Sziasztok!
Ma bemásztam a kosár toldatot levenni. Kuki aratásba szenvettem azzal hogy a csutka csuhéj szár nagy mennyiségbe a fölső rostán át távozik. Nem tudom hogy kinek mekkora a ládatakaró lemez lépcsőjének mérete, de az enyémen kb 1 cm. Szerintem ez nagyon kevés,
egyszerűen legurul a csutka a rázóasztalra. Lehet rosszul gondolom
Válasz medikus #12257. hozzászólásáraElőhúztam a kosarat!Rajta a 12-es toldat,és a toklászoló lemezekből pár darab! A kőgyüjtővel összekapcsolva!Kb ilyen állásban áll a helyén! A 12-es kosártoldat!
Válasz VESZTES. :) #12258. hozzászólásáraNekem minden ki van szedve! Kamrában van!Majd holnap előhúzom,és összefűzöm ahogy áll!Én majd csak jövő hónapban takarom ki!
Válasz VESZTES. :) #12256. hozzászólásáraArra a sok üres furatra van fogatva egyesével minden lemez!A jobb oldalon a tengelyvégében levő karral tudod állítani! 2 állása van!Függőleges,és kosár alá hajtva,toklászolás állásba!
Válasz medikus #12255. hozzászólásáraKöszo az infót!
Esetleg tudnál segíteni képpel hogy milyenek és hogy állnak azok a terelő lemezek a kosár elején lévő rögzítő tengelyen?
Válasz VESZTES. :) #12254. hozzászólásáraValószínű!A kampók kinyúltak,mert lenyomta az adapter az egészet!Ha helyen van a kőgyüjtő,a teteje majdnem szintben van a kosár belépővel!Annyit hajts rajta!
Válasz VESZTES. :) #12247. hozzászólásáraHogy van ráakasztva,hogy nem látom se a rudat,ami a kosár fülében van,se a láda kampóit?A kosár belépővel egy síkban kellene lennie.
Válasz VESZTES. :) #12238. hozzászólásáraAzért van lentebb,mert nem a kosár tartó rúdon van!Hol van egyáltalán a kosártartó!Annak látszódni kellene a kosár elején!!!!
Válasz medikus #12244. hozzászólásáraEzekkel a kampókkal akasztod fel a kosártartó rúdra! A kőgyüjtő alatt van a tömítő gumi.Remélem a képről már látod hogy áll,mert most azért nem teszem be a kosarat.
Válasz VESZTES. :) #12243. hozzászólásáraHa a toklászoló lemezekre gondolsz,az nélkül tudsz dolgozni!A kosár tartóra rá van csak akasztva a kőgyüjtő!Majd csinálok fotót a kőgyüjtőről,ki van véve!
Válasz medikus #12242. hozzászólásáraAz elülső és fölső lemezek megvannak csak ki kell valahogy egyengetnem. Egyebként a kosár széléhez képest a magassága jó, nem hiányzik a kettő találkozásánál semmi?
Azt a gumi csíkot leveszem a rázóasztal széléről.
A kosár rögzítő tengelyen lévő kis lemezek nincsenek meg, meg vagyok anélkül?
Válasz VESZTES. :) #12238. hozzászólásáraElőre jön egy nyitható ablak függőlegesen,alul a 3 8-as csavarra csukódik,illetve annak az anyái zárják le!Abba a furatba,amit két oldalt látsz,megy egy 10-es? köracél!Az a zsanér közepe!Ezen fordul a függöleges nyitható ablak,és arra a (tengelyre) megy az íves másik lemez,amit rugók húznak fel a ferde alá!
Válasz VESZTES. :) #12236. hozzászólásáraA füleivel ráakasztod a kosár tartó rúdra,oldalt meg két 10-es csavarral rögzíted!A nyíló rész fülei meg rugókkal fel van húzatva a ferde csapágyház tartó alá!
Sziasztok!
Segítsetek már egy kicsit.
Tavaly amikor elhoztam a kombájnt
Kuki asztal volt fönt, de a gabona kőgyüjtővel, és sz.rrá görbült mert nem a kuki ferdéhez való.
Kiegyengettem de olyan mindha valami nem stimmelne, vagy valami hiányozna még.
Egy két képpel a kőgyüjtő beszerelt állapotáról sokat segítene.
Köszi!
Válasz lorant90 #12233. hozzászólásáraTegyél bele 12-es toldatot!Csak rossz berakni,kiszedni!A ládák eleje nem olyan,és a felfogatása! Ha mindet cseréled akkor oké!Súly miatt!
Üdv mindenkinek , olyan kèrdèsem volna h kinek milyen kosàr toldat van a gepben ?? Enyèmben ilyen palcas szedett vedett tàkolt valami van , tudom h ez lenne az orginal , valaki gyartott sima kor acelbol?? A 512 be lemez toldat van gondoltam teszek bele olyant ,jonak kène lenni annak is . Illetve a szalmarazolada miben kulombozik a 12 a 14 tol?
Válasz 44claasgarantos #12225. hozzászólásáraEgyszerűbb ha veszel egy 106-ét!Nem egyszerű megcsinálni!Sablont kell hozzá gyártani!Legnehezebb része,a peremen lévő két tömítő karika legyártása!Egymásban forognak,és az U profilt,karikára kell hajtani! Ezt még a lakatos sem vállalta!Én kidolgoztam rá egy megoldást,így sikerült megoldani!Az 524 méretarányos másolata!
Válasz medikus #12217. hozzászólásáraMi van itt szetvagva? Kivettem a tengelyt mer megette a csapagy ha mar kint a tengely kiguritottam a dobot , fel lecelem, es kilemezelem a tartaly aljat , mindenhez is hozzaferni .
Válasz medikus #12214. hozzászólásáraÉn így használom,időben széthúzva aratunk mindig,változatos szemméret és szár állapot mellett.A széllel nem lehet megoldani mindent.
13914 hozzászólás
Válasz VESZTES. :) #12263. hozzászólására
Sziasztok!
Ma bemásztam a kosár toldatot levenni. Kuki aratásba szenvettem azzal hogy a csutka csuhéj szár nagy mennyiségbe a fölső rostán át távozik. Nem tudom hogy kinek mekkora a ládatakaró lemez lépcsőjének mérete, de az enyémen kb 1 cm. Szerintem ez nagyon kevés,
egyszerűen legurul a csutka a rázóasztalra. Lehet rosszul gondolom
Aki írt nekem,az oldalon keresztül,annak a válaszom,NEM! Visszafelé nem működik az üzenet küldés!
Válasz medikus #12260. hozzászólásáraKöszönöm, sokat segítettél

