ÜDV!!!
Visszatérve a szántáshoz: hogy a keréknyomba megy a mélység állító.
Misi már megtalálta a megoldást az utolsó szántós videón amit feltett!
Felfele áll a kerék!!!!!!!!
No én ezt értem hogy meg kell fordítani a fejeket, én is így csinálom már vagy 15 éve. De ha nem tudod széthúzni szélesebbre az ekéket akkor mit fogsz nyitni? Csak azt a mgmaradt zölt területet. De a tőkék mellől így nemigen szántod el a földet, csak ha szélesebbre állítod a fejeket. Szerintem ha nem állítható szélességben akkor nem jó. Az enyém ilyen:
Válasz #14698. hozzászólásra
Sziasztok! Mind a két takarás szép lett. 30cm mélyen, még jó, hogy nem hasalt föl a traktor. Lehet metszeni úgy látom, lehullott a levél.
Válasz #14696. hozzászólásra
Mi a fenének olyan mélyen??? Hát majd tavasszal nyitáskor lesz mit csinálni kapával. Én csak kb. olyan 15 centi mílyen csinálom.
Síkba lett köszörülve! Azt mondta a szaki nem volt vészes, csak a vízcsatornáknál volt kicsit kiljebb! De azt megoldották síkba húzták! Nyomáspróbázva nem lett! Ettől félek hogy lehet meg van repedve!
Le kell venni ujra a fejt és el kell vinni egy gépműhelybe,hogy nyomassák meg és ha jó akkor sikollyák is.Meg ha már ott van ekkor csiszolják be a szelepeket mert az rengeteget számít.Ja és persze megint új tömítéssel kell összerakni.
A gépet ne használd ha fröcsköli kifelé a vizet,az szerintem ismét hengerfejes reméljük,hogy nem repedt meg a hengerfej ,mert azt nehéz és drága beszerezni.Aki csinálta először a géped az már fel kéne hívni ilyenkor és a telefonba elmondhatod neki a tüneteket.
Majd mond rá valamit gondolom.
Amikor hengerfejes lett először a géped akkor ki lett tisztítva a hűtőrendszered is?Csak azért kérdezem,mert ha nem akkor most tisztítódik kifelé.Nálam ki lett takarítva a hűtőrendszer ,és még így is láttam pár csepp olajat a kiegyenlítő tartályban.
Viszont ha a bugyborékol a víz a kiegyenlítő tartályban,az nagyon valószínű,hogy hengerfej lesz megint.
Van itt pár szerelő majd ők okosabban leírják.
Van egy YM 1401d típusú kistrakim! Kicseréltük a hengerfejtömítést, mert zúzáskor odakapta a leveleket és melege lett! Beépítettem egy hőfokmérő órát, hogy tudjam hol jár a víz, nem is volt semmi melegedés mert időben ki tudtam tisztítani a hűtő rácsot! Most viszont olajat találtam a hűtőben, és a kiegyenlítő tartájban! Megint tömítés? Vagy nagyobb lehet a baj? Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Válasz #14660. hozzászólásra Üdv Balu az a nagy gépes szántás az olyan mint amikor duplán tárcsázunk.Azért nem gyenge,hogy egy kis géppel szebben szántanak mint egy kicsivel Legalább nem lesz konkurenciád!!!!!!
Igazán csak annyit, hogy igen nagy mennyiségben ad szénát.Sokan dicsérik , akinek ez takarmányként számításba jöhet.
Faiskolában tudom ,hogy alig tudjuk kiirtani ha bekerül.
Szia Laxa!
Régen beszéltünk a témáról. Volt az idén "kalandod" szudánifűvel?
2 parcellám van (1/2 és 1/3 hektár), őszi zabot nyomok rajta. De kellene valami vetésváltás. Olyan, amit meg is tudok csinálni, aztán meg hasznát is tudom venni. A szuidáni füvet pl. feletethetném. Zölden, vagy szénának. Azt olvasom, hogy a vékony szálú fajta (akklimat) alkalmas széna készítésre is.
Tudsz róla valamit?
Hát túl sokat nem unatkoztatok, az biztos!
Szépek a munkák.
Érdekes a tarktoron az orrdísz műtrágya szórás közben. Utoljára egy Rolls-Royce-on láttam hasonlót. Csak az sokkal kisebb volt. Bár igaz, hogy ezüstből.
Válasz #14675. hozzászólásra
Amúgy hogy vagy?Jövő héten szeretnék venni még fejös kecskét,meg tavasszal az ivarérettet pároztatom.Marhát megvetted már?Tehenet.
Hagyjátok a Dutrákat, negyven éve volrak jó gépek. Nekem volt kicsi is nagy is
Bajos az alkatrész, az után gyártott nem a legjobb. Az aranyárról nem is beszélve. Ha fulkés akkor zajos. Kicsinál egy napi munka benne. Nagy divatja van, istenítik sokan nosztalgiából. Ha dolgozni kell ,mást válasz!
35470 hozzászólás
Válasz #14711. hozzászólásra

