Tippeket ötleteket szeretnék kérni. A hidraulika alsó karokat hogy lehetne egyszerűen rögzíteni? Vonóhorgot raktam rá vontatásnál nincs is vele gond csak tolatásnál, van hogy fel hajlik. Van fix vonó fejem is de ezt erre a munkára nem szeretném használni. Kb 150 mázsa fát kellene elhordani utánfutóval elég szűk helyre kell be állni és így parasztosan szeretném az alsókarokkal félig meddig lebillenteni. Előre is köszi az "építő" jellegű válaszokat.
Válasz #13412. hozzászólásra Bocs,hogy telefirkálom az oldalatokat!De Szityu találtam egy megoldást lehet!!!A Habi oldalán egy elosztó házat azon lehet nyomást állítani és van rajta nyomás tartó szelep.Köszi az infókat!!!!
Hát az egész nagyon függ attól, hogy milyen az a szivattyú.?????
Mert ha centrifugál elven működik akkor semmi gond, ha nem megy ki annyi a csövön ami a maximum lehetne.
Ha térfogat kiszorítás elvén működő -pl. fogaskerék szivattyú - akkor bizony az vagy kinyomja a teljes cuccost, vagy törik valami. Tehát ekkor kell egy nyomásszabályozó szelep bypass-al vissza a tartályba és nem árt egy biztonsági szelep sem.
Az, hogy kinyomja a teljes cuccost az nem garancia a nyitott fúvókáknál sem. Mert ha dugulás van, vagy olyan nagy az áramlási sebesség, hogy a fúvóka résén eléri a kritikus sebességet, akkor bármilyen nagy a nyomás, nem fog több átmenni.
Üdv Szityu
Van egy szivattyúm (nem tudom a teljesítményét)((És van egy hordom))Arra gondoltam meg csinálnám az egész permetezőt meg töltöm a hordót vizel be teszem egy sebességbe amivel a földön tudok közlekedni.Hát ugye meg van a meg tett út a szélesség ebből adódóan négyzet méter.És hát innen meg van mennyi a hektáronként a kiszórt mennyiség.Na és itt van még egy kis baj!!Mert mi van ha szivattyúm sokkal többet nyom mint a szórófejek el bírnak.Azzal a többlettel mi lesz?Nem kell egy nyomástartó szelep??Úgy mint a hidraulikába.Mert a szórófej is van egy bizonyos mennyiség amit átenged.Most érthető voltam??Ha igen akkor erre kérnék választ(válaszokat mindenkitől)!!!!Mert,ha van valakinek egy ilyen maszek gyártmányú permetezője arra kíváncsi lennék.
Válasz #13336. hozzászólásra
Nem vesztem el, csak elmentem alkalmazottnak egy céghez, és más lett az időbeosztásom. :-)
Az egész nagy lemezházat lehet tök egyszerűen leszerelni. Elöl a lábtérnél van 4 csavar, hátul a tank mellett 2, az ülés alatt 4, és még a kerék mögött 2-2. (Na jó, nem 8, hanem 14 :-))
A kerék mögött figyelni kell, mert van ott is 2 kisebb lemez, az azokat tartó csavarokat nem kell kiszerelni. Egy embernek kicsit nehéz, de ha van egy segítséged, könnyen leemelhető, az üléssel együtt. Az üléstartók is ehhez vannak rögzítve, felfordítod, és szerelhető. Meg így lehet legjobban hozzáférni a hidraulikához is. Nekem most szezon után az következik.
Válasz #13399. hozzászólásra
Barátomnak a shibaura SD1840 van és ő 2x25 a lovasekének a fogás szélessége és az övé kényelmesen viszi 25-cm mélyen. Igaz az ő gépének a súlya alapból anyi mint nekem lesúlyozva.Az ővé még a lazítót is könnyen húzza.
Válasz #13385. hozzászólásra
Nekem is le van súlyozva a gép rendesen.
-A hátsó kerékben 2x45kg Tz4k keréksúly.
-Első kerék 2x20kg Terra keréksúly
-Orr súly 33kg Terra súly.
Plusz még szántáshoz,vagy lazítózáshoz fel szoktam rakni 2x20kg.
Természetesen jobb lenne ha a gép alapsúlya lenne annyi alapbol mint most lesúlyozva ez. De majd a következő gépnél talán okosabb leszek.
Csak feltételezem hogy igen, az enyémhez viszonyítva. Én sem próbáltm még . De a puding próbája az evés.
Én inkább az enyém-félét ajánlanám, mert ha kell és bírja akkor bővíthető 3x20centire, ha meg sok akkor le kell venni és kész. Nagyon egyszerü fel-le rakni a harmadik fejet, gerendellyel együtt szerelhető amit 1 darab 20-as csavar tart.
