Bár konkrét, egymás melletti összehasonlítást nem csináltunk de nálunk az vált be a legjobban gyomok ellen is. Meg a felverődés, ahogy írod. Érdekes hogy ugyanaz a hatóanyag mégis más hatás. Most Goal Duplo + 2 l/ha glifozatot fújtunk, ki is takarított mindent három nap alatt, amit a kombi meghagyott.
A oxifluorfen hatóanyag tartalmú szerek között van valami különbség? Goal, Goal Duplo, Galigan
Esetleg valamelyikben van egy kicsivel több adalékanyag amitől jobb a szer filmképzése? Trend vajon javítana rajta kicsit?
Válasz #2451. hozzászólásra
Holnapig nem fog kibújni az a mácsonya, amit a kombinátorkapa nem vágott ki csak betakart földel. A mácsonya hamarább kint lessz, mivel már gyökérről nyomódik, kapja a táplálékot, holott a napraforgómagnak még meg kell magát szívnia nedvességgel a csírázáshoz, csíragyökeret növesztenie, és el kell indulnia a növésnek. Ha holnap mész énszerintem elhamarkodod, nem lessz elégséges a vegyszerezés hatása. Ez csak az én véleményem, de úgy csináld ahogyan jónak látod.
Válasz #2449. hozzászólásra
Én még várnák a permetezéssel legalább 3 napot, minél jobban hajtson ki a mácsonya. Ha mélyebre vetetted a napraforgót, vagy szárazba, lehet többet is várni. Figyelni kell hogy mennyire nyomul a napraforgó csírája. Mihánt eléri a 3 cm földtakarást fújni. Mire lefújod ott lesz közvetlen a talajfelszin alatt.
Válasz #2444. hozzászólásra
Ha nincsen selyemmályva vagy évelők a parcellán sikeres lehet a Pulzár is magában ha egyszerre kelnek a gyomok. De a pulzározás után kikelt libatop aratáskor gondot tud csinálni.
Válasz #2443. hozzászólásra
Igen, személyesen is csináltam ilyen kombinációt. 2012 novenberében átvettem a mellettem levő 4 éve nem dolgozott parcellát elhanyagolt állapotban. Nem volt idő az őszi gliphoszát adag biztonságos aplikálására. A területet 2x megtárcsáztam, majd grüber 25-30 cm közötti mélységben bedolgozva. Tavasszal Egyenesen belevetettem a grúberozott földbe, szétdobtam a területen a mütrágyát közvetlen eső előtt ami mindjárt mosódott is befele. Vetés utánni 5. napra permetezés Wing 4 L + Glyphoszát 4 L/ha adaggal. Nagyon jó eredményü volt a permetezés. Egyedül a feketeszeder /futószeder/ jelent meg később az állományban foltokban.
Amit én tapasztaltam,hogy kb centis nagyságuakat meg a kissebeket kiviszi.A nagyobbakat csak megperzseli,kifehériti ezek 5-6 nap múlva új hajtást hoznak...
Parlagfű, és csattanó maszlag van. Nem mondom, hogy tökéletesen tiszta a terület, de nekem jó! Tavaly volt egy frissen tavasszal feltört gyepterület, ahová napraforgó ment, na ott azért lehetett volna pre-be is nyomni valamit.
=> ahhoz azért olyan gyomflóra (relatíve tiszta területek) kellenek, ahol az egyszeri kezelés mellett elég a kultivátorozás is
=> parlagfű, csattanó maszlag, mezei acat, fenyércirok vannak ?!?
Szerintem nem jó ötlet. Kétéve egy 2haos darabra nem jutott gardoprim. gondoltam sebaj, majd kap pulsart. Két pulsaros kezelés után ki kellett tárcsázni.
5362 hozzászólás
Válasz #2459. hozzászólásra
Dual Goldot keverhetem Glifozáttal?
Válasz #2459. hozzászólásra

