Válasz Elitjocko #26532. hozzászólásáraSzevasztok!
Én még csak most fogom kezdeni a mélységet még nem tudom mert elég kötött a talaj, na meg ez lesz az első komolyabb nagyobb szántásom.
Válasz bt66 #26542. hozzászólásáraA gyári motorja K3B 849köb ,és szintén 3 hengerest kap K3D 949 köbcentis. A képen a bele kerülö motor van. A sajátját 360-tól vállalták volna javítani.Ez fele annyi volt és tökéletes motor
Válasz Bencsiki #26541. hozzászólásáraIgen ha sikerül akkor marad mitsubishi mint traktor,de ha elcseszem akkor helikopter. Vagy át alakítom BENZINESRE és lesz belöle mitsubishi colt.
Válasz Lacika... #26553. hozzászólására AZ enyém a jani a videon én az Oraker től rendeltem a porlasztó csúcsokat de 2ből csak az egyiket kelet cserélni én magvagyok elégedve a termékeikel, és az árrakal is.
Válasz 76béci #26499. hozzászólásáraSziasztok!
Szóval akkor akinke van bármi információja az alábbi tárcsával kapcsolatban, kérem ne tartsa magában!
(Méret, súly, ár, LE igény)
Esetleg majd felhívom az Agritechniket.
Lenne egy kérdésem mindenkihez!
Olvasom a fórumon a porlasztós dolgokat,hol érdemes porlasztócsúcsot venni,ami jó is?
Ki hol vette aki cserélt már?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz bice #26535. hozzászólásáraKöszönöm a választ a porlasztó már kint a gépből. Az izzítás az jó. Hidegen nehezen indul alig füstöl csak sok forgatás után indul be de akkor is egyenletlen az alpjárat, meg mintha 1 henger nem menne. Majd kis gáz adásra nehezen pörög fel majd lök egy nagy füstöt mintha beindul még egy henger aztán minden oké
Válasz bice #26535. hozzászólásáraMég én annyit tennék hozzá,mivel hasonló cipőben jártam,(porlasztócsúcs csere,izzító ellenőrzés stb.)egy jó kondícióban lévő aksi,továbbá tiszta levegőszűrő.Én már az összes felsorolt tényezőt megszívtam
Válasz Kioti #26545. hozzászólásáraNincs mit! Egyébként ez egy fórumtársunk trakija, tőle kaptam az infót anno. És az ő haverja a szerelő. (köszi Sanyi Balatonöszöd)
Válasz Elitjocko #26532. hozzászólásáraSzevasztok!Itt "fent" nálunk már befejezve a kert szántások(66 kert).Mivel kegyes volt hozzánk az időjárás,jó három hét alatt (munka mellett) sikerült befejeznem a munkát.Én általában 20-25cm között szántok talajtól függően 2x20-as lengyel ekével
Válasz 74 Misi #26533. hozzászólásáraSzia Misi! Lazítasz....lazítasz....El van mentve a telódban gyors hívásban a "múltkori" MTZ-s száma? Esetleg ha te szántanád... Mert ez nagyon puha föld lett. (egyébként nagyon teszik)
Válasz nemetiandras #26518. hozzászólásáraSzia úgy tudom,hogy a nyitási nyomás 125bár.Gondolom,hogy otthon nincs porlasztócsúcs beállítód.Vidd el szakihoz,ő látja azt is hogy szépen porlaszt-e,vagy után csepeg.V.szinű,hogy ha kopott cserélni kell.(én az összeset cserélném egyszerre!!) Légyszi ellenőrizd az izzítást is mielőtt kiveszed a porlasztócsúcsokat.Írd meg ,hogy sikerült,mi is tanuljunk!Üdv bice.
Válasz Elitjocko #26532. hozzászólásáraHali! Van még! Mert egy hétvége kiesett az eső miatt. (én csak hétvégén trakizok) Most meg jönnek új megrendelők is úgyhogy ma egész nap ment Yani. És délután már azon gondolkoztam, hogy van ezen munkalámpa is.... A mélység nálam 19-22cm közötti, fogás kb 23cm (1-es eke)
Köszönöm a felvilágosítást! Ideje lesz utánanéznem nekem is, hogy van-e ilyen mágnesszelep féle dolog a trakeszomban.
Anyuci meg már régen nincs, mert lelépett a szomszéd fazonnal. Azóta nem veszek a nevemre már senkit. Nősülés előtt pedig mondták sokan, hogy soha ne higgy annak aki 5 napig vérzik és nem hal bele.
Olyan, mint az autóknál amikor anyucit bekűldöd a boltba sörért, vagy mondjuk a pirosnál állsz.
Elindul a gép, kézigáz vissza teljesen, lábat le a gázpedálról, a trakesz meg pöfizik alapjáraton - persze csak akkor, ha meleg.
Az üresjárat (valószínűleg) a kézigáz bowdenjének előfeszítésével állítható. Ha ezt tisztára levesszük, akkor a trakesz leáll, ha visszatolod a kézigázt.
Ettől még van a gépen egy funkció. A kulcs visszafordításával is leállíthatod a gépet akkor is, ha beragad a kézi gáz pl.
35470 hozzászólás
Válasz 76 Ati #26564. hozzászólására

