Válasz #9866. hozzászólásra 4014 kötött föld tisza hullámtere. 5 mázsa 27n, fele vetéskor a többi húzatáskor két hónap alatt kb 15mm eső 95mázsa 18.5 vízzel elővetemény napra 4 tonnás volt tavaly.Lucius, homok 2.5m 3x15 vetéskor húzatáskor 2.5m nitrogén 27,kis vadkárral 60mázsa/ha nagy vadkárral 35mázsa/ha víz 16.6-17.3 .5143 ugyanúgy minden mint a lucius kb 65-70/ha vadkár nélkül........
A 4590 itt is nagyon jó, 11.4 , 11.2 , 12.1 T fizető súlyban az elmúlt 3 évi átlag mondjuk azt nem tagadom hogy amikor már kezdett kritikussá válni a helyzet mindig jött egy kis eső.
:)):)) ja igen ezek mind befolyasolo tenyezok:)) foleg az utobbi de kicsit pontosobban a magakrol szeretnenk erdeklodni mivel nem tudom h mejkbol vessek tavasszal
"meghaladták a régiójukra jellemző termésátlagot (2. táblázat), amiben nyilvánvaló szerepe van az okszerű tápanyag-gazdákodásnak"
És a nyereséget is meghaladták? mert ugye az is sokat számít.
Így hogy a kukorica ára még mindig stagnál.
Rábeszélem a KFT-s ismerősöm, hogy legyen kedve kedvünk benevezni
Van egy olyan területem, ahol nem kell eső akkor is terem a kukorica.
Ráadásul az nem is nitrát érzékeny.
Ha véletlen kell akkor megöntözzük a felét és látni annak is költség növelő hatását. Biztos nem térül meg. (mondottam volt "a biztos,az hogy Móriczka mamája újsággal a kezében sz@rni megy mert olvasni nem tud").
Annyit megér, hogy bekerüljön a KFT neve a versenybe. Az enyém nem fontos. A díjat meg majd átveszi, aki ráér éppen akkor.
A szántás nélküli kukorica termelést felajánlottam a KITE-nek,hogy van egy darab földem Hajdúböszörmény határában.
Próbáljuk ki.
Nem akarta kipróbálni.
Egy kicsit más a mi földünk kötöttsége és a szerkezete.
A lópikulát,nézd a lényeget,a régiósátlaghoz képest mutatott eredményt,ami a másidik tábláján már az átlag alatt volt,de azért gratula neki,volt aki 40%-al tudott többet az átlagnál
Egy komoly kérdés itt e kis hazánkban mennyi volt a mért legnagyobb termés mennyiség kukibol amit hitelesitettek.Én Miko 19t-át látom ennyi lenne.Nálunk ujabban 3ha-in van ennyi átlagan több év átlagába.Szinte lassan nem lesz érdemes termelni.Buza is hozott annyit mint a kuki fele költséggel.A szotyi mag meg teljesen versenyképes.
Én azt tapasztaltam hogy a Fao-k között nincs nagy különbség,a 410 magasabb helyen 20-as volt,a 310es laposabb területen 24-25ös.Olyan,mintha csak a talaj vizellátottságán mulna a viztartalom.
Ahogy látom a vetőmagok árábol tükröződik a minőségük is legalábbis a két nagynál biztosan, a többiek között is vannak jók de azok is egy árban vannak a nagyokkal.
Ha nagy termés a cél akkor sajnos az árlista elejéröl kell választani.
Csak a "tavak" széleinél lett direkt szántásba vetve mert féltünk,hogy elsüllyed a kombinátoros traktor .Jött még rá június elején egy jó adag víz de addig így nézett ki.
Két hektáron volt 140 mázsa A harmadikon csak 30 körűl az nagyon homok volt és a gyom kiütötte Még így is csoda még 20 cm -se volt a szántása és a növényvédelem is el volt bas..va Egy juhász ismerősömé , ahogy esik úgy puffan sajnos sokan így vannak vele , pedig a jó talajmunka az már siker a termésben is megmutatja magát
kultivalaskor nincs alkalmam sozni de kora tavasszal szorni egy jo complexet kombinatorozaskor es veteskor ezekben az idoben tudnam kiszorni a szant mutragyat
Attól függ! Ezt neked kell eldöntened hogy mennyit szánsz rá! Te ismered a saját gazdaságodat, bír e még a föld annyival többet teremni, mint amennyivel többet alászórsz, és hogy a várható árak tekintetében, amelyet persze előre sohasem lehet tudni, megéri e.
Személy szerint ha elolvasod az előző hozzászólásaimat én nem teszek alá 500-800 kg -t. Csupán vetéskor a 200 kg péti vagy Amm. nitrát!
Szabolcsban vagyok, fő vonal a kukorica 30-40 hektár között általában.
Próbálunk olyan kukoricát vetni amelynek a tenyészideje az itteni körülmények határát feszegeti kb 410es FAO számig! Ez még normálisan beérik, 16-22 víz fok közöttire! De ha tennék alá még plusz műtrágyát sztem kitolnám a tenyészidejét és 3-5 vízfokkal vízesebb lenne a kuki. De ez csak az én véleményem! Aki most itt odarakta neki a műtrágyát sorközműveléskor kidobta a pénzét, egyszerűen nem volt rá eső jó ideig, és nem hasznosult a műtrágyája.
olvastam mar sok hoozaszolast es megoszlanal a dolgok . egyenlore 34 h gazdalkodom es szeretnem a termesmennyiseget novelni szerintetek megeri mindig 500-800 kg mutragyaval sozni?
24924 hozzászólás
Válasz #9866. hozzászólásra 4014 kötött föld tisza hullámtere. 5 mázsa 27n, fele vetéskor a többi húzatáskor két hónap alatt kb 15mm eső 95mázsa 18.5 vízzel elővetemény napra 4 tonnás volt tavaly.Lucius, homok 2.5m 3x15 vetéskor húzatáskor 2.5m nitrogén 27,kis vadkárral 60mázsa/ha nagy vadkárral 35mázsa/ha víz 16.6-17.3 .5143 ugyanúgy minden mint a lucius kb 65-70/ha vadkár nélkül........
Válasz #9869. hozzászólásra
mondjuk azt nem tagadom hogy amikor már kezdett kritikussá válni a helyzet mindig jött egy kis eső.
A 4590 itt is nagyon jó, 11.4 , 11.2 , 12.1 T fizető súlyban az elmúlt 3 évi átlag
Válasz #9877. hozzászólásra

