Á még valami hiba van az tuti. Hétfőn utánajárok a hidro akkumulátoroknak és meglátjuk. Remélem hogy azok lesznek a ludasak mert ha nem akkor tanácstalan vagyok.
Te most azért jársz ide hogy csesztesd a másikat, kárörvendeni, okoskodni, kötekedni? Akkor inkább menj le a kocsmába a favágók közé és ott powerkodjál aztán majd dicsekedjél a végeredménnyel. Ha értelmeset nem tudsz hozzászólni a témához akkor csöndbe is lehet maradni. Vagy lehet hülyeséget is mondani csak add meg a tiszteletet a másiknak. Na baján röhögjél.
Csalóka a kép, élőben ezek a bálák kerekek. 125ös átmérőjű luci bálák. Nem mondom s külsejük tényleg laza picit. De elmennek simán. Jött ma a vevő megnézte őket és fizetett is, holnap szállítjuk őket.
tényleg tojás alakuak miért csak este lehet vele bálázni? nappal csinálja a lazákat? este meg kemény a külseje is? ma láttam aki napközbe bálázott szénát fixkamrással olyan lazák voltak hogy nem is igaz kisbálázoval is voltam ma melozni ott meg elfogyott a menet a feszitőn és még ugyis laza bálákat ütött..... bálázni este 9 töl reggel 10 ig max!!!!
Értem. Beszéltem ma is szervizes sráccal, esküszik rá hogy a hidroakkumulátorok lesznek xarok. Hétfőn megnézetem őket valahol hátha igaza van, bár én nem tudom elképzelni hogy az lenne a bibi. Igaz más tippem sincs.
Este kilenckor kimentem még harmaton próbát tenni nagyságrendekkel szebb, mondhatni tökéletes bálákat csinált. Ránézésre hibátlanok de a 150es bálának a külső 15 centije még mindig lazább mint kellene. De vez már azért bőven piacképes. Utána megsodortam a lucernát és még be is báláztam. Abba 120as bálákat csináltam azok még pipecebbek lettek. De majd azért holnap világosba fogom igazán látni.
Azért a fax ki lesz ezzel a géppel ha csak éjszaka lehet majd vele dolgozi.
Az az érdekes benne hogy kb 80 cebtis mag kemény benne amit nem is tud tömöríteni mert a kamra minimum 80 centisre tud összemenni. Akkor már úgy működik mint egy fixkamrás.
A hidro akku ,,kiegyenlíti a hirtelen olaj nyomás különbségeget ,Pl: bekap egy nagyobb adag szénát egy kis medvét,és segit a szelepnek a folyamatos nyomást tartani akkor is amikor nyö a kamrában a takarmány mennyisége.Úgy ,hogy a tippem hidralika rendszer de ,hogy hollllll
5 hektárrol szedtem össze 27 bálát lucerna első kaszálás tavaszi vetés! és azért kellett már levágni mert rágta valami a szárát és lehetett látni a földön a száraz lucerna darabokat! de nem az enyém amugy
Nah ma próbáltam a bálázót. xopat rendesen. Felszedő jól megy, hálókötésen kellett állítgatni de most már az is. Viszont ortopéd bálákat csinál, a közepe szép formás kemény a palástja viszont gatya laza. A közepébe nem bírok belenyúlni a szélébe viszont könyékig. Ráadásul tojás alakú némelyik.
A mágnes az ajtonál azt is mondtad hogy mozgattátok lehet az vacakodik!! mert amikor be van csukva pont az érzékelő alatt kell lenni ha bentebb van akkor mikor nyilik kifele megint ugy érzékeli hogy becsuktad és amikor tovább nyitod meg megint kinyitod ez is lehetséges hogy amiatt kötött kétszer!!
az enyém is ugyanaz legegyszerübbb!!! de ezért jó de nem értem miért is csinálta ezt a gép mivel nem köthet ujra amig ki nem dobtad a bálát !!!! mert hiába csukod vissza akkor sem indulhat ujra a kötés! akkor hogy báláztad be? vagy csak egyszer csinálta? vagy utána nem csuktad rá jobban az ajtot és igy bekötötte?
Hja hát ez mégis csak 119-es. Utána néztem ez a lehető legegyszerűbb változat, úhogy szintem azért csinálja. A panelon csak eggyik "likból" a másikba pakolgatuk a drótokat, mást nem csináltunk.
Estig megmérem az enyém milyen hosszú ütköző nélkül. és milyen magasról indul. Csinálok róla pár képet is. De ez össze van kötve a kmaranyitással és amikor nyilik a kamra akkor billen hátrafelé az egész.Ez olyan mint egy mérleghinta nem csak sima lejtő.
OK,már egy hete lesegetem,ahány tipus,annyi fajta megoldás.Az enyém még a régi futómüvws lehet,mert a két tengelycsonk nincs összekötve.Azt volna jó tudni,milyen magasról indul,és kb. milyen hosszú.Nálam a max. magasság 26-27cm ez adott,mert az ajtó másképp nem csukódik,a hosszát kb. 80cm-re gondoltam csinálni...
Nézd meg a kr 160as alkatrészkatalógusában és adoptáld a tiedre. Enyémen teljesen más rendszerű van, sokkal bonyolultabb. Ez ütközőként is szolgál ha lejtőn utána gurulna a bála és billenti is a kidobót tehát lejtőn is kidobja. Igaz semmi értelme mert utána gurul úgyhogy úgyis keresztbe kell fordítani.
7991 hozzászólás
Válasz #1538. hozzászólásra

