Fórum
Cikkajánló
Hirdetés

Stabilitás és csúcstermés: KWS MIKADOS a dobogó tetején
Átlag feletti hozam, stabilitás és kiemelkedő alkalmazkodóképesség jellemzi.
Hirdetés

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
295 hozzászólás
Válasz #94. hozzászólásra
Annyira nem lehet régmultos dolog, mert találtam a Nardi honlapján még olyan változatot is, amely vetőgépes kapcsolati felépitéssel rendelkezik.
Az egyik szállitókerékről van meghajtva a vetőgép kardánnal.
Számoltam vagy 24db lapot 360 szélességben.
Válasz #82. hozzászólásra
Hagyd a francba sztem.
Régmúlt korok technológiája.
Válasz #92. hozzászólásra
Jó éjt!
Holnapra hátha több infó jön be.
Válasz #91. hozzászólásra
Na hát akkor meg pláne lese
szartam volna!
Akkor még ennyit se tudnánk róla dumálni.
Válasz #90. hozzászólásra
Nem figyelted.
Pedig ha egy szép szőke nagy keblű menyecske ült volna a vázon
Válasz #88. hozzászólásra
Hát hallod ez amit láttam TALÁN behajthatós volt.
2 éve láttam. Annyira nem figyeltem mert....
Válasz #86. hozzászólásra
ezt a témát találtam szimpatikusnak
Válasz #85. hozzászólásra
Itt az apróhírdetésben is árultak pirosat is meg kéket is láttam , ugy néztem, hogy Rabe gyártmány volt, de azok eléggé keskenyek.
A mezőgéparchivumban is láttam egyirányút, de én nem arra gondolok, hanem olyanra, amit egy vontatott váz alá lehet felszerelni és hidraulikusan fel is lehet csukni, mert az úton nem lehet túl széles gépekkel közlekedni.
Válasz #84. hozzászólásra
Jó nagy vaskos dög volt.
Írhattad volna a Tarcsak- ba is.:-))))
Válasz #84. hozzászólásra
Na hát azt nem nagyon tok!
Képet meg nyomjál róla Te.
Aztán majd kiválasztom azt amelliket láttam.
Válasz #83. hozzászólásra
Üdv!
Légyszives mesélj már róla, vagy ha tudsz valami képet mutatni.
Én má láttam!!!!!!!!!
Hali!
Iszonyatos mennyiségű hozzászólás között alig leltem meg a témát.
Olyan tárcsát szeretnénk amelyik egyirányú, vontatott kivitelű és úgy kb 4méter müvelési szélességű.
Láttatok már ilyent?
Azt láttuk, hogy a függesztett disztiller tárcsák szépen leforgatják a szármaradványt, ugy néz ki, hogy jobb a munkájuk, mint a hagyományos v tárcsának, mert nem forgatja visszafelé a bekevert talajt.
Van ennek realitása?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Válasz #80. hozzászólásra
Irányadó az ha dolgozni látod a gépeket.Kötött talaj az értékmérő,ha ott dolgozik akkor a homokos talajon is menni fogg!
De a talaj nem mindenhol egyforma. A 100le mtz-t se lehet a 100 le mf mellé rakni. És nézd meg a 100 le európard milyen gumijai vannak
Válasz #78. hozzászólásra
A 100le mindenhol 100le a müvelő eszkőz ua. akkor nem tévedhetsz!
Más nézni meg más dolgozni vele
Válasz #76. hozzászólásra
Géza ha nel kell utazni 100-200km-t akkor is megéri megnézni az eszközöket!
Feri.Beszéltem Nagy Úrral küldi az anyagot. Köszi a segítséget.
Kár, hogy nem lehet kipróbálni a munkaeszközöket az én viszonyaim között. Kevesebb lenne a mellényúlás.
Ha a 892.2 elbírta a háromsoros dupla rögtörös ásóboronát ( a sima 80 mikor megemelte volna hátrabillent), akkor az mf is elbírja a kultit.
Válasz #71. hozzászólásra
Vonólapon, de a gép 3m hosszú és hátul van a henger! Homokos talajon el fogja húzni,le kell súlyozni az elejét!
mig van támogatás felgépesítek és visszafizetem az adósságaimat utána majd csak lesz valami. Éhen nem halunk!
Válasz #69. hozzászólásra
Elviekben eggyettértünk, a technikában majd kiokosodunk!
