Pontosan így van. Nekem is van egy szentendrei hosszú kocsim, gondolkodok is, hogy mi legyen vele. A bálákat jelenleg egy utánfutón hordom, azon is elfér olyan 100 darab, egy helyről többet meg szinte soha sem hozok be (több apró parcellán csinálom a szénát).
Erről van szó Misi. A kisbálának az az egyetlen hátulütője, hogy felpakolásnál össze kell hordani néhány kupacba a cuccot, vagy le-fel ugrálni naphosszat. Mert segéderő csak ritkán akad. Amikor bálát kell hordani, akkor túl meleg van...
Tök jó! Gyors és egyszerű. A felülkapcsos azért jobb, mert azzal lepakolni is lehet. Ez meg azért, mert nem kell hozzá az összegyűjtő vontatmány.
Mindenesetre jó néha kipillantani a világba némi ötletért.
Válasz #12151. hozzászólásra
Sajna nem helytálló,a mit írsz. (egyébként milyen laborban figyelted meg a kaszálék beltartalmának NÖVEKEDÉSÉT eső hatására,)
Egy sima gyümölcsmosáskor is mosódik ki a szövetekből pl C vitamin és más könnyebben oldódó dolgok is.
A kint hagyott elfagyott kukoricaszár is azért ér egyre kevesebbet, mert az eső, hó kilúgozza, kimossa belőle a tápértékkel rendelkező ásványi és vitamin anyagokat.
Válasz #12164. hozzászólásra Azért ajánltam mert egy maszekon gyártott homlokrakó is simán elbír 4-et.És egy szentendrei lovas kocsira keresztbe 2el fér.3-4 sorba.És nem kell könyörögni senkinek segítségért!!!
Szia ez nem is olyan rossz ötlet, csak nem az elejére ha nem a traki hátuljára 3-4 bálát simán el vinne . Pláne ha egyedül pakolod a trakit nem kell minden bálánál megállni és le ugrálni a trakiról.
Szép napot urak!!!!!Nekem nincs japán traktorom(sajnos). De ez topik rettentő ügyes emberekkel van tele!!!!!!Olyan egyszerű dolgokat használtok és csináltok,hogy az ember esze meg áll!!Mindig be nézek,hogy tanuljak.Ezért elnézést kérek,hogy néha csak bele kérdezek.De mindig gyors válasz kapok!!!!És ezt nagyon köszönöm!!!!
Ilokos azt a talicskát tolni fogod vagy húzni?Csak mert nagyon nem mindegy a permetbe menni vagy előtte sétálni.Az ilyen talicskás permetezők nem kerettel szoktak dolgozni hanem kézben tartott szórófejjel.Ettől függetlenül ha használod jól öltözz be mert túl közel leszel a szórófejekhez álarc nélkül ne kezd el még jobb lenne egy komplett gázmaszk.Az egész testet védő ruházatról nem is beszélve élén a gumicsizma és gumikesztyű.A mai permetszerek nagy része bőrön is felszívódik,jobb az óvatosság.
Én mindig magam mögé permetezek a háti 20-assal, lehet,hogy furcsa látvány kívülről ahogy tolatok, a sorok között,de szerintem jobb.
Amúgy szép kis szerkezet.
Sziasztok!
Nem traktor vontatású munkaeszköz,de kapcsolódik a növénytermesztéshez.Ezt sikerült összehozni a hétvégén.Remélem tudom majd használni,mivel a hátam nem bírja a háti permetezőt.Véleményeket elfogadok.
Örülök, hogy sikerült.
A lucerna már több, mint 1 hete fedél alatt van. A mostani kaszálás már a füvek eleje. Kertekben, öreg gyümölcsösökben már beérett a hosszú, kemény szálú fü, vágható. Ennek az elejével szívok kicsit. De egyelőre nincs baj. Kaszálás után közvetlenül ázik, nem száradt meg előtte meg félig sem. Majd megszárad, megsodorjuk és jó lesz.
A régi öregek azt mondták, az nem baj, ha kaszálás után közvetlenül esik az eső, legalább lemossa a fűről békapisit.
El is gondolkodtam annak idején ezen a baromságon, de aztán úgy gondolom, hogy nem is biztos, hogy baromság. A kaszálás után a levágott füvek által kibocsátott nedvek lemosásáról lehet szó, amely vszleg használ a szénának. Persze ez csak az én agymenésem, abból indulok ki, hogy a népi bölcsességeknek az esetek igen nagy részében megfigyelésen alapuló sok igazságtartalma van.