Válasz 76 Ati #26565. hozzászólásáraHol vetted a motort?
Válasz 76 Ati #26565. hozzászólásáraAkkor eléri nagykoruságát 18LEsz
Talajmunkázni nem fog,egy 500-as szalagfürészt meg egy fahasítót fog müködtetni.
Válasz Elitjocko #26532. hozzászólásáraSzevasztok!
Én még csak most fogom kezdeni a mélységet még nem tudom mert elég kötött a talaj, na meg ez lesz az első komolyabb nagyobb szántásom.
Válasz bt66 #26542. hozzászólásáraA gyári motorja K3B 849köb ,és szintén 3 hengerest kap K3D 949 köbcentis. A képen a bele kerülö motor van. A sajátját 360-tól vállalták volna javítani.Ez fele annyi volt és tökéletes motor
Válasz Bencsiki #26541. hozzászólásáraIgen ha sikerül akkor marad mitsubishi mint traktor,de ha elcseszem akkor helikopter. Vagy át alakítom BENZINESRE és lesz belöle mitsubishi colt.
Válasz nemetiandras #26561. hozzászólásáraMost hogy kinnt vannak a csúcsok,méress kompressziót.t
Válasz Balázs1994 #26560. hozzászólásáraSzerintem is alkatrész utánpótlásban a legjobbak,bár Oravecz úr mosolyoghatna többet is

Válasz Felvidéki67 #26557. hozzászólásáraAz elején is füstöl csak nem annyira mint régebben a rendszer nem volt bontva csak most h kivettem a csúcsokat
Válasz Lacika... #26553. hozzászólására AZ enyém a jani a videon én az Oraker től rendeltem a porlasztó csúcsokat de 2ből csak az egyiket kelet cserélni én magvagyok elégedve a termékeikel, és az árrakal is.
Válasz 74 Misi #26556. hozzászólásáraAkkor már értem hogy a találkozón mért kínlódtak annyit a trakik a kettes ekékkel
Esetleg ha valakit érdekel.Nem rossz az ára.
Kombinátor
Válasz nemetiandras #26551. hozzászólásáraA leírtakból nekem gyanús hogy valahol Neked belevegőzik a rendszer,(késve füstöl,fokozatosan pörög föl stb)
Válasz Felvidéki67 #26554. hozzászólásáraA teteje homok csak az alja tiszta agyag.
Válasz 76béci #26499. hozzászólásáraSziasztok!
Szóval akkor akinke van bármi információja az alábbi tárcsával kapcsolatban, kérem ne tartsa magában!
(Méret, súly, ár, LE igény)
Esetleg majd felhívom az Agritechniket.
Válasz 74 Misi #26529. hozzászólásáraMisi ilyen laza homokon mi indokolja a talajlazítást?Vagy Te valóban így relaxálsz?

