Koportyú lemezek kopottak e? vagy az, vagy nincs elég massza. Hajtsd a traktort egy sebességgel feljebb. Szóval a fordulat az maradjon, de gyorsabban menj.
Hali mindenkinek.
olvasom itt a sok jotanacsot, nekem is lene egy kerdesem ha tudtok segitsetek.
Welger ap45 kickabalazom van es valamiert kise kifli szeru balat csinal. Az egyik madzagot mindig hoszabra engedi egy kicsivel. Probaltam a balaleszoritast alitani de semi sem valtozott, madzagleszoritott megforditottam ugyan az mint elotte. Nem veszes a hejzet de lehetne tokeletes.
Áthúzod a porcelánokon a madzagot értelemszerűen aztán utoljára a tű hegyén. Utána pedig megkötöd valami fix pontra a madzag végét, legegyszerűbb a tűvédő csővázhoz hozzákötni. Aztán az első kötésnél felviszi a tű a madzagot a helyére és mehet a meló...
Nagyon rég zöldfülű koromba dolgoztam ilyennel. Pici a bálakamrája 30x40 báláskazánba ideális. Kötése másmilyen mint az "általános". Sokat xopatott a kötése de senki nem értett hozzá, valószínűleg csak beállítási gondja volt.
Ez így hülyeség!!!!
Nyugodtan lehet! mindenkinek a pénztálcája mondja meg hogy milyen lesz, bár az ujjabb általában jobb is. nekem 52 van az is tökéletes sőt nagyon nagyon jóóóóóóóó!!
máshol megérdeklődtem és azt mondták legközelebb is amerikába van de ott is valami 60e ft lenne mire ideér!!!! egy kis tengely aminek két kis lánctengely van benne!!
Helló!! Nem kell szakadni a láncnak,hogy elmenjen a vezérlés elég ha lazább nem feszes máris ugrik egy két szemet.Na most én is pontosan így jártam, hogy átugrott és össze is tört elég sok mindent.A tűvel kezdte aztán meg egy két apróság is.Azóta szoktam nézni,hogy minden rendben van e de azóta nem volt ilyen meg vettem ki a láncból is egy szemet biztos ami biztos.Ahogy "öcsisajt" írta korábban úgy kell beállítani a vezérlést a fogaskerekeknek meg persze jelene kell lennie.
#1. hozzászólás, Péter83 küldte be 2012-07-31 12:39:29-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!
Sipma bálázó.
A lengyel cég kiskocka-bálázója talán sokaknak ismert, vannak tapasztalatok vele kapcsolatban. A körbálázó talán nem annyira ismert.
Arra lennék kiváncsi mi a véleményetek ezekről?
Megbízhatóság, ár-érték arány, szervíz, alkatrész!
Melyiket válasszam?
Szia. Hogy tud elmenni a vezérlés, ahhoz láncnak kell szakadnia vagy nem? Amúgy vannak gyári jelek a vezérlésnek? mert én nem találtam, pedig nézegettem.
Szia. Örülök, hogy "megnyugodtál", mivel nem csak a tied szórakozik Amúgy nekem is a jobb oldal hagy ki, csak a madzagfogó tányérban található véggel van a gond, hanem a másikkal. Érni nem ér el semmit a tű de kicsivel lejjebb áll a vége, mint a másik oldalnak, ami 100 százalékosan köt. Majd a napokban állitok rajta és kipróbálom szalmában, hátha jobb lesz.
Köszi a segítséget.A vezérlés az rendben van mert azt elég sűrűn meg szoktam nézni amióta 2 éve elment.Mondanom sem kell milyen pusztítást végzett..Ahogy írtad a tű pont akkor indul el mikor a dugattyú odaér így szerintem az is rendben van.Azt nem tudom hogy a préstér alatt mennyi a távolság de meg fogom nézni.A 2.kép amin látszik a madzag és a fogótányér az nekem is teljesen ugy van odateszi nekem is.Viszont megfigyeltem hogy akkor szokott hibázni mikor elég vastag a rend és sok az anyag amit bálázni kell neki na ekkor szokta feltekeri a madzagot de elég rendesen.Megnézem hogy nem e mozog a dugattyú valamelyik irányba eseleg le vagy fel mert arra gyanakszom,hogy ha sok az anyag akkor az szerintem elnyomja a tűt és akkor nem rakja jó helyre a madzagot.
Azt ellenőrizd le, hogy amikor a tű jön lefele a madzagot jó helyre teszi-e a madzagfogó tányérnál.
A madzagfogó tányéron van egy fül és ha melléhúzza akkor már nem mindig köti meg.
Ezt úgy tudod állítani, hogy a tűt mozgató kart rövidíted.
Nálam úgy működik jól, ha a tű vége a préscsatorna alatt 1cm-re van és onnan indul.
Azt azért nem árt ellenőrizni mikor indul el a tű.
Akkor jó, ha a tű indulásakor a dugattyú eleje éppen elhalad a tű felett, ha ez nem így van akkor ellenőrizni a vezérlést.
A vezérlést úgy ellenőrizd, hogy a dugattyút első holtponti helyzetbe állítod úgy, hogy a hajtókarok pont vízszintes helyzetben legyenek ekkor kell a fogaskerekeken lévő jelöléseknek egybe esni.
1 kép: a tű helyzete a préscsatorna alatt
2 kép: a madzag helyzete a madzagfogó tányéron
Köszi Lacus. Megéleztem de nem történt változás.A probléma maradt ugyazaz,feltekeri a madzagot.Nem tudom mi lehet vele a tű is új benne.Viszont azt észrevettem mikor jobban megnéztem,hogy a tű nem ér oda teljesen az öntvény részhez csak éppen egy kicsit a másik oldali viszont jobban odaér igaz az nem is hibázik.Lehet itt van a probléma de azt nem tudom hogyan kell orvosolni.
Válasz #1202. hozzászólásra
