Akkor ha ez igaz ,hogy másfél.literrel viszi akkor.inkább ved ki a Jumboból a "turbot" és helyette rakd be a colombust igy azért kilencezerrel kevesebb és egy menetben megvan...a colombusnak meg teljsen mindegy .két hét múlva meg igy is ugy is szórnád
Válasz #3406. hozzászólásra
Miért írtok ilyet, hogy "tegyél hozzá hormont" ?! legalább 4 féle hormon hatóanyag van, teljesen különböző árral és hatással,a libatopot sem írtja mind.
a kukoricánk hamarosan eléri a 2 leveles állapotot, és még nem alapkezeletük a területeket, várjuk a gyomok kelését, h adengo esetleg +dma rásegítéssel tudjuk írtani, de most valami véletlenségből kifolyóan nem akarnak előbújni.
Az lenne a kérdésem, h várjunk vele még pár napot vagy szórjuk le az enyhén gyomos területeket még a valószínű eső előtt?
Köszönöm a választ. Közben kaptam egy tippet, hogy a Jumbo Turbo előtt most fújjam le Colombussal 1,5 l/ha dózissal. Azt hiszem ezt fogjuk megpróbálni.
Ha még a kukorica nem kelt ki,gyorsan menj rá totálissal. Ha már kikelt akkor ne jumbó turbót adj neki, hanem armada csomagot. Ha libatop is van tegyél hozzá hormont is.
van egy kukorica táblánk ahol a vetés előtt 6 nappal végzett ásóboronázás ellenére kijött elég erősen több gyom: fekete üröm, acat, tarackbúza.
A legrosszabb és legnagyobb a fekete üröm. Jumbo Turbo lenne majd fújva, de most még nagyon korai lenne kirakni, de mire érdemes lesz permetezni vele, addigra főleg az üröm már nagyon erős lesz és szerintem a Jumbo Turbo már nem fogja bántani (most kb. gyerekfej nagyságú csomókban áll).
A kukorica már erősen csírázik (egy hete vetettük), hamarosan kisorol. Mit lehetne a Jumbo Turbo kiszórásig csinálni szerintetek elfogadható költséggel?
4levél elött minek szórnád??Most kezd csk bújkálni minden gaz és a.java még vissza van...ja ludis is hiánycikk lesz és.a.monson mennyiségnek is csak a fele érkezik be.az országba...A kicsi.cégek idén nagyon aratnak ezen sumitosok,cheminova stb ezeknek a nicltéjét ezrével viszik.majd idén ,egyrészt mert jó másrészt meg nem lesz más
Köszi! Egyértelmű, hogy a kora reggeli órákban fogom. Mennyi ideig nem érheti eső? Mert ahogy nézegetem kb. hét közepére éri el az általad javasolt állapotot- 3 levél - és akkorra jósolja az esőt is. És mégy egy kérdés merült fel bennem: ha később - a többi földemmel együtt - LAUDIS-t kap, amelyet már megvettem, nem éri stressz a kukit a két dózistól?
Üdv Mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni: acattal fertőzött földet Dezormonnal akarom kezelni. A kuki hány leveles korában szórnátok ki, figyelemmel arra, hogy az acat is fejlődik rendesen? Köszi!
Kel a kukorica de az egy szikű is úgy látom jön kifelé nagy sebességgel.Szerintetek mit csináljak Armada csomag lesz rá fújva Monsoon+Colombus Vegyem szét a csomagot és szórjam rá csak a Monsoon-t külön vagy lehet várni még ameddig a kukorica is 3-4 levélbe lesz és akkor egyszerre a már kijött két szikűekre is egybe?Ha mégis hagyom még nőni nem fog okozni termés kiesést?
Válasz #3388. hozzászólásra
várhacc vele, de ne enged, hogy túl fejlődjenek a gyomok. minden eső után utána fog nyúlni a gaznak, azt tapasztaltam. tegyel mellé valami olcsó hormont, az rásegit a kezdeti "gyilkolásban".
Válasz #3387. hozzászólásra
Most folyamatosan kelnek a gyomok, és ha mondjuk most leszórom el van intézve az ami már kikelt, de ami ezután fog azt a talajhatásnak kellene megfognia amihez eső kell, ha két hétig nő a gaz és utána jön az eső annak már nemigen fog utánanyúlni talajon keresztül az adengo és megmarad a gyom.
Most már azért akarom minél később szórni mert annyival is több gyom fog kikelni amit majd levélen keresztül biztosan elintéz a gyomírtó.
