Válasz #3652. hozzászólásra
Volt itt 1 francia cég és próbálkozott a forgatásnélküli talajműveléssel , azaz lazította éveken át.
Ahogy már a 2.-3. év jött , úgy nem bírt a gazzal , igaz , mindig csak szinte kapást (kuki-napra) vetett , talán az 5. évbe vetésforgó gyanánt tett bele szóját. Pedig ez a francia szinte "kinyalta" a seggét a földnek ,azaz , naon nyomta a kakaót ,stb...
De Ő arra fogta ezt az elgazosodást, h éveken át nem lehet a szántást kiváltani.
Ki tudja , h mi igaz , de lehet , benne vmi???
Majd kiderűl mit tud!
Gyengébben gyomos táblát már fújtunk le a telephely mellett ott alakítja jól a dógokat hamar, itt lesz egy kicsit több munkája.
Én hiányoságom 5-6 napja nemláttam azt a fődet és hogy mire képes a gyom ennyi idő alatt hihetetlen...
Tegnap szemléztem körbe a határt, mindent megnéztem.
Egyik 10hektáros kukorica táblánk elkeserítően gyomos. Nem is értem hogy nem láttam eddig meg, egy kis mélyedésben van aztán ha nem oda megyek vagy mellette lévő táblára akkor nem is látszik sehonnan. No mindegy. Napraforgó árvakeléstől acaton keresztül kis selyemmályva, disznóparély van benne minden. Ja meg persze muhar, ittott kis perlyefolt mondjuk ez nem vészes.
Kíváncsi leszek ebben mit mutat majd a Jumbo turbó mert eléggé fejlettek a gyomok a kukorica alig látszik köztök.
A többi egészen jó, fújni kellesz őket hételejétől folyamatosan de nem vészesen gyomosak.
köszönöm, kérdeztem a dasch mellé a nitrogént ha emléxel, hát a szakmérnök haver azt ajánlotta hogy dasch mellé ne tegyek nitrogént, úgy hogy 200 liter vízhaz kapott 0,5 l dascht hektáronként, remélem bevitte a hatóanyagot a növénybe, holnap szemle
A biztonságos vetésváltás érdekében egy tenyészidőszakon belül csak egyszer kezeljünk karotinoidbioszintézist gátló hatóanyagot tartalmazó gyomirtó szerrel! A Stellarral kezelt kukorica után korlátozás nélkül vethetők kalászosok és kukorica. Mélyszántást követően vethető napraforgó. A kezelés után 18 hónap elteltével vethetô szója, a többi kultúra a kezeléstôl eltelt 14 hónap után vethető.
A Stellar nem használható cirok, cirkos kukorica, köles, valamint szudánifű gyomirtására.
Stellar-kezelést követően extrém száraz körülmények között az utóveteményként vetett szója levélszéle kifehéredhet.
14 fok még nem számít hidegnek , tehát nem igen lesz gond...
A Successor hatását nem igen fogod látni mert az Accent erősebb és szerintem annak a látványossága fog érvényesülni egyszikűek ellen . A Successor kétszikű irtó része (terbutilazin) viszont látványos perzselő hatású szer magról kelők ellen...
Úgy gondolom hogy 3-4 nap minimum , de inkább 7-10 nap kell majd hogy értékelni lehessen a végeredményt.
Attól ne félj hogy két litert raktál ki a Successor-ból mert azzal csak növeled a talajhatás idejét .
A Successor-ból mehet akár 4 liter is . Más kérdés hogy amit most elhasználtál pluszba , az hiányozni fog arról a területről amire eredetileg vetted...
Egy kis tanulságot szeretnék megosztani veletek:
Tegnap este 6óra után szórtam ki Principalt Gold (90g)+Successor T (2 l) /ha + 0,1% Trend dózist. Eléggé napraforgós volt az a terület , ma délután néztem szépen fogja a gyomokat.
Viszont most jön a bökkenő:
Ma reggelről szórtam le egy másik területet Principal Plus Goldal (440g)+ Successor T* (2 l/ha) miközben csak 1 l szabadott volna. Későn kapcsoltam hogy másik szert fogok kijuttatni , már mikor leszortam.
Tapasztalat: Amit ma reggel szórtam 9-10óra körül délután 3órakkor néztem meg és nem hittem a szememnek az összes gyom el van fonnyadva fehéredve meg sárgulva. Mindent leterített, a kukoricát nem bántotta.
8967 hozzászólás
Válasz #3645. hozzászólásra

