Ma voltunk megnézni. Diesel Tibi hathatós segítségével (Még egyszer köszönöm neki a segítséget!) megnéztünk egy Krone KR 8-16ost. És le is előlegeztem. 2000 évjárat. Szerkezetileg jónak tűnik, a lemez borítás sajnos eléggé viseletes rajta. Széles felszedős, neccel is köt. Lánckerekein nem látni számottevő kopást. A lánc az eléggé viseletes rajta. Valkonnál kérdeztem 666+fa bele egy illetve a két komplett garnitúra. De ahogy néztük sima 1"os lánc van benne nem úgy mint a Sima kr125ösökbe ahol felemás a szemméret. Szóval azt hiszem lesz bele a 666tól lényegesen olcsóbb alternatíva is. Szerkwezetileg egyben van, egy helyen találtunk rajta javítást. De az se számottevő. Festék áll rajta mnidebhol, nem rozsdás, felszedője is aránylag egyben van. Egy kosár van rajta eltörve és néhány fog hiányzik róla, nincs össze-vissza görbülve. Meg is hajtattuk. Hanfja se vészes, aránylaf simán fut, Persze a láncnak van hangja és a felszedőjében is nyikorgott valami kicist. De összességében az esztétikájától eltekintve nem egy rossz állapotú gép benyomását keltette. Lesz mit rendbe tenni rajta. De még semmi nincs szétbarmolva rajta. Szóval ami rossz is rajta az is javítható szakszerűen. Aztán majd a gyakorlat eldönti hogy jól választottam e? Ami szimpatikus benne az az egyszerű megoldások, semmi sincs túlbonyolítva. Semmi áram benne. Hidraulikában is csak egy egyszerű nyomásállító szelep van benne semmi vezérlőtömb vagy kombinált szabályozás ilyesmi... a hálós és necces kötést is egy egyszerű egyirányú munkahenger indítja rajta... a kamra teltséget is sima mechanikus mutatók jelzik. Szóval aránylag kevés a hibalehetőség benne és ami van az is mechanikus ami a legkönnyebben javítható általában.
Igen, évente és a támogatás miatt nem lehet kétszer egymás után vetni. Minimum 60-80 cm legyen amikor kaszálod vagy legelteted, mert kisebb korában még mérgező, de utána semmi gond, de úgyis nagyobb korában fogod kaszálni. Kaszálásra vékony szálú fajtát válassz.
Válasz #1194. hozzászólásra
Kukoricát szerintem nem lehet zölden, de szárazat sem szívesen báláznék, mert szétnyűvi a bálázót. Van benne szecskázó is, de sokan csinálják anélkül is. Lucernát, füvet és szudánifüvet csináltam eddig. Nagyon jó a szudáni fű is, 3 növedéket ad és rengeteg bála lesz belőle, nagyon jól erjed.
báláztál te már vele kukoricát zölden ?? mint ha silo lenen ?? vagy csak lucernát? valamint csomgalotál e kukibálát?? milyen meg kell e aprito mert nekem nincs rajta kés!! bár lehet inkább vetnék még lucernát és akkor nyomhatnám a lucernát is csak!!!
Szerintem ez a jövő. Egyre jobban terjed, nyugaton szinte csak ilyen bálákat látni mindenhol. Itthon is egyre többen felismerik. Nem dobódik el semmi, könnyebb etetni.
Lehet drága a fólia, de ha azt számolom, hogy a rengeteg forduló silózáskor, taposás, stb... ilyen gázolajárak mellett, akkor nem biztos, hogy drágább...
ÉN a rand-pack-bol egy tagot vettem ki mert csak úgy lehet 50000bála után ,és megy tovább .Megnézzük és eldöntjük,nem muszáj megvenni az elsőt de lesz viszonyítási alap.
Igen. Csak ma megkérdeztem hozzá a láncot hogy mennyibe fáj? /660e a komplett garnitúra. Egy tag 2490+ a patentszem hozzá megint annyi. Ha a rudak is megvannak kopva akkor szettbe láncok + rudak 1,4 milla. Csak nem értem a rudak hogy tudnak megkopni? viszont nézegettem a gépkönyvét az írja hogy ha bizonyos méretek fölé nyúlik a lánc akkor nyugodtan vegyünk ki belőle egy szemet.
