Tegnap este 6 után már mikor lefele ment a hőmérséklet kitettük a 2,5l/ha sucessort + 60 gr accent+ 0,5 l dasch. Kérdésem lenne hogy ez a visszahűlés most itt 14 fok körül van és úgy néz ki marad is pár napig nem ront-e a gyomírtó hatáson. A másik kérdés hogy a sucessor "mérgezésnek" mik lesznek a jelei a gyomokon és hány nap múlva??? Előre is köszönöm
Válasz #3602. hozzászólásra
Ilyen meleg napokon nem szabadna reggel sem permetezni, mert rámelegszik az idő, azt hiszem 6 óra kellene permetezés után, hogy ne legyen melegebb 25 foknál.
- egy kis eső kellene neki és sorköz kultivátorozás, aztán visszazöldül, ettől még teremhet 100q felett is
- valamennyire hibridfüggő is, van ami jobban lilul, van, ami kevésbé, de ez is-az is terem jól, lásd a Grün által emlegetett K67-es
Üdv. Az a pirosodás a kukoricában érdekel miért mert nekem is a dk440 ugynugy vagy még jobban szinezödve van. Hozzá kell tegem félkötött talajon van husvét elött lett vetve hideg talajba de műtrágyát sor mellé kapja de még nem most majd gyomirto után de mitöl szinezödik ???
Ami tulajdonképpen Basagran ez is kukorica vegyszer,de főleg szójában használják az "amatőrők" és csillagászati árban ... Ezért IS nem használják kukoricában a Cambioban a célja a levélzet megnyitása a tökéletes gyomirtó felszívódáshoz
Válasz #3589. hozzászólásra
azt már nem akartam hozzáírni hogy a pallost azt ugye nem az ikr ajánlotta
Amúgy igazad van hogy a du pontos cuccoknak nem árt a nitrogénes megerősítés.
Nincs ezekkel a cuccokkal sok tapasztalatom mert inkább a basf és a bayer termékeit használjuk.
Válasz #3585. hozzászólásra
itt azt javasolják hogy vagy tapadó vagy műtrágya, 1 be inkább ne menjen. Műtrágyából meg inkább karbamid, az nem éget. Egyedül a pallost javasolják esetleg olyan szerek mellé amikben eleve ott a ragasztó.
Keveslem még a kikelt gyomokat, legfőképp az egyszikűeket. Emeljek a succsessor-on pár litert tartósság miatt ???
Esetleg csökkentsek a principalon, mert a benne lévő 2 hatóanyag azért nem kevés ha össze nézzük külön külön más termékeknél.
Naaaa, ne ily durván kedves kolléga, azért kérdezem csak mert valamikor régen a Motivell turbo D amiben DASCh volt határozottan tiltották a Nitrogén műtrágya hozzáadását. Most akkor mi van mehet a dasch mellé az AN vagy nem???
Eddig vili csak ha keverek még mellé cinkes lombtrágyát akkor mi van ?? Vagy már így is van benne bőven hatóanyag és szórjam ki külön ??? Úgy is bele kell menni ezzel a kibaxott oxigénnel..........
8967 hozzászólás
Válasz #3616. hozzászólásra

senki??
Tegnap este 6 után már mikor lefele ment a hőmérséklet kitettük a 2,5l/ha sucessort + 60 gr accent+ 0,5 l dasch. Kérdésem lenne hogy ez a visszahűlés most itt 14 fok körül van és úgy néz ki marad is pár napig nem ront-e a gyomírtó hatáson. A másik kérdés hogy a sucessor "mérgezésnek" mik lesznek a jelei a gyomokon és hány nap múlva??? Előre is köszönöm
erre valami recept? vagy várja meg a kultivátort?

azért érdekes, h a másik helyen meg megfogta az adengo
Válasz #3612. hozzászólásra

És a többi táblát nem is láttam még,lehet felé se megyek egy hétig
Válasz #3608. hozzászólásra
ha nem nagyobb a kukoricád mint 3 levél...
Válasz #3610. hozzászólásra