Fekete kötött talajon KIZÁRT, hogy vigye a 2x25-ös ekét /ja, bocs viszi 10-15 centis mélységben/ . Nekem a 26 lovas Yanmar nem viszi a Bagodi 2x25-ös ekét.
- mikor használják az oldalra elcsúsztatható ekét?
Ez akkor jó ha széles a traki, és oldalirányu csúsztatással pontosabban be lehet állítani az első fej fogásszélességét.
- 21 LE traktorhoz melyiket célszerű választani (2x20 vagy 2x25) ?
Az enyém csak 16-os ezért én a 2x20cm -est vettem. De a 21-es Iseki szerintem vinné a 2x25-öst is.
De az enyém olyan, hogy még bővíthető +1 fejjel, ha jó a föld akkor még elbírjai, de akkor érezni hogy az már kicsit sok neki. Csak kerítés vagy fasor mellett szoktam feltenni hogy jobban elfogja a traki hátulját.
MO-n nem tudom hol tudod beszerezni, itt a Felvidéken a gyártója az AGROBON Bojná. Itt van egy link rájuk. http://www.agrobon.sk/pluhy.html
Akkor a 2x 50 kg jó lesz.
Mondjuk a gépemen 22-es kerék van hátul,azon gondolkodom hogy a belső felére kellene feltegyem mert a szelep úgytűnik útban van.
Válasz #13393. hozzászólásra
Se rendszám, se müszaki.
Ha minden jól megy akkor a jövő héten lesz rendszám, mert már itt is kell szeptember 1-től. De müszaki nem kell.
Hátsó kerék 2x50kg TZ-4K -s keréksúly.
Első kerék 2x18kg Terra keréksúly.
Orrsúlyként pedig a szintén Terrás 33kg-os orrsúly
Válasz #13363. hozzászólásra
Szia bt66!
Köszönöm a válaszod!
Nem vagyok egy nagy szakértő a témában, ezért lenne még egy pár kérdésem:
Végül pedig ezt a fajta ekét hol lehet megvásárolni?
Válasz #13382. hozzászólásra
Én hátsó lámpának kamionos szélességjelző lámpákat használok ami hátra pirosat, előre meg fehéret világít, így még mint szélességjelző is müködik. És nem is törik le mert hajlékony gumi foglalatban van. Irányjelzőnek meg maradt az eredeti.
Válasz #13387. hozzászólásra
A hátsó keréken még bővíteni akarom a súlyt. Vagy gondolkozom azon is hogy inkább meg hízom , hisz nincs jobb az élő súlynál , esetleg traki cserénél nem kell szerelgetnem.
Talaj tisztaságtól volt függő de kb 3-5 cm de utána csak 1-3 cm. Sajnos nem volt szélesebb lapos vas itthon . Egyébként gondolkoztam rajta, hogy mi volna ha a mankó kerékre egy egyenes tárcsát fel fogatni ami kb 5-6 cm nagyobb a keréknél és úgy be álltani hogy a következő sornál elővágjon az első ekének.
A hátsó lámpák szerintem nincsenek útban,habár így vettem hogy rajta volt.
Majd kiderül,ha nem jó a helye akkor átrakom máshova.
A ledes munkalámpa bevált,mert ez volt a régi gépen anno.
Nagyon jól világít.
Felénk ezen a részen nagyon kötött talaj van.
A régiekén(amit elvittek a másik trakesszal) azon is ilyen mankókerék volt és tökéletesen bevált.
kb. 2 centit kellett visszavenni a keréksűlyedés miatt csak.
Nem féled a hátsó lámpákat nekem elég " védett" helyen van de így is folyamatosan töröm le szántáskor a lámpa burákat, Lehet hogy én vagyok a mulya mert nagyon közel megyek a fákhoz. A ledes lámpa nagyon jó mekkorát világít sötétbe?
Nagyon jó lett. Felétek milyen a talaj nem kellene a mankókereket megszélesíteni? Nekem elég vékonynak tűnik, felénk elég homokos barnás a talaj itt ez biztos ,hogy bele süllyedne a földbe húzni is nehezebb meg a mélységet sem lehetne jól beállítani.
Szerintem a tuningon csak akkor kell gondolkoznod ha nem tiszta területen szoktál szántani. Gyomos, dudvás ,szármaradványos, trtágyás területen nagyon hasznos dolog a beforgató lemez.
Már múltkor sem értettem igazán, hogy mi az elképzelésed, mi van meg hozzá.
Csak sejtem, hogy a kigondold permetezőz magas nyomású, de kéne több részlet.
35470 hozzászólás
Válasz #13419. hozzászólásra

