Válasz #1250. hozzászólásra
Nekem is az 5 volna a jó!, Csak akkor kell a felvezetés, amúgy meg nem,van egy jó Epple a kinti hírdetésben, gondolgodok rajta...!
Válasz #1248. hozzászólásra
130LE-ig a4 soros a megfelelő,170-ig az 5soros, utánna a hat, a gyárak is ezeket ajánlják, a szárzuzó is fog rajta,2-dikal nyomhatod neki kb 7-8km a menetsebesség,akkor szépen dolgozik.
Válasz #1243. hozzászólásra
Ha rendbe teszed rendesen a gépet akkor nincs vele sokkal több baj mint a másikkal .
Lényeg egy feújított ifa motorod legyen azért tartalékban otthon de lehet 10 évig nem is kell . Az ismerősünk levágott vele egy évben 600 Ha-t is régebben még ment a szója felénk . De tavaly is 400 a felett vágott vele . De ehhez minden évben szétszedi teljesen és minden csapágyat átnéz és újra zsírba . Ami picit is lötyög az csere és félre teszi vésztartaléknak .
Válasz #1242. hozzászólásra
Igen elbírja meg létezik is hozzó de szerintem felesleges nem tudsz vele többet mint a 4 sorossal főleg az ifa motoros géppel . 10 tonnás kukiban szerintem elég neki a 4 sor is .
Válasz #1239. hozzászólásra
nem kell neki alulra is lamellás rosta lyók ezek a lyuk rosták is . Én 8-as furatúval dolgoztam és ha jó volt a szelelőm akkor akár vetőmag tisztaságot is tudta a gép .
Érdeklődni szeretnék mennyire megbízható egy jó állapotú E-kombájn?Béraratásban 300/ha eggy kolégának 512ese van éve egyszer cserelt motort benne és egyszer kuplungszerkezetet,no persze a csapágyak ...és szezonálisan 200/ha körül vág vele.Várom válaszaitokat !!!
érdeklődnék ez 514-es elbir egy 5 soros kukorica adaptert vagy van olyan 5 soros amit rá lehet rakni menyit fogyaszt vele, hogy bírja az ifa motor és maga a cséplő és hányaditba lehet menni 10t ás kukoricában??
Be tudod rakni a lammellás rostát alulra is,pont befér.Én kipróbáltam és visszaraktam búzában az ovális rostát.Sokkal tisztább lett az anyag.Nincs értelme berakni alulra a zsalus rostát.
mennyiből lehet egy használtgépet felújítani! ?
Ha vennék mondjuk két 514-est abból egyet megcsinálnék a másik pedig maradna alkatrész! Mit fogyaszt egy ilyen gép búzába kukoricába?
Kicsereltem a vizpumpat.Az enyemen is Ifa volt raszerelve (4 lyukas lapat)de eredetit kaptam csak. Nem volt IFA. Ki kellett csereljem szijtarcsat a regire
azért irtam Szabinak ,hogy eredetileg nem ifa van rajta,már sokat kicseréltek Ifáéra,de akkor komplett ventillátorlapátosan kell felrakni,amúgy ugyanaz csak az Ifá-én van egy kuplung
Csak nehogy felújítottat vegyél!Az általában sz@r.Egy bontottal,ami nem lóg jobban jársz.Az ifáé is jó rá,ha elektromos akkor csavart kell belerakni és már fixes.
szerintem a hűtő bentmaradhat.igazán 6 darab tizes csavar fogja és 4db nyolcas a csöveket,és 4 aventilátort,meg van egy picigumitömítés a blokk es a vizpumpa között arra figyelj összerakáskor
Le kell venni a hutot?
vagy csak a lapatot?
Sajnos nem tudtam ma nekiallni, el kellett jojjek., es nem tudom hogyan kell (csak elmeletbol legyek felkeszulve holnap reggelre )
Kitakaritottam a centrifugalt, es eleinte gyengen vilagitott, de mikor mar harmadjara beinditottam kialudt az ego...
Holnap meglatjuk, hogy fog menni aratas kozben....
A múltkor már kérdeztem a levegőszűrő nem avult,s a centrifugált kitakaritottad? Abban szokott sok olajsár lenni, s az olajnyomásra is jelez./nehezebben folyik át a szűrőn/
Viszont megint kigyult a lentebb emlitett ego....
Kicsereltem a motorolajszurot, akkor kialudt, de ma miutan ujrrainditottam megint kigyult es nem aludt ki....
13900 hozzászólás
Válasz #1250. hozzászólásra
Nekem is az 5 volna a jó!, Csak akkor kell a felvezetés, amúgy meg nem,van egy jó Epple a kinti hírdetésben, gondolgodok rajta...!
Válasz #1249. hozzászólásra
Az 524-esemhez(180 LE L60-as motor) gyárilag 5 soros oros asztal járt,azt vite nagyon jól 8-9km-es sebességgel 8-10 tonnás kukoricában
Válasz #1248. hozzászólásra
130LE-ig a4 soros a megfelelő,170-ig az 5soros, utánna a hat, a gyárak is ezeket ajánlják, a szárzuzó is fog rajta,2-dikal nyomhatod neki kb 7-8km a menetsebesség,akkor szépen dolgozik.
Csak az 524-es, abban 6 hengeres Ifa motor van.
Köszi Húsfutár
esetleg tudnál tanácsolni a szériákbol melyiket?vagy talán tudsz is?
Válasz #1243. hozzászólásra
Ha rendbe teszed rendesen a gépet akkor nincs vele sokkal több baj mint a másikkal .
Lényeg egy feújított ifa motorod legyen azért tartalékban otthon de lehet 10 évig nem is kell . Az ismerősünk levágott vele egy évben 600 Ha-t is régebben még ment a szója felénk . De tavaly is 400 a felett vágott vele . De ehhez minden évben szétszedi teljesen és minden csapágyat átnéz és újra zsírba . Ami picit is lötyög az csere és félre teszi vésztartaléknak .
Igen elbírja meg létezik is hozzó de szerintem felesleges nem tudsz vele többet mint a 4 sorossal főleg az ifa motoros géppel . 10 tonnás kukiban szerintem elég neki a 4 sor is .
nem kell neki alulra is lamellás rosta lyók ezek a lyuk rosták is . Én 8-as furatúval dolgoztam és ha jó volt a szelelőm akkor akár vetőmag tisztaságot is tudta a gép .
Érdeklődni szeretnék mennyire megbízható egy jó állapotú E-kombájn?Béraratásban 300/ha eggy kolégának 512ese van éve egyszer cserelt motort benne és egyszer kuplungszerkezetet,no persze a csapágyak ...és szezonálisan 200/ha körül vág vele.Várom válaszaitokat !!!

