Ennél azért tisztább szokott nálunk lenni, pedig alsó értékkel használtuk a homokon a wingP-t meg a Goalt is.
Nekem ami miatt a WingP nem tetszik, hogy tavaly nagyon kivilágosította a szotyi levelét és torzította a kis szotyikat. A goal eső után csinál csúnyát az alsó levelekkel, és azonos időben vetve 15-20 cm el nagyobb az a szotyi amelyik nem volt kezelve goallal 3-4 hét múlva.
A Gardoprin amég nem kapta meg a 190 mm esőt jó volt nagyon, utánna viszont elég durva munkát végzett.
repcsényretek olyan szinten feljött, hogy nem tudták megkultizni mert összehúzták a kapák és törték a naprát
mondjuk ha 1 egy héttel hamarabb jönnek még elbírtak volna vele. talán.
az igazsághoz hozzá tartozik ezen kívül csak tarack volt a táblában ill a nyár végére parlagfű
nekem homokon sem a Racer+DualGold sem a Wing+Goal nem vált be sajnos így most Express lesz csak a növény hogyan viseli a gyenge földet arra leszek kíváncsi.
A Wing mellé még rakod a guárdian-t, nem viszi magába az 1sziküt?
Én is ezen a gyomírtó témán agyalok, keresem a legszelektívebb 2szikü írtót mert homokon nagyon meggondolandó a dolog.
A szotyigyomírtást én évek óta így végzem ,nem olcsó,de jó:
goal duplo:0,5l/ha 5804 ft
wing-p 4 l/ha 8154 ft
guárdian max1 l/ha 1788 ft
______
15746+áfa (tavalyi áron)
ugy tudom a presowing egysziku irto szereket bevontak (Triflurex, Ipifluor) es a Racer-en (EK) kivul nincs is mas bedolgozos cucc. de olvastam valahol a Stomp-rol(EE), hogy szotyiban hasznalhato bedolgozva.
erről írhatnál többet is.
szántásra kifújtad, majd magágyat készítettél és utána gondolom vetettél. mennyi idő telt/telhet el a magágykészítés és a vetés között?
köszi
Ez jó kérdés. Nálunk az erodált humuszban gyenge területeken mindegy mivel csináltad, mindegyik fogta a napraforgót.
A legjobban a Wing + Galigan fogta a szotyit.
A Racer + Wing már nem annyira.
Legkevésbé az IMI technológia sínylette. Wing alap + Pulsar.
Egyébként mind a 3 technológia tisztán tartotta.
Ez sokonknak a fejében fölmerült...De szerencsére jöt egy szárazabb periódus és igy rá tudtunk meni végülis! De én sem haboznék kicsit sem ha arol lene szó A lényeg a megfelelö izolácion van meg az igen kedvezö idöjáráson és kell találnod egy gyakorlot és beválalós pilótát is !! Ha nincs más megoldás miért is ne..Szokatam kapni promóciós SMS-t egy nagy növényvédös cégtöl és ök sszerintük a kukoricában idénylegesen engedéjeztek a belviz miat bizonyos gyomirtót légi kijutatásra..Na és ha kukoricában lehet akor a naprában miért ne lehetne?? A pulzár sem ütösebb szer mint ami a kuki hoz kel....
Sziasztok!
A nagy k**ott tövist(pontos nevét nemtom) mivel lehet kiírtani?az istennek se akar sárgulni akármivel meünk rá!eldobja a magjait attól félek...
Kolléga úr! Hasonló helyzetben vagyok a vadásztársasággal. Ha dobsz egy e-mail címet szívesen megosztok veled, néhány jelentős dolgot, hogy könnyebb legyen megvívni a harcot.
Na kezd a napraforgó ügy egyre érdekesebbé válni!!!! Ami kikelt a faluban azt meg nagyrészben lezabálták a vadak de azon belül a nyulak!!!!! Kivittem a fővadászt a földekre és ö útközben azt mondta a nyúl nem tudja megemészteni a zsenge napraforgót, amikor a föld végére értünk meg ő szerinte BORZ nyom van a föld végén és azt mondta az a bűnös a rágásban, majd később mikor mondtam hogy a nyuszi nem iszik igazán vizet hanem a növényekből nyeri a nedvességet arra azt válaszolta a hogy a csatornára járnak le inni!! A mai beköpése meg az volt hogy a barkók zabálták le mert ha nyusz lett volna a bűnös akkor még utána csak a csonk nőt volna még 5-6 millimétert!!!! Az egészben az a szégyen hogy az iskolában ő biológiát tanít a gyerekeknek!!!!!!
5362 hozzászólás
Válasz #661. hozzászólásra
Az itteni leírása szerint igen...KATT
selyemmályva ellen jó a racer? vagy inkább vessek IMIset? köszi
Válasz #659. hozzászólásra
köszi
krisz123
Ezt olvasd végig és utánna kicsit talán képbe kerülsz
Válasz #656. hozzászólásra
2008 na ott volt minden disznóparé libatop parlagfű.
mentségére nem volt meg a kellő bemosó + ugye a borzasztó gyenge homok nem hatnak úgy a szerek.
de tavaly aztán bőven megvolt a bemosó ill 4hekire való anyagot fújtak ki a 3.7-re (ahol volt átfedés nem is kelt ki a napra)
előtte kuki volt abban meg nem volt repcsény vagy legalább nem ennyi.
Válasz #655. hozzászólásra