Ilyen toldatot még nem láttam
Válasz medikus #12257. hozzászólásáraElőhúztam a kosarat!Rajta a 12-es toldat,és a toklászoló lemezekből pár darab!
A kőgyüjtővel összekapcsolva!Kb ilyen állásban áll a helyén!
A 12-es kosártoldat!

Válasz VESZTES. :) #12258. hozzászólásáraNekem minden ki van szedve! Kamrában van!Majd holnap előhúzom,és összefűzöm ahogy áll!Én majd csak jövő hónapban takarom ki!

Válasz medikus #12257. hozzászólásáraKöszi!
Válasz VESZTES. :) #12256. hozzászólásáraArra a sok üres furatra van fogatva egyesével minden lemez!A jobb oldalon a tengelyvégében levő karral tudod állítani! 2 állása van!Függőleges,és kosár alá hajtva,toklászolás állásba!
Válasz medikus #12255. hozzászólásáraKöszo az infót!
Esetleg tudnál segíteni képpel hogy milyenek és hogy állnak azok a terelő lemezek a kosár elején lévő rögzítő tengelyen?
Válasz VESZTES. :) #12254. hozzászólásáraValószínű!A kampók kinyúltak,mert lenyomta az adapter az egészet!Ha helyen van a kőgyüjtő,a teteje majdnem szintben van a kosár belépővel!Annyit hajts rajta!
Válasz medikus #12249. hozzászólásáraItt van egy két kép, lehet hogy a kampók ki vannak nyitva?

Válasz medikus #12249. hozzászólásáraMajd holnap megpróbálom úgy lefotózni hogy jó látható legyen minden!
Válasz R Sándor #12251. hozzászólásáraAzt elviszi!
Válasz medikus #12250. hozzászólására14.5 mázsa ,az enyemen 21.3/26 van,
Válasz R Sándor #12248. hozzászólásáraHány mázsa?A 18,4x 30 gumi biztosan nem örül neki!Lehet a kerékcsapágy sem!
Válasz VESZTES. :) #12247. hozzászólásáraHogy van ráakasztva,hogy nem látom se a rudat,ami a kosár fülében van,se a láda kampóit?A kosár belépővel egy síkban kellene lennie.
Üdv Használt valaki nas 676- ot e 514- hez, nincs gond a felemeléssel és a közlekedéssel a súly miatt?
Válasz medikus #12246. hozzászólásáraA kosártartó rúdra van akasztva.
Feljebb kéne lennie?
Válasz VESZTES. :) #12238. hozzászólásáraAzért van lentebb,mert nem a kosár tartó rúdon van!Hol van egyáltalán a kosártartó!Annak látszódni kellene a kosár elején!!!!

Válasz medikus #12244. hozzászólásáraEzekkel a kampókkal akasztod fel a kosártartó rúdra!
A kőgyüjtő alatt van a tömítő gumi.Remélem a képről már látod hogy áll,mert most azért nem teszem be a kosarat.

