Gabona ferdéhez van keretem, de végülis azt neked magadnak kell leméretezni nehogy ne stimmeljen, de én is csak füleket hegesztenék rá, kuki ferdére már mi csináltuk, arra úgy csináltuk. Ja és igen sokkal könnyebb navigálni a trakival főleg hogy két ember simán megoldja, plussz nem kell szívni a munkahengerekkel, meg hogy megsüllyedt az asztal egy év után stb stb..
Nem kell semmilyen keret.Alulra heggesztesz két tartot csappal amivel a traki ráakkaszt a két emelökarjával a tetejére meg egy konzolt furattal amibe a harmadik pont megy,nekem ugy van kialakitva hogy a 3-ik pont egy kampoval van meg toldva csukloval és igy emelem mindkét ferdét.Nagyon praktikus nincs balaset meg kinlodás a le-rá állással és a ferde is javithato emelt állapotba.Az adaptereket fedett helyen tárolom és 3 ponton támasztom alá a ferdét.Télre a kuki szett marad rajta ugy is.
szeretnék gyártatni egy olyan vázat, amit traktorra fel lehet tenni és a ferdefelhordót ezzel le tudnám venni a kombájnról. Ha valakinek lenne egy ilyen, lefényképezné és a paramétereit leírná, azt nagyon megköszönném!
Cseréltetek mar utovero dobnál ketsoros1312 és csapagyat?
En úgy jártam vele hogy mikor meghúzom a kónuszos buksa lapos anyáját a csapagy alatt akkor megszorul a tengely és morogva megy a csapagy. Mi lehet az oka megtudna mondani valaki?
Én mikor még E gépem volt azt raktam rá, egy rakás sz*r, nem erre való.
Egy kamionon éjszaka talán még egy picit hűt is, de a tűző napon semmit. Délutánra meg már az eső is eleredt a fülkében, teljesen eltömődött, annyira, hogy már nem tudott párologtatni és az egészet a nyakamba nyomta. Utána már nem volt annyira melegem.
Lövésem sincs.Az autokbol kiszuperált beszerelése vagy klimás céggel beletetetni egyet jo pézér.Vagy szaunázni benne.Idén árpába nem volt nagy meleg egész kellemes micro klimát csinált az olmo ha nem kéne kiszállni a gépböl sosem egész uriemberesen néztem volna ki.Buzába már piritott a nap rendesen de azt rendre nyomattam igy az olmo is birta egésznap nagyjábol.Összel meg már kibirhatobb még ha meleg van akkor is,a fém részek is csak langyoskák a fülkébe.Nyáron meg éget szabályosan.
Válasz #4026. hozzászólásra Lehetséges persze én már 2 éve szereltem bele ....kis ügyességgel megoldható házilag a beszerelés, de a klímagázt töltetni kell!
Válasz #4024. hozzászólásra
azért mert a kalászosokban jó,de a kukinál vagy napránál minek még egyszer visszaforgatni.rá a dobra rostára?
Semmi értelme,le van az terhelve ugy is eléggé.
persze azt mindenki leszokta lemezelni,aki kombájnozott már.
Mi is le szoktuk.
a 14-esek például már uj koruk óta levoltak itt a tsz-ben.
Meg a 12-esek is.
Csinált már valaki olyat hogy kuki vágásnál lezárta egy lemezzel a kalászvisszahordoba vezető részt ha jól emlékszem napránál valaki írta, mert szerintem a világon semmi értelme" annak a résznek "kuki vágásnál.
Válasz #4012. hozzászólásra
Hat meg mértük és kijött a 24-volt vagyis apámék mérték, nem voltam ott ugy hogy kellene valami konkrétum de inkább szolok villany szerelönek az lesz a tuti! De azért köszi az infot!
Ha van áram a vastag piros vezetéken,akkor felesleges összekötni az indítót a generátorral.Az indítón levő piros vezeték a motor alatt össze van kötve a generátor piros vezetékével,úgy megy be a fülkébe.Ha a kontroll lámpa nem világít,húzd le a vezetékét a generátorról,és nyomd testre!!Akkor világítania kell,ha jó benne az izzó,vagy nem szakadt a kábel.Ha jó a lámpa,és mégsem világít ha a generátoron van a vezeték,rossz a generátor!Lámpán keresztül gerjed.Ki állapította meg,hogy jó a generátor?
13908 hozzászólás
Válasz #4058. hozzászólásra

