Az egyszikűt szeded ki legkönnyebben a repcéből egy egyszerű egyszikű írtóval pantera pl . De általában csak búza árva kelés szokott lenni benne (legalábbis nálunk igen) mert ugye búza az előveteménye!
7tonna az nem rossz ugye?
Étkezésit tud?
Mert egy ismerösőm tavaly vett 3ha-ra és most nagyon szép neki, 7t sztem meglesz neki...gondolkodom, hogy kombájn alol ne vegyek e tőle 2-3mázsát az 1ha-omba...max ha nem tudjuk elvetni,mert későn jön le a kuki akkor eladom a faluba....Elvileg másodfokot vetett, most lenne majd 3fokos az gondolom még teremhet ugyanugy!?
Köszi!
A Salsa hatóanyaga etametsulfuron, repcében eddig nem volt még SU hatóanyag.
Itt egy link: Salsa
Ahogy tudom árban nagyon jó lesz. (10 ezer alatt max dózisban is)
A ButisanStar meg 20 ezer körül van. Ezt sokan használják nem rossz anyag. A Salsa is jó lesz szerintem.
Olyat csinalhat e az esso hogy visszapuhitja a buzaszemet??? Mert ma neztem a parjat aminek a vize 9,2 volt most a masiktabla korommel szetnyomhato ?? Igaz ez sokkal surubb es jobb mint a masik
Idén lesz egy új szer is a repce gyomirtó palettán a Salsa.
Korai postemergensen kell használni 2-6 leveles repcében (nincs kockázat, ha nem kel ki a repce akkor nem buktad az alap gyomirtást).
Levél (apró gyomok ellen) és talaj hatása is van.
Jól viszi a zsombort is.
Lehet kombinálni ősszel metazaklór hatóanyaggal (Sultan).
En hasznaltam butisan start is meg sultant is mind a ketto jol teljesit arany tiszta minden. Eleve repcet jobb tiszta nem elhanyagolt foldbe vetni es akkor nincs gond a gyomal.
Persze, egy rolmasz lengyel vetőgéppel amin van aprómagvető elem is . Semmi extra, csak fokozatmentesen állítható a hajtóműve. Ja bocsi, nem akartam senkit megtéveszteni, már megint, de a kép már régebbi, csak akartam mutatni hogy a raktárból vödrözött magból ilyen repce lesz hehe Ismimnek is először van repcéje, majd meglátjuk ki járt jobban , mi már alapból spóroltunk vagy harmincat vetésnél ( vetőmag+ ő elvettette a hiperszuper horsch vetőgéppel) plussz még le is deszikáltatta most, én meg lefújtam az erdőszéleket simán trakival, többi majd beérik, persze nem mondom hogy mi csináltuk jól, majd a számok eldöntik, ha olyan földeken gazdálkodnánk ahol nem rizikós a befektetés akkor persze mi is alátennénk mindent a jóból...
Válasz #8228. hozzászólásra
Mondjuk ez nem fajta volt amit visszavetettünk :)) Mondjuk mi azért csináltuk mert nem voltunk benne biztosak hogy télen nem rágják tarrá a szarvasok ( nem messze tőlünk olyan vadkárok is vannak , tizen hektárokon keresztül, tarrárágott repce 8 mázsát azért hozott) De a miénk megúszta a telet, ja meg sima csúszócsoroszlyás vetőgéppel lett vetve...
Nekünk van visszavetett, gyenge földbe, igaz, igazából egymás mellé kellett volna vetni rendes maggal akkor látszana, szerintem kicsit gyengébb a fogott magos....
Válasz #8226. hozzászólásra
EZ JÓ! Van aki leakar beszélni róla, van aki meg rábeszélni.Önálló ember vagyok azt csinálok amit a nejem mond.De a viccet félre téve fajtával(visszavetett) akarom megpróbálni kis területen legfeljebb a tavasszal zöldtrágya lesz valamilyen kapás előtt.
Az idén én is megpróbálom a repcét, de csak a legutolsó pillanatban akarom elvetni, (15. után)vagy inkább később, a megfigyeléseim alapján a kicsik mint én is, ez költség csökkentő.
Itt a 3 kezelés ellenére is sajnos beadták a kulcsot a búzák. Egyszerűen elfogyott a víz, szinte gutaütés szerűen elkezdtek sárgulni, még a teljesen tünetmentes Exotic is egyik napról a másikra olyan szinten besárgult, hogy alig hittem a szememnek. Repce elővetemény, 50 cm-re meglazítva Agrisem-mel, 300 kg/ha 6-12-24 ősszel bedolgozva, tavasszal 150 kg/ha nitrogén folyékony formában megosztva. Ezek ellenére nem hiszem, hogy rekord termést fogunk aratni.
Ma szétnéztem a környéken kinek milyen a búzája. Akik nem gombaölőztek, vagy csak egyszer, azoknak már sárga az egész növény. Vannak búzák amik még zöldes sárgák. Az enyémek amik három gombaölőt kaptak, és az utolsó két gombaölő sztrobilurinos anyag volt , azok gyönyörü zöldek, csak a kalász kezd sárgás színbe átmenni. Kiváncsian várom a végeredményt. Ha az idei technológiám bejön és lényeges töbletet mutat a mázsa a kétszeri kezelésüekhez képest, akkor meg fogja érni 3xgombaölőzni, ebből 2x strobival.
26394 hozzászólás
Válasz #8255. hozzászólásra
Az egyszikűt szeded ki legkönnyebben a repcéből egy egyszerű egyszikű írtóval pantera pl . De általában csak búza árva kelés szokott lenni benne (legalábbis nálunk igen) mert ugye búza az előveteménye!
Válasz #8249. hozzászólásra
. ahogy nézem ez nem visz semmilyen egysziküt, de a butsan igen. ugye ez így van?
köszi az információkat
Harmadfokkal még semmi gond am javító minőséget tud kb 120N 80-100 PK mellett kétszeri gombázás és lombtrágya.
Válasz #8251. hozzászólásra
7tonna az nem rossz ugye?
Étkezésit tud?
Mert egy ismerösőm tavaly vett 3ha-ra és most nagyon szép neki, 7t sztem meglesz neki...gondolkodom, hogy kombájn alol ne vegyek e tőle 2-3mázsát az 1ha-omba...max ha nem tudjuk elvetni,mert későn jön le a kuki akkor eladom a faluba....Elvileg másodfokot vetett, most lenne majd 3fokos az gondolom még teremhet ugyanugy!?
Köszi!
Válasz #8251. hozzászólásra
Szia! Te borŕszkodsz is?
2013.Heves megye kb 20 ak-ás föld 7t/ha a Kalahári.
Engem meg LG Kalahári érdekelne van valakinek???
Válasz #8247. hozzászólásra
A Salsa hatóanyaga etametsulfuron, repcében eddig nem volt még SU hatóanyag.
Itt egy link: Salsa
Ahogy tudom árban nagyon jó lesz. (10 ezer alatt max dózisban is)
A ButisanStar meg 20 ezer körül van. Ezt sokan használják nem rossz anyag. A Salsa is jó lesz szerintem.
Van most HISSEO vagy BASMATI búzája valakinek?

