Szia, nekem csak ilyen van, két dobbal is szoktam nyomni, de a képen csak pont egy volt. Most szándékozom venni egy Sigma-Odra 75/280 . Ennek is jó a fogyasztása, felújított motor,adagoló,porlasztók, felújított szivattyú, na ehhez veszek még ebben az évben egy gyorsító áttételt, mármint a hajtóműbe.
igen,talán kicsit többet forog ,mint újkorában,de sok-sok éve tartja magát.
csodálkoztam is,mikor láttam,hogy ti 6 hengeressel nyomtok 1 dobot
nekem is van 6-os,de nem használom a fogyasztása miat
25-30 m3 viz kell neki óránként, nem a leghomogénebb a szórásképe, ezért fixen telepitve nem a legjobb megoldás, de ha dobon van alkalmazva, kocsival, akkor 50 átmérőjü kört lő be.18-20 ill 22 mm es fúvókák vannak hozzá gyárilag.
Hali. Én csak kicsiben szeretnék karfiolt öntözni. Kb. 2500négyzetmétert. 62x40méter a terület kb. A norton kút kb. 90 litert ad. Mi lenne a leggazdaságosabb öntözési mód? Köszönöm a segítséget.
Sziasztok,
tavaly T-45 fejeket használtam,de a terület felső részén már ennél a telepítésnél nem fedte le az 50m szélességet.Most lehet hogy azt kellene csinálnom,hogy elsőre csak a felső 3 fejet használom és utána az alsó 3 menne,mert a telepítés elég macerás,ha már nagy a paprika.Arra gondoltam,hogy a sigma vízágyúval öntözném a föld széléről,de gondolom ez nem lenne valami jó ötlet és maradjak a 45 fejeknél?
A 8 liter nagyon optimista becslés lesz. Olyan régen öntöztünk vele, hogy pontos adatot nem tudok mondani, de biztos fölül volt a 10-en. Legutoljára tököt locsoltunk vele Tisza II-esekkel. A 100+ méteres szélességet tudtuk egyszerre öntözni.
Előtte Midirot63-assal próbálkoztunk, kb. 500 liter a vízigénye, de már 10 éve sem volt gazdaságos.
Válasz #1849. hozzászólásra
akkor elméletileg ezzel a vízágyúval két telepítéssel meglennék,ami végül is nem nagy meló egy fej mozgatásával,csak a fogyasztás a húzós.
kb 60m átmérő szélcsendben,de függ a fúvókától is(18-20-22) szokott lenni hozzá,keresned kéne kisebb szivattyút,mert tutira be fog verni 8 lityit a csepel óránként,és akkor igen drága öntözésed lesz.tisza 2 szórókkal 2 állásból be lehetne öntözni a földedet,14-15 db kéne belőle .2x3 óra lenne az egész+ a telepítés.
Válasz #1846. hozzászólásra
Őszintén szólva nem tudom,de az eladó 30 körül akar kapni érte,most meg érdeklődök,hogy mit is tudnék én ebből kihozni az MA 200 szivattyúval.
50m simán át fogja érni,de 1 ágyúval sok lesz a fogyasztásod.nem írtál a nyomó cső átmérőjéről,de az MA 200-as legalább 3,de inkább 4 ilyen ágyút elvisz,ha elég vastag lenne a nyomóágad
Válasz #1840. hozzászólásra
A vízigénye és a szórási sugara érdekelne(4 hengeres MA 200 csepel szivattyúm van hozzá)Szabi ezt a vízágyút paprikára tudnám alkalma?
A csőkúttal szerintem az a gond, hogy azt is csak a pataknál tudnám leütni mert a terület amit öntözni kell a domb tetején van oda meg hiába akarok kutat szerintem ezért gondoltam arra talán a patakból kéne. Csak ugye az 30 méterrel lejjebb van és 350méterre.
4835 hozzászólás
Válasz #1883. hozzászólásra
Szia, nekem csak ilyen van, két dobbal is szoktam nyomni, de a képen csak pont egy volt. Most szándékozom venni egy Sigma-Odra 75/280 . Ennek is jó a fogyasztása, felújított motor,adagoló,porlasztók, felújított szivattyú, na ehhez veszek még ebben az évben egy gyorsító áttételt, mármint a hajtóműbe.
Válasz #1873. hozzászólásra
Kútból?
Válasz #1874. hozzászólásra

