Ha ugy akarod felszivatni a vizet a vegyszerezö szívatyujával akkor kell használnod.Ez az egyik állása és a másik kettö hogy hova nyomja a vizet a nagy tartályba vagy a kimoso tartályba
Válasz #28. hozzászólásra
Helló,azt kérdezném ,hogy a permetezö jobb oldalán van egy háromállású golyóscsap és ezt nem tudom hogy melyik állásban mit vezérel!
Én a szántóföldi permetezéshez Lechler fúvókát használok. Az egyik ismerősöm ajánlott egy céget, ahol lehet ilyet vásárolni még a neten is, meg meg lehet nézni a fúvókákat a honlapon bearing.hu
nekem a kuki kelése egyenletes és nagyon jó!
egyszerre kirobbant a földből
a naprát ma 3 hete vetettem, de elég szar
arra gondolok, hogy a nedves talajt nagyon letömörítettem és nem jön át rajta
két ht múlva már többet dudok róla
Napra kelése hibátlan, a kukorica kelésével nem vagyok megelégedve!Le kellett szerelni a pro-kereket mert nagyon vizes volt a föld!Egyébként a kis sárga lemezt vissza fogom rakni kukinál is!Tavaly azzal vetettem egyenletesebb volt a kelés!
most vettem 4-es lébebeszívásosat, ezzel befejezem a gyomírtást és legközelebb a napra gombaölőzésnél kell permeteznem
a pulsart csak önmagában szóród, raksz bele mást is pl. nitrogént?
nem sokat, most két hét alatt kb.1,5 millát
meg vallom eddig nem sokat foglalkoztam a permetező dolgokkal
legtöbbet gyomírtásra használtam és vártam a szélcsendet
most jutottam el oda, hogy ezzel is foglal kozzam, mikor egy hét alatt 130 ha kell lepermeteznem
Lechler és a tijeet fúvókák ill a fúvóka tartók szabványosak! A duplaréses fúvókák lapolása 8mm-s ezért kellet kompletten cserélni a bajonettel! Egyébként hidd el a csepméretnek ill a fedettsének óriási jelentősége van a hatásfok eléréséhez!nem a permetező tipusa,hanem a a permetezés módja a lényeg!Láttam már milliós permetezőgépet kopott elhasznált fúvókával!Annál nem kell várni a jó hatást!Ilyen esetben hibás mindenki!Egyébként a te gazdaságméreted is indokolja az igényes permetezést!Számolj utánna mennyi értéket szórsz ki!
Válasz #7. hozzászólásra
Nem mindent,csak ezeket a fúvókákat vettem a Pistitől!3000ft körül jött ki darabja,bajonettel szürővel tömitéssel-ezek porcelán betétesek-örök élet!
Válasz #5. hozzászólásra
olyan fúvóka amelyen két lapossugarú rés van hatvanfokos eltolódással!Ugy dolgozik,hogy a növényt két oldalról éri a permet! A haladási irányra merőlegesen !Nézd meg a tomellila honlapon!
Válasz #1. hozzászólásra
heló! 110/04-slechler légbeszivásos eggyes sugarú talajra,ugyanez a méretű csak dupla sugaras növényre!
Azt tapasztaltam,hogy legalább 6bár nyomásre van szükség a légbeszívásos fúvóka használatakor .A belépő nyomás 6 bár oldalsó légbeszivás után a kilépő nyomás 3-4 bár között van!
Válasz #1. hozzászólásra
A fúvókáknál a cseppméret nagyon fontos!
Én is 3-ast használok, de légbeszívásosat, ez a nagyobb cseppméret miatt kevésbé szél érzékeny. 4-5 barral használom, ha növényre szórok.
Talajra 5-ös fúvóka 2 bar nyomással.
szántóföldi permetezéskor ki, mikor, milyen fúvókákat használ és milyen nyomáson doldozik a szivattyú?
én eddig 3-ast használtam mindenhez, de mindig figyelni kellett, hogy nagyon gyenge szélmozgás legyen
1535 hozzászólás
Válasz #32. hozzászólásra
Nem,a jobb oldalán van de sztem a 2000-en nincs ilyen!
Válasz #33. hozzászólásra
Hé, ez csak 2 állás!:-)))
Válasz #31. hozzászólásra
felfelé fordítva a mosótartályból szív,lefelé a permetlétartályból
Válasz #31. hozzászólásra
Akkor te az also csapra gondolsz?
Válasz #30. hozzászólásra
Arra rájöttem ,hogyha a vízszintestől 90fokban elfordítom akkor a tisztavizes tartályból szívja a vizet a tartálymosáshoz.
Válasz #29. hozzászólásra
Ha ugy akarod felszivatni a vizet a vegyszerezö szívatyujával akkor kell használnod.Ez az egyik állása és a másik kettö hogy hova nyomja a vizet a nagy tartályba vagy a kimoso tartályba
Válasz #28. hozzászólásra
Helló,azt kérdezném ,hogy a permetezö jobb oldalán van egy háromállású golyóscsap és ezt nem tudom hogy melyik állásban mit vezérel!
Válasz #27. hozzászólásra
Hali
Nekem forrás 2000-em van 4-éve,de amugy majdnem egyformák!
Üdv!
Nincs valakinek Forrás-3000 perm. gépe?Kéne egy kis segítség!
