Egyenlőre nem marad el a szántotthoz képest . Eleinte még nedvesebb is volt úgy 4-5 centi mélységnél , viszont ennek ellenére hamarabb volt művelhető, de mostanára a már ezek is jól kiszáradtak . Itt Qrva nagy aszály van(lesz).
Az NZ AGRESSIVE-n eddig cseréltünk vagy 60 kapát 3-4 Crosboard simítót , kerék csapágyat. Olyan 700 hektárnyi munka után.
egy kis off!
Szerintetek csattos ikerkeréknél mi történne ha...
Ha 6 csattot nem egyenletesen osztanék el?
Értem ezalatt, hogy nekem 4 gyári furat van ikrezéshez, de egy 42-es kerékhez jobb lenne a csatt, igaz haverék a valtrán vagy 5éve 4 csattoznak és minden rendben van.
Szóval arra gondoltam, hogy a gyári 4 furat maradna és még kettőt fúrnék fel egymással szemben a gyáriak közé, de így úgymond két félre esne a 3-3csatt, nem egyenletesen 60 fokonként elosztva.
Sziasztok. Érdeklödöm túd valaki segiteni abban, hogy LG napraforgó fajtát vetettünk lepermeteztük Winggel vetés útán. Most kezd kelni de nagyon jön benne az acat. Ha az időjárás engedi megpermetezem Pulsarral de az acatot nem viszi ki. Mit javasoltók még???
Sziasztok! kérdésem lenne vegyszer ügyben. ACETO EC, GLOBAL 2E, NASA vegyszerekről lenne szó.. úgy tudom ezek jók a napraforgóra vetés után, az lenne a kérdésem hogy körülbelül milyen árba kaphatom meg ezeket, és milyen menyiség kell belőle hektáronként
előre is köszönöm!!
Válasz #793. hozzászólásra
én meg úgy tudom hogy a hormonnak van némi kevés talajhatása, meg ugye az csak 2 szikűt viszi.
Ez a bemosódás csak akkor van ha nincs földdel befedve a mag.
Válasz #790. hozzászólásra
mi aránylag korán csinálunk magágyat és ez vetésre elkezd rendesen gazosodni, egy hetére lefújom 2-4 liter glifóval gyomtípusoktól függően. Ha tutira mond jelentősebb csapadékot akkor a glifó mellé megy racer és acetoklór is.
Ha csak a glifó megy akkor később biztos fújni kell a pulsart de így csak töredéke gyom lesz benne meg nem lesznek túlfejlett egyedek.
Meg azért a sorközművelést sem kell elfelejteni.
a pulszart kezd el fújni amint kezd szőrösödni a föld. ne várj vele, mert megfogja a naprát a gaz. néhány éve mikor bejött ez a pulszaros dolog, akkor volt szopi mert sokáig vártunk
ki mikor fújja a pulsart?
nagyon egyenetlenül kelnek a gyomok van ahol a napra ki sem látszik máshol meg semmi jele.
azt írja a gyomok 2-4 leveles korában. de ha megugrik valahol akkor azt nem fogja kivinni a Pulsar max visszafogja?
a napra hála Istennek szépen kijött
Érdeklődni szeretnék hogy a vetés után kelés előtti szer kiszórását mennyire lehet eltolni a vetéstől,mi az a maximális időintervallum amíg ki lehet szórni anélkül hogy károsítaná a naprát?
Üdv. Neoma napraforgot szeretnék gyomirtani mit ajánlotok leginkább egy és kétsziküre egyaránt lenyomnám,mert higtrágyát kapott vetés elött nyomja a gazat is...
Válasz #772. hozzászólásra
idén nem lesz naprám, csak gondoltam jövőre betervezek, hogy elfogyjon a sok Granstar, aminek ua a hatóanyaga mint az Expresnek.
milyen csomagban adják? +Trend?
Válasz #766. hozzászólásra
köszi, én is igy számoltam. ezexerint 30q Granstar mehetne a E82-es naprára Express helyett. (csak azért kérdeztem, mert Granstarom van bőven)
5362 hozzászólás
Válasz #808. hozzászólásra
Hát csak jobb , de 8 volna az igazi...
Válasz #808. hozzászólásra
erre senki sem fog rábólintani, mert mivan ha megcsinálod és lecibálja?
(amúgy szerintem is kevés a 4 amiket én láttam azok mind 6-al voltak feltéve)
Válasz #807. hozzászólásra