Ok eddig már meg vagyok . Csak ha tolatok akkor az alsókarok néha fel nyílnak. Pláne ha valamiért megakad a futó.
Válasz #13418. hozzászólásra

Misi!
Csinálj egy hárompont függesztést és arra szereld fel a vonófejet!
Sziasztok urak!

Tippeket ötleteket szeretnék kérni. A hidraulika alsó karokat hogy lehetne egyszerűen rögzíteni? Vonóhorgot raktam rá vontatásnál nincs is vele gond csak tolatásnál, van hogy fel hajlik. Van fix vonó fejem is de ezt erre a munkára nem szeretném használni. Kb 150 mázsa fát kellene elhordani utánfutóval elég szűk helyre kell be állni és így parasztosan szeretném az alsókarokkal félig meddig lebillenteni. Előre is köszi az "építő" jellegű válaszokat.
Válasz #13394. hozzászólásra
Szia Galagonya!
BT66 is valami ilyesmi ekét mutatott :Hispityunak is valami hasonlója van úgy emlékszem.
http://aprod.hu/hirdetes/kettes-eke-ID1pV9h.html#97f593d85d
Válasz #13414. hozzászólásra

hát a könyv annyiért ingyen van!
az építéshez sok sikert!
Válasz #13412. hozzászólásra Bocs,hogy telefirkálom az oldalatokat!De Szityu találtam egy megoldást lehet!!!A Habi oldalán egy elosztó házat azon lehet nyomást állítani és van rajta nyomás tartó szelep.Köszi az infókat!!!!

Válasz #13412. hozzászólásra Ha jól emlékszem lapátos mint a házi vízművekbe van.Ja és könyv szerdára itt van 1000ft-ért nem pénz érte!!!!
Válasz #13410. hozzászólásra

Válasz #13411. hozzászólásra

Hát az egész nagyon függ attól, hogy milyen az a szivattyú.?????
Mert ha centrifugál elven működik akkor semmi gond, ha nem megy ki annyi a csövön ami a maximum lehetne.
Ha térfogat kiszorítás elvén működő -pl. fogaskerék szivattyú - akkor bizony az vagy kinyomja a teljes cuccost, vagy törik valami. Tehát ekkor kell egy nyomásszabályozó szelep bypass-al vissza a tartályba és nem árt egy biztonsági szelep sem.
Az, hogy kinyomja a teljes cuccost az nem garancia a nyitott fúvókáknál sem. Mert ha dugulás van, vagy olyan nagy az áramlási sebesség, hogy a fúvóka résén eléri a kritikus sebességet, akkor bármilyen nagy a nyomás, nem fog több átmenni.
Üdv Szityu
))Arra gondoltam meg csinálnám az egész permetezőt meg töltöm a hordót vizel be teszem egy sebességbe amivel a földön tudok közlekedni.Hát ugye meg van a meg tett út a szélesség ebből adódóan négyzet méter.És hát innen meg van mennyi a hektáronként a kiszórt mennyiség.Na és itt van még egy kis baj!!Mert mi van ha szivattyúm sokkal többet nyom mint a szórófejek el bírnak.Azzal a többlettel mi lesz?Nem kell egy nyomástartó szelep??Úgy mint a hidraulikába.Mert a szórófej is van egy bizonyos mennyiség amit átenged.Most érthető voltam??Ha igen akkor erre kérnék választ(válaszokat mindenkitől)!!!!Mert,ha van valakinek egy ilyen maszek gyártmányú permetezője arra kíváncsi lennék.
Van egy szivattyúm (nem tudom a teljesítményét)((És van egy hordom
Tisztelettel:Maszek
Válasz #13336. hozzászólásra
Nem vesztem el, csak elmentem alkalmazottnak egy céghez, és más lett az időbeosztásom. :-)
Az egész nagy lemezházat lehet tök egyszerűen leszerelni. Elöl a lábtérnél van 4 csavar, hátul a tank mellett 2, az ülés alatt 4, és még a kerék mögött 2-2. (Na jó, nem 8, hanem 14 :-))
A kerék mögött figyelni kell, mert van ott is 2 kisebb lemez, az azokat tartó csavarokat nem kell kiszerelni. Egy embernek kicsit nehéz, de ha van egy segítséged, könnyen leemelhető, az üléssel együtt. Az üléstartók is ehhez vannak rögzítve, felfordítod, és szerelhető. Meg így lehet legjobban hozzáférni a hidraulikához is. Nekem most szezon után az következik.
Válasz #13408. hozzászólásra
Oké itt kivan írva de a honlapon nincsen ki irva.
http://kalitraktor.hu/traktor201307De itt nincsen ki írva.
Válasz #13407. hozzászólásra
Ki van irva 2000000,de hogy bruttó, vagy nettó ár, az már nincs!
Válasz #13405. hozzászólásra
Az a baj,hogy árakat ez sem ismeri. Miért nem lehet kiirni az árakat.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4405256/2-FEJES-EKE-UJSZERU.htmlTaláltam egy ekét ha valakit érdekel.
Találtam egy hirdetést,aki keres Japán gépet,annak egy szétnézés erejéig mindenképpen.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4414672/Yanmar-F42D-japan-traktor.html