Szia!
Az enyém is ilyen, a zeagrán csinálta /bromotril/, rossz ránézni, nem kell nézegetni.
Válasz #3606. hozzászólásra
Ez is igaz de mostanában ezt nem nagyon lehet megvalósítani hogy 6 órán belül ne legyen 25 fok, csak este de az az idő meg rövid.
Válasz #3609. hozzászólásra
Ebben reménykedem én is, a bromotrilre gyanakodtam mert a titus eddig nem csinált ilyet.
Kisvuk
Egyértelmű, hogy a bromotril megégette.
Kinövi.
SZIASZTOK SZERINTETEK GUARDIAN TETRA OKOS DÖNTÉS KUKORICÁBA ? ELŐRE IS KÖSZÖNÖM AZ INFÓT!
Válasz #3597. hozzászólásra
Szerintem is az lilás a széle.
Ilyen meleg napokon nem szabadna reggel sem permetezni, mert rámelegszik az idő, azt hiszem 6 óra kellene permetezés után, hogy ne legyen melegebb 25 foknál.
Válasz #3588. hozzászólásra
GYENGE A TALAJ, GYOMIRTÓ IS CSINÁLHAT ILYET TUDNI KÉNE MIVEL KEZELTÉL??
MEGÉGETTE
Válasz #3600. hozzászólásra

Claastranak csak a Valtrája "grün",ő egyébként nem "az"..."más színeket" kedvel
Válasz #3599. hozzászólásra
ez jellemző a Dk kukoricákra,kifog az szépen zöldülni no para..
Válasz #3599. hozzászólásra
- egy kis eső kellene neki és sorköz kultivátorozás, aztán visszazöldül, ettől még teremhet 100q felett is
- valamennyire hibridfüggő is, van ami jobban lilul, van, ami kevésbé, de ez is-az is terem jól, lásd a Grün által emlegetett K67-es
Vagy mi van vle ilyenkor kiheveri????
Akkor azért kibirja remélem addig amig nem kapja meg az ammoniát pedig kötött föld szinte viz ált rajta mostanában mindig..
Válasz #3596. hozzászólásra
foszforhiány
vagy nincs elég foszfor a földben vagy akadályozott a foszforfelvétel
de szinte majdenem mindig az első a gond

Üdv. Az a pirosodás a kukoricában érdekel miért mert nekem is a dk440 ugynugy vagy még jobban szinezödve van. Hozzá kell tegem félkötött talajon van husvét elött lett vetve hideg talajba de műtrágyát sor mellé kapja de még nem most majd gyomirto után de mitöl szinezödik ???
Válasz #3570. hozzászólásra

kösz az infot elölötte mar le huztuk u46 al.
Válasz #3593. hozzászólásra
A pió is tudott(K67),talán még lilábbat is
...Ennek meg tényleg hiánya van ,méghozzá pio hiánya mert ez dekalb
Mi van Sanya a tejére szórtad a műtrágyát?
Válasz #3587. hozzászólásra
és csillagászati árban ... Ezért IS nem használják kukoricában a Cambioban a célja a levélzet megnyitása a tökéletes gyomirtó felszívódáshoz
Ami tulajdonképpen Basagran ez is kukorica vegyszer,de főleg szójában használják az "amatőrők"
Válasz #3589. hozzászólásra
azt már nem akartam hozzáírni hogy a pallost azt ugye nem az ikr ajánlotta
Amúgy igazad van hogy a du pontos cuccoknak nem árt a nitrogénes megerősítés.
Nincs ezekkel a cuccokkal sok tapasztalatom mert inkább a basf és a bayer termékeit használjuk.
Esetleg Adengo vagy Merlin-el kezelted akkor gyomirtó...
Válasz #3586. hozzászólásra
Sokféle tapadó van .
A Trend mellé nagyon is ajánlja a Du Pont .
Aki a Pallos-t ajánlott az a KITE-nek reklámozott ...
Nitrogén a pallos is meg az AN is , nincs különbség .
Ha az AN bajt csinál , akkor csinál szerintem a Pallos is.
Hiány vagy gyomirtó?

Válasz #3573. hozzászólásra

Nem biztos hogy a Dash miatt tiltották , hanem a Cambio(bentazon) perzselő hatása miatt , amit nem akartak a kukoricán is látni...
Válasz #3585. hozzászólásra
itt azt javasolják hogy vagy tapadó vagy műtrágya, 1 be inkább ne menjen. Műtrágyából meg inkább karbamid, az nem éget. Egyedül a pallost javasolják esetleg olyan szerek mellé amikben eleve ott a ragasztó.
Válasz #3580. hozzászólásra
A leírtak szerint mehet ...
Azt írják hogy az AN nem helyettesíti a Trend-t , tehát az AN mellé is tegyünk mindig tapadót .
Mondjuk ennyi tapadószertől nekünk egy két tankolás után habzani szokott és utána már csak a felét tesszük bele amit írtál...