Ennél azért tisztább szokott nálunk lenni, pedig alsó értékkel használtuk a homokon a wingP-t meg a Goalt is.
Nekem ami miatt a WingP nem tetszik, hogy tavaly nagyon kivilágosította a szotyi levelét és torzította a kis szotyikat. A goal eső után csinál csúnyát az alsó levelekkel, és azonos időben vetve 15-20 cm el nagyobb az a szotyi amelyik nem volt kezelve goallal 3-4 hét múlva.
A Gardoprin amég nem kapta meg a 190 mm esőt jó volt nagyon, utánna viszont elég durva munkát végzett.
Válasz #654. hozzászólásra
És a Racerrel mi volt a baj (melyik évben ha emlékszel)
Válasz #653. hozzászólásra
repcsényretek olyan szinten feljött, hogy nem tudták megkultizni mert összehúzták a kapák és törték a naprát
mondjuk ha 1 egy héttel hamarabb jönnek még elbírtak volna vele. talán.
az igazsághoz hozzá tartozik ezen kívül csak tarack volt a táblában ill a nyár végére parlagfű
Válasz #651. hozzászólásra
Miért ?
A wing+goal az nem rossz, csak a parlagfűvel nem bírt.
Válasz #650. hozzászólásra
De a dual lehet karcsúbb lesz, mert panterázok a tarack ellen.
Válasz #647. hozzászólásra

nekem homokon sem a Racer+DualGold sem a Wing+Goal nem vált be sajnos így most Express lesz csak a növény hogyan viseli a gyenge földet arra leszek kíváncsi.
Válasz #649. hozzászólásra
2,5l/ha + dual gold 1,5l
Válasz #648. hozzászólásra
milyen dózissal, meg mit teszel mellé? én is azt tervezem +Wing-P
Válasz #645. hozzászólásra
Racer-t nem próbáltad?
Idén arra alapozok, azt hiszem.
Válasz #645. hozzászólásra
A Wing mellé még rakod a guárdian-t, nem viszi magába az 1sziküt?
Én is ezen a gyomírtó témán agyalok, keresem a legszelektívebb 2szikü írtót mert homokon nagyon meggondolandó a dolog.
Helios Duo 14000Ft bruttóban.Gyommentes állomány!
A szotyigyomírtást én évek óta így végzem ,nem olcsó,de jó:
goal duplo:0,5l/ha 5804 ft
wing-p 4 l/ha 8154 ft
guárdian max1 l/ha 1788 ft
______
15746+áfa (tavalyi áron)
Válasz #643. hozzászólásra
A Stomp-ról hallottam én is,de azt prebe írja a könyv.
ugy tudom a presowing egysziku irto szereket bevontak (Triflurex, Ipifluor) es a Racer-en (EK) kivul nincs is mas bedolgozos cucc. de olvastam valahol a Stomp-rol(EE), hogy szotyiban hasznalhato bedolgozva.
tud valaki errol valamit?
Válasz #640. hozzászólásra
erről írhatnál többet is.
szántásra kifújtad, majd magágyat készítettél és utána gondolom vetettél. mennyi idő telt/telhet el a magágykészítés és a vetés között?
köszi
Válasz #636. hozzászólásra