igen,talán kicsit többet forog ,mint újkorában,de sok-sok éve tartja magát.
csodálkoztam is,mikor láttam,hogy ti 6 hengeressel nyomtok 1 dobot
nekem is van 6-os,de nem használom a fogyasztása miat
Nem gondoltam volna hogy turbina után 6 baron elvisz 3at...
Válasz #1880. hozzászólásra
várom
Válasz #1879. hozzászólásra

Valami olyasmi..
Holnap le méretezem hogy képbe legyél!!
Válasz #1878. hozzászólásra
csepel hűtő?
Válasz #1875. hozzászólásra
Nekem van egy prima hűtöm!!! Olcsón megszámítanám hisz nekem felesleges!! Csak a helyet foglalja!!
Válasz #1876. hozzászólásra
Méretben mekkora a különbség a kettő közt?
Válasz #1875. hozzászólásra
Szia!
IFA hűtőt tegyél rá!
Sziasztok,
Nekem nagyon kellene az MA 200-ra hűtő,mert még az eredeti van rajta és kezdi megadni magát.
Hol tudnék szerválni egy jó állapotban lévőt?
Üdv Szabi.
Eredeti motoros és hajtóműves ?
Válasz #1872. hozzászólásra
MA 200 nálam 3db szigmát elvisz,6 bár van a dobokon,a turbina után.10 litert eszik óránként.
Mekkora nyomás kell egy ilyen sigmának? Az ma 200 lehet kevés lesz.
Válasz #1870. hozzászólásra
kipróbálni kaptam kettőt és ha minden oké akkor megegyezünk a faszival az árról,de 20-25 körülre tartja db-ját.
Válasz #1867. hozzászólásra

25-30 m3 viz kell neki óránként, nem a leghomogénebb a szórásképe, ezért fixen telepitve nem a legjobb megoldás, de ha dobon van alkalmazva, kocsival, akkor 50 átmérőjü kört lő be.18-20 ill 22 mm es fúvókák vannak hozzá gyárilag.
Válasz #1868. hozzászólásra

Szevasz, nekem biztos van 3 darab, amiből 2 jót összehozhatsz, az árban megalkuszunk
Sziasztok,
Sigma vízágyúknak mi az ára?
Válasz #1866. hozzászólásra
az a baj,hogy nekem nincs meg az a könyv
Válasz #1863. hozzászólásra
Kedves Tejcsi, ha jól emlékszem a Pálava-75 könyvben vannak adatok hogy mennyi idő alatt mennyit ad ki ,mekkora nyomáson. Ha jól emlékszem.
Én ezt használom csepel szivattyúval kútról,25 ös fuvókával.
Válasz #1862. hozzászólásra
Kedves Adorex köszönöm a helyesbítést, teljesen igazad van. Valóban PÁLAVA-75.
Válasz #1861. hozzászólásra
megtudnád nekem mondani,hogy ennek a vízágyúnak hol tudnék utánanézni,hogy mit is tud?
Válasz #1861. hozzászólásra

......kicsit helyesbítenék, PÁLAVA a dob neve, mert amit Te írtál, az bizony Pálnét jelent.
Válasz #1839. hozzászólásra
Ugyanez van a PALOVA-75-ön is.
Válasz #1859. hozzászólásra

locsolókanna
Hali. Én csak kicsiben szeretnék karfiolt öntözni. Kb. 2500négyzetmétert. 62x40méter a terület kb. A norton kút kb. 90 litert ad. Mi lenne a leggazdaságosabb öntözési mód? Köszönöm a segítséget.
A Sigma vízágyúról hol találok adatokat?
Sziasztok,