Köszi előre is :)
Ja és ha E-gép akkor melyik széria?:
érdeklődnék ez 514-es elbir egy 5 soros kukorica adaptert vagy van olyan 5 soros amit rá lehet rakni menyit fogyaszt vele, hogy bírja az ifa motor és maga a cséplő és hányaditba lehet menni 10t ás kukoricában??

Be tudod rakni a lammellás rostát alulra is,pont befér.Én kipróbáltam és visszaraktam búzában az ovális rostát.Sokkal tisztább lett az anyag.Nincs értelme berakni alulra a zsalus rostát.
Válasz #1238. hozzászólásra

Két rosszból nem lehet egy jót csinálni
Olyan 12 körül fogyaszt 6t-nnás búzában.Kukoricában pontosan nem mértem
Van olyan tipusu E 514-es aminek az also rosta is lamellas-rosta? Melyek ezek a tipusok?
At lehet-e alakitani a lyukas rostasosak lamellasra?
mennyiből lehet egy használtgépet felújítani! ?
Ha vennék mondjuk két 514-est abból egyet megcsinálnék a másik pedig maradna alkatrész! Mit fogyaszt egy ilyen gép búzába kukoricába?
Válasz #1236. hozzászólásra
Kicsereltem a vizpumpat.Az enyemen is Ifa volt raszerelve (4 lyukas lapat)de eredetit kaptam csak. Nem volt IFA. Ki kellett csereljem szijtarcsat a regire
Válasz #1235. hozzászólásra
azért irtam Szabinak ,hogy eredetileg nem ifa van rajta,már sokat kicseréltek Ifáéra,de akkor komplett ventillátorlapátosan kell felrakni,amúgy ugyanaz csak az Ifá-én van egy kuplung
Válasz #1234. hozzászólásra
Nekem az van rajta,semmi gond
Válasz #1233. hozzászólásra
De akkor ifa lapát is kell
Válasz #1231. hozzászólásra
Csak nehogy felújítottat vegyél!Az általában sz@r.Egy bontottal,ami nem lóg jobban jársz.Az ifáé is jó rá,ha elektromos akkor csavart kell belerakni és már fixes.
Válasz #1231. hozzászólásra
Igen de tönkretette a szimmeringet(vizpumpa tömszelencét)is és azért folyik
Válasz #1230. hozzászólásra