A szállitással nics gond 1 km aszfalton az új mf meg 6 t emel
Válasz #67. hozzászólásra
Árban a DALBO jó eé könnyeb hengerrel szerelt,homokosabb területre alkalmas. 100le határeset. Nem a vontatáshoz hanem a száll.-hoz!
Én is vállalom: Paraszt vagyok! És a hűtő is és a kamra is tele van és mindig röfög valami.
Válasz #66. hozzászólásra
Én ebben nőttem fel és szeretem is csinálni még ha olykor nehéz is.
Feri. megnéztem a dalbót nem sokat látni belőle. Különben ezek hasonlóak mint a nyúlszar
Válasz #62. hozzászólásra
Tudod itt születtünk itt kell megöregedni,csak az nem mindegy,hogy hogyan! Parasznak születtem az is maradok, én vállalom!
Én meg szeretnék jó kötött fölbe gazdálkodni. De mindenkinek be kell érnie saját adottságaival és ahhoz kell alkalmazkodni
Válasz #61. hozzászólásra
Teszteld le öket. OVLAC-ból tudok referenciát!
Az előbbi válasz volt az 59-re.
De szeretném én is megnyújtani a fiatomat olyan jó lapos vidéken, bár az sem utolsó látvány amikor szép tiszta időben felérek a borsodi dombok tetejére és meddig a szem ellát tova tekintek.
A kuhn eke is kb. annyi
Válasz #57. hozzászólásra
Géza! szegánánál nézd meg a dalbót. kisiparit ne vegyél !
Válasz #56. hozzászólásra
Igen Átlag 30 AK/ha
Válasz #54. hozzászólásra
A Gumik széllesége 10cm -l összetömöriti a talajt. 3 fejes OVLAC 105/90 osztással Vario-ban kuki előhántolókkal szállitó kerékkel kb=2,3mill Tel:06306252574 Nagy László Hivatkozz rám Feri Dusnokról
Néztem a pegasust jó szerkezet, de sajnos nekem a 100 le nem huzza el. Lemkent néztem akciósan a 2,6-os 1700 e Ft. Sajnos csak szeptember végére vállalják.
Néztem a Busának is a kultiját, abból elbírnám a 3 méterest az 1 millió
Válasz #55. hozzászólásra
Ott csak sík területek vannak igaz?
Válasz #53. hozzászólásra
Bács megye Dunamente,Dusnok!
Milyen nyoma van a kombájnak?
Az osztrákok nem is használnak tárcsát.
Írtam a szegánásoknak eke ügyben nem is válaszoltak. Mennyi lehet egy 3vf ovlak?
Mindet köszönök Feri. Te egyébként melyik szegletében vagy az országnak?
Válasz #50. hozzászólásra
Első soron tarló hántására men lesz jó a grúbber! Az a probléma,hogy általában ott maradnak a kombájn nyomai,ée nem tudod a mélységet belőni,hiába slégeled atáblát nem lessz egyenletes a felszin!
Válasz #49. hozzászólásra
Azért kell a nehéz hender mert a mélységet hidraulikával állitod be .könyü henger esetén kiemelné a tárcsasor gépet. Gépsúly ahány meter annyiszor 10g. egyébként a 3m-s grubber 17-18g és hátul van brutális nehéz henger! Cerrier müvelési mélység max 15 cm.
Én csak a tarlóhántásra akarom a grubert használni, mert nagyon jó beéredett talaj lesz utána és nagyon könnyű szántani. Én minden növény alá szántok (kivéve zöldtrágya) úgyhogy az ekének kell megbírkóznia a szármaradványokkal
Köszönöm a válaszokat. Még azt hagy kérdezzem már meg hogy minek olyan nezéz henger? Ha száraz a talaj 100 tonna sem fogja jobban össze tömöríteni, már csak abból kiindúlva hogy a crosskill és cambritz hengeek sincsenek ilyen nehezek nem még a gyűrűs.
Válasz #47. hozzászólásra
Ugyan abban szélességben!
Válasz #46. hozzászólásra
Nehéz összehasonlítani mert a siktárcsak(cerrier) után brutális nehéz öntvényhenger van 4,5m-s 45g! Azt mondon.hogy ezzel a súllyal megegyezik a legnagyobb lapozású IH tárcsával vonóerő igényt tekintve!
Melyiket könyebb húzni ugyan olyag fogásszélességgel, és milyen mélyen tud dolgozni?