tavaly T-45 fejeket használtam,de a terület felső részén már ennél a telepítésnél nem fedte le az 50m szélességet.Most lehet hogy azt kellene csinálnom,hogy elsőre csak a felső 3 fejet használom és utána az alsó 3 menne,mert a telepítés elég macerás,ha már nagy a paprika.Arra gondoltam,hogy a sigma vízágyúval öntözném a föld széléről,de gondolom ez nem lenne valami jó ötlet és maradjak a 45 fejeknél?
EGY ILYEN VÍZÁGYÚ 500-800l/p víz igényű függ a fufoka méretétől dobon min 6-7 at.
nyomás kell csövön 4-5at
a MA 200-as nem nyom csak max. 5at. csutka gázon nem vízágyúra van kitalálva gazdaságtalan!!
Válasz #1854. hozzászólásra
annakidején kis hondával nyomattam a tisza 2-ket.
Ezek szerint a tiszánál még mindig nincs jobb...?
Válasz #1852. hozzászólásra
Sőt, 3 águnk volt, áganként 6 szórófejjel, egyszerre 12 ment.
A 8 liter nagyon optimista becslés lesz. Olyan régen öntöztünk vele, hogy pontos adatot nem tudok mondani, de biztos fölül volt a 10-en. Legutoljára tököt locsoltunk vele Tisza II-esekkel. A 100+ méteres szélességet tudtuk egyszerre öntözni.
Előtte Midirot63-assal próbálkoztunk, kb. 500 liter a vízigénye, de már 10 éve sem volt gazdaságos.
Válasz #1850. hozzászólásra
több lesz az 5 állás kell minimum,rajzold le a köröket.........
Válasz #1849. hozzászólásra
akkor elméletileg ezzel a vízágyúval két telepítéssel meglennék,ami végül is nem nagy meló egy fej mozgatásával,csak a fogyasztás a húzós.
Válasz #1847. hozzászólásra
kb 60m átmérő szélcsendben,de függ a fúvókától is(18-20-22) szokott lenni hozzá,keresned kéne kisebb szivattyút,mert tutira be fog verni 8 lityit a csepel óránként,és akkor igen drága öntözésed lesz.tisza 2 szórókkal 2 állásból be lehetne öntözni a földedet,14-15 db kéne belőle .2x3 óra lenne az egész+ a telepítés.
Válasz #1846. hozzászólásra
Őszintén szólva nem tudom,de az eladó 30 körül akar kapni érte,most meg érdeklődök,hogy mit is tudnék én ebből kihozni az MA 200 szivattyúval.
Válasz #1845. hozzászólásra
85mm a nyomóág,
Elméletileg egy ilyen vízágyúval mekkora területet lehet öntözni az MA 200 szivattyúval?
Ehhez a vízágyúhoz hol lehet alkatrész kapni?
Válasz #1844. hozzászólásra
50m simán át fogja érni,de 1 ágyúval sok lesz a fogyasztásod.nem írtál a nyomó cső átmérőjéről,de az MA 200-as legalább 3,de inkább 4 ilyen ágyút elvisz,ha elég vastag lenne a nyomóágad
Válasz #1843. hozzászólásra
a föld 160m hosszú és 50mm széles.Tóból locsolnám ami kb 7m-re van a földtől.Egy ágyúban gondolkodom.
Válasz #1842. hozzászólásra
hány db ágyút akarsz egyszerre nyomatni?
mekkora a nyomóág?
milyen messzire ?
A vízigénye és a szórási sugara érdekelne(4 hengeres MA 200 csepel szivattyúm van hozzá)Szabi ezt a vízágyút paprikára tudnám alkalma?

Úgyvan!!
sigma odra gyári vízágyú. mi a kérdés?
Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata erről a vízágyúról?
Sziasztok!
50/190-es Malupe dobnak mekkora a vízigénye?
Válasz #1834. hozzászólásra

A csőkúttal szerintem az a gond, hogy azt is csak a pataknál tudnám leütni mert a terület amit öntözni kell a domb tetején van oda meg hiába akarok kutat szerintem ezért gondoltam arra talán a patakból kéne. Csak ugye az 30 méterrel lejjebb van és 350méterre.