Misi!
Ha lenne 5-10-20 hektár rétem én így báláznék.
Megcsináltatnám a fórum valamelyik ügyes kezű tagjával ugyanezt az eszköz összeállítást az Isekire kicsiben (2x3, vagy 3x3 bála pl.) és ezzel oldanám meg a dolgot.
Azért tetszik mert ötletes és nem igényel űrtechnikát.
Ez a bálalóvő nagyon tutti kis szerkezet, egyetlen gondom, hogy kb 3 iseki kellene, hogy meghajtsa. Nem túl régen láttam olyasn videót is, ahol a bálalövő fellövi a bálát, egy pasi meg pakolja el a kocsin. Igen ügyes és figyelmes rakodó kell. Gyorsan kell pakolnia és közben elurania a felrepülő bála elől...
Nekem jobban tetszik az az összeállítás, ahol a bálázó után van kötve egy kocsiszerűség, ami összehúz olyan 6-9 bálát egy rakásra amit egy spec holokrakodóval egy mozdulattal kocsira lehet rakni.
Majd kikeresem.
Válasz #12115. hozzászólásra
Na és olyat kérdeznék, hogy Romániában hol lehet ilyen tagokat venni, mert itthoni áraktól sokkal olcsóbb gondolom. Mi a legkisebb mag, amit szemenként kivet? Vagy csak tengerinek használod?
Válasz #12125. hozzászólásra
Köszi Misi
Igen én sűrűn használom marózásnál mert mikor előre megyek akkor teknősbe amikor tolatok vissza akkor nyúlba és már meguntam az állandó lehajolgatást. Hát ezért hoztam fel.
Kérdésem lenne nem tugya valaki mennyit lehet érte kérni van belőle 39 darab meg 15 darab kengyel hozzá. eredeti hidrot zúzó kalapács vagy esetleg zúzohoz való szöghajtás érdekelne. Nem voltak még használva újak.
A keletagrósnak még van egy plusz bütykös vezérlése.A kefetengely végén van egy sokjukas tárcsa amire a tő, vag fészek távnak megfelelő számu bütyköt lehet felszerelni.Ezek a bütykök vezérlik a csoroszján levő csappantyut ami megfelelő távolságokban nyillik ki,és esik ki a mag!
35470 hozzászólás
Válasz #12165. hozzászólásra
Pontosan így van. Nekem is van egy szentendrei hosszú kocsim, gondolkodok is, hogy mi legyen vele. A bálákat jelenleg egy utánfutón hordom, azon is elfér olyan 100 darab, egy helyről többet meg szinte soha sem hozok be (több apró parcellán csinálom a szénát).
Válasz #12164. hozzászólásra
Erről van szó Misi. A kisbálának az az egyetlen hátulütője, hogy felpakolásnál össze kell hordani néhány kupacba a cuccot, vagy le-fel ugrálni naphosszat. Mert segéderő csak ritkán akad. Amikor bálát kell hordani, akkor túl meleg van...
Válasz #12162. hozzászólásra
Tök jó! Gyors és egyszerű. A felülkapcsos azért jobb, mert azzal lepakolni is lehet. Ez meg azért, mert nem kell hozzá az összegyűjtő vontatmány.
Mindenesetre jó néha kipillantani a világba némi ötletért.
Válasz #12166. hozzászólásra
Akkor a sok idióta öreg paraszt össze - vissza beszél, mint mindig.
Bár az is igaz, hogy beltartalmi értékről szó nem volt.
Válasz #12151. hozzászólásra
)
Sajna nem helytálló,a mit írsz. (egyébként milyen laborban figyelted meg a kaszálék beltartalmának NÖVEKEDÉSÉT eső hatására,
Egy sima gyümölcsmosáskor is mosódik ki a szövetekből pl C vitamin és más könnyebben oldódó dolgok is.
A kint hagyott elfagyott kukoricaszár is azért ér egyre kevesebbet, mert az eső, hó kilúgozza, kimossa belőle a tápértékkel rendelkező ásványi és vitamin anyagokat.
Válasz #12164. hozzászólásra Azért ajánltam mert egy maszekon gyártott homlokrakó is simán elbír 4-et.És egy szentendrei lovas kocsira keresztbe 2el fér.3-4 sorba.És nem kell könyörögni senkinek segítségért!!!
Válasz #12162. hozzászólásra

