Válasz #3682. hozzászólásra
a sekélyművelés alapgépe a carrier,sokan utánozzák de szerintem is jobb az eredeti,az ujabbakon már növelik a tárcsaátmérőt,szerintem igy kóróba is jobb lesz.
Válasz #3679. hozzászólásra
felénk az osztrákok bérelnek 60 hektárt nagyjábol egy kupacon vannak a táblák de kicsik meg idomtalanok,1 4,5 ös kverneland tárcsával meg egy nagy jd vel 1 éjjel lenyomták az összeset.azok is 15 fölött mennek néha 18 al is.
Tavaly tavasszal itt dolgozott bérbe egy TM 190es 6,5 carierrel. Évszázados kopár gyepből csináltak napraforgó földet. És bejött nekik. De szerintem a 190-es is meg volt piszkálva.
Én se előre terveztem hogy ilyet veszek. Eszembe se jutott hogy lesz ilyesmire lehetőségem. A szikra kipattanásától a gép megvételéig kevesebb mint két hét telt el. Eközben kerestem egy ilyen gépet elfogadható áron. Piacra dobtam egy ih tárcsát, egy rau unimatot és egy cambridge hengert. És a három árából vettem a cariert. Így visszagondolva qrva nagy szerencsém volt. minden le volt szervezve reggel mikor megjöttek a vevők a z unimatért és a ihért. fizettek beszálltam a teherautóba s már mentünk is a carierért. És mindez az őszi szezonban volt úgyhogy a két tárcsa közt talán két nap munkakiesés volt. Az is eső miatt.
ha simák a földek akkor lehet nyargalni ezekkel.nekem a 4,6 tárcsa elé még duplaannyi lóerő is elkelne,6,5 7-el viszi 90 % motorterhelésen a 155 ös pedig eléggé megvan pöckölve.ha bejönne az idei év vennék eléjük valami nagy szörnyeteget használtba,magnumot vagy jd 8 akárhányast.
Annyival még nem mentem vele. De 17-18ba már volt hogy beleszaladtam. Ha a talajok egyenletesek akkor 15-17 megy. A Bár 15 fölött már kellene rá a pótsuly mert olyankor kicsit felúszik. ha nyolccal húzom a négyméteres iht az elmélettileg 3,2ha/h Ha a 3méteres vadert húzom tizenkettővel akkor az 3,6ha/h. Az ih max nyolccal megy a vader pedig minimum tizenkettővel. Vadernál sokkal kisebb a forgó és azt a végén sokkal jobban meg tudom csinálni mint Ihval a nagy forgót.
Én 125 pacira tutira nem vennék 4méterest vagy nagyobbat.Elvétve létezik belőle 3,5m-es is. Nekem a 155paci van ahol beköhög a 3méteressel. Igaz olyan part hogy hogy a kombájn is van hogy visszagurul róla. :) A függesztettől nem kell félni, sokkal könyebb vele fordulni, kisebb táblákat művelni. Nekem a földek kb 1/3-a 1-2-3 ha os tábák. ezeken szívnák a vontatottal. Szerintem 5-10ha-os táblamérettől felfelé kezd megmutatkozni a vontatott előnye. Én azt se tudom hogy a vontatott carierrel hogy megy a fordulás, szerintem ki kell emelni a tömörítőhengere olyankor.
Vlm.t azér csak kibírhat.
Jobb e vagy se???
Ha azt veszed, h. laza talajaid vannak, vágás után nekem a gumi is megtenné...
Kötöttre meg kell a nehéz...
Ősszel meg ha felkeveri, a gumisnak annyi.
azért, mert most nem veszek attól még nézelődhetek. ki tudja mit hoz az idei év.
lehet lesz 140q kukim hektáronként és 50-ért fog menni. valamit csinálni kell akkor a sok pénnzel :-)))))))))
Ez az, h. szállítás is van.
Meg ezek nemrégóta vannak, biztos drágák a használtak.
Csak itt meg a gumihenger a gyönge pont...
A 420-ason meg az acél van...
nézegettem őket. talán a 3,5 lenne a befutó csak kár, hogy merev. szállitáskor gondok lehetnek.
azért is jobb a féligfüggesztett, mert a homokosabba kicsit rá lehet emelni, hogy ne túrjon bele a homokba
2,3
Mindenki azt mondta hogy kicsi lesz hozzá. De szerintem nem, szépen viszi, nem erőlküdik. De ha jó a talaj, nme ráz akkor gyorsabban haladok vele mint az ihval. A 4,2 ih+cambridge hengerrel letérdelt a 155 paci. Vonulni meg egyenesen rémálom volt vele. Fogyasztásba spórol a carierr úgy 2-3l /ha. Ha jó a talaj akkor akár 15el is porolok. ihval 7-8 már gyors volt. Tehát bő egy méterrel keskenebb, sebességben viszont majdnem a duplája. Rekord 93 perc alatt 4,25ha.
