Ha hazamegyek kb. szerdán lefényképezem neked, ha akarod még a vetőgépet is csak attól félek, hogy a nagymenők meghalnak a röhögéstőlAmúgy Mo-i gazdaboltokban sztem most is lehet ilyet kapni és nem egy ökör ára...10-15 e ft. Amúgy én nem nagyon tolizom, vagy ahogy felénk mondják dikkölöm, mert afalonnal próbálom állományban gyomirtani.
Válasz #246. hozzászólásra
A hét közepén itt még nem fagyott, az úton olyan sár volt, hogy csak traktorral járható, a föld meg elbírta a lovat fogassal meg láncboronával egymenetben.Ez az előnye, ha vki a földje szélén lakik.
éjjel meg elvetettem, csak a traktor kis fényénél nem láttam jól és jóval többet tett ki, mint kellett volna.
de ha összejönne pár héttel korábban lenne répám zöldségem...No nem hekikre gondoltam..csak hogy a piacra lehessen csomózni..meg le is takarnám fátyollal..
A fagyos talajmarózástól teccik ápélkodni???No ne higgye hogy full fagyos földbe próbálnám..csak épp hogy ne ragadjon a kerékre..meg annyira ne süllyedjen.A vlagyi csak 20mázsa.annyira nem tapos..
Kb 2 éve ausztriába járva láttam Bécs előtt sárgarépát vetni jan. elején,Épp répafeldolgozóüzembe mentünk 1 termelőhöz, ahol rá is kérdeztünk, nem merészség e ebben az időpontban vetni, ő csak azzal a szóval kommentálta hogy őrültség, vlmi hasonló lehet szerintem a Te terved is......
az elob csodalkoztam is az egyik hozzaszolon,mikor azt irta hogy a java el van vetve:)eddig alandoan eset most meg napok ota fagy,de ha valakinek meg vana jo cucca hozza lehet hogy van ilyen
a fold is egy nagy rakas szar(::(osszel alandoan eset az eso lagy volt a szantas,most meg az alando eso:(:(::(:,radasul most meg az iso se engedi lagy is meg levan fagyva(::(
en a nunhemstol a sirkanat hasznalom.nagyon szep hid el,petrezsejembe meg ne keres jobat mint az eagle........habar toletek a magyar hosszut hozzak mostansag
Milyen zöldségfajtákat próbáljak ki???Eddig az eagle volt és tavaly próbáltam a gammát..Volt egy jó oldal ahol több zöldségfélét találtam,de most ez az oldal nincs meg..Répánál ugyanez a kérdésem.eddig az alfa luculus magjait vetegettem...Most idén kipróbálom a nandrint,de milyet ajánlanátok még???Középkötött a talajom és nem bakhátra vetek..Öntözni tudok..
Középkötött talajok is vannak, és nem homok, így ezeknek jobb a vízháztartásuk és lehető legkorábban igyekszünk elvetni, nekem is a nagyobb része a földben van már. A rozsda ellen még mindig a legjobb megoldás a tarlóégetés (lenne) meg csak 5 évente vetni vissza ugyanoda.
Meg a petrezselyemgyökér igénytelenebb vlmivel a talajviszonyokra mint a sárgarépa.Nehezebben kel, mint a répa,az igaz.Hogyan tudod öntözés nélkül megoldani?
Nics gondod a gyökérnél a rozsdafoltossággal???
Válasz #227. hozzászólásra
Sehogy. Felénk (Makó) még csinálják síkföldiben is a petrezselymet. Amúgy az idén a fogasborona után nekem se lett jó talajom, de egy haver germinátorral fogja csinálni, hát megnézem majd..Én a bakháttól nem vok elájulva, mert nem tudok öntözni és nagyobb a párolgási felület.
Igazad van ,asszem én összekevertem a hagymamag mennyiséggel, vlhogy 1,1-1,2 mill szokott lenni a vetőegység hekijére, ami 250 ezres csomagolásnál 4-4,5 zacsi
Sztem az egymenetes hengerezés meg az állandó mélység miatt, én is ilyennel vetem. Vecsési K21 talán a neve, és felénk van aki 5-8 soros gépet csinál ezekből.
1370 hozzászólás
Válasz #269. hozzászólásra