Szia! Jól van látom akkor nem csak az enyém játssza ugyan ezt. Mondjuk nekem főleg a vonultabb anyagnál csinálta hogy jellemzően a jobb oldalon szétcsúszott a csomó. Ha rendesen oda húztam a rugókat. Tehát csak azon volt csomó amit a tű felvitt, amit a bála tolt maga előtt azon a szálon nem. Nálam a hiba oka nagy valószínűséggel hogy a zsinegszorítókat a gurigáknál túl húztam, magyarul nehezen jött a zsineg. Így mikor jó tömörre vettem, sok ütéssel szépen lassan a zsinegszorító tárcsa kiengedte a madzagot és rontott. A tűt meg lejjebb húzta és így bele is mart a zsinegszorító tárcsa.
Na de itt nálad ha jól értem a tű nem jó helyre teszi a zsineget így a csőr nem éri el? Nézd meg hogy a tűk jól állnak e és a zsineget a szorító tárcsa hornyába rakja e bele. Ha a tű jó és sérülési nyomok sincsenek, lehet még hogy nálad meg túl laza a zsineg. Azt nem szereti ha a csőr előtt nem feszes.
Tehát szerintem csinálj kézzel pár kötést rajta, ha jól köt, akkor ellenőrizd a zsineg feszességet. Ha ezután is csinálja akkor húzz egy kicsit a zsineg szorító tárcsán.
Sziasztok!
lehet hogy volt már téma, de fáradt vagyok, meg kicsit lusta is visszaolvasni. Claas markant 50 nél ha szorosabb bálákat csinálok néha kihagy a kötésnél. Valamiért a madzagot amit a tű hoz fel nem éri el a csőr, én a madzagfogóra gyanakszok, kinek mi a véleménye, tapasztalata?
Én is ezt mondom. Akkor a leg jobb ha súrolja az öntvényt. És az tuti h a te bálázódra való a tű? Mert én is fel tudtam rakni a 65ös tűt a 60as ra és közelebb is állt a főldhöz mint ami rajta van.
A zsinegfeszitőn engedj még talán egy picit de annyit h a csőr alatti kis fecskefarkon ne ugráljon a zsineg bálázás közben hátha úgy már nem ér hozzá a zsinegfogóhoz. Nekem is bele ért egy időbe de aztán bekopott szépen azóta nincs vele gond látszanak a bemaródások de szépen dolgozik.
Sajtreszelőt is tudsz csinálni ha nagyon akarsz. Az fontos is, lucernánál időnként takarítani is kell, mert berakodik nagyon és akkor már nem úgy köt. A másikat mi ki is vettük, szalmába sincs használva.
Válasz #1194. hozzászólásra
Valóban a jhonin is van ilyen, akkor csak nem olyan butaság, meg is csinálom szerintem. Meg még olyan sajtreszelőket is kell szerezzek, az enyémbe az sincs.
Válasz #1190. hozzászólásra
Igen a tűket be kell lőni, csak azon morfondíroztam hogy a jobb oldali tűm úgy áll ahogy kell a fogaskerék épp hogy nem csiszolgatja felül, és mégis azon is van bemaródás, nem olyan durva mint a másikon de van. Azt meg lefeszíteni csak a zsineg tudja ha nem bírja húzni a gurigából.
A másik, én úgy tudtam akkor jó ha a tű hozzá ér az öntvényhez, nem nagyon csak egy kicsit, ott úgy is az alu tű formálódik nem az öntvény és így tuti jó helyre rakja a zsineget.
A jd459-en nemcsak ilyen szorító van, hanem a kopoltyúk után hasonló oldalsó szorítókat is be lehet csavarozni. Szalmában jó lehet de lucernába nem, mert baromi nehéz, tömör bálát csinál akkor.
Sziasztok!!! Class Markant 51 es bálázóm van.Olyan próblámám van,hogy mikor köt a madzagot feltekeri a szórítótalpra ahol fogja madzagot.Már megnéztem mindent a tűt,hogy megy merre jár és mindent jónak láttam.Csak szalmában csinálja sűrűbben de előfordul másban is.Segtségeteket előre is köszönöm.
Amikor a zsinegfogó fordul akkor ér bele a tűbe sűt még képes oldalra is tolni kötéskor meg mikor a zsineg is feszegeti szóval orvosolt hamar a hibát mert gond lesz vele
Azt a tűt egy kicsit állítsd lentebb mert 1x belever majd a zsineg fogóba és eltöri. Csavarokat lazítsd fel valakivel hajtasd fel kötésre zsineg nélkül és fent állítsd be a helyére a tűket csavar lehúz és kész a csőr fogaskereke alatt éppen menjen el akkor tuti lesz. Ahogy látom utángyártott tűd van ha befér mellé tehetsz hézagolót h menjen a kotöző ház oldalán a tű nekem súrolja kicsit de volt olyan is h hozzá sem ért akkor az el is tört.
találtam itthon a padláson bamford kiskockabálázó kos görgőket egy garnitúrát régen egy ismerősnek lett legyártva pluszba itt maradt eladnám.... fasza hőkezelt meg minden
Használ valaki markant 65 ös gépet? Képeken nézegettem, ezeken a bálacsatorna végén vannak plussz oldalsó szorító fülek. Vajon van e ezeknek valami gyakorlati hasznuk, érdemes e adoptálni kisebb gépre? Hátha használt már valaki ilyet, más bálázókon nem látni hasonlót.
Válasz #1183. hozzászólásra
Az én markantomon ugyan ilyen van, no persze nincs le mérve csak kép alapján. Egy próbát megér. http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2062164/Claas-Trabant-arkant-40-Kocka-balazo-Fohajtomu-elado-Vagy-csere-rz-hajtomure.html
Válasz #1180 hozzászóláa
a felső felén volt egy régi repedés egy nagyot csattant és el szakadt a csapágy ház és én szerintem az szakitota szét más kép nagyon jól müködik . sa trabanté talál hozza azt mondod
3832 hozzászólás
Válasz #1231. hozzászólásra
Koportyú lemezek kopottak e? vagy az, vagy nincs elég massza. Hajtsd a traktort egy sebességgel feljebb. Szóval a fordulat az maradjon, de gyorsabban menj.
Hali mindenkinek.