24488 hozzászólás
Válasz #3687. hozzászólásra
hódgép kögel kbp vagy kbr 8 ra gondolok ami a német hw8011 nek a magyar megfelelője volt a 80as évek végén
Válasz #3686. hozzászólásra
Azt nem tom. De nekem lehet lehet hogy eladó a EB-7/70-esem. :)
a magyar hódgépes pótkocsit gyártják még, 8tonnást??????????
Válasz #3682. hozzászólásra
a sekélyművelés alapgépe a carrier,sokan utánozzák de szerintem is jobb az eredeti,az ujabbakon már növelik a tárcsaátmérőt,szerintem igy kóróba is jobb lesz.
felénk az osztrákok bérelnek 60 hektárt nagyjábol egy kupacon vannak a táblák de kicsik meg idomtalanok,1 4,5 ös kverneland tárcsával meg egy nagy jd vel 1 éjjel lenyomták az összeset.azok is 15 fölött mennek néha 18 al is.
Válasz #3681. hozzászólásra
Tavaly tavasszal itt dolgozott bérbe egy TM 190es 6,5 carierrel. Évszázados kopár gyepből csináltak napraforgó földet. És bejött nekik. De szerintem a 190-es is meg volt piszkálva.
Válasz #3680. hozzászólásra
Én se előre terveztem hogy ilyet veszek. Eszembe se jutott hogy lesz ilyesmire lehetőségem. A szikra kipattanásától a gép megvételéig kevesebb mint két hét telt el. Eközben kerestem egy ilyen gépet elfogadható áron. Piacra dobtam egy ih tárcsát, egy rau unimatot és egy cambridge hengert. És a három árából vettem a cariert. Így visszagondolva qrva nagy szerencsém volt. minden le volt szervezve reggel mikor megjöttek a vevők a z unimatért és a ihért. fizettek beszálltam a teherautóba s már mentünk is a carierért. És mindez az őszi szezonban volt úgyhogy a két tárcsa közt talán két nap munkakiesés volt. Az is eső miatt.
ha simák a földek akkor lehet nyargalni ezekkel.nekem a 4,6 tárcsa elé még duplaannyi lóerő is elkelne,6,5 7-el viszi 90 % motorterhelésen a 155 ös pedig eléggé megvan pöckölve.ha bejönne az idei év vennék eléjük valami nagy szörnyeteget használtba,magnumot vagy jd 8 akárhányast.
Persze,világos, tisztában vok. ezekkel a dolgokkal.
Jó lenne ha mindenkinek lehetne otthon vlm. ilyesmi cucca...
Válasz #3678. hozzászólásra
Annyival még nem mentem vele. De 17-18ba már volt hogy beleszaladtam. Ha a talajok egyenletesek akkor 15-17 megy. A Bár 15 fölött már kellene rá a pótsuly mert olyankor kicsit felúszik. ha nyolccal húzom a négyméteres iht az elmélettileg 3,2ha/h Ha a 3méteres vadert húzom tizenkettővel akkor az 3,6ha/h. Az ih max nyolccal megy a vader pedig minimum tizenkettővel. Vadernál sokkal kisebb a forgó és azt a végén sokkal jobban meg tudom csinálni mint Ihval a nagy forgót.
Válasz #3675. hozzászólásra
Azt ne mond, h. 20-al jársz vele.
Biztos nem szégyenkeznék a Géza helyibe a 420-asnál kisebbel...
A 10 meg vlm. apró se olyan rossz...
Válasz #3662. hozzászólásra
A tömörítőhengert hidraulikusan állítod mindegyiken. Homokra a gumis hengereket ajánlják annak állítólag kisebb a gördülési ellenállása.
Válasz #3660. hozzászólásra
és kbiaxott drágák.
Válasz #3656. hozzászólásra
Dehogynem. Ha lassan mész akkor csak kapircsol. a gyár is 12 fölött ajánlja a művelési sebességet.
Válasz #3650. hozzászólásra
Én 125 pacira tutira nem vennék 4méterest vagy nagyobbat.Elvétve létezik belőle 3,5m-es is. Nekem a 155paci van ahol beköhög a 3méteressel. Igaz olyan part hogy hogy a kombájn is van hogy visszagurul róla. :) A függesztettől nem kell félni, sokkal könyebb vele fordulni, kisebb táblákat művelni. Nekem a földek kb 1/3-a 1-2-3 ha os tábák. ezeken szívnák a vontatottal. Szerintem 5-10ha-os táblamérettől felfelé kezd megmutatkozni a vontatott előnye. Én azt se tudom hogy a vontatott carierrel hogy megy a fordulás, szerintem ki kell emelni a tömörítőhengere olyankor.
Válasz #3672. hozzászólásra
Acél.
Gumi nem nagyon menő...