Lenne egy kérdésem mindenkihez!
Olvasom a fórumon a porlasztós dolgokat,hol érdemes porlasztócsúcsot venni,ami jó is?
Ki hol vette aki cserélt már?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz Felvidéki67 #26550. hozzászólásáraIzzítás jó, akksi is, levegőszűrő új ugyhogy csak ez maradt.
Válasz bice #26535. hozzászólásáraKöszönöm a választ a porlasztó már kint a gépből. Az izzítás az jó. Hidegen nehezen indul alig füstöl csak sok forgatás után indul be de akkor is egyenletlen az alpjárat, meg mintha 1 henger nem menne. Majd kis gáz adásra nehezen pörög fel majd lök egy nagy füstöt mintha beindul még egy henger aztán minden oké

Válasz bice #26535. hozzászólásáraMég én annyit tennék hozzá,mivel hasonló cipőben jártam,(porlasztócsúcs csere,izzító ellenőrzés stb.)egy jó kondícióban lévő aksi,továbbá tiszta levegőszűrő.Én már az összes felsorolt tényezőt megszívtam
Válasz Kioti #26545. hozzászólásáraNincs mit! Egyébként ez egy fórumtársunk trakija, tőle kaptam az infót anno. És az ő haverja a szerelő. (köszi Sanyi Balatonöszöd)
Válasz BanDom #26544. hozzászólásáraHeló!
Remélem is hogy jó lesz :D
Válasz Elitjocko #26532. hozzászólásáraHeló!
Nálam is akad mindig szántani való, csak ma reggelre esett 5 mm eső.
2x25, 18-20 cm.
Válasz Elitjocko #26532. hozzászólásáraSzevasztok!Itt "fent" nálunk már befejezve a kert szántások(66 kert).Mivel kegyes volt hozzánk az időjárás,jó három hét alatt (munka mellett) s
ikerült befejeznem a munkát.Én általában 20-25cm között szántok talajtól függően 2x20-as lengyel ekével
Válasz BanDom #26543. hozzászólásáraEz a videó tényleg nagyszerű, köszi hogy megosztottad velünk! Jó pap is ..... .

Válasz Tomi19921220 #26524. hozzászólásáraHali! Na erre szokták azt mondani hogy SZÉP munka!!! Itt tényleg öröm lesz szántani.
Válasz nemetiandras #26518. hozzászólásáraHali itt van egy nagyszerű videó a porlasztó javításról, igaz nem pont olyan típus mint a tiéd, de nagyon érdekes.
Válasz 76 Ati #26540. hozzászólásáraMilyen motor lesz belszerelve?
Válasz 76 Ati #26539. hozzászólásáraEldöntöttétek már, hogy mi lesz belőle?

Motor nem lesz felújítva ,teszünk bele másikat.
Üdv a fórumtársaknak

Ma ugy gondoltam ha már vacak az idö akkor neki fogok a haverom trakijának.Csináltam pár képet róla.
Válasz Elitjocko #26532. hozzászólásáraÜdv mi általában tavasszal szántunk,homokon.15le trakim van kis lovas eke

2x20cm fogás,18-21cm mélyen.Lovas 1-es ekével 28cm fogás,25-28cm mélyen.
Válasz nemetiandras #26518. hozzászólásáraMivel senki sem ugrik a témára, egy ötlet:

