokat rendesen.4.8-as gabona asztalom van teljes szélességel megyek azzal is.Idén 5-6-7t-ás árpákat vágtam mindez szecskázva,buzát 4-5-6t-ásat rendre.Jol kinyitott felsö rostával hogy ne szorjon also összevéve erös széllel és go.2-esbe mindig variálva a maximális kihasználásig.Nyáron szecskázoval állandoan melegszik ha a hütö koszosodik,mindig fuvatom ha kell sterimo minden este.Szotyimagba kell ésszel tépni a szorás végett meg begabalyodik a bele.100-200ha között vágok vele van tapasztalat-gyakorlat vele már ugy hogy tudom mit beszélek hülyeséget nem irok magamat sem akarom becsapni meg mást sem.Hálás kis szerkezet kicsit küzdelmes de jo.

Boldog karácsonyt mindenkinek.Föleg E fan forumtársaknak.
Nem nagyon valószínű hogy csal,mert üresen betonúton,szinte azt mutatja,ami gyári adata sebesség fokozatonként!Visszább nézel,láthatod a műszert!
Sebességet pedig igen mindegyikben van manuális műszer ( bár az végülis elektromos ahogy sejtem, már amelyikben működik) 
Hőfokmérő lehet csal, én is mióta mechanikus műszert szereltem be, mintha alacsonyabb hőfokkal járnék
Válasz #4334. hozzászólásra Boldog karácsonyt mindenkinek Én is sokallom egy kicsit a 7 km/órát 100 mázsás kukiban nekem 512-es van de lehet nem is az áteresztő képességgel van a gond hanem a motor teljesíténnyével /szerintem/ Az tuti hogy 2. fokozatban lehet vele menni még zúzós asztallal is de ha tolom neki a variátort akkor esik a motorfordulat és még anélkül is melegszik, nem győzöm takarítani a hűtőrácsot.Az nem lehet hogy az a müszer csal egy kicsit ami neked a km/h-t mutatja?Mondjuk 2 km/h-t?
Válasz #4333. hozzászólásra
Viszont kívánom!
Válasz #4332. hozzászólásra
Miért nincs ekkora áteresztő képessége?Nem csak én mondom,Röfik kolléga is jól felvariált 2.sebességgel arat.Én is csak azért tudom,mert van a gépembe digitális műszer!Látom mikor mennyivel megyek!
Válasz #4331. hozzászólásra

örülök hogy ebbe a témában a legértelmesebb is alább adta.Boldog karácsonyt!
Válasz #4331. hozzászólásra
Én csak azt a 7 Km/órát kétlem erősen. Az E kombájnnak nincs ekkora áteresztőképessége ez egyszerüen lehetetlen, valótlanságkat állítasz.
Válasz #4329. hozzászólásra
Merünk álmodni,veled ellentétben!!Sajnos ez nem matek!! Csak neked. Ürítünk,elég sűrűn,és húzatunk is egy nap!!Mikor dolgozol kukiban 9 órát?Mi megvárjuk míg a harmat,köd, egyebek felszáll,vizesen nem dolgozunk,szárítót nem éltetjük,ezért 4-5 kor be is fejezzük!Nem is arról volt itt szó,hogy 18-20 hektárokat vágunk le!
Válasz #4327. hozzászólásra

A 970 től még azért nem ilyednénk meg!!Annak ugyan akkora a cséplődobja,és a ferde szélessége!Volt arra való kuki asztalom felszerelve még annó az 512-esemre!Az hogy a 2056 od mit tud,azt nem vitassuk,2 kombit cseréltél arra!!!!!!!!
Válasz #4313. hozzászólásra
Kukiban 7km/h? Álmodozz csak, ez még egy 5 ládásnak is becsületére válna. A 4 soros adapter ugye 3méter, akkor 3*7 az 21, azaz 2,1 ha/ óra szorozva mondjuk 9 órával =18.9 ha/nap. Lehet, hogy én is visszatérek az E kombájnhoz.
Elvagytok szállva magatoktól,egy kis 970 johni kenterbe vág benneteket, akár kuki, vagy buza,de lehet bármi,nem beszélve a 2056-ról.az már tuti.
Nagyobb rosta lenne benne sokkal többet tudna.A hatalmas dob nyeli a cuccot jol.Dölt,vizes szalmájú kalászosban persze már nem ugy lehet menni,pláne elöre hátra állandoan az már nem faca.
Válasz #4319. hozzászólásra

Nekem most kukoricába full teli tartálynál mikor már folyt kifelé szinte racsnizott be a felhordo,és persze nem birta ki a sor végéig.Kollégák nem érzik a gépet lehet neki tolni ami a csövön kifér ésszel és hihetetlen teljesitményre képes.Nem a nagy kombájnokhoz kell hasonlitani mert nem egy kategoria.De idöbe kezdesz ügyesen megtervezed a fogásokat,üritéseket,forgozást stb.Nem állsz meg beszélgetni infuzio-katéter bekötve és nyomod neki estig mennek lefelé a ha-ok jo anyagban is,meg nincs müszaki hiba.
Válasz #4322. hozzászólásra

Olyan itt nincs szerencsére :) Csak triticale, szecskázva alap kettesben csináltam, némi fű is volt közte, az van a képen mikor kész lett. Ismerősnek vágtam az ritkább állomány volt ott jobban lehetett haladni
Válasz #4315. hozzászólásra
Az elég baj lenne,ha kukiban csík maradna utánad!! kukiban hátul nem szórhat!!!
Válasz #4316. hozzászólásra
Nem tudom mennyire ismered a 2méteres fekvő rozsot!! De azt sem elsőben vágjuk!! Max 2.levariálva!Merni kell etetni,mert ha nem egyenletesen eteted,az még rosszabb.
Válasz #4318. hozzászólásra
Nem aggódom,nincs is miért! Csak pusztán annyi,hogy attól hogy a képen egy gép jól néz ki,még nem biztos hogy a belseje is tökéletes!Lehetnek abban is javítandó dolgok!Mindent látni kell közelről,de még akkor is van hogy bevásárol az ember!
Válasz #4317. hozzászólásra
Aztán biztos bírja gyorsabban is mint én megyek , kérdés mennyi jön ki hátul plusszba.
Válasz #4314. hozzászólásra
Nem tudsz 8-9 el menni!!!!! 8-8.2 a vége 2.sebességben!De mi sem megyünk teljesen felvariálva!csak 6-7 között,mert a 120 mázsánál már a magfelhordó nem győzi!!
Neaggodj ez nem sak kivul nezett ki igy hanem a belseje is ki volt javitva! Szerinted akki ennyire ad a kulsejere az majd utni vagni fogja utanna! Meg a kasza is duplaujjas volt!

Végre valaki aki az igazat is megírja.....

Nameg egyesben is szoktam aratni ha nagyon jó az anyag, vagy nagy szalma. Valamiért raktak rá egyes sebességet is.....
Én még csak pár éve aratok, megvallom őszintén kukiban 3-4km/h cammogok, magamnak aratok csak szinte és nem sokat tehát annyira nincs hová sietni, csík nincs utánam az a lényeg, illetve az extrém domboldalakba van de az sajna vele jár, nincs 3d rosta
Gyorsabban meg már a gépet is sajnálom, azért egy 120 mázsás anyagnál már dübörög a dob alattam rendesen...
Válasz #4312. hozzászólásra

Erre én is kiváncsi vagyok....
De gondolom 8-9km/h 120-130q-s kukiban, zúzós asztallal , és persze meg se füstöl !!