HA HA HA
Válasz #3662. hozzászólásra
A kétszikűek ellen látványos de az egyszikűek fejlettségéval vigyázni kell
Válasz #3657. hozzászólásra
Lehet be lehetne , de inkább később a gombaölővel szokták , kellene ...
Pontosan nem tudom , Du Pontos területis meg mondja neked...
Válasz #3653. hozzászólásra
pontosan nem emlékszek mennyiért vettem csak az rémlik hogy 800 valahány ft de mindjárt megnézem
még 1-et árulj el kedves Drenthe dr, a sucessor most kapott 5 mili esőt mit ér az a további talajhatáshoz????
Válasz #3659. hozzászólásra
pro-nic csomag casper milagró nekem idáig ez volt a leg látványosabb
Volt itt 1 francia cég és próbálkozott a forgatásnélküli talajműveléssel , azaz lazította éveken át.
Ahogy már a 2.-3. év jött , úgy nem bírt a gazzal , igaz , mindig csak szinte kapást (kuki-napra) vetett , talán az 5. évbe vetésforgó gyanánt tett bele szóját. Pedig ez a francia szinte "kinyalta" a seggét a földnek ,azaz , naon nyomta a kakaót ,stb...
De Ő arra fogta ezt az elgazosodást, h éveken át nem lehet a szántást kiváltani.
Ki tudja , h mi igaz , de lehet , benne vmi???
Válasz #3658. hozzászólásra
Nonit is jó amúgy????
Van régebbről megmaradva elkéne lőni ilyenekre...
meg dasch is kicsike
Válasz #3656. hozzászólásra
Majd kiderűl mit tud!
Gyengébben gyomos táblát már fújtunk le a telephely mellett ott alakítja jól a dógokat hamar, itt lesz egy kicsit több munkája.
Én hiányoságom 5-6 napja nemláttam azt a fődet és hogy mire képes a gyom ennyi idő alatt hihetetlen...
Válasz #3654. hozzászólásra

Felváltva ment mellé a Trend meg a Biofilm...
van egy kis régi bórkészletem. az express mellé be lehetne tenni szotyába?
A Jumbo Turbo kétszikű oldalról elvileg még egy kicsit erősebb mint az átlag...
Egyszikű oldalról meg max a Principal és a Milagro OD lehet jobb...

Olyan 900körül kapható felénk is akcijjósan.
de igor hátha tud ócsóbbat hehe
Válasz #3651. hozzászólásra
Elhiszem! De a Trend félig csodákra képes hiddel!
Van amelyikbe nem tettünk először aztánamibe igen és később lett fújva sokkal látványosabb és alaposabb nomeg gyorsabb is lett a hatása
Válasz #3644. hozzászólásra
Legolcsóbban 860-890 körül találtunk az IKR-nél...
Válasz #3643. hozzászólásra
Drenthe!
Tegnap szemléztem körbe a határt, mindent megnéztem.
Egyik 10hektáros kukorica táblánk elkeserítően gyomos. Nem is értem hogy nem láttam eddig meg, egy kis mélyedésben van aztán ha nem oda megyek vagy mellette lévő táblára akkor nem is látszik sehonnan. No mindegy. Napraforgó árvakeléstől acaton keresztül kis selyemmályva, disznóparély van benne minden. Ja meg persze muhar, ittott kis perlyefolt mondjuk ez nem vészes.
Kíváncsi leszek ebben mit mutat majd a Jumbo turbó mert eléggé fejlettek a gyomok a kukorica alig látszik köztök.
A többi egészen jó, fújni kellesz őket hételejétől folyamatosan de nem vészesen gyomosak.
Válasz #3647. hozzászólásra

Hát pedig hidd el hogy volt ahol az acat csak gondolkodik 5 literrel és volt ahol megújulni látszik itt-ott...
Válasz #3648. hozzászólásra
látom figyelsz. azért jól hangzott 
sajnos csak 8 volt, de minden héten elég volna ennyi
Nah ahol eddig nem lilultak be a kékek, majd most bepótolják!!!

Válasz #3645. hozzászólásra

nem a két évi mennyiséget kérdezte
Válasz #3643. hozzászólásra
Nemkell oda 6liter bazzeg.
3 literhez löktem egy kis Trend-et vetésután keléselőtt olyan a hatása mint állat.
Amúgy 4literrel járja ha vastag a szitu, de ezentúl a trend melléfog járni szépen!!!
Válasz #3622. hozzászólásra

köszönöm, kérdeztem a dasch mellé a nitrogént ha emléxel, hát a szakmérnök haver azt ajánlotta hogy dasch mellé ne tegyek nitrogént, úgy hogy 200 liter vízhaz kapott 0,5 l dascht hektáronként, remélem bevitte a hatóanyagot a növénybe, holnap szemle
Válasz #3642. hozzászólásra
38 mm
Válasz #3638. hozzászólásra

800 ft?
Válasz #3641. hozzászólásra

Pontosan így van ahogy írod ...
Idén volt ahol az 5 liter is kevésnek bizonyult...
A nitrogén és a tapadószer se hülyeség mellé...
Egyébként a tarackot könnyebben viszi 4-5 liter , de acat ellen inkább 5-6 liter...
Amúgy hol adják 800-ért a Dominator-t ?
Válasz #3639. hozzászólásra