Bár konkrét, egymás melletti összehasonlítást nem csináltunk de nálunk az vált be a legjobban gyomok ellen is. Meg a felverődés, ahogy írod. Érdekes hogy ugyanaz a hatóanyag mégis más hatás. Most Goal Duplo + 2 l/ha glifozatot fújtunk, ki is takarított mindent három nap alatt, amit a kombi meghagyott.
Válasz #2457. hozzászólásra
A hatóanyag/ha tartalmat vágom, de akkor mind ugyanaz? Akkor az lesz amelyik a legolcsóbb hektárra kivetítve, vagy amit kapok
Válasz #2456. hozzászólásra
Szerintem a goal duplo kíméletesebb a többinél ha felverődés van, talán a vivőanyagok stb. miatt.
"A permetléhez nedvesítőszer hozzáadása és más növényvédő szerrel való keverése tilos!"
Goal Duplóban kétszeres hatóanyag van ezért csak fél liter kell belőle.
Tapadótt én biztos nem tennék bele.
A oxifluorfen hatóanyag tartalmú szerek között van valami különbség? Goal, Goal Duplo, Galigan
Esetleg valamelyikben van egy kicsivel több adalékanyag amitől jobb a szer filmképzése? Trend vajon javítana rajta kicsit?
Válasz #2454. hozzászólásra
10,5 de a mácsonyás 7 ha.
Válasz #2453. hozzászólásra
Lehet úgy is. Hány hektárról lenne szó?
Válasz #2452. hozzászólásra
És ha két menetben mennék?
Válasz #2451. hozzászólásra
Holnapig nem fog kibújni az a mácsonya, amit a kombinátorkapa nem vágott ki csak betakart földel. A mácsonya hamarább kint lessz, mivel már gyökérről nyomódik, kapja a táplálékot, holott a napraforgómagnak még meg kell magát szívnia nedvességgel a csírázáshoz, csíragyökeret növesztenie, és el kell indulnia a növésnek. Ha holnap mész énszerintem elhamarkodod, nem lessz elégséges a vegyszerezés hatása. Ez csak az én véleményem, de úgy csináld ahogyan jónak látod.
Válasz #2450. hozzászólásra
Holnap szeretném mert dolgozom meg kedre igér felénk 5mm esőt hátha bejön, még itt a 3 hétben egy csepp sem volt.
Válasz #2449. hozzászólásra
Én még várnák a permetezéssel legalább 3 napot, minél jobban hajtson ki a mácsonya. Ha mélyebre vetetted a napraforgót, vagy szárazba, lehet többet is várni. Figyelni kell hogy mennyire nyomul a napraforgó csírája. Mihánt eléri a 3 cm földtakarást fújni. Mire lefújod ott lesz közvetlen a talajfelszin alatt.
Válasz #2448. hozzászólásra
Tegnap vetettem előte nap kombinátor.
Válasz #2447. hozzászólásra
Glyphoszát totálist, de a napraforgó nem lehet kibújva!!!!!
Az után érdeklődnék hogy én wing el permetezem a naprát és a kombinátor nem vitte ki a mácsonyát ( mezei aszat) mit tegyek még a wing hez?
Válasz #2444. hozzászólásra
Ha nincsen selyemmályva vagy évelők a parcellán sikeres lehet a Pulzár is magában ha egyszerre kelnek a gyomok. De a pulzározás után kikelt libatop aratáskor gondot tud csinálni.
Válasz #2443. hozzászólásra
Igen, személyesen is csináltam ilyen kombinációt. 2012 novenberében átvettem a mellettem levő 4 éve nem dolgozott parcellát elhanyagolt állapotban. Nem volt idő az őszi gliphoszát adag biztonságos aplikálására. A területet 2x megtárcsáztam, majd grüber 25-30 cm közötti mélységben bedolgozva. Tavasszal Egyenesen belevetettem a grúberozott földbe, szétdobtam a területen a mütrágyát közvetlen eső előtt ami mindjárt mosódott is befele. Vetés utánni 5. napra permetezés Wing 4 L + Glyphoszát 4 L/ha adaggal. Nagyon jó eredményü volt a permetezés. Egyedül a feketeszeder /futószeder/ jelent meg később az állományban foltokban.
vetés előtt 2 nappal újra kombinátororzom a területet, mert sok kis apró illetve csírázó gaz van már
márc 13 körül kombinátoroztam el az őszi szántást
így esetleg elhagyható az alap gyomírtás és meguszhatom 1 pulsarral ? vagy ilyenbe ne is gondolkodjak ?
ti hallottatok már olyat hogy wing mellé glifozát? vagy ti esetleg csináltatok már ilyet?
Válasz #2436. hozzászólásra