Megneztem hazajovetelkor, es mozgott a ventillator. A csapagy ment meg ugye?
Válasz #1228. hozzászólásra
szerintem a hűtő bentmaradhat.igazán 6 darab tizes csavar fogja és 4db nyolcas a csöveket,és 4 aventilátort,meg van egy picigumitömítés a blokk es a vizpumpa között arra figyelj összerakáskor
Válasz #1226. hozzászólásra
Ja az IFa vizpumpa nem olyan eredetileg mint a kombájné
Válasz #1227. hozzászólásra
)
Le kell venni a hutot?
vagy csak a lapatot?
Sajnos nem tudtam ma nekiallni, el kellett jojjek., es nem tudom hogyan kell (csak elmeletbol legyek felkeszulve holnap reggelre
Válasz #1226. hozzászólásra
Nem nagy munka
Vizpumpa csere nagy macera?

Azt hiszem megment a csapagy meg ami meg ott van, mert rendesen spriccelt a viz
Válasz #1224. hozzászólásra

én ilyet nem tárolok a kerekekbe se reggel se délbe se este
Üdv!Ez volt az első kerékben,este fél tíz körül!
Válasz #1222. hozzászólásra
De zavarjon , lentebb Claas Mániásnak is van egy ötlete, és azt még nem nézted!
Válasz #1220. hozzászólásra
Olajnyomas majdnem a maximumon van. Ki van takaritva a centrifugal-szuro, uj olajszuro, uj levegoszuro, uj olaj.
Akkor ne zavarjon az ego?
Válasz #1218. hozzászólásra
Kitakaritottam a centrifugalt, es eleinte gyengen vilagitott, de mikor mar harmadjara beinditottam kialudt az ego...
Holnap meglatjuk, hogy fog menni aratas kozben....
Válasz #1219. hozzászólásra
Hali ha minden rendben van akkor lehet az olajgomba a hibas ,vedd le rola a vezeteket es nem vilagit,a mutato meg ugyis mutatjaa pontos olajnyomast
Válasz #1218. hozzászólásra

en is :)
Válasz #1217. hozzászólásra

A centrifugál után jónak kell lenni...!Reméljük!
Válasz #1216. hozzászólásra
A centrifugal szurot holnap akarom kitakaritani.
Levegoszurot is csereltem vadi ujra.Olajnyomas jo szint a maximumon van...
Válasz #1215. hozzászólásra

A múltkor már kérdeztem a levegőszűrő nem avult,s a centrifugált kitakaritottad? Abban szokott sok olajsár lenni, s az olajnyomásra is jelez./nehezebben folyik át a szűrőn/
Válasz #1214. hozzászólásra

Viszont megint kigyult a lentebb emlitett ego....
Kicsereltem a motorolajszurot, akkor kialudt, de ma miutan ujrrainditottam megint kigyult es nem aludt ki....
Válasz #1213. hozzászólásra

Látatlanból jó volt az ötlet, csak sok Ifát csináltam régen!
Válasz #1205. hozzászólásra

A hengerfejtomites volt a problema.....
Ma csereltem ki. Most mar szep hangja van a gepnek....
Válasz #1211. hozzászólásra
Az akkor jó kör volt . Csak a Ledenyákék mondták hogy jártál és hogy majd németből jön a cucc .
Válasz #1210. hozzászólásra
Üdv!Debrecenben volt raktáron,csak el kellett menni érte.Hajnal fél négykor itthon voltam,tíz órakor üzemelt a gép.
Válasz #1207. hozzászólásra
Nem semmi jól meg jártad .
Mennyi idő alatt jött meg németből a cucc .
Válasz #1206. hozzászólásra
Irtam mailt
azt a k.....va4 érdekess
Üdv! Egy kis műszaki hiba.Valakinél előfordult,már ilyen hiba?

Válasz #1203. hozzászólásra
Csörögj rám nekem vaneladóm ha érdekel .
0630/415-1482
300-350-ért már ferdével van...!Az előbb le maradt egy k betű..!
Itt is mindig az hiányzi!
Válasz #1202. hozzászólásra

Sajnos nem tudok meg hangot tenni....
AAAA nezegetem, csak sajna nincs ra zseton
Válasz #1200. hozzászólásra

Szabi látom vagy, hangot tudsz feltenni, gondolom a kukorica adaptereket nézegeted!