Tedd fel neki majd azt is ami mifelénk van,sokkal csinosabb.
Válasz #267. hozzászólásra
tolikapa apróhttp://www.szevafem.hu/080401.htm#
Válasz #267. hozzászólásra
Csabán van, de debrecenben is kell, hogy legyen.
Válasz #266. hozzászólásra
marti en keresztes melet lakom megvettem a vetogepet 30000 ft volt tolit is venek de olyan nincs nalunk:(:(::(
Válasz #265. hozzászólásra
Amúgy Mo-i gazdaboltokban sztem most is lehet ilyet kapni és nem egy ökör ára...10-15 e ft. Amúgy én nem nagyon tolizom, vagy ahogy felénk mondják dikkölöm, mert afalonnal próbálom állományban gyomirtani.
Ha hazamegyek kb. szerdán lefényképezem neked, ha akarod még a vetőgépet is csak attól félek, hogy a nagymenők meghalnak a röhögéstől
senki sincs aki kezzel ekezte a zoldseget???:(:(::(:
elore is koszonom anak akinek felteszi,mert szuksegem lessz ra es addig megcsinalnam magamnak:)
es mivel tolizatok a zoldseget,tegyetek be l4egyszives egy fotot,mert gondolom nem kapaljatok:)
Válasz #261. hozzászólásra
van vizes mikrokapszolás CS formula is.
Nem hajlanak a térdeim
Válasz #258. hozzászólásra
Az granulátum nem?
Válasz #257. hozzászólásra

Biztos kelésed lessz.....
Válasz #257. hozzászólásra

Majd elő veszed a kaparót és neki térdelsz. Halad az majd!!!
Válasz #256. hozzászólásra
1l Force
Válasz #246. hozzászólásra
A hét közepén itt még nem fagyott, az úton olyan sár volt, hogy csak traktorral járható, a föld meg elbírta a lovat fogassal meg láncboronával egymenetben.Ez az előnye, ha vki a földje szélén lakik.
éjjel meg elvetettem, csak a traktor kis fényénél nem láttam jól és jóval többet tett ki, mint kellett volna.
Talajfertőtlenítőt szokott-e szórni valaki és mennyit a sorokra (mag mellé)?
te probaltad a dualt keverve racerel,majdnem mindenhol ezt olvasom .hogy a nyero vegyites a gyomok ellen
Válasz #253. hozzászólásra
nem a fagy végett..hamarabb melegszik a föld
marciusi vetesre nem kell fatyol sose fagyna meg:)
Válasz #248. hozzászólásra
de ha összejönne pár héttel korábban lenne répám zöldségem...No nem hekikre gondoltam..csak hogy a piacra lehessen csomózni..meg le is takarnám fátyollal..
igaz ez egy nagykarolyi ceg de it nezelodhetsz a fajtak utan:)ja,es ha van erdelyi ismerosod,ved innen a magot joval olcsobak:)
Válasz #247. hozzászólásra
A fagyos talajmarózástól teccik ápélkodni???No ne higgye hogy full fagyos földbe próbálnám..csak épp hogy ne ragadjon a kerékre..meg annyira ne süllyedjen.A vlagyi csak 20mázsa.annyira nem tapos..
http://www.agropataki.ro/start.php?id=957671265171772&page_id=seminte_de_legume&f=morcovi
Válasz #245. hozzászólásra
Kb 2 éve ausztriába járva láttam Bécs előtt sárgarépát vetni jan. elején,Épp répafeldolgozóüzembe mentünk 1 termelőhöz, ahol rá is kérdeztünk, nem merészség e ebben az időpontban vetni, ő csak azzal a szóval kommentálta hogy őrültség, vlmi hasonló lehet szerintem a Te terved is......
Válasz #245. hozzászólásra

az elob csodalkoztam is az egyik hozzaszolon,mikor azt irta hogy a java el van vetve:)eddig alandoan eset most meg napok ota fagy,de ha valakinek meg vana jo cucca hozza lehet hogy van ilyen
Válasz #242. hozzászólásra
van valami link ahol megtudom nézni a nunhems fajtáit???Én azon agyalok hogy megpróbálok fagyba talajmarózni..
Válasz #243. hozzászólásra