Esetleg tapasztalat?
Válasz #8241. hozzászólásra

És te hatóanyagot tudsz már? Szerinted melyik lenne a legjobb most ősszel?
Válasz #8241. hozzászólásra

Persze hogy csinálhat és csinál is meg a minőséget is húzza le sajnos. Hétvégén mi is kezdtük volna vágni de visszapuhultak.
Olyat csinalhat e az esso hogy visszapuhitja a buzaszemet??? Mert ma neztem a parjat aminek a vize 9,2 volt most a masiktabla korommel szetnyomhato ?? Igaz ez sokkal surubb es jobb mint a masik
Búzákkal hogy álltok? Mert ahogy én az enyémet elnézem, szerintem a jövő héten lehet kezdeni vágni!

Akkor kell a kombináció ha sok a területen a perzsa veronika és a galaj.
Válasz #8239. hozzászólásra
Idén lesz egy új szer is a repce gyomirtó palettán a Salsa.
Korai postemergensen kell használni 2-6 leveles repcében (nincs kockázat, ha nem kel ki a repce akkor nem buktad az alap gyomirtást).
Levél (apró gyomok ellen) és talaj hatása is van.
Jól viszi a zsombort is.
Lehet kombinálni ősszel metazaklór hatóanyaggal (Sultan).
Válasz #8239. hozzászólásra
En hasznaltam butisan start is meg sultant is mind a ketto jol teljesit arany tiszta minden. Eleve repcet jobb tiszta nem elhanyagolt foldbe vetni es akkor nincs gond a gyomal.
ha nem segít senki hogy milyen alap vagyszer lenne jó akkor kérdezek én butisan star vagy complete?
Válasz #8236. hozzászólásra
Ismimnek is először van repcéje, majd meglátjuk ki járt jobban , mi már alapból spóroltunk vagy harmincat vetésnél ( vetőmag+ ő elvettette a hiperszuper horsch vetőgéppel) plussz még le is deszikáltatta most, én meg lefújtam az erdőszéleket simán trakival, többi majd beérik, persze nem mondom hogy mi csináltuk jól, majd a számok eldöntik, ha olyan földeken gazdálkodnánk ahol nem rizikós a befektetés akkor persze mi is alátennénk mindent a jóból...
Persze, egy rolmasz lengyel vetőgéppel amin van aprómagvető elem is . Semmi extra, csak fokozatmentesen állítható a hajtóműve. Ja bocsi, nem akartam senkit megtéveszteni, már megint, de a kép már régebbi, csak akartam mutatni hogy a raktárból vödrözött magból ilyen repce lesz hehe
Válasz #8225. hozzászólásra
Ne vesd el augusztusba jobban jársz!
Lehet tudnék neked magot is szerezni 1-2 ha-ra
Válasz #8231. hozzászólásra
Megkérdezhetem hogy milyen fajta vetőgéppel vetettétek?
Válasz #8230. hozzászólásra
hol van ez, qrva ződ még
Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2014-06-25 11:33:31
Válasz #8232. hozzászólásra