Nem igazán tudom, hogy az indiánok mit csinálnak éppen, de az én egyik traktoros ismerősöm már tavasz óta aprítja az ágat télire!
Válasz #14717. hozzászólásra
Az ÚJ 4 rétegű sava 11000ft!
Válasz #14709. hozzászólásra

Bocsi nem írtam,hogy ezt is szétlehet húzni mint a tiedet.
Yani -sok esetleg valakit érdekelhet.
http://aprod.hu/hirdetes/yanmar-gumi-ID1B9sp.html#4f8ba93eb0
Válasz #14714. hozzászólásra

De csak azért áll felfele mert zsír új volt az eke és nem akartuk össze koszolni.
Válasz #14712. hozzászólásra

Előre is bocsi Bencsiki.
Akkor lesz igazán hideg ha az ISEKI is benzinnel indul.
ÜDV!!!

Visszatérve a szántáshoz: hogy a keréknyomba megy a mélység állító.
Misi már megtalálta a megoldást az utolsó szántós videón amit feltett!
Felfele áll a kerék!!!!!!!!
Válasz #14712. hozzászólásra

Bakker csak el ne törjön a macska a kanyarba.
Válasz #14711. hozzászólásra

Aha, nálunk reggel szívatóval indultak a varjak, az is hideg telet jelez....
Válasz #14710. hozzászólásra

Mert az indiánok a hegyekbe már vágják a fát
Válasz #14700. hozzászólásra
Honnan tudod-tudjátok, hogy kemény tél lesz??
Nekem is van egy ilyen megérzésem, vagy csináltatok vmi naptárat, népi bölcsesség stb?
Válasz #14708. hozzászólásra

Szóval ilyen:
Válasz #14706. hozzászólásra
No én ezt értem hogy meg kell fordítani a fejeket, én is így csinálom már vagy 15 éve. De ha nem tudod széthúzni szélesebbre az ekéket akkor mit fogsz nyitni? Csak azt a mgmaradt zölt területet. De a tőkék mellől így nemigen szántod el a földet, csak ha szélesebbre állítod a fejeket. Szerintem ha nem állítható szélességben akkor nem jó. Az enyém ilyen:
Válasz #14705. hozzászólásra
Sziasztok! Bocs hogy beleszolok de ha megforditod a két fejet nem fogja kinyitni amit most betakartál ha csak nem tudod széthuzni a huzot.
Válasz #14705. hozzászólásra
De nyitáskor egy kicsit szét kell húzni!
Válasz #14704. hozzászólásra
Nyitó és záró egyaránt meg kell fordítani a két ekefejet és kész a nyitó.
Válasz #14701. hozzászólásra
De ezt az takaró ekét csinéld át állítható takaró-nyitó ekévé, olyanra mint az enyém, mert így nyitni nemigen lehet vele!
Válasz #14702. hozzászólásra
Sokhelyen az elsőhíd tolta a földet
Sziasztok! Mind a két takarás szép lett. 30cm mélyen, még jó, hogy nem hasalt föl a traktor. Lehet metszeni úgy látom, lehullott a levél.
Válasz #14700. hozzászólásra
Aha. Ha trágyának kell az más.
Gazda így kérte mert megy bele trágya. Meg kemény tél lesz.
Válasz #14697. hozzászólásra
Terra eke.

Mi a fenének olyan mélyen??? Hát majd tavasszal nyitáskor lesz mit csinálni kapával. Én csak kb. olyan 15 centi mílyen csinálom.
Remek muka.
Milyen ekefejek?
Mai meló. Vég méjség 30-cm lett 3-szor mentem át rajta akkor takart rendesen.

.
Síkba lett köszörülve! Azt mondta a szaki nem volt vészes, csak a vízcsatornáknál volt kicsit kiljebb! De azt megoldották síkba húzták! Nyomáspróbázva nem lett! Ettől félek hogy lehet meg van repedve!
Válasz #14689. hozzászólásra
Le kell venni ujra a fejt és el kell vinni egy gépműhelybe,hogy nyomassák meg és ha jó akkor sikollyák is.Meg ha már ott van ekkor csiszolják be a szelepeket mert az rengeteget számít.Ja és persze megint új tömítéssel kell összerakni.
A gépet ne használd ha fröcsköli kifelé a vizet,az szerintem ismét hengerfejes reméljük,hogy nem repedt meg a hengerfej ,mert azt nehéz és drága beszerezni.Aki csinálta először a géped az már fel kéne hívni ilyenkor és a telefonba elmondhatod neki a tüneteket.
Majd mond rá valamit gondolom.
Síkba is lett köszörülve?Nem vagyok szerelő,de nálam is volt hengerfejtömítés csere már.
Mert amit írtál az nagyon nem jó ám?
Válasz #14690. hozzászólásra
Ok Köszi, De félek hogy a hengerfejnek van baja! Van hogy kicsapja a vizet a kiegyenlítő tartájból!
Válasz #14689. hozzászólásra