Mondtam meg lesz reggelre kutya...
Válasz #806. hozzászólásra
Fasza .
Egyenlőre nem marad el a szántotthoz képest . Eleinte még nedvesebb is volt úgy 4-5 centi mélységnél , viszont ennek ellenére hamarabb volt művelhető, de mostanára a már ezek is jól kiszáradtak . Itt Qrva nagy aszály van(lesz).
Az NZ AGRESSIVE-n eddig cseréltünk vagy 60 kapát 3-4 Crosboard simítót , kerék csapágyat. Olyan 700 hektárnyi munka után.
Eszi ez a buzi föld a gépeket.
egy kis off!
Szerintetek csattos ikerkeréknél mi történne ha...
Ha 6 csattot nem egyenletesen osztanék el?
Értem ezalatt, hogy nekem 4 gyári furat van ikrezéshez, de egy 42-es kerékhez jobb lenne a csatt, igaz haverék a valtrán vagy 5éve 4 csattoznak és minden rendben van.
Szóval arra gondoltam, hogy a gyári 4 furat maradna és még kettőt fúrnék fel egymással szemben a gyáriak közé, de így úgymond két félre esne a 3-3csatt, nem egyenletesen 60 fokonként elosztva.
Vélemény???
szerintem jobb mint ha csak 4 van
sziasztok. a pulsart lehet akkor is nyomni ha a napra most bujkálgat????
Válasz #805. hozzászólásra
milyen a kelés a dr-ezett földeken?
Válasz #804. hozzászólásra

Nekünk meg az nem vitte ki full dózissal...
Válasz #802. hozzászólásra
Azért ahol rendesen ott akar lenni az acat ott a pulsar nem helytálló Drenthe!
Szívtunk vele sokat régebben
Ezért is vetjük az E82-t, itt nincs ilyen gond.
Válasz #795. hozzászólásra
Ez pontosan így van !
Válasz #800. hozzászólásra
Kiviszi , csak ne várd meg hogy nagy legyen...
Válasz #800. hozzászólásra
Csak kultizni tudod ha már kikelt
Sziasztok. Érdeklödöm túd valaki segiteni abban, hogy LG napraforgó fajtát vetettünk lepermeteztük Winggel vetés útán. Most kezd kelni de nagyon jön benne az acat. Ha az időjárás engedi megpermetezem Pulsarral de az acatot nem viszi ki. Mit javasoltók még???
Sziasztok! kérdésem lenne vegyszer ügyben. ACETO EC, GLOBAL 2E, NASA vegyszerekről lenne szó.. úgy tudom ezek jók a napraforgóra vetés után, az lenne a kérdésem hogy körülbelül milyen árba kaphatom meg ezeket, és milyen menyiség kell belőle hektáronként
előre is köszönöm!!
Válasz #797. hozzászólásra
ha kap esőt és ha nincs évelőd
Válasz #796. hozzászólásra
ez így van, de ha az acetoklór kap bemosó csapadékot akkor az csak fele ár mint ha állományban kéne 1szikű ellen fújni.
Válasz #795. hozzászólásra
általában az 1szikű később szokott kijönni és szotyiban jól írtható
Válasz #793. hozzászólásra
én meg úgy tudom hogy a hormonnak van némi kevés talajhatása, meg ugye az csak 2 szikűt viszi.
Ez a bemosódás csak akkor van ha nincs földdel befedve a mag.
Válasz #791. hozzászólásra
neked mekkora furat van naprára az accordhoz?
Válasz #792. hozzászólásra
nekem azt mondta a növényvédősöm, hogy a glifo bemosódhat valamennyire és kárt tu okozni. hormont javasolt és az még olcsóbb is
Válasz #790. hozzászólásra
mi aránylag korán csinálunk magágyat és ez vetésre elkezd rendesen gazosodni, egy hetére lefújom 2-4 liter glifóval gyomtípusoktól függően. Ha tutira mond jelentősebb csapadékot akkor a glifó mellé megy racer és acetoklór is.
Ha csak a glifó megy akkor később biztos fújni kell a pulsart de így csak töredéke gyom lesz benne meg nem lesznek túlfejlett egyedek.
Meg azért a sorközművelést sem kell elfelejteni.
A parlagfűre figyeljetek oda az ne legyen 5 centinél nagyobb a többivel nem lessz gond
Válasz #789. hozzászólásra
akkor már hívom is az illetékeseket!
köszi!
Válasz #788. hozzászólásra
a pulszart kezd el fújni amint kezd szőrösödni a föld. ne várj vele, mert megfogja a naprát a gaz. néhány éve mikor bejött ez a pulszaros dolog, akkor volt szopi mert sokáig vártunk
ki mikor fújja a pulsart?
nagyon egyenetlenül kelnek a gyomok van ahol a napra ki sem látszik máshol meg semmi jele.
azt írja a gyomok 2-4 leveles korában. de ha megugrik valahol akkor azt nem fogja kivinni a Pulsar max visszafogja?
a napra hála Istennek szépen kijött
Válasz #784. hozzászólásra