ÉS a kép.
Valahogy így kapás elé.Ez idei kép.
Mondjuk ez nem fajta volt amit visszavetettünk :)) Mondjuk mi azért csináltuk mert nem voltunk benne biztosak hogy télen nem rágják tarrá a szarvasok ( nem messze tőlünk olyan vadkárok is vannak , tizen hektárokon keresztül, tarrárágott repce 8 mázsát azért hozott) De a miénk megúszta a telet, ja meg sima csúszócsoroszlyás vetőgéppel lett vetve...

Nekünk van visszavetett, gyenge földbe, igaz, igazából egymás mellé kellett volna vetni rendes maggal akkor látszana, szerintem kicsit gyengébb a fogott magos....
Válasz #8227. hozzászólásra
Arra esetleg valami javaslat?
Biztos hogy az lenne a legjobb de szerintem simát fogok venni illetve vetni
Válasz #8226. hozzászólásra
Van aki leakar beszélni róla, van aki meg rábeszélni.
Önálló ember vagyok azt csinálok amit a nejem mond.

De a viccet félre téve fajtával(visszavetett) akarom megpróbálni kis területen legfeljebb a tavasszal zöldtrágya lesz valamilyen kapás előtt.
EZ JÓ!
Válasz #8224. hozzászólásra

Cleratop
Válasz #8225. hozzászólásra
Költségcsökkentő????Ha el sem veted az lesz az igazi költségcsökkentés!
Az idén én is megpróbálom a repcét, de csak a legutolsó pillanatban akarom elvetni, (15. után)vagy inkább később, a megfigyeléseim alapján a kicsik mint én is, ez költség csökkentő.
kollégák az idei repcében melyik alap gyomító viszonyult jónak vagy melyik dolgozott a legjobban?

Válasz #8221. hozzászólásra

Igen a gyomírtásra gondoltam de azt hittem hogy alapot fújtál neki, de a felülkezelőhöz képest nagyon tiszta maradt
Válasz #8212. hozzászólásra

szép eredmény
ikarus al volt gyomirtva ősszel ha erre gondoltal :-)

szabad tudni hogy mit kapott alap kezelésbe?
Válasz #8210. hozzászólásra

Felénk is ez a helyzet a gyenge búzák már totál sárgák voltak a miénk meg még zöld volt utánna kb 2hétig, remélem a mázsán is jó lesz
mi is gondolkozunk h levesszuk 400 000 alá meglatjuk majd
Válasz #8216. hozzászólásra
Nem sok az?Azért érdeklődök mert most én is 76-ra akarom vetni.
440 000 csira
Válasz #8214. hozzászólásra
És még 1 kérdés ha lehet,mennyivel vetettétek?
ragt bonanza volt
Milyen fajta volt?
Válasz #8210. hozzászólásra
Itt a 3 kezelés ellenére is sajnos beadták a kulcsot a búzák. Egyszerűen elfogyott a víz, szinte gutaütés szerűen elkezdtek sárgulni, még a teljesen tünetmentes Exotic is egyik napról a másikra olyan szinten besárgult, hogy alig hittem a szememnek. Repce elővetemény, 50 cm-re meglazítva Agrisem-mel, 300 kg/ha 6-12-24 ősszel bedolgozva, tavasszal 150 kg/ha nitrogén folyékony formában megosztva. Ezek ellenére nem hiszem, hogy rekord termést fogunk aratni.
Ma szétnéztem a környéken kinek milyen a búzája. Akik nem gombaölőztek, vagy csak egyszer, azoknak már sárga az egész növény. Vannak búzák amik még zöldes sárgák. Az enyémek amik három gombaölőt kaptak, és az utolsó két gombaölő sztrobilurinos anyag volt , azok gyönyörü zöldek, csak a kalász kezd sárgás színbe átmenni. Kiváncsian várom a végeredményt. Ha az idei technológiám bejön és lényeges töbletet mutat a mázsa a kétszeri kezelésüekhez képest, akkor meg fogja érni 3xgombaölőzni, ebből 2x strobival.
Válasz #8208. hozzászólásra
Nálam is rendezkedik a vad
Tegnapi határszemle

Most nézem hogy Dessicash 20 SL néven is fut.