El tudod ugy vetni,hogy ne keverjen semmi földet a gyomokra és csak a magárkot nyíssa ill csukja vissz? Mert csak igy van értelme betás után tootálozni,mert ha ez nem üegy akkor inkább vetés elötti napon és ogy a sorokban nem tud megbújni a vetőgép földhányásától ehy száll sem
Szeretném kérdezni , hogy megéri-e héj nélküli olajtökmagot termeszteni 1000m2-en? Milyen termésátlagok vannak és mennyiért lehet eladni a tökmagot? Előre is köszi a választ!
Kedves Mindenki!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Kérdésem a következő:olajtököt szeretnék majd termeszteni, és amikor beérett és leszedem, mennyi ideig hagyhatoma a magot a kabakba?
Várom a mihamarabbi választ!
Köszönöm!
A gyomirtáshoz is hozzá szolnék
A totál szerek levélen keresztül szívódnak fel, nincs hosszan tartó hatásuk azért kell várni hogy hasson a gyomok ellen főleg ha van benne évelő, én jövő héten lefújom aztán rá 2 hétre vetés előtt kombinátor neki másnap vetés és henger hogy ne száradjon...
Elhagytam a telefonszámodat....
Szerződést csináltál már?
Végre elment a mag és jónak mondható áron én akarok szerződést, a területet is duplázom...
Amugy most kezdik szedegetni a környékünkön
MF-es akkor vetés előtt egy héttel lefújom roundup megával akkor az ugy jo igaz ? nem tudom hogy van fujás után várakozási idő mig vetni lehetne gondolom nincs
tavaly rengeteg tök megrodhat nem tudom mi lehetett az oka, vetéskor elég neki a műtrágya arra értem hogy utána már nem kell semmilyen stádiumban mert szerintem tavaly ezért rodhatd meg mert tulzásba vittem :(
még egy uccsó kérdés és fele fele arányban keverek komplexet nitrogénnal és vetéskor sormellé ez megy akkor megoldott a két műtrágya igaz vagy ez nagy marhaság?
3149 hozzászólás
Válasz #1448. hozzászólásra
Egy pontos tipust tudsz mondani, hogy rendesen utánanézhessek?
Válasz #1447. hozzászólásra
Elég sok helyen vetik Monosem-mel.
SPC-n kívül milyen vetőgéppel vetitek a tököt, amivel lehetne dinnyét is vetni?
A teljes bevételre is.van képleted a vetőmag költség."függvényében"?
Válasz #1444. hozzászólásra
ár*0,76
Válasz #1443. hozzászólásra
Mennyiér adod azt a a magot?
Válasz #1442. hozzászólásra
igaz, lehet h úgy célszerűbb lenne.....
Válasz #1435. hozzászólásra
El tudod ugy vetni,hogy ne keverjen semmi földet a gyomokra és csak a magárkot nyíssa ill csukja vissz? Mert csak igy van értelme betás után tootálozni,mert ha ez nem üegy akkor inkább vetés elötti napon és ogy a sorokban nem tud megbújni a vetőgép földhányásától ehy száll sem
Válasz #1439. hozzászólásra

Tudok róla, ha aktuális vlmi jelzek
Nekem épp ma hoztak 650 kiló magot
Válasz #1422. hozzászólásra
És a hormon miért nem elég nekik az évelöknek? A rándap megának elég hat óra aztán szevasz,de egy nap bőven "elég" minden re
Válasz #1438. hozzászólásra
ah, akk inkább szerezz rá piacot! Cserélem sajtra is. :)
Válasz #1437. hozzászólásra

2010 ben vetettünk kényszerből május legvégén, 200 kilók voltak az eredmények,
A tök elég érzékeny a vegyszerekre
Válasz #1436. hozzászólásra

a bajom még az lenne h pointerrel csináltam a gyomirtást, és annak van némi tartamhatása.
Válasz #1434. hozzászólásra

Te tudod, de én átgondolnám
Válasz #1433. hozzászólásra
ősszel lazított talajba menne, a tarlóhántás után. Nem tudom h ilyenkor 2 szikű gyomirtót kellene-e szórni, vetés után kapna egy totálist.
Válasz #1433. hozzászólásra
úgy gondoltam h több sort tolnék össze, h vastag legyen, a szedő pedig órabérben van.
Válasz #1432. hozzászólásra