én is mondtam faternak adjuk el a silozot meg a hamstert és vegyünk bálacsomagolót de azt mondta később jól esz közbe meg 10éve nem használtuk a hamstert meg a silozot se egy 6 éve!!!
Hoppá,,,, TE nem a comprimára gondoltál ,hanem a Görbeházira. Annak ha jó tudom lapított cső alakú ,és hagyományos láncra van felszerelve,talán colos lánc.
Ok.Köszönöm. Ma beszéltem a sráccal, azt mondta egész nap otthon lesz. Akkor majd Vasárnap ha elindultam felhívlak hogy kb mikor érek oda. Hol is laksz Te pontosan?
Ez számomra eddig is egyértelmű volt. Ha lenne pénzem új gépekre akkor eszem ágában se lenne hogy gépekre költsem. Nekem még egy 1,5millás bálázó gép is nagy luxus lenne.
Válasz #1163. hozzászólásra
Ha csak évi pár száz vagy 2-3000 bálát kell csinálni, akkor egy jó használt is tökéletesen megfelel. Előtte egy
elhasználódott KR 160-al csináltam évi 4-5000 db-ot. Persze jól meg kell nézni mit vesz az ember.
1661 hozzászólás
Válasz #1210. hozzászólásra
!) megnéztünk egy Krone KR 8-16ost. És le is előlegeztem. 2000 évjárat. Szerkezetileg jónak tűnik, a lemez borítás sajnos eléggé viseletes rajta. Széles felszedős, neccel is köt. Lánckerekein nem látni számottevő kopást. A lánc az eléggé viseletes rajta. Valkonnál kérdeztem 666+fa bele egy illetve a két komplett garnitúra. De ahogy néztük sima 1"os lánc van benne nem úgy mint a Sima kr125ösökbe ahol felemás a szemméret. Szóval azt hiszem lesz bele a 666tól lényegesen olcsóbb alternatíva is. Szerkwezetileg egyben van, egy helyen találtunk rajta javítást. De az se számottevő. Festék áll rajta mnidebhol, nem rozsdás, felszedője is aránylag egyben van. Egy kosár van rajta eltörve és néhány fog hiányzik róla, nincs össze-vissza görbülve. Meg is hajtattuk. Hanfja se vészes, aránylaf simán fut, Persze a láncnak van hangja és a felszedőjében is nyikorgott valami kicist. De összességében az esztétikájától eltekintve nem egy rossz állapotú gép benyomását keltette. Lesz mit rendbe tenni rajta. De még semmi nincs szétbarmolva rajta. Szóval ami rossz is rajta az is javítható szakszerűen.
Aztán majd a gyakorlat eldönti hogy jól választottam e? Ami szimpatikus benne az az egyszerű megoldások, semmi sincs túlbonyolítva. Semmi áram benne. Hidraulikában is csak egy egyszerű nyomásállító szelep van benne semmi vezérlőtömb vagy kombinált szabályozás ilyesmi... a hálós és necces kötést is egy egyszerű egyirányú munkahenger indítja rajta... a kamra teltséget is sima mechanikus mutatók jelzik. Szóval aránylag kevés a hibalehetőség benne és ami van az is mechanikus ami a legkönnyebben javítható általában. 
Üdv!
Ma voltunk megnézni. Diesel Tibi hathatós segítségével (Még egyszer köszönöm neki a segítséget
Válasz #1193. hozzászólásra
Hali érdeklödöm lett mér bálázód?
még földet szerezni kell hozzá na majd hátha ez az nfa s pályázat beadja
Válasz #1206. hozzászólásra
Igen, évente és a támogatás miatt nem lehet kétszer egymás után vetni. Minimum 60-80 cm legyen amikor kaszálod vagy legelteted, mert kisebb korában még mérgező, de utána semmi gond, de úgyis nagyobb korában fogod kaszálni. Kaszálásra vékony szálú fajtát válassz.
Válasz #1206. hozzászólásra
de leginkább igen óvatosan legeltetni meg kaszálni, mert egyébként mérgező...
Válasz #1203. hozzászólásra
még egy kérdés!! ezt a füvet évente vetni kell ??? és mindig más földbe?? vagy meddig lehet ez vetemény?
Válasz #1195. hozzászólásra