Akkor "nagyobbak" és keményebbek lennének azok a bálák!!!
Válasz #1537. hozzászólásra

nem kell vele foglalkozni.....
egyszer megunja.... nem kell felvenni az ilyet mert nem tudja milyen munka van mögötte.....
Válasz #1536. hozzászólásra
Á még valami hiba van az tuti. Hétfőn utánajárok a hidro akkumulátoroknak és meglátjuk. Remélem hogy azok lesznek a ludasak mert ha nem akkor tanácstalan vagyok.
Válasz #1535. hozzászólásra

Lehet hogy azért csinál ilyen hibás bálákat mert a tervezők a te képmásodra próbálták a bálát formálni.
Válasz #1534. hozzászólásra

Te most azért jársz ide hogy csesztesd a másikat, kárörvendeni, okoskodni, kötekedni? Akkor inkább menj le a kocsmába a favágók közé és ott powerkodjál aztán majd dicsekedjél a végeredménnyel. Ha értelmeset nem tudsz hozzászólni a témához akkor csöndbe is lehet maradni. Vagy lehet hülyeséget is mondani csak add meg a tiszteletet a másiknak. Na baján röhögjél.
Válasz #1533. hozzászólásra
kell még egy kis tapasztalat munka a géppel és okés lesz! első 50-100 bála tanuló meló!
jó lesz ez!
milyen gyorsan tudsz bálázni vele? db?
már egyszer lehet kérdeztem de van neki behordó rotorja vagy nincs?
Válasz #1532. hozzászólásra

Ez az új fejlesztésű nagy "kerek kockabálázó"!!!

Ez jó magyarázat, szerintem meg plöttyke fos!!! Nekem is voltak régebben az éjszakai bálázásból ilyenek!!

Csalóka a kép, élőben ezek a bálák kerekek. 125ös átmérőjű luci bálák. Nem mondom s külsejük tényleg laza picit. De elmennek simán. Jött ma a vevő megnézte őket és fizetett is, holnap szállítjuk őket.
Válasz #1528. hozzászólásra
szerintem nem azért lapos az elülsö mert laza hanem mert ilyen alaku lett!
Válasz #1530. hozzászólásra

Ide most írtam valamit. De vettem egy nagy levegőt és kitöröltem.
Válasz #1529. hozzászólásra