Tegnap esett 10mm eső, de az Adengo még a kannában, egyenlőre nem lesz eső úgyhogy mostmár kivárok a permetezéssel ameddig lehet, most szögcsírában van a kukorica.
Kérdeztem már ,de meddig lehet ezt kiszórni?
Azon beszélgetnénk hogy milyen gyomirtót használjunk a muskátli ellen,lehet hogy még külön topik is lenne rá.
Mondanánk hogy,hú nő ez a kú..va muskátli a kukoricába mi a franccal kéne permetezni ellene.
Tudtátok hogy ezt a csattanó maszlagot dísznövénynek hozták be?
Épületek előtt voltak virágos kertbe,ja a legyeket is elzavarják.
Ennyi erőből a muskátli is nőhetne bár hol.
Én tanácsotokra idén Principal Goldot szórok a 6ha Dekalb 4983 kukoricára. Ha lesznek képeim felrakom, hogy hogyan működött fekete kötött talajban, gyomok: fenyércirok, tarackbúza, csattanó maszlag.
Nem úgy volt hogy ez a DMA-6 is elpusztítja a kukorica léggyökereit és akkor terméskiesést okozhat tonnákban is akár ? Én úgy tudtam eddig.Akkor most mégis szórják sokan?
Válasz #3375. hozzászólásra
értem én viccet... azért csináltam képeket a szomszéd gazda "veteményéről" is. 2 héttel utánam szorta, Ordaxal. Szerintem jó a cucc, csak elkésett vele.
a második képen balra, láccik az Adengos verzió, meg a különbség is.
előtte-utána:
Én nem értem hogy mért a szomszéd gazda vetését teszitek fel mindig,mért nem a tieteket?
Na jó csak vicceltem ám.
Én nagyon gondolkodom ebben a vetés utáni szórásban,a szomszéd gazda csinálná akinek kb 600ha ja van és mindig gyönyörű a kukoricája.
Na jó azért nem szórunk átfedéssel ha lehet, csak a szakaszolás végett inkább beljebb megyek 1 sort a kukoricába, minthogy a szomszéd napráját vagy gabonáját szórjam.
8967 hozzászólás
A focus ultra kiviszi a gyökeret is vagy csak visszafogja az évelő egyszikűt(jelen esetbe perje)?
Válasz #3415. hozzászólásra
Az acatnak a gyökere
Válasz #3408. hozzászólásra
Ha reggelig végeztek akkor igen...a dma meg később kb két hét amikor kiér a gyökere amit a kombinátorral elvágtatok
Válasz #3407. hozzászólásra
Akkor ha ez igaz ,hogy másfél.literrel viszi akkor.inkább ved ki a Jumboból a "turbot" és helyette rakd be a colombust igy azért kilencezerrel kevesebb és egy menetben megvan...a colombusnak meg teljsen mindegy .két hét múlva meg igy is ugy is szórnád
Válasz #3412. hozzászólásra
köszi azt hittem van több tapasztalat
Válasz #3411. hozzászólásra
Én is idén szórtam elősször, biztosra mentem 2-3 levélnél kiszórtuk.
Válasz #3410. hozzászólásra
ADENGÓT meddig lehet szórni papíron 1-3 levélig és gyakorlat?????
Válasz #3408. hozzászólásra
Szórd le!
Ha lesz eső nem lesz több gond a gyomirtással, és úgysem várhatnál már sokáig az Adengo miatt.
Miért írtok ilyet, hogy "tegyél hozzá hormont" ?! legalább 4 féle hormon hatóanyag van, teljesen különböző árral és hatással,a libatopot sem írtja mind.
a kukoricánk hamarosan eléri a 2 leveles állapotot, és még nem alapkezeletük a területeket, várjuk a gyomok kelését, h adengo esetleg +dma rásegítéssel tudjuk írtani, de most valami véletlenségből kifolyóan nem akarnak előbújni.

Az lenne a kérdésem, h várjunk vele még pár napot vagy szórjuk le az enyhén gyomos területeket még a valószínű eső előtt?
Köszönöm a választ. Közben kaptam egy tippet, hogy a Jumbo Turbo előtt most fújjam le Colombussal 1,5 l/ha dózissal. Azt hiszem ezt fogjuk megpróbálni.
Válasz #3405. hozzászólásra
Ha még a kukorica nem kelt ki,gyorsan menj rá totálissal. Ha már kikelt akkor ne jumbó turbót adj neki, hanem armada csomagot. Ha libatop is van tegyél hozzá hormont is.
