Jani vedd fel a kapcsolatot Fiatos tommal ő ha jól emlékszem túrbózta 303-asát és az ő állítása szerint verte a 160 lovas krisztust . De az mtz turbósításos topikban mondták hogy 160-as krisztus turbót rakott mtz-re megfelelő folytással , de hallottam mtz-re rába turbót de azt is csak folytással . A agroline fórumon mesélte egy srác hogy neki rába turbó van a 4 hengeres ifa motoron és az hajtja az 516-ost bár kukit nem vág vele és szecskázót sem használ .
Elnézést,hogy beleszólok a témába, de engem is foglalkoztatott korábban ez. A nagy szakik szerint IFa motort turbózni csak felújítás után ajánlott:főtengely, hüvely-dugó, hengerfej, befecskendező rendszer, de nem javasolják. A hengerfej szívó motornál is gyenge pont szokott lenni- gátrepedés. Korábbi hozzászólásban olvastam, hogy Rába cuccot farigcsálni ifába, mert az teflonos. Minek? A 323-as ZT trakimat ezelőtt tíz éve már teflonos garnitúrával szereltem, azóta is jól dolgozik a motorja. Gondolom mostanság is lehet még ilyen minőségű alkatrészt kapni IFA-hoz.
A Totalcar oldalán olvastam turbóval kapcsolatos cikket: Így válasszon turbót- A tuning ésszerű határai címmel.
Néhány éve Abonyban az egyik TSZ-ben láttam Herriau répakiemelőbe épített IFA motort Rába turbóval szerelve és működött.
Korábban én is gondolkodtam azon, hogy zetor turbót szerelek fel, de végül vettem egy 190 le-s Fergit, de már látom, hogy valszeg olcsóbb lett volna a ZT turbósítása abban az esetben is, ha két - három évente motorfelújítást kellet volna eszközölni.
Valaki foglalkozott esetleg a hathengeres IFA motor beépítésének lehetőségével?
Nem hát.
Aki ért az csinálja.
Én meg csinálom ami az én dolgom.
Mindenhezértésre nem vágyom.
Abba csak bele lehet zavarodni.
Legyen lóvém amivel megfizetem a szakit aztán ammen.
A kis zetoroké is 1 alatt van.
4222 hozzászólás
Válasz #321. hozzászólásra
szerintem az a 516-os 4-es ifa motorral kamu.söt nem jobb anál egy turbó mert nagyobb,most mi teszünk egyte a 524-be.,
Jani vedd fel a kapcsolatot Fiatos tommal ő ha jól emlékszem túrbózta 303-asát és az ő állítása szerint verte a 160 lovas krisztust . De az mtz turbósításos topikban mondták hogy 160-as krisztus turbót rakott mtz-re megfelelő folytással , de hallottam mtz-re rába turbót de azt is csak folytással . A agroline fórumon mesélte egy srác hogy neki rába turbó van a 4 hengeres ifa motoron és az hajtja az 516-ost bár kukit nem vág vele és szecskázót sem használ .
Turbóval kapcsolatban- IFa motorra ezt találtam: http://www.freeweb.hu/trucktrialfans/forum/viewtopic.php?t=32
Válasz #315. hozzászólásra
Ha a kristályt vesszük ott a (120) -88kw-ról ugrik (160)110-re.
%-ban nem sok.
Üdv. mindenkinek!
Elnézést,hogy beleszólok a témába, de engem is foglalkoztatott korábban ez. A nagy szakik szerint IFa motort turbózni csak felújítás után ajánlott:főtengely, hüvely-dugó, hengerfej, befecskendező rendszer, de nem javasolják. A hengerfej szívó motornál is gyenge pont szokott lenni- gátrepedés. Korábbi hozzászólásban olvastam, hogy Rába cuccot farigcsálni ifába, mert az teflonos. Minek? A 323-as ZT trakimat ezelőtt tíz éve már teflonos garnitúrával szereltem, azóta is jól dolgozik a motorja. Gondolom mostanság is lehet még ilyen minőségű alkatrészt kapni IFA-hoz.
A Totalcar oldalán olvastam turbóval kapcsolatos cikket: Így válasszon turbót- A tuning ésszerű határai címmel.
Néhány éve Abonyban az egyik TSZ-ben láttam Herriau répakiemelőbe épített IFA motort Rába turbóval szerelve és működött.
Korábban én is gondolkodtam azon, hogy zetor turbót szerelek fel, de végül vettem egy 190 le-s Fergit, de már látom, hogy valszeg olcsóbb lett volna a ZT turbósítása abban az esetben is, ha két - három évente motorfelújítást kellet volna eszközölni.
Valaki foglalkozott esetleg a hathengeres IFA motor beépítésének lehetőségével?
Válasz #316. hozzászólásra
De mondjuk a 4h-es 102x120-as, lehet kb. 58-tól 79-ig is.