Barátomnak a shibaura SD1840 van és ő 2x25 a lovasekének a fogás szélessége és az övé kényelmesen viszi 25-cm mélyen. Igaz az ő gépének a súlya alapból anyi mint nekem lesúlyozva.Az ővé még a lazítót is könnyen húzza.
Nekem is le van súlyozva a gép rendesen.
-A hátsó kerékben 2x45kg Tz4k keréksúly.
-Első kerék 2x20kg Terra keréksúly
-Orr súly 33kg Terra súly.
Plusz még szántáshoz,vagy lazítózáshoz fel szoktam rakni 2x20kg.
Természetesen jobb lenne ha a gép alapsúlya lenne annyi alapbol mint most lesúlyozva ez. De majd a következő gépnél talán okosabb leszek.

Csak feltételezem hogy igen, az enyémhez viszonyítva. Én sem próbáltm még . De a puding próbája az evés.
Én inkább az enyém-félét ajánlanám, mert ha kell és bírja akkor bővíthető 3x20centire, ha meg sok akkor le kell venni és kész. Nagyon egyszerü fel-le rakni a harmadik fejet, gerendellyel együtt szerelhető amit 1 darab 20-as csavar tart.
Válasz #13398. hozzászólásra
Köszönöm A válaszokat!
Megpróbálom a felvidéki céggel felvenni a kapcsolatot.
Válasz #13398. hozzászólásra
Fekete kötött talajon KIZÁRT, hogy vigye a 2x25-ös ekét /ja, bocs viszi 10-15 centis mélységben/ . Nekem a 26 lovas Yanmar nem viszi a Bagodi 2x25-ös ekét.
Válasz #13394. hozzászólásra

Ez akkor jó ha széles a traki, és oldalirányu csúsztatással pontosabban be lehet állítani az első fej fogásszélességét.
Az enyém csak 16-os ezért én a 2x20cm -est vettem. De a 21-es Iseki szerintem vinné a 2x25-öst is.
De az enyém olyan, hogy még bővíthető +1 fejjel, ha jó a föld akkor még elbírjai, de akkor érezni hogy az már kicsit sok neki. Csak kerítés vagy fasor mellett szoktam feltenni hogy jobban elfogja a traki hátulját.
MO-n nem tudom hol tudod beszerezni, itt a Felvidéken a gyártója az AGROBON Bojná. Itt van egy link rájuk.
http://www.agrobon.sk/pluhy.html
Válasz #13395. hozzászólásra
Akkor a 2x 50 kg jó lesz.
Mondjuk a gépemen 22-es kerék van hátul,azon gondolkodom hogy a belső felére kellene feltegyem mert a szelep úgytűnik útban van.
Válasz #13393. hozzászólásra
Se rendszám, se müszaki.
Ha minden jól megy akkor a jövő héten lesz rendszám, mert már itt is kell szeptember 1-től. De müszaki nem kell.