Csak átjött az eső a Dunán, nálatok mennyi vóóóóóót koma?????????????????
Válasz #3639. hozzászólásra
Évelők ellen 4-6 liter a dózis aszály esetén ha biztosra akarok menni és van mit irtani én bele szoktam tenni a 6 lityót nincs is semmi gond
Annyi nem szükséges szerintem!!
nem kell oda 6 liter. elég a 4 is
Válasz #3637. hozzászólásra
dominátor 6 liter heki + AN nettó 800 ft/liter
mondjatok nekem egy hatásos gyomírtószert tarack ellen(is)-totálist
Válasz #3634. hozzászólásra
most 3 leveles, átlagban.
Nahhh , lépek...
Válasz #3633. hozzászólásra

Hát ha lekezeled jöv héten eső után a kukoricád 6-7 levélnél , akkor már nem sok minden ...
Ami jön azt meg kicsapod sorművelővel , a közét meg már lassan beárnyékolja .
Nem mondom hogy hátrány a talajhatás , de ilyenkor már nem annyira szempont.
Ha 3 leveles korai post gyomirtásról beszélnénk , akkor nyilván fontos volna...
Válasz #3632. hozzászólásra
miért? Később nem kelhetnek már?
Válasz #3627. hozzászólásra
Mondjuk a talajhatásnak így május közepén , esők után már nem nagyon látok értelmét...
Válasz #3629. hozzászólásra
Utóvetemény-korlátozás:
A biztonságos vetésváltás érdekében egy tenyészidőszakon belül csak egyszer kezeljünk karotinoidbioszintézist gátló hatóanyagot tartalmazó gyomirtó szerrel! A Stellarral kezelt kukorica után korlátozás nélkül vethetők kalászosok és kukorica. Mélyszántást követően vethető napraforgó. A kezelés után 18 hónap elteltével vethetô szója, a többi kultúra a kezeléstôl eltelt 14 hónap után vethető.
A Stellar nem használható cirok, cirkos kukorica, köles, valamint szudánifű gyomirtására.
Stellar-kezelést követően extrém száraz körülmények között az utóveteményként vetett szója levélszéle kifehéredhet.
Válasz #3629. hozzászólásra
Pill...
Válasz #3628. hozzászólásra
és ősszel mehet bele gabona?
Válasz #3627. hozzászólásra
Akkor Stellar kell neked !
Vagy Ordax + 2liter Cambio .
Válasz #3626. hozzászólásra
a kite mindenképp sámsonozni akar, de ha nincs talajhatása, akk nem kell.
Válasz #3624. hozzászólásra
Principal , Clio(már ha lehet, ez talajhatású) , vagy ezt a Samson-Milagro Extra-t...
Mi van elfogyott az Armada csomag meg a Monsoon is a KITE-nél ?
Principal Plus Gold jobb és olcsóbb , de a Stellar(talajhatású) és a Jumbo Turbo se rossz cuccok...
Válasz #3624. hozzászólásra

A Santa Mariát!!!
Válasz #3622. hozzászólásra
mit tennél columbus mellé?
Válasz #3621. hozzászólásra
Magában nem kellene hogy legyen...
Válasz #3616. hozzászólásra

14 fok még nem számít hidegnek , tehát nem igen lesz gond...
A Successor hatását nem igen fogod látni mert az Accent erősebb és szerintem annak a látványossága fog érvényesülni egyszikűek ellen . A Successor kétszikű irtó része (terbutilazin) viszont látványos perzselő hatású szer magról kelők ellen...
Úgy gondolom hogy 3-4 nap minimum , de inkább 7-10 nap kell majd hogy értékelni lehessen a végeredményt.
A sámsonnak van talajhatása?
Válasz #3615. hozzászólásra
Clio+ Dash (BASF)
Mehet akár 8-10 levélig is ...
Válasz #3618. hozzászólásra

Először is jól választottál , pláne a PLUS-al...
Attól ne félj hogy két litert raktál ki a Successor-ból mert azzal csak növeled a talajhatás idejét .
A Successor-ból mehet akár 4 liter is . Más kérdés hogy amit most elhasználtál pluszba , az hiányozni fog arról a területről amire eredetileg vetted...
Egy kis tanulságot szeretnék megosztani veletek:

Tegnap este 6óra után szórtam ki Principalt Gold (90g)+Successor T (2 l) /ha + 0,1% Trend dózist. Eléggé napraforgós volt az a terület , ma délután néztem szépen fogja a gyomokat.
Viszont most jön a bökkenő:
Ma reggelről szórtam le egy másik területet Principal Plus Goldal (440g)+ Successor T* (2 l/ha) miközben csak 1 l szabadott volna. Későn kapcsoltam hogy másik szert fogok kijuttatni , már mikor leszortam.
Tapasztalat: Amit ma reggel szórtam 9-10óra körül délután 3órakkor néztem meg és nem hittem a szememnek az összes gyom el van fonnyadva fehéredve meg sárgulva. Mindent leterített, a kukoricát nem bántotta.