Szia ez nem is olyan rossz ötlet, csak nem az elejére ha nem a traki hátuljára 3-4 bálát simán el vinne . Pláne ha egyedül pakolod a trakit nem kell minden bálánál megállni és le ugrálni a trakiról.
Válasz #12160. hozzászólásra

Ez a tartálykocsi nekem ismerős...
Bencsiki Találtam valamit nekem egy kicsit egyszerűbbnek találtam.Nézd meg hátha neked is! http://www.youtube.com/watch?v=wmhVMA55n1E
Szép napot urak!!!!!
Nekem nincs japán traktorom(sajnos). De ez topik rettentő ügyes emberekkel van tele!!!!!!

Olyan egyszerű dolgokat használtok és csináltok,hogy az ember esze meg áll!!

Mindig be nézek,hogy tanuljak.Ezért elnézést kérek,hogy néha csak bele kérdezek.De mindig gyors válasz kapok!!!!
És ezt nagyon köszönöm!!!!

Válasz #12154. hozzászólásra

Nekem is ilyen motoros volt az első permetezőm.A pisztoly meg a kezembe és úgy gyomírtóztam.
A szarva hejet, hárompontra alakitsd át!
Válasz #12155. hozzászólásra

oks, olvastam. most. .

Igaza van Pityunak én is épp ezen gondolkoztam hogy húzod vagy tolod?

Sziasztok
Ilokos azt a talicskát tolni fogod vagy húzni?Csak mert nagyon nem mindegy a permetbe menni vagy előtte sétálni.Az ilyen talicskás permetezők nem kerettel szoktak dolgozni hanem kézben tartott szórófejjel.Ettől függetlenül ha használod jól öltözz be mert túl közel leszel a szórófejekhez álarc nélkül ne kezd el még jobb lenne egy komplett gázmaszk.Az egész testet védő ruházatról nem is beszélve élén a gumicsizma és gumikesztyű.A mai permetszerek nagy része bőrön is felszívódik,jobb az óvatosság.
Én mindig magam mögé permetezek a háti 20-assal, lehet,hogy furcsa látvány kívülről ahogy tolatok, a sorok között,de szerintem jobb.
Amúgy szép kis szerkezet.
Válasz #12153. hozzászólásra

Meg válaszoltam is rá.
Sziasztok!
Remélem tudom majd használni,mivel a hátam nem bírja a háti permetezőt.Véleményeket elfogadok.
Nem traktor vontatású munkaeszköz,de kapcsolódik a növénytermesztéshez.Ezt sikerült összehozni a hétvégén.
Válasz #12150. hozzászólásra
Más. Küldtem mailt a hét végén. megkaptad?
Válasz #12150. hozzászólásra

Csak óvatosan Misi!
Itt az utolsó ellenfelem.
Nézd, hogy fél! Azóta perecet árul a nagybanin!
Válasz #12143. hozzászólásra

Örülök, hogy sikerült.
A lucerna már több, mint 1 hete fedél alatt van. A mostani kaszálás már a füvek eleje. Kertekben, öreg gyümölcsösökben már beérett a hosszú, kemény szálú fü, vágható. Ennek az elejével szívok kicsit. De egyelőre nincs baj. Kaszálás után közvetlenül ázik, nem száradt meg előtte meg félig sem. Majd megszárad, megsodorjuk és jó lesz.
A régi öregek azt mondták, az nem baj, ha kaszálás után közvetlenül esik az eső, legalább lemossa a fűről békapisit.
El is gondolkodtam annak idején ezen a baromságon, de aztán úgy gondolom, hogy nem is biztos, hogy baromság. A kaszálás után a levágott füvek által kibocsátott nedvek lemosásáról lehet szó, amely vszleg használ a szénának. Persze ez csak az én agymenésem, abból indulok ki, hogy a népi bölcsességeknek az esetek igen nagy részében megfigyelésen alapuló sok igazságtartalma van.
Válasz #12149. hozzászólásra

KÚLTÚR
Válasz #12148. hozzászólásra

Nincs vita. 1. Kubota, 2. Iseki. Aztán a többi. A mitsu a 4.
Válasz #12147. hozzászólásra

