Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Bodza ára új
- Paradicsom termesztés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- Búza termény felvásárlási árak új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Emelkedett az áfa, drágult az üzemanyag és új adóterheket vezettek be
Augusztus 1-jétől több területen is jelentős adóemelések és megszorító...
679 hozzászólás
Válasz #77. hozzászólásra
Mostmár engem se mernek megállítani!
Válasz #77. hozzászólásra
hááát azt tudjátok ugy vanm hogy ha van rendszámod meg minden rendebe van akkor soha nem jön rendör de ha nem lenne valami meg akkor egybööl meg ba .......nának
hát engem még sosem igazoltattak trakival, nem is tudom minek van rendszámom és miért fizetek biztosítást
igaz a fergire még nem volt időm felrakni a rendszámot
Válasz #75. hozzászólásra
Okés:). De az sincs ki írva, hogy város.
Akkor a város szélén a helységtáblára írjad ki " ez a falu, város"
Válasz #72. hozzászólásra
Nem úgy néz ki, mintha fogynának! De ez a munkához kötött szociális segély nagyon tetszik nekem. Nem csoda hogy nem fecó találta ki:)
Válasz #71. hozzászólásra
Békéscsaba. Papiron nem az,de a valóságba...
Válasz #68. hozzászólásra
NEM PUSZTULNAK KI ........MAGUKTÓL ..........SEGITENI KELLENE ........NEKIK .....
Válasz #70. hozzászólásra
65ezres falu?
Válasz #69. hozzászólásra
A miénk 65000, de nincs v.mi város fílíng:)
Válasz #67. hozzászólásra
Akkor az már város lesz!
Az enyém 4-4500 fős.
Válasz #66. hozzászólásra
Hár erre nemannyira,de mostan lopnak jobban,kicsit eltévedtek errefelé a "trollok" Büdös élősködők! De hátha kipusztulnak,vagy ha nem változik semmi akkor "dzsipszi lend" lesz!
Válasz #66. hozzászólásra
Nálun sokan vagyunk ehez sajna:( Ez nagyobb falu:)
Itt a gazdák azért jóban vannak a helyi rendőrökkel.
Polgárőrködnek rendesen, ha valami gond van mindenki számíthat a másikra. A közös főzésekre a kmb-s is megjön (elvégre együtt hajkurásszák a "kisebbséget").
Válasz #63. hozzászólásra
Sőt van egy vásárlóm aki megvette a Molcon kereket az MTZ-hez, szabályosan hozzáépitette, útvonalengedélyt kért, pillanatnyi szélességjelzővel felszerelte a gépét.
Mit ad isten kérték az átalakitási engedélyt, illetve a minősitési papirját a kerekeknek.
WWWWÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!
Megkereste, bevitte a rendőrségre, csak hát német nyelvű.
Se köpni, se nyelni nem tudtak, kénytelenek voltak engedni a traktorját közlekedni.
Válasz #63. hozzászólásra
Basszák meg akkor! Mért nem a .....eket üldözik akik lopkodnak? Mondjuk münk is magunkat kátrányos helyzetűeknek oszt lánctalpassal mehetünk az úton! :-DD Kúrva ország (aszonta a Ferkó)
Moderálta: (3932) 2013-11-15 15:31:26
Válasz #61. hozzászólásra
Hiába baromság, mindig fognak valamit az embereken az ellenőrök.
Apropó ellenörzés:
vannak olyan falvak, ahol a rendőrei mérőszalaggal felfegyverkezve várják a traktorosokat a falu határában, vagy az dülő utak kerszteződésében.
Ha meghaladja az engedély mentes szélességet, kérik az utvonal engedélyt, ha engedélyes, de annál szélesebb akkor büntetnek, az illetőre rászállnak és elmegy a kedve a mezőgazdaságtól, vagy vesz olyan munkagépet ami nem szélesebb, mint amivel lehet közlekedni.
Válasz #61. hozzászólásra
Szerintem is csak pénzbeszedés volt.
Válasz #55. hozzászólásra
Nekem megvan,de egy baromság!