Sziasztok,
van egy kukorica táblánk ahol a vetés előtt 6 nappal végzett ásóboronázás ellenére kijött elég erősen több gyom: fekete üröm, acat, tarackbúza.
A legrosszabb és legnagyobb a fekete üröm. Jumbo Turbo lenne majd fújva, de most még nagyon korai lenne kirakni, de mire érdemes lesz permetezni vele, addigra főleg az üröm már nagyon erős lesz és szerintem a Jumbo Turbo már nem fogja bántani (most kb. gyerekfej nagyságú csomókban áll).
A kukorica már erősen csírázik (egy hete vetettük), hamarosan kisorol. Mit lehetne a Jumbo Turbo kiszórásig csinálni szerintetek elfogadható költséggel?
Válasz #3403. hozzászólásra
Be de szerintem csak ha acatos vagy nagyobb kétszikű gyomok vannak akkor érdemes tavaly acatos területet csináltam így szépen kitakarította!
Szerintetek be lehet tenni az Adengo mellé egy fél dózisu hormont(Maton 600-t vettem).?
Válasz #3400. hozzászólásra
3-4 óra a teljes felszívódási ideje , de szerintem már 1-2 óra után se lesz baja ha megázik.
Nem hinném hogy lesz baja a második kezeléstől , akármi is legyen az . De a biztonság kedvéért teljen el a két kezelés között 10-14 nap legalább...
Válasz #3391. hozzászólásra
4levél elött minek szórnád??Most kezd csk bújkálni minden gaz és a.java még vissza van...ja ludis is hiánycikk lesz és.a.monson mennyiségnek is csak a fele érkezik be.az országba...A kicsi.cégek idén nagyon aratnak ezen sumitosok,cheminova stb ezeknek a nicltéjét ezrével viszik.majd idén ,egyrészt mert jó másrészt meg nem lesz más
Válasz #3399. hozzászólásra
Köszi! Egyértelmű, hogy a kora reggeli órákban fogom. Mennyi ideig nem érheti eső? Mert ahogy nézegetem kb. hét közepére éri el az általad javasolt állapotot- 3 levél - és akkorra jósolja az esőt is. És mégy egy kérdés merült fel bennem: ha később - a többi földemmel együtt - LAUDIS-t kap, amelyet már megvettem, nem éri stressz a kukit a két dózistól?
Válasz #3398. hozzászólásra
3 leveles kukoricában már mehet , de csak 25 Celsius fok alatt és nem tűző napsütésben.
Te döntsd el hogy kell e már akkor vagy nem várhat már...
Üdv Mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni: acattal fertőzött földet Dezormonnal akarom kezelni. A kuki hány leveles korában szórnátok ki, figyelemmel arra, hogy az acat is fejlődik rendesen? Köszi!
Válasz #3395. hozzászólásra
a kukorica 3 leveles koráig...
Válasz #3395. hozzászólásra
ezt nyugodtan lehet, pl acenit 2 liter ,3800-4000 +fa
Válasz #3394. hozzászólásra
Ezt lehet akkor is ha kikelt már a kuki?
Válasz #3391. hozzászólásra
szerintem acetoklórral fújd le, az nem drága, arra a monsoonra később is szükség lesz.
Adengo 4,5 dl/ha pree kiszórva, mostmár jöhetne egy kis eső rá.
Üdv..

Nekem is hasonló kérdésem volna.
A kukoricára mit szoktatok szórni, és mikor.
Egy vagy két menetbe szórjátok ki az anyagot?
Köszi minden válasz..
Kel a kukorica de az egy szikű is úgy látom jön kifelé nagy sebességgel.Szerintetek mit csináljak Armada csomag lesz rá fújva Monsoon+Colombus Vegyem szét a csomagot és szórjam rá csak a Monsoon-t külön vagy lehet várni még ameddig a kukorica is 3-4 levélbe lesz és akkor egyszerre a már kijött két szikűekre is egybe?Ha mégis hagyom még nőni nem fog okozni termés kiesést?
Idén csak 3,5ha kukoricát vetettem, szinte csak saját felhasználásra. Mit érdemes rá szórni? Laudisról mi a véleményetek? Esetleg alternatíva? Köszi
Válasz #3388. hozzászólásra
várhacc vele, de ne enged, hogy túl fejlődjenek a gyomok. minden eső után utána fog nyúlni a gaznak, azt tapasztaltam. tegyel mellé valami olcsó hormont, az rásegit a kezdeti "gyilkolásban".