Szóval SÁR van mint az állat
a fold is egy nagy rakas szar(::(osszel alandoan eset az eso lagy volt a szantas,most meg az alando eso:(:(::(:,radasul most meg az iso se engedi lagy is meg levan fagyva(::(
jancsika,a kerdes nem az hogy mit,hanem hogy mikor

akor a nunhemstol a berlini felhosszu de az sokkarta dragabb
Válasz #235. hozzászólásra
Amúgy én most az elegance-val szemezek naon..
Válasz #235. hozzászólásra
Csak az eagle naon kényes...
Válasz #234. hozzászólásra
No akoo hajrá!!!!
masold be it talalsz tanacsokat
http://www.ritsat.hu/technologia/59.pdf
en a nunhemstol a sirkanat hasznalom.nagyon szep hid el,petrezsejembe meg ne keres jobat mint az eagle........habar toletek a magyar hosszut hozzak mostansag
Válasz #233. hozzászólásra
Neme?
Nem tud senki semnmi okosat mondani?
Milyen zöldségfajtákat próbáljak ki???Eddig az eagle volt és tavaly próbáltam a gammát..Volt egy jó oldal ahol több zöldségfélét találtam,de most ez az oldal nincs meg..Répánál ugyanez a kérdésem.eddig az alfa luculus magjait vetegettem...Most idén kipróbálom a nandrint,de milyet ajánlanátok még???Középkötött a talajom és nem bakhátra vetek..Öntözni tudok..
Válasz #230. hozzászólásra
Középkötött talajok is vannak, és nem homok, így ezeknek jobb a vízháztartásuk és lehető legkorábban igyekszünk elvetni, nekem is a nagyobb része a földben van már. A rozsda ellen még mindig a legjobb megoldás a tarlóégetés (lenne) meg csak 5 évente vetni vissza ugyanoda.
Válasz #229. hozzászólásra
Meg a petrezselyemgyökér igénytelenebb vlmivel a talajviszonyokra mint a sárgarépa.Nehezebben kel, mint a répa,az igaz.Hogyan tudod öntözés nélkül megoldani?
Nics gondod a gyökérnél a rozsdafoltossággal???
Sehogy. Felénk (Makó) még csinálják síkföldiben is a petrezselymet. Amúgy az idén a fogasborona után nekem se lett jó talajom, de egy haver germinátorral fogja csinálni, hát megnézem majd..Én a bakháttól nem vok elájulva, mert nem tudok öntözni és nagyobb a párolgási felület.

Igazad van ,asszem én összekevertem a hagymamag mennyiséggel, vlhogy 1,1-1,2 mill szokott lenni a vetőegység hekijére, ami 250 ezres csomagolásnál 4-4,5 zacsi
Válasz #224. hozzászólásra
28cm-sortávra vetve,2,6-2,8cm tőtávra 1-1,2mill magszámmal,magnagyságtól függő,1-1,3kg .70%első o.
miklos megmondanad hogy te hogy oldotad meg a bakhatazast??????
mi 4,5-4,8 kg körül szoktunk vetni hekijére 75cm es bakhátakba ikersorosan
Van vkinek tapasztalata arról, hogy 2,5 kg/ha gyökérmag felhasználás esetén milyen lesz az állomány, ha mind kikel?
Válasz #222. hozzászólásra
Sztem az egymenetes hengerezés meg az állandó mélység miatt, én is ilyennel vetem. Vecsési K21 talán a neve, és felénk van aki 5-8 soros gépet csinál ezekből.
ezt most minek kellet ennyire atalakitani???segitsetek kerlek mert fontos volna
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Vetogep-kezi/20100214-224132/