Válasz #52. hozzászólásra
1. Ha saját magadnak dolgozol a traktorral ( talajmunkák.....stb, szállitás, permetezés csak, ha van szakvizsga)) nem kell szakvizsga
2. Ha munkahelyen dolgozol ( akár vállalkozó vagy) akkor is kell minden eszközből szakvizsga
(Tehát: talajmunkagépek, permetező, növényvédelmi gépek, rakodógépek, vető ültetőgépek, erdészeti csipkedő, stb...)
Végül is nincs gond, ha nincs vizsga, de, ha kimegy egy munkavédelmis és lebüntet mint.....
Válasz #57. hozzászólásra
Ne aggódj nem kell mindenkinek drága tanfolyamokra járni.
A szakirányú felső és középfokú képesítéssel talán valamilyen gazdatanfolyammal is felmentést kapsz és 1000ft illetékbélyegért megvan az igazolványod.
ezek a gépek a fekete rendszámos trakik is
Válasz #55. hozzászólásra
akkor ne kiabáld el mindenkinek és innen is ki kéne törölni
Magyarul a B-vel is lehet vontatót hajtani de csak a munkaeszközzel,vagy kis picsa kocsival oszt ammen! Ott van a kis kártyán a T-é bötű is+ a korlátozási szám!
Válasz #47. hozzászólásra
Apropó gépkezelői!
Létezik egy a mezőgazdaságban használatos gépkezelői igazolvány, amiről szerintem nagyon kevesen tudunk, mert még itt a fórumon sem találkoztam vele.
Arról szól, ha munkagépet viszel (nem pótkocsit) kérhetik ezt is (de alig ismeri a KPM és rendőr).
Ilyen kategóriái vannak:
-50kw-nál nagyobb traktor
-önjáró betakarító
-mezőgazdasági rakodó
-fejőgép
Itt nincs típusvizsga ezért jobb.
Válasz #51. hozzászólásra
Nos ez is gaz:)
lasan és értelmezve olvassatok má f....
Válasz #47. hozzászólásra
Úgy érted, hogy fuvarozni???
és a vontatott potkocsi tömege nem haladhatja meg a vono gép saját ösztömegét oda van irva
Válasz #45. hozzászólásra
Ez tényleg úgy fogalmaz, hogy pótkocsija, és pont. De lehet, hogy a rendőr aztmondaná, hogy el van írva. (így jártam már az apeh-nél is, hogy mást mondtak,mint ami a törvénybe volt, aztán lehetett volna pereskedni)
igen és jol olvastad el
mert ott irja hogy a z összekapcsolt potkocsi és a gép sulya egyuttesen lehet 4320 kg nem haladhatja meg a 3500 kg ot
ott van a pot kocsinál is a 3500 kg
nem irja hogy huzhatsz 6 meg 10 tonnás potkocsit
olvasd el a feltételeket is
Személygépkocsi és kistehergépkocsi ("B" kategória) PDF Nyomtatás E-mail
A "B" kategória fogalma ("B")
Nemzetközi kategória. A "B" kategóriába tartozik a (forgalmi engedély bejegyzése alapján) legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű, a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhellyel rendelkező gépkocsi, amely lehet személygépkocsi vagy kistehergépkocsi is.
Az ilyen gépkocsival, "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedély birtokában könnyű (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan legfeljebb 750 kg megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsit korlátozás nélkül szabad vontatni. Az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege így elérheti a 4250 kg-ot.
Nehéz (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan 750 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsinak "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedéllyel való vontatásához két feltételnek kell teljesülnie:
* a nehéz pótkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) saját tömegét, és
* az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege (vagyis a két forgalmi engedélyből megállapítható megengedett legnagyobb össztömegek összege) nem haladja meg a 3500 kg-ot.
Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("B")
A "B" kategóriába tartozó járművek csak "B" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők. Ez a vezetői engedély a járművezető 18. életévének betöltéséig csak belföldön történő járművezetésre jogosít.