Goal Duplo. Elvileg.
Focuc ultráról tapasztalatok? Köszi.
Válasz #2432. hozzászólásra
én ma szórtam ki....
DURACER csomag , 4ha /cs, 10l racer+6l tender van benne
Az érdekelne engem ......
Válasz #2434. hozzászólásra
Miért? Melyik alapgyomirtónak nem kell eső?
nekem mindig a parlagfüvel van gondom azt is viszi ?
Válasz #2432. hozzászólásra
csak eső kell hozzá, máskülönben jó
Válasz #2430. hozzászólásra
Ha van évelö(pl. acat) akkor mehet 3 liter,ha nincs akkor elég lehet 2 liter...
valaki próbálta már a duracer-t ? vélemény?
Válasz #2425. hozzászólásra
Igen.
Válasz #2429. hozzászólásra
köszönöm!
Akkor egy 2-3 liter glifozát illene mellé hogy tökéletes legyen.
Válasz #2427. hozzászólásra
Amit én tapasztaltam,hogy kb centis nagyságuakat meg a kissebeket kiviszi.A nagyobbakat csak megperzseli,kifehériti ezek 5-6 nap múlva új hajtást hoznak...
A Dual GOLD keverhető Glifozáttal?
Üdv!
Goal Duplo viszi a már kikelt gyomokat? most bújkál a parlagfű, kb egy hét múlva kerülne sor a vetés utáni pre kezelésre
Válasz #2424. hozzászólásra
3 liter.
Válasz #2422. hozzászólásra
ez ,az a terület,amit február környékén lezártatok a Rollex-el?
ebben van most, a néhány napos napraforgó mag és most ezt glifozod pree-be?
Válasz #2422. hozzászólásra

Mennyi glifőt szórsz hekinként????
Válasz #2421. hozzászólásra
Parlagfű, és csattanó maszlag van. Nem mondom, hogy tökéletesen tiszta a terület, de nekem jó! Tavaly volt egy frissen tavasszal feltört gyepterület, ahová napraforgó ment, na ott azért lehetett volna pre-be is nyomni valamit.
Profizmus
Válasz #2420. hozzászólásra
=> ahhoz azért olyan gyomflóra (relatíve tiszta területek) kellenek, ahol az egyszeri kezelés mellett elég a kultivátorozás is
=> parlagfű, csattanó maszlag, mezei acat, fenyércirok vannak ?!?
Válasz #2416. hozzászólásra
Nekem eddig a 4 év alatt bevált a Pulsározás, és semmi mást nem kapott. Amúgy tényleg jókor jól időzítve kell kijuttatni!
Válasz #2409. hozzászólásra

http://www.cheminova.hu/cheminova/web.nsf/Pub/nuance_750_wg.html
Válasz #2417. hozzászólásra
Megfelelő időbe,és megfelelő dózissal,elég szokott lenni a pulsar.De csak 1-szer,nem kétszer!
Válasz #2416. hozzászólásra

Szerintem nem jó ötlet. Kétéve egy 2haos darabra nem jutott gardoprim. gondoltam sebaj, majd kap pulsart. Két pulsaros kezelés után ki kellett tárcsázni.
Érdeklődnék ha csak Pulsarral operálnék és kimaradna az alap működik e????
Étkezési naprára van gyomírtó?
Válasz #2406. hozzászólásra
ÉN valami glifozáttal nyomnám le még a napraforgó kelése előtt, máskülönben max dózis express vagy annak megfelelője
Válasz #2412. hozzászólásra

és akik RIVAL STAR-t fújják a naprára?
élvezkednének az ellenőrök