Gabona ferdéhez van keretem, de végülis azt neked magadnak kell leméretezni nehogy ne stimmeljen, de én is csak füleket hegesztenék rá, kuki ferdére már mi csináltuk, arra úgy csináltuk. Ja és igen sokkal könnyebb navigálni a trakival főleg hogy két ember simán megoldja, plussz nem kell szívni a munkahengerekkel, meg hogy megsüllyedt az asztal egy év után stb stb..
Válasz #4057. hozzászólásra

Na és minek a hűtője ha szabad tudni?
Válasz #4058. hozzászólásra
Nem kell semmilyen keret.Alulra heggesztesz két tartot csappal amivel a traki ráakkaszt a két emelökarjával a tetejére meg egy konzolt furattal amibe a harmadik pont megy,nekem ugy van kialakitva hogy a 3-ik pont egy kampoval van meg toldva csukloval és igy emelem mindkét ferdét.Nagyon praktikus nincs balaset meg kinlodás a le-rá állással és a ferde is javithato emelt állapotba.Az adaptereket fedett helyen tárolom és 3 ponton támasztom alá a ferdét.Télre a kuki szett marad rajta ugy is.
Sziasztok,
szeretnék gyártatni egy olyan vázat, amit traktorra fel lehet tenni és a ferdefelhordót ezzel le tudnám venni a kombájnról. Ha valakinek lenne egy ilyen, lefényképezné és a paramétereit leírná, azt nagyon megköszönném!
Üdv,
Balázs
Válasz #4056. hozzászólásra
Nem eredeti,de szélességre pontosan olyan.
Válasz #4049. hozzászólásra

No és nem az eredeti hűtője vagy meg lett magasíttatva ( ha egyáltalán lehet olyat).
Válasz #4051. hozzászólásra
Faterék anno arattak de hogy hogy, megtudom kérdezni ha nem válaszol más és még emlékeznek :)
Válasz #4053. hozzászólásra

Jós kis vas az akkor
Köszi !
Válasz #4052. hozzászólásra
650kg!
Milyen nehéz az Ifa motor ? Tudtok erről valami valósághű infót ? köszi
Sziasztok
Aratott már valaki 512 vagy 514-essel szóját? Ha igen tudnátok segíteni hogy mit kell rajtuk átalakítani hozzá.
Válasz #4047. hozzászólásra
Cseréltünk,de nem morgott,mert újat tettünk bele!
Válasz #4048. hozzászólásra
Jól látod!!!
Válasz #4046. hozzászólásra

Magasabb a hűtő vagy én látom rosszul?
Cseréltetek mar utovero dobnál ketsoros1312 és csapagyat?
En úgy jártam vele hogy mikor meghúzom a kónuszos buksa lapos anyáját a csapagy alatt akkor megszorul a tengely és morogva megy a csapagy. Mi lehet az oka megtudna mondani valaki?
Végeztünk!

Válasz #4044. hozzászólásra
nem de az alsó rostát vágd ki belőle kukinál.
Válasz #4042. hozzászólásra
Meg akarod venni?
Válasz #4041

ez meg a másik dolog
Válasz #4039. hozzászólásra
nem akarlak megbántani de szerintem add el a kombájnt........
nekem is tiszta de nem vitázok.
Válasz #4039. hozzászólásra

Én nem erőlködök nagyon a tisztaságon, igaz itt 4 százalékot vonnak, rengeteg, szóval akkor kapjanak szemetet is bele....
Válasz #4032. hozzászólásra
Utána már nem volt annyira melegem.
Én mikor még E gépem volt azt raktam rá, egy rakás sz*r, nem erre való.
Egy kamionon éjszaka talán még egy picit hűt is, de a tűző napon semmit. Délutánra meg már az eső is eleredt a fülkében, teljesen eltömődött, annyira, hogy már nem tudott párologtatni és az egészet a nyakamba nyomta.
Válasz #4031. hozzászólásra
Jó szemetes lehet az!!Még sosem próbáltam,de amit tölem viszenek szárítóba messziről felismerik,annyira tiszta!!
Válasz #4037. hozzászólásra
Ablakfóliázáson nem gondolkoztál még? Egy pár fokot az is le tud venni, főleg a tükrös.
Válasz #4036. hozzászólásra