Hátsó kerék 2x50kg TZ-4K -s keréksúly.
Első kerék 2x18kg Terra keréksúly.
Orrsúlyként pedig a szintén Terrás 33kg-os orrsúly
Válasz #13363. hozzászólásra
Szia bt66!
Köszönöm a válaszod!
Nem vagyok egy nagy szakértő a témában, ezért lenne még egy pár kérdésem:
Végül pedig ezt a fajta ekét hol lehet megvásárolni?
Válaszaid előre is köszönöm!
Válasz #13390. hozzászólásra
Akkor neked nincs rendszám,ugye?
Vagy műszakin ez megfelel?
Amúgy ötletes nagyon.
Válasz #13390. hozzászólásra

Amilyen ügyes vagyok én azt is lebírnám törni.

Jó kép.
Megvan a súly...

Én hátsó lámpának kamionos szélességjelző lámpákat használok ami hátra pirosat, előre meg fehéret világít, így még mint szélességjelző is müködik. És nem is törik le mert hajlékony gumi foglalatban van. Irányjelzőnek meg maradt az eredeti.

A hátsó keréken még bővíteni akarom a súlyt. Vagy gondolkozom azon is hogy inkább meg hízom , hisz nincs jobb az élő súlynál , esetleg traki cserénél nem kell szerelgetnem.
Válasz #13386. hozzászólásra

A héten lekapom a burkolatot és a késeket ha gondolod alaposabban is körbe fotózgatom.

A hátsó keréken kb 2x22 kg az orrán kb 3x 24 kg plusz a lányom.
Köszi a képeket, hát elég masszívnak néz ki a képek alapján.
Válasz #13383. hozzászólásra
A hátsó keréken mennyi súly van?
Holnap tervezem felrakni a gépre a súlyokat.
2x50 kg hátra.
Az orrára 20 kg-ot ma raktam fel,az elég oda.
Válasz #13381. hozzászólásra

Talaj tisztaságtól volt függő de kb 3-5 cm de utána csak 1-3 cm. Sajnos nem volt szélesebb lapos vas itthon . Egyébként gondolkoztam rajta, hogy mi volna ha a mankó kerékre egy egyenes tárcsát fel fogatni ami kb 5-6 cm nagyobb a keréknél és úgy be álltani hogy a következő sornál elővágjon az első ekének.

Egy kicsit a szélén van...
Látom a földet is,elég homokos.
Válasz #13378. hozzászólásra

Itt van két kép a lámpa elhelyezéséről az első képen látszódik is a hiányosság.
Válasz #13379. hozzászólásra
Igen látom a képen,jól megcsináltad.
Mennyit sűlyedt a szélesítés előtt?
Válasz #13378. hozzászólásra
A hátsó lámpák szerintem nincsenek útban,habár így vettem hogy rajta volt.
Majd kiderül,ha nem jó a helye akkor átrakom máshova.
A ledes munkalámpa bevált,mert ez volt a régi gépen anno.
Nagyon jól világít.
Válasz #13377. hozzászólásra

Én a régi ekén megszélesítettem két laposvassal a mankókereket és utána húzni is könnyebb volt a trakinak.
Válasz #13376. hozzászólásra
Felénk ezen a részen nagyon kötött talaj van.
A régiekén(amit elvittek a másik trakesszal) azon is ilyen mankókerék volt és tökéletesen bevált.
kb. 2 centit kellett visszavenni a keréksűlyedés miatt csak.
Válasz #13375. hozzászólásra

Nem féled a hátsó lámpákat nekem elég " védett" helyen van de így is folyamatosan töröm le szántáskor a lámpa burákat, Lehet hogy én vagyok a mulya mert nagyon közel megyek a fákhoz. A ledes lámpa nagyon jó mekkorát világít sötétbe?
Válasz #13373. hozzászólásra

Nagyon jó lett. Felétek milyen a talaj nem kellene a mankókereket megszélesíteni? Nekem elég vékonynak tűnik, felénk elég homokos barnás a talaj itt ez biztos ,hogy bele süllyedne a földbe húzni is nehezebb meg a mélységet sem lehetne jól beállítani.
Meg egy kis "tunning"... munkalámpa meg voltmérő.

Válasz #13368. hozzászólásra

Szia!
Szerintem a tuningon csak akkor kell gondolkoznod ha nem tiszta területen szoktál szántani. Gyomos, dudvás ,szármaradványos, trtágyás területen nagyon hasznos dolog a beforgató lemez.
Na ma megvolt a festés.

Válasz #13359. hozzászólásra

Csináltam egy közelebbi képet róla.
Válasz #13356. hozzászólásra
Szia Maszek
Már múltkor sem értettem igazán, hogy mi az elképzelésed, mi van meg hozzá.
Csak sejtem, hogy a kigondold permetezőz magas nyomású, de kéne több részlet.