olvasom itt a sok jotanacsot, nekem is lene egy kerdesem ha tudtok segitsetek.
Welger ap45 kickabalazom van es valamiert kise kifli szeru balat csinal. Az egyik madzagot mindig hoszabra engedi egy kicsivel. Probaltam a balaleszoritast alitani de semi sem valtozott, madzagleszoritott megforditottam ugyan az mint elotte. Nem veszes a hejzet de lehetne tokeletes.
Madzagbefűzés!!!!!!
Ezt a műveletet megcsináltam,de a kés a csomó alatt vágja el,nem pedig felette!!!Miért??
Válasz #1226. hozzászólásra
annyit nem érdemesebb valakivel báláztatni?
Válasz #1223. hozzászólásra

Befűzni???
Áthúzod a porcelánokon a madzagot értelemszerűen aztán utoljára a tű hegyén. Utána pedig megkötöd valami fix pontra a madzag végét, legegyszerűbb a tűvédő csővázhoz hozzákötni. Aztán az első kötésnél felviszi a tű a madzagot a helyére és mehet a meló...
Üdv mindenkinek.
Tisztelettel érdeklődnék, hogy welger ap 12-höz akad-e valakinek irodalma, vagy jó tanácsa.
Előre is köszike
A bálázó csak saját részre kellene, éves szinten kb. 600 db bála, mérete ideális.
Válasz #1220. hozzászólásra
szerinted hüjeség az52es egy elavult szar irhatam volna 630ast is de ha valaki nem bir 53ast veni anak nem is kel
Mi a problémád?
1. hozzászólás, puca küldte be 2012-08-06 15:49:30-kor
SEgítsetek!!!!!Köla rivale 2 kockabálázót szeretnék befűzni!sürgős!!!
Van egy ilyenem, nem kell valakinek? JD-n volt.

