Én úgy hallottam,hogy ezeknek a ventilátoroknak egy adott fordulatuk van.Vagyis egy gyártó által előírt fordulaton a legjobb a hatásfoka.Én is próbáltam a fordulatot növelni,de a villanymotor nem bírta.Még a nagyobb se.Meg nem bírta elindítani.
Szia! Ismerem ,mert vegyiparban dolgozok ilyenekkel ,és ilyet vettünk 2db-ot ,csak kicsinek találtuk a lapátot ,a ház átmérőjéhez képest (800 mm) a lapát meg vagy 500mm ma ki is próbáltuk de egyfázisura kelett kötni és igy kevésnek találjuk, szijjtárcsával megduplázzuk a fordulatot és ugy már reméljük jó lesz ! A nekünk csak 4x2 es az asztal és egészen szük a légtér :)
Gyommentességet vetés után command + sorközművelőzéssel értétek el ?
Vagy éppen lehetne ugyis, hogy tavasszal vetés előtt megszántom, majd lezárásként egyből megkombinátorozom, és akkor elvetjük. Érdemes fújni valamivel ?
Vagy éppen lehetne ugyis, hogy tavasszal vetés előtt megszántom, majd lezárásként egyből megkombinátorozom, és akkor elvetjük. Érdemes fújni valamivel ?
Hát nekem meg még mindíg virágzik vannak most megint öklomnyi tökök. De minek. Nekm az első kötés megmaradt, másodikat elrugta, harmadikba imitt amott, meg szerencsétlenkedik most is....
Szia!
Mi is Ropi-tól kaptuk a vetőmagot ,jó áron adta és korrekt volt !
A bér mosást/ száritást nekem évelején itt Borsodba 120-150 huf ra mondták szárazmag Kg-ját ,de mindenki csak a sajátja után válalta volna esetleg el ,igy inkább csinálunk magunknak száritót . :)
Szia!
Nekem még valószínű maradni fog a saját vetőmagból, így tavasszal lesz eladó.
A roppantást 9000/óráért csináljuk és egy nap 12-15 mázsa száraz magot szedünk ki, attól függ hogy adja a terület (2-2,5 ha).
Ki milyen szereket használ gombaölésre és milyen időközönként, milyen dózisban?? Egy tábla igencsak lisztharmatos, a szára és a levelek is elkezdtek leszáradni, igaz már elég sok a sárguló tök, így remélem nem lesz nagy a kár. Jövőre több gondot kell fordítani a gombák elleni védekezésre.
3149 hozzászólás
Válasz #2148. hozzászólásra

Szerintem 4-5 benne van, de inkább 5, mert nagyok. Nálunk rengeteg kabak van, de szinte mind kézilabda méretű
Válasz #2147. hozzászólásra

Az enyémből mit nézel?
Válasz #2146. hozzászólásra
Jobb táblákon 6 körül, a gyengébbeken 5 mázsa. Örülnék ha valóban 1100 lenne az ár.
Válasz #2144. hozzászólásra

Hétfői képek.
Válasz #2144. hozzászólásra
Hétfőn még zöldes volt a tábla,mag csoffadt vékony.Remélem meghízik.Jövőhéten megnézem újból.Hogy adja??
Válasz #2143. hozzászólásra
Már 20 hektár ki van szedve. Ti még nem??
Válasz #2142. hozzászólásra
Szeditek már?
Árról tudtok valamit?? Akikkel beszéltem azt mondták, hogy 1100 forint alatt nem adják, mert külföldön rossz a termés, nincs sok mag
Helló,
Mi a cég Szlovénia, amely termel tökmagolaj.
Veszek tökmag
kérjük e-mailben ajánlatokat robi.flegar AT gmail.com
Sziasztok! Elkezdte már valaki a betakaritást? Hogy alakul a termés ?
Válasz #2138 hozzászólásr
Szia! Nálunk az a baj ,hogy 3 fázisu motor lett 1 fázisra kötve (230-ra) És igy nemtudja a gyári értéket sem :(
Válasz #2137. hozzászólásra
Én úgy hallottam,hogy ezeknek a ventilátoroknak egy adott fordulatuk van.Vagyis egy gyártó által előírt fordulaton a legjobb a hatásfoka.Én is próbáltam a fordulatot növelni,de a villanymotor nem bírta.Még a nagyobb se.Meg nem bírta elindítani.
Válasz #2134. hozzászólásra
Szia! Ismerem ,mert vegyiparban dolgozok ilyenekkel ,és ilyet vettünk 2db-ot ,csak kicsinek találtuk a lapátot ,a ház átmérőjéhez képest (800 mm) a lapát meg vagy 500mm ma ki is próbáltuk de egyfázisura kelett kötni és igy kevésnek találjuk, szijjtárcsával megduplázzuk a fordulatot és ugy már reméljük jó lesz ! A nekünk csak 4x2 es az asztal és egészen szük a légtér :)
Válasz #2131. hozzászólásra
A mértékegységet írtad el! De így már OK. A köbkilométer az baromi nagy ...
Ezek a jók.
Válasz #2132. hozzászólásra
Radiális ventilátor a jó.Axiál ventilátor nem tud nyomást produkálni.
Moderálta: Mf-es (3146) 2014-08-16 10:22:15
Válasz #2131. hozzászólásra
Szia!
Köszönöm a segitséget! Saccra sem tudod .hogy milyen széles lehet a lapát ?
Válasz #2130. hozzászólásra
Nem,ez gyári olajégő ventilátorja.Itt megnézheted,a 180-as az enyém.Még keveset is írtam,mert 14000 köbméter/h.
Válasz #2129. hozzászólásra