Válasz #3671. hozzászólásra
te milyet láttál vagy milyennel dolgoztál élőben?
Válasz #3670. hozzászólásra
Az nem annyira.:-))
Univerzálisabb.
Meg nehéz is aztán jól tömörít.
De most a Feri féle technologyra gondolok...
Kuk. után... ilyesmi.
Válasz #3669. hozzászólásra
és a vas nem ragad be?
Válasz #3668. hozzászólásra
A fődet.
Beragad.
Válasz #3667. hozzászólásra
mit kever fel és miért annyi a gumisnak?
Válasz #3666. hozzászólásra
Vlm.t azér csak kibírhat.
Jobb e vagy se???
Ha azt veszed, h. laza talajaid vannak, vágás után nekem a gumi is megtenné...
Kötöttre meg kell a nehéz...
Ősszel meg ha felkeveri, a gumisnak annyi.
Válasz #3664. hozzászólásra
jobbnak véled az acélt?
elöször nem tudtam hogyan megy a szállítás és utána láttam, hogy a gumihengeren. sajnálnám nagyon
Válasz #3663. hozzászólásra
azért, mert most nem veszek attól még nézelődhetek. ki tudja mit hoz az idei év.
lehet lesz 140q kukim hektáronként és 50-ért fog menni. valamit csinálni kell akkor a sok pénnzel :-)))))))))
Ez az, h. szállítás is van.
Meg ezek nemrégóta vannak, biztos drágák a használtak.
Csak itt meg a gumihenger a gyönge pont...
A 420-ason meg az acél van...
Majd a kombájn vétel után ráérsz még ezen gondolkodni. :)
Válasz #3660. hozzászólásra
nézegettem őket. talán a 3,5 lenne a befutó csak kár, hogy merev. szállitáskor gondok lehetnek.
azért is jobb a féligfüggesztett, mert a homokosabba kicsit rá lehet emelni, hogy ne túrjon bele a homokba
Válasz #3659. hozzászólásra
Az nem csukós.
Válasz #3658. hozzászólásra
Van há.
De van ff. 3-mas 3,5-ös 4-es is...
De azok merevek, gumisak.
Válasz #3658. hozzászólásra
Főleg ha a 3,5-ös összecsukhatós.
Nagyon drága egy tárcsához képest, és nem hinném hogy annyival jobb a munkája. Bár nekem is bejönne egy 3-as.
Válasz #3657. hozzászólásra
homokba se egyszerű a dolog
csak a 3m-es és a 3,5m-es között árba csillagászati különbségek vannak
Válasz #3655. hozzászólásra
A Ferié nem 4 m.-es?
Én kötöttbe 3 méterest vennék 120 lóhoz, ott nálad lehet hogy vinné a 3,5 méterest is.
Válasz #3655. hozzászólásra
Hát akkor mit mondjak...
Mínem vetté 160-ast?
Nem kell azzal 20-al menni...
Válasz #3654. hozzászólásra
nagyollom
Válasz #3653. hozzászólásra
Feriféle 420-ast...
Válasz #3652. hozzászólásra
milyet?
Válasz #3650. hozzászólásra
Uolyat v1él.
Jó ejszakát!
Válasz #3645. hozzászólásra
a Feri a 160-as landinivel 4,5-es carriert húz, ezért nem tudom eldönteni, hogy a 125 pacihoz milyet vegyek. meg a függesztettől félek
Én is megyek(reggel dolgozni). :(
jó éjt!
Válasz #3639. hozzászólásra
mit tudsz róla és mennyi?
milyen évjárat?
Válasz #3646. hozzászólásra
cseberből-vederbe!
Jó éjt!
Válasz #3644. hozzászólásra
bocs VEDER
Válasz #3633. hozzászólásra
2,3
Mindenki azt mondta hogy kicsi lesz hozzá. De szerintem nem, szépen viszi, nem erőlküdik. De ha jó a talaj, nme ráz akkor gyorsabban haladok vele mint az ihval. A 4,2 ih+cambridge hengerrel letérdelt a 155 paci. Vonulni meg egyenesen rémálom volt vele. Fogyasztásba spórol a carierr úgy 2-3l /ha. Ha jó a talaj akkor akár 15el is porolok. ihval 7-8 már gyors volt. Tehát bő egy méterrel keskenebb, sebességben viszont majdnem a duplája. Rekord 93 perc alatt 4,25ha.
Válasz #3638. hozzászólásra
EDER?
FERGIS azzal hordja a lovét a padlásra
Válasz #3642. hozzászólásra
letákos, nemtudtad?????????
játék gyártó ezen az oldalon és ebben a topckban......hmmmm......érdekes !
Te versenytársa vagy a vadernak ?
melyik cég vagy ?
Válasz #3640. hozzászólásra
bakker, erre nem is gondoltam!
+ még dart vader is ott van!
Válasz #3637. hozzászólásra
kplnnyken!