Válasz #1215. hozzászólásra
Nagyon rég zöldfülű koromba dolgoztam ilyennel. Pici a bálakamrája 30x40 báláskazánba ideális. Kötése másmilyen mint az "általános". Sokat xopatott a kötése de senki nem értett hozzá, valószínűleg csak beállítási gondja volt.
Válasz #1219. hozzászólásra
Ez így hülyeség!!!!
Nyugodtan lehet! mindenkinek a pénztálcája mondja meg hogy milyen lesz, bár az ujjabb általában jobb is. nekem 52 van az is tökéletes sőt nagyon nagyon jóóóóóóóó!!
Válasz #1215. hozzászólásra
53 astol kisebet nem szabad
Válasz #1216. hozzászólásra

én is 100-ért csinálom(na nem mindig)...de itt hallottam 120-130-at is
Válasz #1216. hozzászólásra
Helló felénk 100 Ft/db áron csinálják!
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ki mennyiért csinál egy bálát maszekba.
Helló!
Welger AP 41-es bálázóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Érdemes ilyet venni?
Előre is köszönöm a választ!
Válasz #1213. hozzászólásra

máshol megérdeklődtem és azt mondták legközelebb is amerikába van de ott is valami 60e ft lenne mire ideér!!!! egy kis tengely aminek két kis lánctengely van benne!!
Válasz #1212. hozzászólásra
Sajnos ilyenem nincs NH hoz. Csak ami a kötőszerkezetet illeti+ tük vannak..
Gege
612 100 11 számú önntvény láncszem amin van egy tengely amire megy a behordóvilla NH superhayliner 68 kisbálázóban
árára lennék kiváncsi meg hogy van e ???? köszi!
Én a kiskockát ismerem, de ár-érték arányban nagyonjó és megbízható.Alkatrész a sipmához Mályiban az utolsó csavarig minden van.
Válasz #1208. hozzászólásra
Helló!! Nem kell szakadni a láncnak,hogy elmenjen a vezérlés elég ha lazább nem feszes máris ugrik egy két szemet.Na most én is pontosan így jártam, hogy átugrott és össze is tört elég sok mindent.A tűvel kezdte aztán meg egy két apróság is.Azóta szoktam nézni,hogy minden rendben van e de azóta nem volt ilyen meg vettem ki a láncból is egy szemet biztos ami biztos.Ahogy "öcsisajt" írta korábban úgy kell beállítani a vezérlést a fogaskerekeknek meg persze jelene kell lennie.
#1. hozzászólás, Péter83 küldte be 2012-07-31 12:39:29-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!
Sipma bálázó.
A lengyel cég kiskocka-bálázója talán sokaknak ismert, vannak tapasztalatok vele kapcsolatban. A körbálázó talán nem annyira ismert.
Arra lennék kiváncsi mi a véleményetek ezekről?
Megbízhatóság, ár-érték arány, szervíz, alkatrész!
Melyiket válasszam?
Köszi.
Válasz #1206. hozzászólásra
Szia. Hogy tud elmenni a vezérlés, ahhoz láncnak kell szakadnia vagy nem? Amúgy vannak gyári jelek a vezérlésnek? mert én nem találtam, pedig nézegettem.
Válasz #1203. hozzászólásra
Amúgy nekem is a jobb oldal hagy ki, csak a madzagfogó tányérban található véggel van a gond, hanem a másikkal. Érni nem ér el semmit a tű de kicsivel lejjebb áll a vége, mint a másik oldalnak, ami 100 százalékosan köt. Majd a napokban állitok rajta és kipróbálom szalmában, hátha jobb lesz.
Szia. Örülök, hogy "megnyugodtál", mivel nem csak a tied szórakozik
Válasz #1205. hozzászólásra
.Ahogy írtad a tű pont akkor indul el mikor a dugattyú odaér így szerintem az is rendben van.Azt nem tudom hogy a préstér alatt mennyi a távolság de meg fogom nézni.A 2.kép amin látszik a madzag és a fogótányér az nekem is teljesen ugy van odateszi nekem is.Viszont megfigyeltem hogy akkor szokott hibázni mikor elég vastag a rend és sok az anyag amit bálázni kell neki na ekkor szokta feltekeri a madzagot de elég rendesen.Megnézem hogy nem e mozog a dugattyú valamelyik irányba eseleg le vagy fel mert arra gyanakszom,hogy ha sok az anyag akkor az szerintem elnyomja a tűt és akkor nem rakja jó helyre a madzagot.
Köszi a segítséget.A vezérlés az rendben van mert azt elég sűrűn meg szoktam nézni amióta 2 éve elment.Mondanom sem kell milyen pusztítást végzett.
Válasz #1204. hozzászólásra