Válasz #315. hozzászólásra
Nem sok 9 -10 ló.
De ezek a régebbiek.
Válasz #313. hozzászólásra
Az már v.mi! Azoknál mennyi a telj. külömbség a szívóhoz képest?
Válasz #311. hozzászólásra
Ugyanazok a bankjegyek vannak csak 4 nulla hiányzik a végirül .
Válasz #304. hozzászólásra
A kisebb zetoroknál 0,75- 0,85 a dolog.
Válasz #309. hozzászólásra
Hát azé nem olyan!
A nincs azé más mint a van vlm.
Válasz #308. hozzászólásra
Mióta itt a 4 csaj megmegy 8 óra alatt is! :-))))
Válasz #308. hozzászólásra
A régi lejjel neked is úgy volt:DDDDDDD
Válasz #307. hozzászólásra
Akkor az olyan, mintha nem is volna, mert hát az sose elég....
Válasz #306. hozzászólásra
Paldoonál tele a padlás lovettával (állitólag, egy napba tellik mire megforgatja):-)
Válasz #306. hozzászólásra
Sosincs annyi azér, h. annyira 1xű legyen!
Válasz #305. hozzászólásra
Ha lóvé van akkóóó 1szerű minden...
Válasz #304. hozzászólásra
Nem hát.
Aki ért az csinálja.
Én meg csinálom ami az én dolgom.
Mindenhezértésre nem vágyom.
Abba csak bele lehet zavarodni.
Legyen lóvém amivel megfizetem a szakit aztán ammen.
A kis zetoroké is 1 alatt van.
Válasz #302. hozzászólásra
Mer! Ennyire nem értesz a motorokhoz? Nem szabad nagyon megnyomatni az égési csúcsnyomást, mer akkor görbülnek a dolgok...
Válasz #301. hozzászólásra
Mi a helyzet?
Válasz #301. hozzászólásra
Az mér fontos neked?
Válasz #300. hozzászólásra
De mennyivel?
Válasz #299. hozzászólásra
1 alatt kell, h. legyen.
Elvileg.
Válasz #298. hozzászólásra
Akkor nem tudod???
Válasz #297. hozzászólásra
Azám.
Válasz #296. hozzászólásra
Hogy nem lehet nagynyomású.
Válasz #293. hozzászólásra
Mit jelent neked ha 1,5-nél kevesebb?
Válasz #294. hozzászólásra
Azt viszi amúgy is csak nemlátszik a nap:)))
Válasz #290. hozzászólásra
vitték a 220-250 mázsa gabonát hw80-al
Válasz #292. hozzászólásra
1.5 bár. Mér mire gondoltál?
Válasz #291. hozzászólásra
És az mit is jelent? :-)))))
Válasz #288. hozzászólásra
1.5 nél kevesebb az tuti!
Válasz #289. hozzászólásra
Úgy kicsit olcsóbb:))
De erősebb is lett v. csak a hangja?
Válasz #287. hozzászólásra
főraktáros is votam egy tsz-ben pár ilyet összeseftelltünk
Válasz #287. hozzászólásra
Szted. mennyi apikám? :-)))))))
Válasz #286. hozzászólásra
Aha, akkor az már 6614 ccm. Nem akarok ennyire belevariálni, de sztem nem is indokolt, mert a kriszti turbóval nem lesz olyan nagy a nyomás.
Válasz #285. hozzászólásra
de mivel a rába dugó 121-es meg kell furni a hüvelyeket, a dugcsappszeg 2mm-rel feljebb van a rábán igy2mm-t le kell szedni a hüvelyblokk aljábol
Válasz #279. hozzászólásra
nálunk sok fuvaros(W50)tett fel cristi turbót és jól működött nekikl,de ők teflonos Rába dugót raktak bele
Azt hittem nagyobb penge ez a Fan!
Válasz #281. hozzászólásra
Csak nem biztos, h. megértem:))
Válasz #280. hozzászólásra
Én igen, már csinyátam:)))
Kérdezd meg Alesit az vágja az ilyen dolgokat:-)))
Válasz #278. hozzászólásra
De nézz utána hogy jó legyen , mert kell még oda cső az olajnak meg minden lószar.(Én ennyire nem értek a dógokhoz).
Válasz #275. hozzászólásra
Te se tudod, mi? Nincs adatod ott a sok szakirodalom között?
Válasz #277. hozzászólásra
Össze is futhatnánk, mikor erre jársz! De a posta is naon kircsi lenne! Természetesen fizetem.
Válasz #271. hozzászólásra
Járogatok! dobassam fel postán?
Válasz #274. hozzászólásra
Ezek nem izgatnak.
Töltsön oszt csókolom.
Szerelje aki kívánja a munkáját.
De ha kell majd kiszimatolom neked.
Talán.
Válasz #272. hozzászólásra
pont elég:-))
Válasz #273. hozzászólásra
Nagy szaki vagy Te is....