ne izgulj 15 napra kifog kelni
Válasz #784. hozzászólásra
És mi a baj ezzel ?
Gondolom azért ha kapargatod és nedvesben van már azért csírának lennie kell már...
Válasz #781. hozzászólásra
Ja . Mivel aszályos ge..i év van és mivel a Wing volna csak jó , csak az is drága , így nem lesznek alap gyomirtva.
Kap majd korán egy liter Pulsart . Ahol nem elég vagy újrahajt a parlagfű ott kap még egy litert később.
2.5 liter Racer+4l Win,erre 8 mm eső, még nem kelt ki, 12 napja vetve!!!!!
Válasz #780. hozzászólásra
nekünk azzal lett, bemosó csapadéka is lett... majd kiderül...
Válasz #780. hozzászólásra
Nálunk tavaly ez a kombináció volt, nálunk bevált
Válasz #779. hozzászólásra
Állományba terveztek pulzárt? Nekem a Wing tavaly elég rendesen elengedte a parlagfüvet, mondjuk mást nem.
racer proponit vlk?
Válasz #778. hozzászólásra

Mi most egy hete elvetettre nyomtunk Wing-et
. Szerintem csak az a lényeg hogy ne legyen még kibujkálva. De majd meg látjuk...
Érdeklődni szeretnék hogy a vetés után kelés előtti szer kiszórását mennyire lehet eltolni a vetéstől,mi az a maximális időintervallum amíg ki lehet szórni anélkül hogy károsítaná a naprát?
Válasz #776. hozzászólásra
a technológia szerint vetés után 3.5 Wing majd állományban Pulsar utána ha szükséges vmi szelektív egyszikű irtó.
Üdv. Neoma napraforgot szeretnék gyomirtani mit ajánlotok leginkább egy és kétsziküre egyaránt lenyomnám,mert higtrágyát kapott vetés elött nyomja a gazat is...
Válasz #774. hozzászólásra
köszi szépen. akkor annyira nem erőltetem.
megtartom az állomány szárításhoz
már ha szükséges lesz.
Válasz #764. hozzászólásra
Elvileg semmi !!! De a BASF egy cikkben ha nagyon szükséges talán enged 0,5 DASH-t...
De kérdezd a BASF-t !
Válasz #772. hozzászólásra
idén nem lesz naprám, csak gondoltam jövőre betervezek, hogy elfogyjon a sok Granstar, aminek ua a hatóanyaga mint az Expresnek.
milyen csomagban adják? +Trend?
Válasz #771. hozzászólásra

Miért akarsz az expresszről váltani-van aki , azt mondja , h nem véletlen adja a forgalmazó 1ütt a csomagba?
Válasz #766. hozzászólásra
köszi, én is igy számoltam. ezexerint 30q Granstar mehetne a E82-es naprára Express helyett. (csak azért kérdeztem, mert Granstarom van bőven)
Válasz #769. hozzászólásra
naon szívesen
Válasz #768. hozzászólásra
köszi
Válasz #767. hozzászólásra
98804 nettó
Válasz #765. hozzászólásra
az
Válasz #758. hozzászólásra
Méregkeverő
1g Granstar 75 DF-ben annyi tribenuron-metil van mint 1,5g Express-ben.
Válasz #763. hozzászólásra
ez lenne?
pronik casper 2.5kg+ milagro 6 OD 6l + fixpro 1L
szerintetek Pulsar mellé kell Trend vagy vmi más segítség?
Válasz #757. hozzászólásra

érdekelne még a pronik 8 hekis csomag is