Hirdetés
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Grubber új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Claas traktorok új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Őszi búzavetés október 1-től? új
830 hozzászólás
40 milliót érő vegyszert próbáltak ellopni
Tetten értek a Békés megyei kommandósok egy háromfős csoportot, amely mezőgazdaságban használatos vegyszereket próbált meg ellopni megközelítőleg 40 millió forint értékben a Balaton-felvidéken, Szentantalfán.
A mezőgazdasági vegyszerek ellopására specializálódott fővárosi, illetve Pest megyei csoport június 22-én kirabolt a Békés megyei Telekgerendáson egy vegyszerraktárat, ahonnan mintegy 30 millió forint értékben vittek el gomba- és rovarölőszereket, valamint gyomirtókat. Ez a csoport hasonló bűncselekményeket követett el a Baranya megyei Pellérd községben is, ahonnan 24 millió forint értékben vittek el vegyszereket, illetve Törökszentmiklós közelében betörtek egy majorba, s onnan élelmiszereket, dísztárgyakat, valamint értékes borokat zsákmányoltak.
hirdetés
A tolvajok részben beismerő vallomást tettek, ugyanakkor a nyomozás még tart, s elképzelhető, hogy további 5-6, hasonló bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsítják őket.
www.index.hu / MTI hír
Válasz #16. hozzászólásra
Én 800+áfát fizetek. De ebben nem csak az van, hogy elmegyek a receptért, hanem amikor mondom, akkor a saját kocsijával kimegyünk a földekre, és megnézi, hogy mi a helyzet.
Amúgy ez a visszaigénylés hogy működik én még nem hallottam róla.
Válasz #25. hozzászólásra
tavaji évem kivan töltve de aláirva nincs,az idén még nem vettem új permetezési naplót.
Válasz #26. hozzászólásra
Sok kedvem nincs hozzá,de muszály lesz.
Válasz #24. hozzászólásra
ha vegyszerezel minnél előbb iratkozbe növégyvédős tanfojamra
Válasz #23. hozzászólásra
ezt tudja az ellenőr is de ha flegmáskodsz vele csont nélkül megbüntet 100,rugóra ezekkel szebe csak széplehet az ember okosnem én szerdán szaladgáltam,hogy be szerezzek mindent
Válasz #22. hozzászólásra
Nekem még zöldkönyvem sincs,előbb utóbb minden marhaságot meg kell venni.Szerintem aki ilyen drága szerekkel dolgozik az tudja,hogy nem kiönteni-meginni kell.
Válasz #22. hozzászólásra
engem nem érdekel,szerintem fizikai képtelenség mindent betartani,ezt tudni kell az ellenőröknek is.
Válasz #21. hozzászólásra
ha nincs munka utalványod ott kéne lenni a növényvédős mérnöknek másképp nem szórhatsz zöld könyvvel,1-es kategóriájú vegyszert
Válasz #20. hozzászólásra
nekem nem irta ki senki a trigó meg a kite adta hitelre.
Válasz #17. hozzászólásra
aminek meg kell lenni mindent kérnek ki irta ki avegyszert munka utalványt védőfelszerelés mindent ami kell szer jegyzék zöld könyv eü ,doboz kiegészitve növény védelemhez az ellenőr nevét tudom de nem akarom kiirni a szomszéd faluba való
Válasz #18. hozzászólásra
ha nem ir alá nemtudja eladni a vegyszert.
Válasz #16. hozzászólásra
fm -től lehet vissza igényelni? eddig a szarvasi kereskedő, ugy adta,hogy avegyszer ára tartalmazta a szak irányitási dijat
Válasz #15. hozzászólásra
ezt kérdeztem,de mit néznek.ki az ellenőr?nevét nem tudod?
Én 750-et fizetek hektáronként de a szaktanácsadoi dij felét vissza lehet igényelni
Válasz #14. hozzászólásra
növégy védős ellenőrök már van akit meg csiptek vagy nem ezt kérdezted?
Válasz #13. hozzászólásra
kik azok ???erre ne jöjjönek!!!!
Válasz #12. hozzászólásra
ez nem mindenhol van igy több hejet tudok ahol ezer forintot kérnek hektáronként gyorsan kell lépnem mert nagy ellenőrzések vannak felénk kérnek mindent
Válasz #11. hozzászólásra
akitől vegyszert veszel,mind aláir üzlet a világ.
Válasz #10. hozzászólásra
ingyen és bérmentve
irjátok meg kinek mennyiért vállalják a növényvédős szak irányitást?
Kinyitott újra. Azt mondja, hogy ameddig papírt nem kap róla, addig nyitva marad.
Nekünk úgy tanították az iskolában , hogy vegyszert át lehet csomagolni , csak az összes paramétert rá kell írni az újonan kiszerelt dobozra, és , hogy ki végezte az átcsomagolást. Nem igaz , hogy ezzel nem tudott volna védekezni.
Nagyobb baj az , hogy hozzánemértőknek is eladják a vegyszert , és ki tudja milyen dózisban , és mire alkalmazzák.
mondjuk én ismerek olyat, aki a kicsiknek eladja a lejárt vegyszereket és arra beszéli rá, amit olcsón be tud szerezni
Válasz #5. hozzászólásra
az hát be állitották mindennek csütörtök este rtl hiradóba volt
Ez megint csak egy kisembereket szivató szörszál hasogatás!
Válasz #3. hozzászólásra
és ez miért baj nálunk is csinálják ezt!!
Válasz #2. hozzászólásra
bezárták a boltot mert felbontota a vegyszert és kimérve is adott pl 5hektáros csomagot,ha nekedcsak 2 kell
Válasz #1. hozzászólásra
mi lett vele?
láttátok a tévében aszarvasi vegyszer kereskedőt? biztos,hogy nemvolt szabájos,de ő csak jó indulatból bontotta fel a vegyszert,hogy a kis területü embereknek ne keljen többet venni én szeméjszerint sajnálom oda jártam vegyszerért