Szia
Amikor hengerfejes lett először a géped akkor ki lett tisztítva a hűtőrendszered is?Csak azért kérdezem,mert ha nem akkor most tisztítódik kifelé.Nálam ki lett takarítva a hűtőrendszer ,és még így is láttam pár csepp olajat a kiegyenlítő tartályban.
Viszont ha a bugyborékol a víz a kiegyenlítő tartályban,az nagyon valószínű,hogy hengerfej lesz megint.
Van itt pár szerelő majd ők okosabban leírják.
Sziasztok

Van egy YM 1401d típusú kistrakim! Kicseréltük a hengerfejtömítést, mert zúzáskor odakapta a leveleket és melege lett! Beépítettem egy hőfokmérő órát, hogy tudjam hol jár a víz, nem is volt semmi melegedés mert időben ki tudtam tisztítani a hűtő rácsot! Most viszont olajat találtam a hűtőben, és a kiegyenlítő tartájban! Megint tömítés? Vagy nagyobb lehet a baj? Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Válasz #14660. hozzászólásra Üdv Balu az a nagy gépes szántás az olyan mint amikor duplán tárcsázunk.

Azért nem gyenge,hogy egy kis géppel szebben szántanak mint egy kicsivel
Legalább nem lesz konkurenciád!!!!!!
Válasz #14686. hozzászólásra

Igazán csak annyit, hogy igen nagy mennyiségben ad szénát.Sokan dicsérik , akinek ez takarmányként számításba jöhet.
Faiskolában tudom ,hogy alig tudjuk kiirtani ha bekerül.
Válasz #14673. hozzászólásra

Szia Laxa!
Régen beszéltünk a témáról. Volt az idén "kalandod" szudánifűvel?
2 parcellám van (1/2 és 1/3 hektár), őszi zabot nyomok rajta. De kellene valami vetésváltás. Olyan, amit meg is tudok csinálni, aztán meg hasznát is tudom venni. A szuidáni füvet pl. feletethetném. Zölden, vagy szénának. Azt olvasom, hogy a vékony szálú fajta (akklimat) alkalmas széna készítésre is.
Tudsz róla valamit?
Válasz #14684. hozzászólásra

Hát túl sokat nem unatkoztatok, az biztos!
Szépek a munkák.
Érdekes a tarktoron az orrdísz műtrágya szórás közben. Utoljára egy Rolls-Royce-on láttam hasonlót. Csak az sokkal kisebb volt. Bár igaz, hogy ezüstből.
Üdv. Ígértem én a múlt hét környékén videót. Na nagy nehezen el is készült.
http://www.youtube.com/watch?v=ezgsM85w3A8&feature=youtu.be
Jó szórakozást :)
Válasz #14682. hozzászólásra Ha sokat kötözködsz akkor a "kifelét"
Válasz #14681. hozzászólásra
Melyik felét?
Válasz #14679. hozzászólásra

600-ért már oda adom de csak a felét.
Válasz #14677. hozzászólásra
Bika már van a tehénnek való majd karácsony fele születik.
Válasz #14676. hozzászólásra

Felhívom hátha oda adja 600-ér,á de nincs is fülkéje.
Válasz #14673. hozzászólásra
Na pont ez okok miatt válsztottam a t25-öt.
Ja és a fülkéje teljesen zárt.
Válasz #14675. hozzászólásra
Amúgy hogy vagy?Jövő héten szeretnék venni még fejös kecskét,meg tavasszal az ivarérettet pároztatom.Marhát megvetted már?Tehenet.
Válasz #14669. hozzászólásra

Balu inkább ezt vedd meg ez is olyan piros mint a T25 csak jobb.
http://aprod.hu/hirdetes/japan-traktor-mitsubishi-mt18d-ID1Au0R.html#1e0a84888b
Válasz #14671. hozzászólásra
Van itt a másik faluba egy,csak még egy kis lóvé kell hozzá.
Válasz #14670. hozzászólásra
Az asszem 25-30 között van.
Hagyjátok a Dutrákat, negyven éve volrak jó gépek. Nekem volt kicsi is nagy is
Bajos az alkatrész, az után gyártott nem a legjobb. Az aranyárról nem is beszélve. Ha fulkés akkor zajos. Kicsinál egy napi munka benne. Nagy divatja van, istenítik sokan nosztalgiából. Ha dolgozni kell ,mást válasz!
Válasz #14667. hozzászólásra
Jófogáson beírod "Dutra" hoz egynéhány találatot.
Van is már gép,amit kinéztél?