Lövésem sincs.Az autokbol kiszuperált beszerelése vagy klimás céggel beletetetni egyet jo pézér.Vagy szaunázni benne.Idén árpába nem volt nagy meleg egész kellemes micro klimát csinált az olmo ha nem kéne kiszállni a gépböl sosem egész uriemberesen néztem volna ki.Buzába már piritott a nap rendesen de azt rendre nyomattam igy az olmo is birta egésznap nagyjábol.Összel meg már kibirhatobb még ha meleg van akkor is,a fém részek is csak langyoskák a fülkébe.Nyáron meg éget szabályosan.
Akkor mit ajánlanál röfik?
Válasz #4034. hozzászólásra

Igy sorba.
De mi a gond vele? Nem hűt eléggé vagy sűrűn kell takarítani vagy mégis mi?
Válasz #4032. hozzászólásra

Szar nem ide valo.Olmo van nekem.
A kamion állóklímáról mi a véleményetek? Szerelt mar be valaki hasonlót?
Válasz #4030. hozzászólásra
Ja! Azt hittem ez egyértelmű,igen azt is ki.
Válasz #4025. hozzászólásra
És azt hova teszi,ami nem megy át az alsó rostán?Bele a tartályba?Mert akkor a dominátorosok kiveszik az alsó rostát!!
Koszi!!! A kamion állóklímáról mi a véleményetek?
Válasz #4026. hozzászólásra Lehetséges persze én már 2 éve szereltem bele ....kis ügyességgel megoldható házilag a beszerelés, de a klímagázt töltetni kell!

Válasz #4026. hozzászólásra
még nem a miénkben van de nem jó mert valahol elszökik a gáz.
De szerintem valami autóba való bontóbol bele lehetne tenni.
Valaki szereltmar klimat E 514 esbe? Tudnatok segiteni mi lenne a megoldas vagy lehetseges e egyaltalan? Koszi
Válasz #4024. hozzászólásra
azért mert a kalászosokban jó,de a kukinál vagy napránál minek még egyszer visszaforgatni.rá a dobra rostára?
Semmi értelme,le van az terhelve ugy is eléggé.
Válasz #4022. hozzászólásra
És az miért jó?
Válasz #4020. hozzászólásra
Ezt nem mondanám
Válasz #4014. hozzászólásra
persze azt mindenki leszokta lemezelni,aki kombájnozott már.
Mi is le szoktuk.
a 14-esek például már uj koruk óta levoltak itt a tsz-ben.
Meg a 12-esek is.
Válasz #4018. hozzászólásra

Örülök hogy segíthettem!
Válasz #4019. hozzászólásra

Úgy van az jól,ahogy kitalálták! Ez a belemezelés,dominátoros megoldás!!! Csak ott hosszabb a rosta!
A 4014 hozzászólásról véleményt írna még valaki.
Válasz #4017. hozzászólásra

Köszönöm!!!
Válasz #4016. hozzászólásra

Remélem látszik.
Sziasztok! Az 514-es méreteire lennék kíváncsi, szélessége,asztal nélkül, és a magasság.
Válasz #4014. hozzászólásra

Normál körülmények között talán még müködne is a dolog de agyon sült száraz kukinál visz bele mindent dolgozik az a szekcio is rendesen.
Csinált már valaki olyat hogy kuki vágásnál lezárta egy lemezzel a kalászvisszahordoba vezető részt ha jól emlékszem napránál valaki írta, mert szerintem a világon semmi értelme" annak a résznek "kuki vágásnál.
Válasz #4012. hozzászólásra
Hat meg mértük és kijött a 24-volt vagyis apámék mérték, nem voltam ott ugy hogy kellene valami konkrétum de inkább szolok villany szerelönek az lesz a tuti! De azért köszi az infot!
Válasz #4010. hozzászólásra
Ha van áram a vastag piros vezetéken,akkor felesleges összekötni az indítót a generátorral.Az indítón levő piros vezeték a motor alatt össze van kötve a generátor piros vezetékével,úgy megy be a fülkébe.Ha a kontroll lámpa nem világít,húzd le a vezetékét a generátorról,és nyomd testre!!Akkor világítania kell,ha jó benne az izzó,vagy nem szakadt a kábel.Ha jó a lámpa,és mégsem világít ha a generátoron van a vezeték,rossz a generátor!Lámpán keresztül gerjed.Ki állapította meg,hogy jó a generátor?