Válasz VESZTES. :) #12243. hozzászólásáraHa a toklászoló lemezekre gondolsz,az nélkül tudsz dolgozni!A kosár tartóra rá van csak akasztva a kőgyüjtő!Majd csinálok fotót a kőgyüjtőről,ki van véve!
Válasz medikus #12242. hozzászólásáraAz elülső és fölső lemezek megvannak csak ki kell valahogy egyengetnem. Egyebként a kosár széléhez képest a magassága jó, nem hiányzik a kettő találkozásánál semmi?
Azt a gumi csíkot leveszem a rázóasztal széléről.
A kosár rögzítő tengelyen lévő kis lemezek nincsenek meg, meg vagyok anélkül?
Válasz medikus #12241. hozzászólásáraElől ami kilóg gumi csík,az sem ott van,nem így áll!!!
Válasz medikus #12240. hozzászólására35-ös ábra!
Válasz VESZTES. :) #12238. hozzászólásáraEbben megtalálod a kőgyüjtőt!

Válasz VESZTES. :) #12238. hozzászólásáraElőre jön egy nyitható ablak függőlegesen,alul a 3 8-as csavarra csukódik,illetve annak az anyái zárják le!Abba a furatba,amit két oldalt látsz,megy egy 10-es? köracél!Az a zsanér közepe!Ezen fordul a függöleges nyitható ablak,és arra a (tengelyre) megy az íves másik lemez,amit rugók húznak fel a ferde alá!
Válasz medikus #12237. hozzászólásáraIgen erre még emlékszem, de a vályú széle nagyon lent van a kosár széléhez képest

Válasz VESZTES. :) #12236. hozzászólásáraA füleivel ráakasztod a kosár tartó rúdra,oldalt meg két 10-es csavarral rögzíted!A nyíló rész fülei meg rugókkal fel van húzatva a ferde csapágyház tartó alá!
Sziasztok!
Segítsetek már egy kicsit.
Tavaly amikor elhoztam a kombájnt
Kuki asztal volt fönt, de a gabona kőgyüjtővel, és sz.rrá görbült mert nem a kuki ferdéhez való.
Kiegyengettem de olyan mindha valami nem stimmelne, vagy valami hiányozna még.
Egy két képpel a kőgyüjtő beszerelt állapotáról sokat segítene.
Köszi!
Válasz medikus #12234. hozzászólásáraKöszönöm, akk megy bele a 12 es toldat, meg 12 ladak
Válasz lorant90 #12233. hozzászólásáraTegyél bele 12-es toldatot!Csak rossz berakni,kiszedni!A ládák eleje nem olyan,és a felfogatása! Ha mindet cseréled akkor oké!Súly miatt!

Üdv mindenkinek , olyan kèrdèsem volna h kinek milyen kosàr toldat van a gepben ?? Enyèmben ilyen palcas szedett vedett tàkolt valami van , tudom h ez lenne az orginal , valaki gyartott sima kor acelbol?? A 512 be lemez toldat van gondoltam teszek bele olyant ,jonak kène lenni annak is . Illetve a szalmarazolada miben kulombozik a 12 a 14 tol?
Válasz JDati #12231. hozzászólásáraHirdesd!
Udv. Eladóvá vált szeretett gépem

Válasz 44claasgarantos #12229. hozzászólásáraNekem van ,amit levettem!
Nicsen a régi szét tört majd újra hasznositom
Válasz 44claasgarantos #12227. hozzászólásáraMiért?Nincs rajta maszk?
Akkor marad az én verzióm egy dobozt gyártok rá és ennyi maszkot
Válasz 44claasgarantos #12225. hozzászólásáraEgyszerűbb ha veszel egy 106-ét!Nem egyszerű megcsinálni!Sablont kell hozzá gyártani!Legnehezebb része,a peremen lévő két tömítő karika legyártása!Egymásban forognak,és az U profilt,karikára kell hajtani! Ezt még a lakatos sem vállalta!Én kidolgoztam rá egy megoldást,így sikerült megoldani!Az 524 méretarányos másolata!

Medikus nem csinálnál nekem egyet meg kérhetnélek temár úgyis benne vagy van hengered is
Válasz 44claasgarantos #12222. hozzászólására

Ez alapján már neked könnyű lesz!
Válasz 44claasgarantos #12222. hozzászólásáraMedikust keresd
Keresem az a 14 es kolegát aki maga gyártót forgó dobót a hütő elé
SCH pro drive hajtás 514 516 524 kombájnra ha vkit érdekekel. minden infó privátban.

Válasz medikus #12219. hozzászólására
Válasz lorant90 #12218. hozzászólásáraBe néztem,ezen a kicsi,távoli képen!
Válasz medikus #12217. hozzászólásáraMi van itt szetvagva? Kivettem a tengelyt mer megette a csapagy ha mar kint a tengely kiguritottam a dobot , fel lecelem, es kilemezelem a tartaly aljat , mindenhez is hozzaferni .
Válasz lorant90 #12216. hozzászólásáraEzt így kell szétvágni?

Ha mar ilyen 14 C fok meleg van akkor essunk neki .

Válasz medikus #12214. hozzászólásáraÉn így használom,időben széthúzva aratunk mindig,változatos szemméret és szár állapot mellett.A széllel nem lehet megoldani mindent.