Én a szántóföldi permetezéshez Lechler fúvókát használok. Az egyik ismerősöm ajánlott egy céget, ahol lehet ilyet vásárolni még a neten is, meg meg lehet nézni a fúvókákat a honlapon bearing.hu
Válasz #24. hozzászólásra
nekem a kuki kelése egyenletes és nagyon jó!
egyszerre kirobbant a földből
a naprát ma 3 hete vetettem, de elég szar
arra gondolok, hogy a nedves talajt nagyon letömörítettem és nem jön át rajta
két ht múlva már többet dudok róla
Válasz #23. hozzászólásra
Napra kelése hibátlan, a kukorica kelésével nem vagyok megelégedve!Le kellett szerelni a pro-kereket mert nagyon vizes volt a föld!Egyébként a kis sárga lemezt vissza fogom rakni kukinál is!Tavaly azzal vetettem egyenletesebb volt a kelés!
Válasz #22. hozzászólásra
és milyen a kelésed?
én nem vagyok megelégedve eddig
Válasz #21. hozzászólásra
Kelés előtt gyomfésűztem,vetés után néhány napra!
Válasz #20. hozzászólásra
a naprát is lehet gyomfésűzni?
Válasz #19. hozzászólásra
Igen, volt egy acatfolt a naprában azt szórtam le!Egyébként holnap kezdem a napra kultizását,utánna pulsározok!
Válasz #18. hozzászólásra
és már pulsároztál idén?
Válasz #17. hozzászólásra
csak önmagában szóróm,nem szeretem a permetezőbe tenni a nitrogént,nagyon agressziv oldat!
Válasz #16. hozzászólásra
most vettem 4-es lébebeszívásosat, ezzel befejezem a gyomírtást és legközelebb a napra gombaölőzésnél kell permeteznem
a pulsart csak önmagában szóród, raksz bele mást is pl. nitrogént?
Válasz #14. hozzászólásra
Egyébként megveheted a fúvókákat,és majd megtartod az új permeteződre!
Válasz #13. hozzászólásra
ő az Börcsök Gyula
nagy dumás a csávó
Válasz #11. hozzászólásra
nem sokat, most két hét alatt kb.1,5 millát
meg vallom eddig nem sokat foglalkoztam a permetező dolgokkal
legtöbbet gyomírtásra használtam és vártam a szélcsendet
most jutottam el oda, hogy ezzel is foglal kozzam, mikor egy hét alatt 130 ha kell lepermeteznem
Válasz #12. hozzászólásra
Börcsöktől? :(
A dabasi vásárba árul egy ember ilyet és sószórót is.
Válasz #10. hozzászólásra
igen az
a Börcsöktől vettem négy éve újjonan akkor 270000 volt
az enyém 600 literes sima egyszerű gép
semmi gondom nem volt vele
Válasz #9. hozzászólásra
Lechler és a tijeet fúvókák ill a fúvóka tartók szabványosak! A duplaréses fúvókák lapolása 8mm-s ezért kellet kompletten cserélni a bajonettel! Egyébként hidd el a csepméretnek ill a fedettsének óriási jelentősége van a hatásfok eléréséhez!nem a permetező tipusa,hanem a a permetezés módja a lényeg!Láttam már milliós permetezőgépet kopott elhasznált fúvókával!Annál nem kell várni a jó hatást!Ilyen esetben hibás mindenki!Egyébként a te gazdaságméreted is indokolja az igényes permetezést!Számolj utánna mennyi értéket szórsz ki!
Géza a GJ az Garden Jet?
Ha az akkor szerinted jó gépek?
Válasz #8. hozzászólásra
ez felmegy minden mostani permetezőre?
nekem 4 éves GJ 600-as permetezőm van most, de jövőre veszek nagyobbat
Válasz #7. hozzászólásra
Nem mindent,csak ezeket a fúvókákat vettem a Pistitől!3000ft körül jött ki darabja,bajonettel szürővel tömitéssel-ezek porcelán betétesek-örök élet!
Válasz #6. hozzászólásra
Szia Feri!
te mindent a tomelillától veszel?
ezek a fúvókák mibe kerülnek?
Válasz #5. hozzászólásra
olyan fúvóka amelyen két lapossugarú rés van hatvanfokos eltolódással!Ugy dolgozik,hogy a növényt két oldalról éri a permet! A haladási irányra merőlegesen !Nézd meg a tomellila honlapon!
Válasz #4. hozzászólásra
mi az a duplasugaras?
Válasz #1. hozzászólásra
heló! 110/04-slechler légbeszivásos eggyes sugarú talajra,ugyanez a méretű csak dupla sugaras növényre!
Azt tapasztaltam,hogy legalább 6bár nyomásre van szükség a légbeszívásos fúvóka használatakor .A belépő nyomás 6 bár oldalsó légbeszivás után a kilépő nyomás 3-4 bár között van!
MI GAB. GYOMIRTÁSRA 3 AS TEEJET LAPOSSUGARÚT
GOMBAÖLŐ MEG KUKORICA NAPRA GYOMIRTÁSNÁL 5 ÖS FUVÓKÁT 4 BAR NYOMÁS MELLETT
Válasz #1. hozzászólásra
A fúvókáknál a cseppméret nagyon fontos!
Én is 3-ast használok, de légbeszívásosat, ez a nagyobb cseppméret miatt kevésbé szél érzékeny. 4-5 barral használom, ha növényre szórok.
Talajra 5-ös fúvóka 2 bar nyomással.
szántóföldi permetezéskor ki, mikor, milyen fúvókákat használ és milyen nyomáson doldozik a szivattyú?
én eddig 3-ast használtam mindenhez, de mindig figyelni kellett, hogy nagyon gyenge szélmozgás legyen