Ez a kép a föld nevű bolygón készült ?
nálunk 3 l/ha racer vetés elé bekeverve szinte tökéletes volt.
Válasz #637. hozzászólásra
Ez jó kérdés. Nálunk az erodált humuszban gyenge területeken mindegy mivel csináltad, mindegyik fogta a napraforgót.
A legjobban a Wing + Galigan fogta a szotyit.
A Racer + Wing már nem annyira.
Legkevésbé az IMI technológia sínylette. Wing alap + Pulsar.
Egyébként mind a 3 technológia tisztán tartotta.
Wing-pulsar, dual-expressz
Srácok idén kinek milyen technologia jött be,ilyen szélsöséges idójárás mellett?
Válasz #634. hozzászólásra
A tegnapi kapálás után!
Válasz #631. hozzászólásra

vegyszer bemosodás,
Válasz #623. hozzászólásra
bocs..pulsar
Az elszáradt Neomával kapcsolatban van már valakinek valami konkrétum a Syngentaval?
Válasz #624. hozzászólásra

Ez sokonknak a fejében fölmerült...De szerencsére jöt egy szárazabb periódus és igy rá tudtunk meni végülis! De én sem haboznék kicsit sem ha arol lene szó A lényeg a megfelelö izolácion van meg az igen kedvezö idöjáráson és kell találnod egy gyakorlot és beválalós pilótát is !! Ha nincs más megoldás miért is ne..Szokatam kapni promóciós SMS-t egy nagy növényvédös cégtöl és ök sszerintük a kukoricában idénylegesen engedéjeztek a belviz miat bizonyos gyomirtót légi kijutatásra..Na és ha kukoricában lehet akor a naprában miért ne lehetne?? A pulzár sem ütösebb szer mint ami a kuki hoz kel....
Válasz #620. hozzászólásra
Ekkora szerbtövis kiirtásához már stilfűrész kéne...
Válasz #627. hozzászólásra

Akkor ott a napra is megdöglik a víznyomástól..........
Válasz #625. hozzászólásra
Igen, mi ebben a merészség? mivel földi gépet nem bírja a talaj
Most akarod fújni pulsarral?
Válasz #624. hozzászólásra

Ha ezt tervezed, piszokul merész lehetsz
Valaki fújt már Pulsar- t helikopterrel?
A neoma a napraforgó fajtája a pulsar meg maga a növényvédő szer
Válasz #620. hozzászólásra
hát vmi ilyesmi, de mintha barnább lenne az egész vagy nemtom! neoma nem vitte...meghúzatjuk és sztem annyi lesz...
Hát ha sima napraforgód van akkor gyakorlatilag semmivel nem tudod irtani mivel egy családba van a napraforgóval.
Ha ún. toleráns naprád van (neoma) akkor pulsar az szépen viszi!
Válasz #619. hozzászólásra

Szerbtövis?
Sziasztok!
A nagy k**ott tövist(pontos nevét nemtom) mivel lehet kiírtani?az istennek se akar sárgulni akármivel meünk rá!eldobja a magjait attól félek...
Válasz #616. hozzászólásra
GYAKORLATILAG SEMMIVEL AMI KÉTSZIKŰT IRT
SORKÖZMÜVELŐZD AHÁNYSZOR CSAK TUDOD
Válasz #615. hozzászólásra
Kolléga úr! Hasonló helyzetben vagyok a vadásztársasággal. Ha dobsz egy e-mail címet szívesen megosztok veled, néhány jelentős dolgot, hogy könnyebb legyen megvívni a harcot.
nora.kopi2@t-online.hu
Sziasztok! Segítene valaki hogy az étkezési napraforgót kelés után milyen vegyszerrel lehetne levegyszerezni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Na kezd a napraforgó ügy egyre érdekesebbé válni!!!! Ami kikelt a faluban azt meg nagyrészben lezabálták a vadak de azon belül a nyulak!!!!! Kivittem a fővadászt a földekre és ö útközben azt mondta a nyúl nem tudja megemészteni a zsenge napraforgót, amikor a föld végére értünk meg ő szerinte BORZ nyom van a föld végén és azt mondta az a bűnös a rágásban, majd később mikor mondtam hogy a nyuszi nem iszik igazán vizet hanem a növényekből nyeri a nedvességet arra azt válaszolta a hogy a csatornára járnak le inni!! A mai beköpése meg az volt hogy a barkók zabálták le mert ha nyusz lett volna a bűnös akkor még utána csak a csonk nőt volna még 5-6 millimétert!!!! Az egészben az a szégyen hogy az iskolában ő biológiát tanít a gyerekeknek!!!!!!

Válasz #609. hozzászólásra
Milyen dózisban, nem perzsel szerinted trezor+polybor kombinációban?
Válasz #612. hozzászólásra
köszi