Nem nagyon, most fog kapni valami startert, (corn starter) meg majd valami lmbtrágyát is akarunk (Zn)! Meglátjuk mennyivel lesz jobb.
akkor az nagyon jo eredmeny .es complec mutragyat nem szoktal neki adni?
Válasz #9875. hozzászólásra
Igen annyi volt! Ősszel nem volt semmi!
csak 4 q?
Válasz #9870. hozzászólásra
Búza elővetemény! 4 q ammónium nitrát húzatáskor.
es ezt a szep eredmenyt mennyi mutragyaval erted el?
Válasz #9870. hozzászólásra
4 q ammónium nitrát húzatáskor.
Válasz #9869. hozzászólásra
Bocs ez lemaradt: Hajdú, 30 Ak föld!
es mennyi mutragyaval erted el ezt a szep eredmenyt?
Válasz #9868. hozzászólásra
Nekünk idén a DKC 4590 Eminens jött be a legjobban! 110 q / ha nyersen!
:)):))
ja igen ezek mind befolyasolo tenyezok:)) foleg az utobbi de kicsit pontosobban a magakrol szeretnenk erdeklodni mivel nem tudom h mejkbol vessek tavasszal
Válasz #9866. hozzászólásra Amelyik kötött földbe volt vetve sok műtrágyával volt rá sok eső, és nem lopták el a ,,,,ok.

Moderálta: (3932) 2013-12-30 10:52:21
kinek mejk kuki mag valt be a legjobban?:D

"meghaladták a régiójukra jellemző termésátlagot (2. táblázat), amiben nyilvánvaló szerepe van az okszerű tápanyag-gazdákodásnak"

És a nyereséget is meghaladták? mert ugye az is sokat számít.
Így hogy a kukorica ára még mindig stagnál.
Rábeszélem a KFT-s ismerősöm, hogy legyen kedve kedvünk benevezni
Van egy olyan területem, ahol nem kell eső akkor is terem a kukorica.
Ráadásul az nem is nitrát érzékeny.
Ha véletlen kell akkor megöntözzük a felét és látni annak is költség növelő hatását. Biztos nem térül meg. (mondottam volt "a biztos,az hogy Móriczka mamája újsággal a kezében sz@rni megy mert olvasni nem tud").
Annyit megér, hogy bekerüljön a KFT neve a versenybe. Az enyém nem fontos. A díjat meg majd átveszi, aki ráér éppen akkor.
A szántás nélküli kukorica termelést felajánlottam a KITE-nek,hogy van egy darab földem Hajdúböszörmény határában.
Próbáljuk ki.
Nem akarta kipróbálni.
Egy kicsit más a mi földünk kötöttsége és a szerkezete.
Válasz #9863. hozzászólásra
Nem úgy van az!
Az apja győzte le a fiát!
Egyébként teljesen mindegy szép eredmény!Gratula nekik!
Válasz #9862. hozzászólásra
Én arra értettem, hogy a testvérét sikerült "legyőznie".
Válasz #9860. hozzászólásra
A lópikulát,nézd a lényeget,a régiósátlaghoz képest mutatott eredményt,ami a másidik tábláján már az átlag alatt volt,de azért gratula neki,volt aki 40%-al tudott többet az átlagnál
Egy komoly kérdés itt e kis hazánkban mennyi volt a mért legnagyobb termés mennyiség kukibol amit hitelesitettek.Én Miko 19t-át látom ennyi lenne.Nálunk ujabban 3ha-in van ennyi átlagan több év átlagába.Szinte lassan nem lesz érdemes termelni.Buza is hozott annyit mint a kuki fele költséggel.A szotyi mag meg teljesen versenyképes.