Van egy sanda gyanúm hogy az itthoninak is elvan írva az évjárata.
Válasz #1202. hozzászólásra

11 bika 4 üsző van de remélem szaporodik tovább...gondolod nem elég nekik?? annyit adok hogy elég legyen
Válasz #1201. hozzászólásra
lehet, hogy csak 6 mázsa, nem mértem. Hááát. egy hétig nem istenbizony, hogy eláll. Ugyanaz, mint a kukoricasiló.
Válasz #1201. hozzászólásra
Egy hétig?? Mennyi jószágnak akarod adni? Egy tehén bedörzsöl belőle egy nap 40 kilót is, de a növendék is megeszik 20-at...
Válasz #1199. hozzászólásra

7 mázsa kicsit sok 600kg ot emel a bobcat amim van
ha egy hétig etetném az még elfogadható állapot hogy nem romlik olyan gyorsan egy bála???
Válasz #1199. hozzászólásra

Magamnak 130ra szedem ,bérbe ÉN is 125cm-re.
Válasz #1198. hozzászólásra
Hát nem mértem, de olyan nehéz, mint a sár. Szénát, szalmát 150 cm-re, zöldet csak 125-re, mert nagy a súlya, szerintem 7 mázsa is lehet.
Válasz #1196. hozzászólásra
utána olvastam ennek a szudáni fűnek !! nagyon jónak tűnik!!!
egy bálát hány kilora nyomsz vele??
Az fiatalabb lehet,mert a kilencvenes évek elején még pirosak voltak
Válasz #1194. hozzászólásra
Kukoricát szerintem nem lehet zölden, de szárazat sem szívesen báláznék, mert szétnyűvi a bálázót. Van benne szecskázó is, de sokan csinálják anélkül is. Lucernát, füvet és szudánifüvet csináltam eddig. Nagyon jó a szudáni fű is, 3 növedéket ad és rengeteg bála lesz belőle, nagyon jól erjed.

21 éves meg messze is van ,lesz itt Magyar honba is csak keresni kell ,van rá 6honap nem kell kapkodni.
Válasz #1191. hozzászólásra
báláztál te már vele kukoricát zölden ?? mint ha silo lenen ?? vagy csak lucernát? valamint csomgalotál e kukibálát?? milyen meg kell e aprito mert nekem nincs rajta kés!! bár lehet inkább vetnék még lucernát és akkor nyomhatnám a lucernát is csak!!!
Válasz #1192. hozzászólásra
Ez az. Bár ha helyesek az évjáratok akkor ez 10 évvel öregebb.
Válasz #1190. hozzászólásra
Fotót be tudod tenni ,vagy hol lelem meg.
Válasz #1187. hozzászólásra

Szerintem ez a jövő. Egyre jobban terjed, nyugaton szinte csak ilyen bálákat látni mindenhol. Itthon is egyre többen felismerik. Nem dobódik el semmi, könnyebb etetni.
Lehet drága a fólia, de ha azt számolom, hogy a rengeteg forduló silózáskor, taposás, stb... ilyen gázolajárak mellett, akkor nem biztos, hogy drágább...
Válasz #1189. hozzászólásra
Jaja! Találtam egy ugyanolyat Lengyeleknél is... az a képeken kicsit pofásabb de nincs hozz ár. Írtam nekik emilt de nem válaszoltak még.
Válasz #1188. hozzászólásra