Ha kiszereled, találsz rajta egy számot (típuszám, vagy mi).
Szinte biztos, hogy találsz róla valamit a neten....
Válasz 74 Misi #26533. hozzászólásáraSzia Misi! Lazítasz....lazítasz....El van mentve a telódban gyors hívásban a "múltkori" MTZ-s száma? Esetleg ha te szántanád...
Mert ez nagyon puha föld lett. (egyébként nagyon teszik
)
Válasz nemetiandras #26518. hozzászólásáraSzia úgy tudom,hogy a nyitási nyomás 125bár.Gondolom,hogy otthon nincs porlasztócsúcs beállítód.Vidd el szakihoz,ő látja azt is hogy szépen porlaszt-e,vagy után csepeg.V.szinű,hogy ha kopott cserélni kell.(én az összeset cserélném egyszerre!!
) Légyszi ellenőrizd az izzítást is mielőtt kiveszed a porlasztócsúcsokat.Írd meg ,hogy sikerült,mi is tanuljunk!Üdv bice.
Válasz Elitjocko #26532. hozzászólásáraHali! Van még! Mert egy hétvége kiesett az eső miatt. (én csak hétvégén trakizok) Most meg jönnek új megrendelők is úgyhogy ma egész nap ment Yani. És délután már azon gondolkoztam, hogy van ezen munkalámpa is....
A mélység nálam 19-22cm közötti, fogás kb 23cm (1-es eke)
Válasz 74 Misi #26529. hozzászólásáraÍgy jobb lesz

A szántásokkal ki hogy áll?

Milyen mélyen szántotok, fogás mekkora?
Válasz Bencsiki #26522. hozzászólásáraHupszika.

Köszönöm a felvilágosítást! Ideje lesz utánanéznem nekem is, hogy van-e ilyen mágnesszelep féle dolog a trakeszomban.
Anyuci meg már régen nincs, mert lelépett a szomszéd fazonnal. Azóta nem veszek a nevemre már senkit. Nősülés előtt pedig mondták sokan, hogy soha ne higgy annak aki 5 napig vérzik és nem hal bele.
Válasz Kioti #26526. hozzászólásáraHolnap szántom ha idő engedi, kíváncsi leszek rá milyen lesz :D
Mai lazulás vagy lazítás?

https://www.youtube.com/watch?v=csAahBvMoKM&feature=youtu.be
Válasz Kioti #26527. hozzászólására
Ja, úgy már jó. Sőt drága. Mert ennyiért volt kicsi JD, meg ISEKI is.
Már kamuzni sem tudnak értékarányosan?
Válasz Bencsiki #26525. hozzászólásáraEz csak Kacsa hirdetés.
Válasz Tomi19921220 #26524. hozzászólásáraSziasztok!

Szépen előkészítetted a területet, itt öröm lesz szántani. Jól dolgozik a zúzód.
Sziasztok!

Hát nem tudom, alkalom adtán elgondolkodnék rajta.
Konkurencia?
Sziasztok!

Ma reggel az eső közbeszólt, így a szántás el lett napolva, viszont délután lehetett zúzni :)
Köszönöm a segítséget megoldódott a probléma a mágnes szelep volt be ragadva ki lett szedve ki pucolva ki mosva vissza rakva és működik rendesen
Válasz quonqreet #26514. hozzászólásáraHát ... az egy nagyon bonyolult dolog.

Olyan, mint az autóknál amikor anyucit bekűldöd a boltba sörért, vagy mondjuk a pirosnál állsz.
Elindul a gép, kézigáz vissza teljesen, lábat le a gázpedálról, a trakesz meg pöfizik alapjáraton - persze csak akkor, ha meleg.
Az üresjárat (valószínűleg) a kézigáz bowdenjének előfeszítésével állítható. Ha ezt tisztára levesszük, akkor a trakesz leáll, ha visszatolod a kézigázt.
Ettől még van a gépen egy funkció. A kulcs visszafordításával is leállíthatod a gépet akkor is, ha beragad a kézi gáz pl.
Válasz gabi.gabor #26520. hozzászólásáraNekem fűtött garázsban áll ahogy be jönn a hideg.