Azt ellenőrizd le, hogy amikor a tű jön lefele a madzagot jó helyre teszi-e a madzagfogó tányérnál.
A madzagfogó tányéron van egy fül és ha melléhúzza akkor már nem mindig köti meg.
Ezt úgy tudod állítani, hogy a tűt mozgató kart rövidíted.
Nálam úgy működik jól, ha a tű vége a préscsatorna alatt 1cm-re van és onnan indul.
Azt azért nem árt ellenőrizni mikor indul el a tű.
Akkor jó, ha a tű indulásakor a dugattyú eleje éppen elhalad a tű felett, ha ez nem így van akkor ellenőrizni a vezérlést.
A vezérlést úgy ellenőrizd, hogy a dugattyút első holtponti helyzetbe állítod úgy, hogy a hajtókarok pont vízszintes helyzetben legyenek ekkor kell a fogaskerekeken lévő jelöléseknek egybe esni.
1 kép: a tű helyzete a préscsatorna alatt
2 kép: a madzag helyzete a madzagfogó tányéron
Válasz #1193. hozzászólásra
Nem tudom mi lehet vele a tű is új benne.Viszont azt észrevettem mikor jobban megnéztem,hogy a tű nem ér oda teljesen az öntvény részhez csak éppen egy kicsit a másik oldali viszont jobban odaér igaz az nem is hibázik.Lehet itt van a probléma de azt nem tudom hogyan kell orvosolni.
Köszi Lacus. Megéleztem de nem történt változás.A probléma maradt ugyazaz,feltekeri a madzagot.
Válasz #1202. hozzászólásra
Szia! Jól van látom akkor nem csak az enyém játssza ugyan ezt. Mondjuk nekem főleg a vonultabb anyagnál csinálta hogy jellemzően a jobb oldalon szétcsúszott a csomó. Ha rendesen oda húztam a rugókat. Tehát csak azon volt csomó amit a tű felvitt, amit a bála tolt maga előtt azon a szálon nem. Nálam a hiba oka nagy valószínűséggel hogy a zsinegszorítókat a gurigáknál túl húztam, magyarul nehezen jött a zsineg. Így mikor jó tömörre vettem, sok ütéssel szépen lassan a zsinegszorító tárcsa kiengedte a madzagot és rontott. A tűt meg lejjebb húzta és így bele is mart a zsinegszorító tárcsa.
Na de itt nálad ha jól értem a tű nem jó helyre teszi a zsineget így a csőr nem éri el? Nézd meg hogy a tűk jól állnak e és a zsineget a szorító tárcsa hornyába rakja e bele. Ha a tű jó és sérülési nyomok sincsenek, lehet még hogy nálad meg túl laza a zsineg. Azt nem szereti ha a csőr előtt nem feszes.
Tehát szerintem csinálj kézzel pár kötést rajta, ha jól köt, akkor ellenőrizd a zsineg feszességet. Ha ezután is csinálja akkor húzz egy kicsit a zsineg szorító tárcsán.
Sziasztok!
lehet hogy volt már téma, de fáradt vagyok, meg kicsit lusta is visszaolvasni. Claas markant 50 nél ha szorosabb bálákat csinálok néha kihagy a kötésnél. Valamiért a madzagot amit a tű hoz fel nem éri el a csőr, én a madzagfogóra gyanakszok, kinek mi a véleménye, tapasztalata?
Válasz #1192. hozzászólásra
a tüket enged feljeb meni 1 centit
Válasz #1195. hozzászólásra
Én is ezt mondom. Akkor a leg jobb ha súrolja az öntvényt. És az tuti h a te bálázódra való a tű? Mert én is fel tudtam rakni a 65ös tűt a 60as ra és közelebb is állt a főldhöz mint ami rajta van.
A zsinegfeszitőn engedj még talán egy picit de annyit h a csőr alatti kis fecskefarkon ne ugráljon a zsineg bálázás közben hátha úgy már nem ér hozzá a zsinegfogóhoz. Nekem is bele ért egy időbe de aztán bekopott szépen azóta nincs vele gond látszanak a bemaródások de szépen dolgozik.
Válasz #1196. hozzászólásra
Sajtreszelőt is tudsz csinálni ha nagyon akarsz. Az fontos is, lucernánál időnként takarítani is kell, mert berakodik nagyon és akkor már nem úgy köt. A másikat mi ki is vettük, szalmába sincs használva.