350 kilónál kezd nullszaldósodni, ha bérmunkáztatsz
Válasz #1431. hozzászólásra
2q-s termés már megérné nekem.
Válasz #1430. hozzászólásra
tavalyi mag, 20 ha-nyi volt, de 15 maradt. Nem is tudom h mennyi a vetési norma, holnapra megtudom a pontos mennyiséget, ha érdekes.
Nekem az idei területem nagyjából le van fedve, későn szóltál,

mennyi az a mag kilóban, ára?
Válasz #1427. hozzászólásra
Ha végzünk a naprával,szerintem május eleje.
Üdv!
Szeretném kérdezni , hogy megéri-e héj nélküli olajtökmagot termeszteni 1000m2-en? Milyen termésátlagok vannak és mennyiért lehet eladni a tökmagot? Előre is köszi a választ!
Válasz #1426. hozzászólásra
Mikorra tervezed a vetést?? Jövőhéten totálissal lehúzzuk, aztán majd május eleje felé kombinátor és vetés, ahogy idő engedi.
Válasz #1425. hozzászólásra
Ha egészséges,akkor többet kibír.Ha beteg,6-8 nap,és elkezd rothadni.
Kedves Mindenki!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Kérdésem a következő:olajtököt szeretnék majd termeszteni, és amikor beérett és leszedem, mennyi ideig hagyhatoma a magot a kabakba?
Várom a mihamarabbi választ!
Köszönöm!
Válasz #1416. hozzászólásra

Hát akkor tegyél félre, ha legközelebbi találkozásra.
HOLNAP AKAROM FELHIVNI A CSÁVOT REM JÖVHÉTEN SIKERŰL A SZERZŐDÉST MEGCSINÁLNI MOST NEM ROSSZAK A FÖLDEK REMÉNYKEDEM....... AKKOR TELE VAGY ZSETONNAL:)
A gyomirtáshoz is hozzá szolnék
A totál szerek levélen keresztül szívódnak fel, nincs hosszan tartó hatásuk azért kell várni hogy hasson a gyomok ellen főleg ha van benne évelő, én jövő héten lefújom aztán rá 2 hétre vetés előtt kombinátor neki másnap vetés és henger hogy ne száradjon...
Válasz #1413. hozzászólásra
HY
Elhagytam a telefonszámodat....
Szerződést csináltál már?
Végre elment a mag és jónak mondható áron én akarok szerződést, a területet is duplázom...
Amugy most kezdik szedegetni a környékünkön
Válasz #1419. hozzászólásra
oszt hogyan?
Válasz #1417. hozzászólásra
Jó néhány évvel ezelőtt láttam ilyet, megoldható.
Válasz #1416. hozzászólásra
ÉS LESZEDITEK A HÉJÁT? VAGY CSAK UGY EGYBEN? DARABOLJÁTOK UTÁNA ? MENNYI JÖN LE EGY FÖZETBÖL?
Mitgondoltok IH Ciklo-val lehet tökmagot vetni?
Válasz #1408. hozzászólásra

Tesókám mi azt isszuk!Ha ittál még finomat!
Lehet. A környékünkön főztek már belőle pálinkát. Az íze a törköly pálinkához hasonló.
Válasz #1413. hozzászólásra
Elvileg 2 hetet kellene várni,de 1 hét is elég.
MF-es akkor vetés előtt egy héttel lefújom roundup megával akkor az ugy jo igaz ? nem tudom hogy van fujás után várakozási idő mig vetni lehetne gondolom nincs
Válasz #1411. hozzászólásra
Te is kapsz attól hogy I.kategória.Legközelebbi növényvédőst kerezsd.
MF-es vagy valaki egy hektárra való komandot nem tudna valaki adni? persze nem ingyen mert ahogy látom 1-es kategoriában van
nah akkor már ketten vagyunk szerintem van benne fantázia
Van akik szerint lehet,én ki akarom próbálni.
heloka . a tök husából lehet pálinkát fözni ? (lehet hűje kérdés) elvileg van cukortartalma.
Válasz #1406. hozzászólásra
Sok nitrogén elősegíti a rothadást,de hallottam fajta tulajdonságról is.
tavaly rengeteg tök megrodhat nem tudom mi lehetett az oka, vetéskor elég neki a műtrágya arra értem hogy utána már nem kell semmilyen stádiumban mert szerintem tavaly ezért rodhatd meg mert tulzásba vittem :(
Válasz #1404. hozzászólásra
Lényeg a kiszórandó mennyiség,és miből mennyi van.Szerintem az arányába keverd.
és szerinted fele fele jo , vagy más arányban ? akkor igy szserinted is jo igaz,
Válasz #1402. hozzászólásra
Szoktuk keverni,főleg kuki,meg napra alá.
még egy uccsó kérdés és fele fele arányban keverek komplexet nitrogénnal és vetéskor sormellé ez megy akkor megoldott a két műtrágya igaz vagy ez nagy marhaság?
Válasz #1400. hozzászólásra
Passz,de szerintem nem olyan vész.Kicsit többet adsz a növényvédelemre.
és mennyire rossz döntés tök után tököt ültetni?