Az van ha nyomja éjszaka, nedves a luci a gép azt érzékeli hogy kemény a bála reggelre harmat felszál bála meg plöttyke fos lesz, ennyire egyszerű!!!
Válasz #1527. hozzászólásra
miért csak este lehet vele bálázni? nappal csinálja a lazákat? este meg kemény a külseje is? ma láttam aki napközbe bálázott szénát fixkamrással olyan lazák voltak hogy nem is igaz kisbálázoval is voltam ma melozni ott meg elfogyott a menet a feszitőn és még ugyis laza bálákat ütött..... bálázni este 9 töl reggel 10 ig max!!!! 
tényleg tojás alakuak
Válasz #1527. hozzászólásra

Eladásra jó, "plöttykék!!
Válasz #1524. hozzászólásra

Ilyen bálák készültek az éjjel:
Ma estére szakadni fog az eső...

Csak remélem, hogy nem jégeső lesz az... ugye sötétkék az ég.
Ma estére szakadni fog az eső...

Csak remélem, hogy nem jégeső lesz az... ugye sötétkék az ég.
Válasz #1523. hozzászólásra

Értem. Beszéltem ma is szervizes sráccal, esküszik rá hogy a hidroakkumulátorok lesznek xarok. Hétfőn megnézetem őket valahol hátha igaza van, bár én nem tudom elképzelni hogy az lenne a bibi. Igaz más tippem sincs.
Válasz #1519. hozzászólásra

Az a karabineres drótkötél össze van kötve a bálázó kamra aljával ,,nyitáskor rögtön leengedi a nyomást a szelepről.
Este kilenckor kimentem még harmaton próbát tenni nagyságrendekkel szebb, mondhatni tökéletes bálákat csinált. Ránézésre hibátlanok de a 150es bálának a külső 15 centije még mindig lazább mint kellene. De vez már azért bőven piacképes. Utána megsodortam a lucernát és még be is báláztam. Abba 120as bálákat csináltam azok még pipecebbek lettek. De majd azért holnap világosba fogom igazán látni.

Azért a fax ki lesz ezzel a géppel ha csak éjszaka lehet majd vele dolgozi.
Válasz #1515. hozzászólásra
Az az érdekes benne hogy kb 80 cebtis mag kemény benne amit nem is tud tömöríteni mert a kamra minimum 80 centisre tud összemenni. Akkor már úgy működik mint egy fixkamrás.
Válasz #1517. hozzászólásra

kr 8-16
Van traki itt, jöhetsz vonattal is.
Válasz #1516. hozzászólásra

Miért van rajta az a csap? Nekem nincs olyan.
Válasz #1511. hozzászólásra

Massze vagy, nincs pályamatricám trakira!!
Válasz #1511. hozzászólásra
Gép típusa???????
Válasz #1515. hozzászólásra
Ez az ,nekem össze van kötve 6db munka hengerrel köztük van a bála kamra kinyitó munka hengere is.
Válasz #1514. hozzászólásra
értem
még mindig lehet az a baja hogy levegős a rendszer! nem? bár akkor a közepe se lenne kemény!
Válasz #1513. hozzászólásra

A hidro akku ,,kiegyenlíti a hirtelen olaj nyomás különbségeget ,Pl: bekap egy nagyobb adag szénát egy kis medvét,és segit a szelepnek a folyamatos nyomást tartani akkor is amikor nyö a kamrában a takarmány mennyisége.Úgy ,hogy a tippem hidralika rendszer de ,hogy hollllll
Válasz #1507. hozzászólásra
Tibi bácsi se tud erről semmit? hogy miért csinálja? feszítő be van állítva? az a hidroakkumlátor mit csinál hogy az lehet a baja?
Válasz #1506. hozzászólásra

5 hektárrol szedtem össze 27 bálát lucerna első kaszálás tavaszi vetés! és azért kellett már levágni mert rágta valami a szárát és lehetett látni a földön a száraz lucerna darabokat! de nem az enyém amugy
Válasz #1510. hozzászólásra
Nógrádba.
Válasz #1509. hozzászólásra