Válasz #9854. hozzászólásra

Feco fórumtársunk azért csak megmutatta, hogy ki az úr a portán!
Én azt tapasztaltam hogy a Fao-k között nincs nagy különbség,a 410 magasabb helyen 20-as volt,a 310es laposabb területen 24-25ös.Olyan,mintha csak a talaj vizellátottságán mulna a viztartalom.
Válasz #9857. hozzászólásra
A 9. táblázatban öntözöttet is ír.
Válasz #9856. hozzászólásra
Volt öntözött kategória is de ezek öntözési nélküli eredmények.
Bocs ha baromságot kérdezek
öntözés nélkül érték el?
Válasz #9854. hozzászólásra
Én bárkinek adnék a területeimből,egy verseny erejéig.Ha itt is jó eredményt érne el,bennünk gazdákban van a hiba.
Válasz #9851. hozzászólásra
LINK
Válasz #9850. hozzászólásra
Ahogy látom a vetőmagok árábol tükröződik a minőségük is legalábbis a két nagynál biztosan, a többiek között is vannak jók de azok is egy árban vannak a nagyokkal.
Ha nagy termés a cél akkor sajnos az árlista elejéröl kell választani.
Válasz #9851. hozzászólásra
Keresgélj a MKK oldalán és megtalálod.
Válasz #9844. hozzászólásra
Még nem tudjuk ki nyerte.
Válasz #9849. hozzászólásra
mi a favorit nálad?
Válasz #9848. hozzászólásra

%-át a fajtasor átlagának.
80
Válasz #9847. hozzászólásra
És az NS-ek,hozták az átlagot
Válasz #9846. hozzászólásra

Csak a "tavak" széleinél lett direkt szántásba vetve mert féltünk,hogy elsüllyed a kombinátoros traktor .Jött még rá június elején egy jó adag víz de addig így nézett ki.
Válasz #9844. hozzászólásra
Neked az milyen lett,amit beletetél a sima szántásba
Válasz #9842. hozzászólásra
Az kimaradt,hogy a M.kuk.klub termésversenyét.
Válasz #9841. hozzászólásra

Méghozzá szántás nélkül!!
Válasz #9841. hozzászólásra
Akinél esett az eső.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-12-16 17:44:00
Na ki
nyerte az idei kukorica termésversenyt?
Gratula !
Válasz #9830. hozzászólásra
Mennyi eső volt nyáron?
Válasz #9837. hozzászólásra
A harmadikon csak 30 körűl az nagyon homok volt és a gyom kiütötte
Még így is csoda még 20 cm -se volt a szántása és a növényvédelem is el volt bas..va
Egy juhász ismerősömé , ahogy esik úgy puffan sajnos sokan így vannak vele , pedig a jó talajmunka az már siker a termésben is megmutatja magát
Két hektáron volt 140 mázsa
Válasz #9835. hozzászólásra

Ott valószínű nem volt gyom irtózva kimaradt ,jó kis füves volt a végén egy foltban
Válasz #9831. hozzászólásra

Termésátlag mennyi volt??? Ez egy górés fajta nehezen adja le a vizet, ezért rizikós a vetése!
kultivalaskor nincs alkalmam sozni de kora tavasszal szorni egy jo complexet kombinatorozaskor es veteskor ezekben az idoben tudnam kiszorni a szant mutragyat
Válasz #9831. hozzászólásra

Te a kombájn alatt mi az a zöld, árnyékoló gyom, vagy vetés a kukoricában????
Válasz #9833. hozzászólásra
Attól függ! Ezt neked kell eldöntened hogy mennyit szánsz rá! Te ismered a saját gazdaságodat, bír e még a föld annyival többet teremni, mint amennyivel többet alászórsz, és hogy a várható árak tekintetében, amelyet persze előre sohasem lehet tudni, megéri e.
Személy szerint ha elolvasod az előző hozzászólásaimat én nem teszek alá 500-800 kg -t. Csupán vetéskor a 200 kg péti vagy Amm. nitrát!
Szabolcsban vagyok, fő vonal a kukorica 30-40 hektár között általában.
Próbálunk olyan kukoricát vetni amelynek a tenyészideje az itteni körülmények határát feszegeti kb 410es FAO számig! Ez még normálisan beérik, 16-22 víz fok közöttire! De ha tennék alá még plusz műtrágyát sztem kitolnám a tenyészidejét és 3-5 vízfokkal vízesebb lenne a kuki. De ez csak az én véleményem! Aki most itt odarakta neki a műtrágyát sorközműveléskor kidobta a pénzét, egyszerűen nem volt rá eső jó ideig, és nem hasznosult a műtrágyája.
olvastam mar sok hoozaszolast es megoszlanal a dolgok . egyenlore 34 h gazdalkodom es szeretnem a termesmennyiseget novelni szerintetek megeri mindig 500-800 kg mutragyaval sozni?
es a marton vasarhelyi fajtabol mennyi volt a csucs termesed ? es mennyi mutragyaval?
Válasz #9805. hozzászólásra

Mi még ma is vágtunk 3 hektárt , kicsit megkésett vele a gazda