Válasz #1194. hozzászólásra

Valóban a jhonin is van ilyen, akkor csak nem olyan butaság, meg is csinálom szerintem. Meg még olyan sajtreszelőket is kell szerezzek, az enyémbe az sincs.
Igen a tűket be kell lőni, csak azon morfondíroztam hogy a jobb oldali tűm úgy áll ahogy kell a fogaskerék épp hogy nem csiszolgatja felül, és mégis azon is van bemaródás, nem olyan durva mint a másikon de van. Azt meg lefeszíteni csak a zsineg tudja ha nem bírja húzni a gurigából.
A másik, én úgy tudtam akkor jó ha a tű hozzá ér az öntvényhez, nem nagyon csak egy kicsit, ott úgy is az alu tű formálódik nem az öntvény és így tuti jó helyre rakja a zsineget.
Válasz #1186. hozzászólásra
A jd459-en nemcsak ilyen szorító van, hanem a kopoltyúk után hasonló oldalsó szorítókat is be lehet csavarozni. Szalmában jó lehet de lucernába nem, mert baromi nehéz, tömör bálát csinál akkor.
Válasz #1192. hozzászólásra

Élezd meg a zsinegvágót kezdésnek hátha segít
Sziasztok!!! Class Markant 51 es bálázóm van.Olyan próblámám van,hogy mikor köt a madzagot feltekeri a szórítótalpra ahol fogja madzagot.Már megnéztem mindent a tűt,hogy megy merre jár és mindent jónak láttam.Csak szalmában csinálja sűrűbben de előfordul másban is.Segtségeteket előre is köszönöm.

Amikor a zsinegfogó fordul akkor ér bele a tűbe sűt még képes oldalra is tolni kötéskor meg mikor a zsineg is feszegeti szóval orvosolt hamar a hibát mert gond lesz vele
.
Azt a tűt egy kicsit állítsd lentebb mert 1x belever majd a zsineg fogóba és eltöri. Csavarokat lazítsd fel valakivel hajtasd fel kötésre zsineg nélkül és fent állítsd be a helyére a tűket csavar lehúz és kész a csőr fogaskereke alatt éppen menjen el akkor tuti lesz. Ahogy látom utángyártott tűd van ha befér mellé tehetsz hézagolót h menjen a kotöző ház oldalán a tű nekem súrolja kicsit de volt olyan is h hozzá sem ért akkor az el is tört

Nekem a 60as on is ilyen van. Van olyan h hiába húzod a rugót száraz zab szalmába nehéz kemény bálát csinálni. Ez segít :)
Én mondjuk szoktam használni szalmába különösen jó dolog
Válasz #1185. hozzászólásra
szorítót csinálhatsz rá másképpen is...lásd a K-454-esét
találtam itthon a padláson bamford kiskockabálázó kos görgőket egy garnitúrát régen egy ismerősnek lett legyártva pluszba itt maradt eladnám.... fasza hőkezelt meg minden
Használ valaki markant 65 ös gépet? Képeken nézegettem, ezeken a bálacsatorna végén vannak plussz oldalsó szorító fülek. Vajon van e ezeknek valami gyakorlati hasznuk, érdemes e adoptálni kisebb gépre? Hátha használt már valaki ilyet, más bálázókon nem látni hasonlót.
Válasz #1183. hozzászólásra
Az én markantomon ugyan ilyen van, no persze nincs le mérve csak kép alapján. Egy próbát megér. http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2062164/Claas-Trabant-arkant-40-Kocka-balazo-Fohajtomu-elado-Vagy-csere-rz-hajtomure.html
Válasz #1180 hozzászóláa
a felső felén volt egy régi repedés egy nagyot csattant és el szakadt a csapágy ház és én szerintem az szakitota szét más kép nagyon jól müködik . sa trabanté talál hozza azt mondod