A traki Kubota.
Válasz #12116. hozzászólásra

Misi!
Ha lenne 5-10-20 hektár rétem én így báláznék.
Megcsináltatnám a fórum valamelyik ügyes kezű tagjával ugyanezt az eszköz összeállítást az Isekire kicsiben (2x3, vagy 3x3 bála pl.) és ezzel oldanám meg a dolgot.
Azért tetszik mert ötletes és nem igényel űrtechnikát.
Válasz #12132. hozzászólásra
Ez majdnem ugyanaz,de a fogantyu leszerelheto.http://www.tocmai.ro/semanatoare-manuala-de-legume-4896469.html
Válasz #12143. hozzászólásra
Balu én még nem tudtam az idén kipróbálni a bálázót,állandóan esik az eső. Itt sok embernek ázik a lucernája.
Válasz #12097. hozzászólásra
Szép estét mindenkinek.Bencsiki köszi.Igen 120cm-es(volt).Ez gyárilag 3 tárcsás volt?Nagyon bízom benne,hogy jó lesz,jól fog dolgozni.
Én végre össze szedtem a lucernát 1ha 199kisbála,tőlem eshet 1hónapig
Nekem a hét végére szemerkélő esőt jósoltak. Levágtam fél hekinyi füvet, szénának, hátha ..
Na ma 26 mm esett.
Válasz #12116. hozzászólásra
Ez a bálalóvő nagyon tutti kis szerkezet, egyetlen gondom, hogy kb 3 iseki kellene, hogy meghajtsa. Nem túl régen láttam olyasn videót is, ahol a bálalövő fellövi a bálát, egy pasi meg pakolja el a kocsin. Igen ügyes és figyelmes rakodó kell. Gyorsan kell pakolnia és közben elurania a felrepülő bála elől...
Nekem jobban tetszik az az összeállítás, ahol a bálázó után van kötve egy kocsiszerűség, ami összehúz olyan 6-9 bálát egy rakásra amit egy spec holokrakodóval egy mozdulattal kocsira lehet rakni.
Majd kikeresem.
Válasz #12132. hozzászólásra
Bocsánat ÉK.Ukrán gyártás a keletagrós koppintása.Elvileg máktól tud felfelé,de nem próbáltam és már eladtam.
Válasz #12128. hozzászólásra Köszi sokat segítettél!!!!!!

Ez rettentő egyszerű Ilyet még csinálni is lehet.

Válasz #12136. hozzászólásra

Remélem is . Nem akarom a nyársalással kezdeni a programot mert ott meleg van
Válasz #12130. hozzászólásra
http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/
koponyegen ide 3 fokot ír két reggelre is, ami azt jelenti, hogy simán lefagy, ami ki van ültetve
Válasz #12135. hozzászólásra
Már változott a helyzet.
Válasz #12134. hozzászólásra

Remélem a talira észhez tér az időjárás.
Válasz #12133. hozzászólásra
idokep.hu
melyik ez az elmebeteg honlap?
Na és olyat kérdeznék, hogy Romániában hol lehet ilyen tagokat venni, mert itthoni áraktól sokkal olcsóbb gondolom. Mi a legkisebb mag, amit szemenként kivet? Vagy csak tengerinek használod?

Fasza a hólapátot elpakoltam
Válasz #12129. hozzászólásra

Kedd reggeli kép érdekes!
Válasz #12123. hozzászólásra
Kattints a 12109. Agronómus hozzászólásában a linkre!Ott több fotót látsz majd!
Válasz #12125. hozzászólásra
Köszi Misi
Igen én sűrűn használom marózásnál mert mikor előre megyek akkor teknősbe amikor tolatok vissza akkor nyúlba és már meguntam az állandó lehajolgatást. Hát ezért hoztam fel.
Válasz #12113. hozzászólásra
Ez lemaradt.
Ja igen 82-el kihuztam
Válasz #12117. hozzászólásra

Nagyon jó ötlet szerintem szuper lett.
Válasz #12117. hozzászólásra
Minek? Olyan fontos ez? Annyi sokszor kapcsolgatod? Persze ha Neked így jobb hát semmi kifogásom.
Köszi a válaszokat!!Azt még meg köszönném,ha valaki csinálna egy képet a magtartályba mikor minden benne van.
Kérdésem lenne nem tugya valaki mennyit lehet érte kérni van belőle 39 darab meg 15 darab kengyel hozzá. eredeti hidrot zúzó kalapács vagy esetleg zúzohoz való szöghajtás érdekelne. Nem voltak még használva újak.

A keletagrósnak még van egy plusz bütykös vezérlése.A kefetengely végén van egy sokjukas tárcsa amire a tő, vag fészek távnak megfelelő számu bütyköt lehet felszerelni.Ezek a bütykök vezérlik a csoroszján levő csappantyut ami megfelelő távolságokban nyillik ki,és esik ki a mag!