Hova kőőőő menni bálázni, koma???????????? holnap lesz 1 ki időm ,végeztünk ma a társadalmi melóval, fele út amit akarunk javítani az kész!!!
Válasz #1508. hozzászólásra
Le a kalappal ha csinálsz egy jó bálát.
Akkor gyere el koma és mutasd meg hogy kell.
Válasz #1507. hozzászólásra

Gépész probléma!!
Nah ma próbáltam a bálázót. xopat rendesen.
Felszedő jól megy, hálókötésen kellett állítgatni de most már az is. Viszont ortopéd bálákat csinál, a közepe szép formás kemény a palástja viszont gatya laza. A közepébe nem bírok belenyúlni a szélébe viszont könyékig. Ráadásul tojás alakú némelyik. 
Válasz #1501. hozzászólásra

Hol a többi bála, ellopta valaki???????
Válasz #1504. hozzászólásra

hehe.
Válasz #1503. hozzászólásra

az,hogy nem jó helyen van a bála...itt lenne a helye
Válasz #1502. hozzászólásra

micsoda?
Válasz #1501. hozzászólásra

ez felháborító
Válasz #1499. hozzászólásra
A mágnes az ajtonál azt is mondtad hogy mozgattátok lehet az vacakodik!! mert amikor be van csukva pont az érzékelő alatt kell lenni ha bentebb van akkor mikor nyilik kifele megint ugy érzékeli hogy becsuktad és amikor tovább nyitod meg megint kinyitod ez is lehetséges hogy amiatt kötött kétszer!!
6 bálán keresztül próbálkoztam most babráltam pár dolgot holnap hajnalban csatába állunk. Nem lesz valami A osztály a luci, de hát ez van...
Válasz #1495. hozzászólásra
Köszi a képeket,az ami nekem van azokon nyomórugós van,ez meg húzó,de ebböl is van egy másik fajta..
Válasz #1496. hozzászólásra
az enyém is ugyanaz legegyszerübbb!!! de ezért jó de nem értem miért is csinálta ezt a gép mivel nem köthet ujra amig ki nem dobtad a bálát !!!! mert hiába csukod vissza akkor sem indulhat ujra a kötés! akkor hogy báláztad be? vagy csak egyszer csinálta? vagy utána nem csuktad rá jobban az ajtot és igy bekötötte?
Válasz #1475. hozzászólásra

Hja hát ez mégis csak 119-es. Utána néztem ez a lehető legegyszerűbb változat, úhogy szintem azért csinálja. A panelon csak eggyik "likból" a másikba pakolgatuk a drótokat, mást nem csináltunk.
Válasz #1493. hozzászólásra

Pár kép róla de szerintem te nem ilyet keresel.
Nyitott kamránál jobban lehetne látni de most az nem volt megoldható.
Válasz #1493. hozzászólásra
Estig megmérem az enyém milyen hosszú ütköző nélkül. és milyen magasról indul. Csinálok róla pár képet is. De ez össze van kötve a kmaranyitással és amikor nyilik a kamra akkor billen hátrafelé az egész.Ez olyan mint egy mérleghinta nem csak sima lejtő.
Válasz #1492. hozzászólásra
OK,már egy hete lesegetem,ahány tipus,annyi fajta megoldás.Az enyém még a régi futómüvws lehet,mert a két tengelycsonk nincs összekötve.Azt volna jó tudni,milyen magasról indul,és kb. milyen hosszú.Nálam a max. magasság 26-27cm ez adott,mert az ajtó másképp nem csukódik,a hosszát kb. 80cm-re gondoltam csinálni...
Válasz #1491. hozzászólásra
Nézd meg a kr 160as alkatrészkatalógusában és adoptáld a tiedre. Enyémen teljesen más rendszerű van, sokkal bonyolultabb. Ez ütközőként is szolgál ha lejtőn utána gurulna a bála és billenti is a kidobót tehát lejtőn is kidobja. Igaz semmi értelme mert utána gurul úgyhogy úgyis keresztbe kell fordítani.