Válasz #3387. hozzászólásra
Most folyamatosan kelnek a gyomok, és ha mondjuk most leszórom el van intézve az ami már kikelt, de ami ezután fog azt a talajhatásnak kellene megfognia amihez eső kell, ha két hétig nő a gaz és utána jön az eső annak már nemigen fog utánanyúlni talajon keresztül az adengo és megmarad a gyom.
Most már azért akarom minél később szórni mert annyival is több gyom fog kikelni amit majd levélen keresztül biztosan elintéz a gyomírtó.
Válasz #3385. hozzászólásra
Miért is nem jó neki ha mondjuk csak 1-2 hétre rá kap csapadékot? Vagy nem a csapadék miatt akarod később szórni?
Válasz #3385. hozzászólásra
3 (5) levél
Tegnap esett 10mm eső, de az Adengo még a kannában
, egyenlőre nem lesz eső úgyhogy mostmár kivárok a permetezéssel ameddig lehet, most szögcsírában van a kukorica.
Kérdeztem már ,de meddig lehet ezt kiszórni?
Válasz #3380. hozzászólásra
Én ahogy tudom az Adengó jobb árba,mint az ordax,de ettől meg jobb árban van a Lumax fixpro.
Azon beszélgetnénk hogy milyen gyomirtót használjunk a muskátli ellen,lehet hogy még külön topik is lenne rá.

Mondanánk hogy,hú nő ez a kú..va muskátli a kukoricába mi a franccal kéne permetezni ellene.
Tudtátok hogy ezt a csattanó maszlagot dísznövénynek hozták be?
Épületek előtt voltak virágos kertbe,ja a legyeket is elzavarják.
Ennyi erőből a muskátli is nőhetne bár hol.
Sziasztok!
Én tanácsotokra idén Principal Goldot szórok a 6ha Dekalb 4983 kukoricára. Ha lesznek képeim felrakom, hogy hogyan működött fekete kötött talajban, gyomok: fenyércirok, tarackbúza, csattanó maszlag.
Üdv!
Válasz #3376. hozzászólásra
Az ordax-ot hány leveles állapotig lehet szórni? Árba jobb mint az Adengo?
Válasz #3376. hozzászólásra
Hát ez aztán gazos ám.
Válasz #3377. hozzászólásra
igen, ha a kukorica meghaladja a 3-4 leveles fejletseget.
Nem úgy volt hogy ez a DMA-6 is elpusztítja a kukorica léggyökereit és akkor terméskiesést okozhat tonnákban is akár ? Én úgy tudtam eddig.Akkor most mégis szórják sokan?
Válasz #3375. hozzászólásra

értem én viccet... azért csináltam képeket a szomszéd gazda "veteményéről" is. 2 héttel utánam szorta, Ordaxal. Szerintem jó a cucc, csak elkésett vele.
a második képen balra, láccik az Adengos verzió, meg a különbség is.
előtte-utána:
Válasz #3374. hozzászólásra

Én nem értem hogy mért a szomszéd gazda vetését teszitek fel mindig,mért nem a tieteket?
Na jó csak vicceltem ám.
Én nagyon gondolkodom ebben a vetés utáni szórásban,a szomszéd gazda csinálná akinek kb 600ha ja van és mindig gyönyörű a kukoricája.
Válasz #3373. hozzászólásra

tavaji kép: Adengo 0.35l + DMA 0.5l, 3-4 leveles korban.
Válasz #3372. hozzászólásra
Hát nem is tudom. Adengo pree menne.
Ezt a Dma 6-ot hány leveles állapotig lehetne még kiadni postba?
Hát isten igazából Úgy az igazi ha az Adengo mellé még raksz egy kis DMA-6ot. Csak akkor már drágábban jössz ki mint ha szórnál egy Principal-t
Válasz #3370. hozzászólásra
Na jó azért nem szórunk átfedéssel ha lehet, csak a szakaszolás végett inkább beljebb megyek 1 sort a kukoricába, minthogy a szomszéd napráját vagy gabonáját szórjam.
Válasz #3368. hozzászólásra
Nem lesz gond az ADENGOval, nem bántja a tengerit, csak a pénztárcád az átfedés
Válasz #3368. hozzászólásra
Nálam nem volt ebből semmi probléma az Adengoval.
Adengónál ha lesznek néhol kisebb átfedések az kiviszi a kultúrnövényt vagy nem?