Ez nem lett egy kicsit nagy szám?13000 köbkilométer?
Válasz #2128. hozzászólásra
13000 km3/óra a befúvott levegő mennyisége.Ha kevés lesz a levegőd,megbüdösödik a mag a szárítón.
Válasz #2127. hozzászólásra
Szia Mf !
Lenne egy kérdésem :) Te ugye magadnak csináltál száritó asztalt +kazánt , a befuvó ventillátorjaidnak a lapátméretét nem tudod véletlenül?
Mert mi is csináltunk egy száritó asztalt kazánnal ,ma hoztam ventilátorokat de kicsinek tünik Adattáblája meg nincs !
előre is köszönöm! üdv Jana
Válasz #2126. hozzászólásra
Tiszta lomb,meg inda.Szerintem kevesebb a tök,de remélem csalódok kellemeset.Még nem látszik rendesen,mennyi tök van.
Válasz #2125. hozzászólásra
5 mázsa körül. A tiéd milyen??
Válasz #2124. hozzászólásra
Hány mázsát vársz?
Még 1 hét.

Amit most csináltunk, az nagydobosi, de csak takarmány célre, kb 0,35 ha -on.
Itt a technológia az tavaszi szántás volt, egyből kombinátorozással, de nem gyomirtóztuk. Igaz 2x lett rotakapálva, sikerült gyommentesen tartani.
Csak sok trágyát kapott, és nagyon heves a föld, és ugy látom ugy még mindig terjeszkedik, és kevés kabak van rajta.
Válasz #2117. hozzászólásra
Szia!
Van itt az Agroinform apróhirdetésekben is eladó tök roppantó:
Eladó tökroppantó ajánlatok
Válasz #2120. hozzászólásra
Feltétlen fújni kell,de a jó gyomirtáshoz,őszi szántás kell.Ha kicsi a terület,és rá érsz,lehet kapálásba is gondolkodni.
Szia!
Az Olx-en vagy régi nevén az Apródon Láttam egy Monty 1800 ast
Nekünk csak 3,3 hektár van és abból is 2 heki siralmas
Válasz #2112. hozzászólásra
Itt már eldobta a leveleit, sárgák a tökök, a szára is megy le szépen, 1-1,5 hét és toljuk.
Válasz #2113. hozzászólásra
Hát nekem meg még mindíg virágzik vannak most megint öklomnyi tökök. De minek. Nekm az első kötés megmaradt, másodikat elrugta, harmadikba imitt amott, meg szerencsétlenkedik most is....
Válasz #2112. hozzászólásra

Kevés a tök.
Sziasztok! Kinél ,hogy áll a termés?
Sárgulnak már :)
Értem, köszi az infot ! Hát magok szerezni kell majd tuti !
Szia!
Mi is Ropi-tól kaptuk a vetőmagot ,jó áron adta és korrekt volt !
A bér mosást/ száritást nekem évelején itt Borsodba 120-150 huf ra mondták szárazmag Kg-ját ,de mindenki csak a sajátja után válalta volna esetleg el ,igy inkább csinálunk magunknak száritót . :)
Kell mag, de kéne valami árajánlat, hogy mégis mennyiért adnád.

Érdekel a szárítás munkadíja is, de én Jászságban élek. Kétlem hogy közel lennél....
Válasz #2107. hozzászólásra

Ez csak a roppantás, ha érdekel megírom a mosás és szárítás árát is.
Ha kell a mag, akkor keress tavasszal és megegyezünk.
Ropi !

Köszi, Ebben az árban csak a roppantás + mosás ?
Mag tutira kéne.... Csak ugye meg kell eggyezni !
Ezt a táblát eléggé megkapta a gomba

Válasz #2104. hozzászólásra
Szia!
Nekem még valószínű maradni fog a saját vetőmagból, így tavasszal lesz eladó.
A roppantást 9000/óráért csináljuk és egy nap 12-15 mázsa száraz magot szedünk ki, attól függ hogy adja a terület (2-2,5 ha).
Sziasztok !

Érdekelne majd 3-4 ha-ba való mag. Lesz valakinek esetleg eladó ? Helyileg Jászságban lennék.
Milyen árban megy most a tök bérroppantása ?
Ki milyen szereket használ gombaölésre és milyen időközönként, milyen dózisban?? Egy tábla igencsak lisztharmatos, a szára és a levelek is elkezdtek leszáradni, igaz már elég sok a sárguló tök, így remélem nem lesz nagy a kár. Jövőre több gondot kell fordítani a gombák elleni védekezésre.
Hoztam pár képet a jobb parcelából :)

Válasz #2100. hozzászólásra
Szia! Ahoz képest szép jól benőtte a területet ! nekem is 2 db ilyen a másik kettő siralmas szinte semmi nincs rajta mint ami megállt a fejlődésben!