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("B")
A "B" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
Még valami:
Lassú járművel, vagy mg. vontatóval csak saját részre lehet mezőgazdasági munkát végezni, B, ill, C kat. jogsival.
Munkahelyen való foglalkoztatás esetén:
Minden gép kezeléséhez gépkezelői vizsgát kell tenni.
Válasz #44. hozzászólásra
A rendelet a 3500 kg-ot a" személygépkocsi és kistehergépkocsi" járműkategóriáknál írja.
Válasz #43. hozzászólásra
szakterületek-képzési és vizsgáztatási szakterület-vezetői engedély kategóriák
de nem értitek hogy a B jogsi csk max 3500 kg ig enged valamit is vezetni amugy meg le ell rakin nehézpotkopcsira a jogsi nálun k ezért büntettek meg valkakit
Válasz #42. hozzászólásra
Ott hol van? 5 perc után meguntam keresni:)
Válasz #41. hozzászólásra
Írjad be a keresőbe, hogy Nemzeti közlekedési hatóság.
Itt egyértelműen le van írva, és teljesen mindegy mit mond a haver vagy a rendőr.
teát a B jogsival csak piros rendszámos trakit lehet vezetni gépeivel mást nem mert akkor külön vizsgáznikell
ez mind szép amit leirtatok de a B jogositványba az is bele van irva hogy könnyü potkocsi azt jelenti hogy mindennel egyutt 3500 kg a sulyhatár tehát már nem uzhat senki vele 6 neg 8 meg10 tonnás potot mert le kéne mellé viszgázni nehéz potkocsira.
B kategóriás jogosítvánnyal vezethető a fekete rendszámos Mg vontató a munkagépével (nem a pótkocsijával) és vezethető a piros rendszámos traktor a piros rendszámos pótkocsijával. Két pótkocsit nem azért nem vontathat a piros rendszámos traktor, mert nem bírná el (az enyémbe 16280 kg vontatható össztömeg van írva, ami azt jelenthetné, hogy két 5t-ás pótkocsi teljes terheléssel lazán beleférne ebbe a kategóriába), hanem azért, mert az első pótkocsi forgalmijába is be kellene írva lennie, az O1 hez hogy mennyi a vontatható össztömeg. Magyarul az első pótkocsinak is le kellene vizsgáznia vontatásból, de ezt a piros rendszám esetén nem lehet megtenni.
Válasz #37. hozzászólásra
Forrás:NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság)
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("B")
A "B" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
Nem nagyon értem miért kell ezen vitázni?
A lassú jármű és pótkocsija vezethető "B" kat. vezetői engedéllyel, még akkor is ha annak (orvosi) érvényessége lejárt.
Keressetek rá, de ne úgy, hogy mi vezethető "B" kategóriával, hanem lassú jármű vezetése milyen vezetői engedélyt igényel.
Válasz #34. hozzászólásra
Egy bss-el nem fog menni 35-öt! :)))
Jaja. De mivel a trakin piros rendszám van így jobb is a póton is a piros rendszám mert arra öt évre adják a műszakit! Igaz hogy így csak 25-el szabad menni de az MTZ-m max megy 35-el annyival meg majdcsak nem mérnek még be a trafisok:)))
Válasz #32. hozzászólásra
El húzhatja, mert ösztömegben belefér a 16000kg-ba! Csak piros rendszám legyen a póton!
Válasz #31. hozzászólásra
Persze én is csak egyet tudok huzni de piros rendszámos nem is huzhat kettőt! De egy 82-et 16000-rel elhuzhatja a BSS-t (12 t) és arra közel duplája megy!
Válasz #29. hozzászólásra
Az én gépem 1987-es 552-es és 9000kg van írva!
Úgyhogy a tied is csak 1 póttal tud menni! Hivatalosan és B jogsival!
Válasz #28. hozzászólásra
Bocs nem jól emlékszem! Csak emlékezetből irtam a 11000kg-ot! De a 16000kg-al még nem tudsz két pótot húzni! Mert ha mbp-6,5-est nézzük az hivatalosan kb ösztömegben 9000kg és ez x2 =18000kg! Ezért már bünti jár! :)