ÉN a rand-pack-bol egy tagot vettem ki mert csak úgy lehet 50000bála után ,és megy tovább .Megnézzük és eldöntjük,nem muszáj megvenni az elsőt de lesz viszonyítási alap.
Válasz #1186. hozzászólásra
viszont nézegettem a gépkönyvét az írja hogy ha bizonyos méretek fölé nyúlik a lánc akkor nyugodtan vegyünk ki belőle egy szemet.
Igen. Csak ma megkérdeztem hozzá a láncot hogy mennyibe fáj? /660e a komplett garnitúra. Egy tag 2490+ a patentszem hozzá megint annyi. Ha a rudak is megvannak kopva akkor szettbe láncok + rudak 1,4 milla. Csak nem értem a rudak hogy tudnak megkopni?
Válasz #1158. hozzászólásra
én is mondtam faternak adjuk el a silozot meg a hamstert és vegyünk bálacsomagolót de azt mondta később jól esz közbe meg 10éve nem használtuk a hamstert meg a silozot se egy 6 éve!!!
Válasz #1185. hozzászólásra
Hoppá,,,, TE nem a comprimára gondoltál ,hanem a Görbeházira. Annak ha jó tudom lapított cső alakú ,és hagyományos láncra van felszerelve,talán colos lánc.
Válasz #1184. hozzászólásra

És hogy van ráépítva a láncra? Maga a rúd vége "villás" és az a patentszem két szára?
Válasz #1182. hozzászólásra

Nem tömör rúd mint a rand-pack-ban,hanem olyan zárt szelvény szerűség.De már van bennük egy kis ív.Aztán ,hogy ez még hajlik-e
Válasz #1176. hozzászólásra
Köszi de most nem áll modomba venni másik gépet de mindig nézelödök.Én most inkább a traktorokat nézegetem mert lekéne cserélni az egyik szergejt.
Válasz #1180. hozzászólásra

Ezekbe a variókba nem körkeresztmetszetű rudak vannak hanem ellapítottak? Jól látom a gépkönyvében?
Válasz #1180. hozzászólásra

Akkor jól rémlett!
Válasz #1179. hozzászólásra
Tiszacsege
Válasz #1178. hozzászólásra

Ok.Köszönöm. Ma beszéltem a sráccal, azt mondta egész nap otthon lesz. Akkor majd Vasárnap ha elindultam felhívlak hogy kb mikor érek oda. Hol is laksz Te pontosan?
Válasz #1177. hozzászólásra

Ráérek ,és bármikor jöhetsz ,szólj oda nekik,hogy megyünk megnézni.
Válasz #1175. hozzászólásra
Szia! Akkor úgy néz ki hogy vasárnap meg kellene néznünk az a gépet. Ráérsz akkor? Ha igen hányóra körül mehetek érted?
Válasz #1174. hozzászólásra

Hát hajrá! Jó szemezgetést.
Ha angliábol is érdekelnek hirdetések akkor adj egy emilcímet és küldök egy oldal linket ami tele van helyi hirdetésekkel.
Válasz #1174. hozzászólásra

Bizony bizony
Válasz #1170. hozzászólásra
Nem de most megnéztem és van ott egy comprima 6,7 millióért az nem is sok érte.
Válasz #1172. hozzászólásra
Itthoniak közül ez?
Válasz #1170. hozzászólásra
Vagy ezt?
Válasz #1168. hozzászólásra
Asz tudom mert szoktam nézelödni rajta. Én eladni szeretnék csak minden nap elmarad hogy lefotozam és felrakjam.
Válasz #1167. hozzászólásra
ezt az oldalt ismered?

Ha lenne pénzem új gépekre akkor eszem ágában se lenne hogy gépekre költsem. 

Nekem még egy 1,5millás bálázó gép is nagy luxus lenne.
Ez számomra eddig is egyértelmű volt.
Válasz #1167. hozzászólásra
Fórumon nincs, de az apróhirdetések fülön igen, felső sorban.
Bocsi ez nem teljesen erre az oldara tartozik csak kérdezném,hogy itt a forumon van olyan oldal ahol vannak eladó gépek?
Válasz #1164. hozzászólásra

Az sem rossz!
Ha csak évi pár száz vagy 2-3000 bálát kell csinálni, akkor egy jó használt is tökéletesen megfelel. Előtte egy
elhasználódott KR 160-al csináltam évi 4-5000 db-ot. Persze jól meg kell nézni mit vesz az ember.
Válasz #1149. hozzászólásra

Az enyém meg comprima V150xc
Válasz #1161. hozzászólásra
nah jah...
Sz.J. kolléga, akkor maradunk a használtnál... :(
Válasz #1161. hozzászólásra
Én most a nyáron kérdeztem a valkonál a rond pac-ot az forintban 6,5+fa lett volna.