Nálunk ezt azért egy kis CAMBIÓ-val szokták kisérni a cél érdekében!!
Köszönöm válaszodat,kicsit megnyugodtam a szerrrel kapcsolatban
Válasz #3562. hozzászólásra
Hát minimum egy hét mire látványos lesz...
Van amelyik gyomon már napok múlva látszik , de van aminek több idő kell.
Először egy ideig csak halvány sárga lesz minden tőle.
Nem egy erős szer , de megfelelő időben és dózissal nem túlfejlett és nem évelő gyomok ellen jó lesz...

Nálunk nem használnak enyi tapadót a srácok!! Pláne a melegben.. a perzselés miatt!! AN kisérövel meg pláne
Válasz #3579. hozzászólásra
titus plus lett végül kukoricára, trend 100l/1deci meg 4kg AN mehet egybe ?
Válasz #3576. hozzászólásra
A minap kérdeztem ...
Ha várható még gyom kelés , de a kint lévőket már nyomni kéne , akkor meg kell osztani .
Először a dózis 60%-a majd 10-14 nap múlva maradék 40% szer.
Így nyersz közte egy pár napot .
A Successort azzal a kezeléssel rakd ki amikor a magról kelő 2 szikűek tömegesen kint vannak már...
Válasz #3575. hozzászólásra
köszömöm, 0,2%ban tenném csak, okirat szerint 0,2-0,4 ben mehet elvileg
Válasz #3566. hozzászólásra

Jó szer , szelektív , de kicsit lassú .
Haver rakott mellé egy fél adag hormont(Dezormon, DMA,U46D,stb) és az gyorsította az eljárást az acat , és napraforgó árvakelés ellen...
Válasz #3574. hozzászólásra
Keveslem még a kikelt gyomokat, legfőképp az egyszikűeket. Emeljek a succsessor-on pár litert tartósság miatt ???
Esetleg csökkentsek a principalon, mert a benne lévő 2 hatóanyag azért nem kevés ha össze nézzük külön külön más termékeknél.
Válasz #3573. hozzászólásra
Tudomásom szerint mehet mellé , de akkor a legkisebb dózis felét rakd csak a Dash-ból.
A Legbiztosabb ha hívod a BASF képviselődet . Egy perc és már biztonságban is vagy...
Válasz #3569. hozzászólásra

Lehet nem lenne baj a Cinkel , de még kicsi az a kuka a lombtrágyához , ne a földre fújd szerintem majd később...
Ha ragaszkodsz most hozzá akkor keverési próba , és ha nem túrósodik elvileg mehet...
Mondjuk a Cink nélkül is elég zsúfolt a cucc.
Válasz #3567. hozzászólásra
azért kérdezem csak mert valamikor régen a Motivell turbo D amiben DASCh volt határozottan tiltották a Nitrogén műtrágya hozzáadását. Most akkor mi van mehet a dasch mellé az AN vagy nem???
Naaaa, ne ily durván kedves kolléga,
Válasz #3559. hozzászólásra
Így hogy nem tudom mire kell csak a PRINCIPAL PLUS GOLD jöhet számításba , az mindent visz...
Válasz #3568. hozzászólásra

Köszönöm!
Válasz #3558. hozzászólásra
Nádat valamennyire megfogja...
Acat ellen a Stellar kellett volna , de ha nem túl nagy lehet megfogja azt is .
Ha még nem raktad ki lehet jó volna mellé egy fél adag 2.4D hormon...
Válasz #3564. hozzászólásra

Eddig vili csak ha keverek még mellé cinkes lombtrágyát akkor mi van ?? Vagy már így is van benne bőven hatóanyag és szórjam ki külön ??? Úgy is bele kell menni ezzel a kibaxott oxigénnel..........
Válasz #3557. hozzászólásra
STELLAR:
Nem 2 nap kell neki , de ez nem is lényeges...
Nitrogén nem árt mellé , de nem is szükséges.
Évelő egyszikűek ellen lehet gyenge , de azokat is visszatartja elég jól(tarack, nád, fenyércirok)
Egyszikűek elleni tartam hatása 7-10 nap , kétszikűek ellem 30 nap .
Nagyon jó és gyors szer , a fentieken kívül nincs gyengéje szerintem....