Válasz #78. hozzászólásra
Jó napot sok buktató van itt felénk,mert én fegyverneki vagyok,és nagyon különböznek a földminőségek,egy földön belüli is:D adja el senki,hívj fel segítek ha tudok.
Gondolom Lipicai nem azé venné meg a fődeket, mert neki mindegy mire csak elköltse a pénzét. Ha termelni akar rajta, és az év végére kiszámolja, hogy mennyit bukott hektáronként a rossz minőségű talaj miatt, mikor fog megtérülni a befektetése 600.000,-Ft/Hektárral? soha.
Én még eddig amit vettem fődeket, 1 m2-t sem adtam el belőlük.
Leginkább az eladásiár és a megtakarított összeg viszony az érdekes nem?
Kérdés melyik még, hogy azántót könnyebben kilehet adni bérbe mint legelőt?
Szerintem igen, de ezt a többiek jobban tudják itt
Csak a földhivatal ingatlan leíró adataiból vettem az adatokat, térképet vagy pontos adatot a földhasználóról csak térítés ellenében kaphatok a földhivataltól, vagy van más módszer is.
Üdvözlet Mindenkinek!
Teljesen amatör vagyok ezért kérem segítsetek.
Szerintetek mennyiért érdemes megvenni szolnok megyében
-12 ha szántót 102 ak,
-24 ha szántó 127 ak,(ebből 3.87 kivett csatorna)
-22 ha legelő 100 ak,
-15 ha szántó 81 ak értékű földet.
Kis megtakarított pénzem értékmegőrzése céljából gondolkodom ezen.
Ugye ezek rossz minőségű földeknek számítanak?
Melyikkel volna érdemes futni egy kört.
Üdv.Lipicai
Ebben, amit írsz az "IDÉN" a hangsúlyos, mert:
- idén a gyenge Forint miatt magasabb a támogatási összeg
- nem mindig ilyen jó az év, tavalyi évet alapul véve egy belvízfoltos mély fekvésű tábláért kifizetni ennyi pénzt nem volna egyszerű. Holott más éveken nagyon jól teremne benne minden
Ha AKG-s simán megéri. Na mag amúgy is. 80e-56e földalapú=24 eFt azt azért ki lehet gazdálkodni. Még az idén a kalászoson is többszörösét lehetett fogni.
Itt már csak a megtérülési idő kérdéses, azt, hogy megéri gazdálkodni rajtuk azt az ára már megmutatja. Felénk is kezdik felfelé tornászni a bérleti díjakat, pedig igen csak bizonytalan, hogy az új KAP-on keresztül mit kap a termelő majd a mostanihoz képest....
Válasz #59. hozzászólásra
Ja és a föld ára nem 15 évenként duplázódik hanem például ami földet vettem 92-94-ben 30 és 50 e ft között hekijét az most ér kb egy millát de amit vettem 6 éve egy darabot 825 ezerért azt most el lehetne kótyavetyélni 2,5 -3 misiért ,jól néznénk ki ha 15 évente duplázódna , a befektetők éppen arra számítanak ,hogy hamarabb duplázódik!!!!
Mint lentebb írtam ez most nem olyan kérdés ,hogy mikor termeli ki ? a kérdés az ,hogy a papír pénz ha összerogyik akkor mi marad utána , a válasz papír , lásd 29 es világválság, a termőföld akkor is termőföld marad ha a világválság tombol a földön , és éppen ezért mondom ismételten, hogy a termőföld jelenleg az egyik legjobb kincsképző eszköz, ha tudod miről beszélek érteni fogod .
Egyébként meg az a legjobb ha ez magyar emberek kezében összpontosul!!!Ezért aki teheti az vesz és nem elad!!!
Ha soknak tűnik, akkor is annyi. És hiába vennének sokan ennyiért, nem tudnak,mert egyszerűen nincs. Ebben az évben az említett területen lévő földjeimen átlag 123q kukoricát termett ha-ként... És amennyire tudom nem csak az enyémen...
Ez mikorra fogja kitermelni az árát? Nekem ez egy kicsit soknak tűnik.
Még ha 40 AK is és 8 tonna búzát meg kukoricát terem minden évbe és annak a (nagyot mondok) fele árát haszonnak könyveli el, akkor is "15 évbe jön vissza" az ára.
15 év alatt egy hosszú lekötés már meg is duplázná magát.
Küldjétek ide őket meg azt a 25millkás fickót is,nálam elköltheti a pénzét gyorsan...Aki körül nagy földvásárlás van az csak mondja meg neki,hogy tud jóbbat és jóval nagyobbat Barnyában és akkor talán nem ott vesznek a zord északon amikor itt vannak a kívló borsó földjeim,meglazítózva,felszántva... (csak az erszénye ne legyen lapos a többit nem bánom
Szabadföld-be olvastam, hogy a Hollandok 600 ezerért bérelnek egy évre egy hektárt, szerintetek nekik megkottyan ez az 1-2 millió? Van is olyan holland gazda az országunkba, aki arra kapott támogatást, hogy elvigye a százezre sertéstelepét egy másik országba és itt kötött ki, persze ezt még támogatták is neki. Szerintem ilyenek gond nélkül hetibérletnek érte.
Üdv Mindenkinek! Felénk- Debrecen-Ebes-Hajdúszovát -térségében 70.000-75.000Ft/AK áron forog a föld. És nem csak ennyit kérnek érte, hanem adnak is...
40AK fölötti földet már sehol nem lehet 3 milla/ha alatt venni...
Vannak itt is Dicsak Buksis vevők. Adnak 1-1,5 milliót 1 bármilyen minőségű hektárért, Persze 80-100 hektárból nem nehéz kigazdálkodni azt a kis aprópénzt nekik.
A 12 hekiért 12 millát kért a tulaj,de jöt egy foszer és ő először 20-at mondott rá, aztán hogy más nehogy rámozduljon 25-öt kinált érte!Hát az ilyen saját maga alatt vágja a fát,dehát majd rájönEz ha az itteni gazdák megtudják még lehet jól megis verik!
2084 hozzászólás
Válasz #83. hozzászólásra

Helyben lakó családi gazdálkodó, szomszéd, aki eddig művelte...
Milyen feltételekre gondolsz.
Válasz #70. hozzászólásra

Van akinek semmi föld nem elég...........egyenlőre.....
Akkor tudod megvenni, ha nem licitálnak rád, persze a feltételek betartásával............
A szántó 100 eft ha-ja, a legelő 50 eft ha-ja.
Ennyiért érdemes volna megvenni, befektetési célból?
Válasz #78. hozzászólásra
Jó napot sok buktató van itt felénk,mert én fegyverneki vagyok,és nagyon különböznek a földminőségek,egy földön belüli is:D adja el senki,hívj fel segítek ha tudok.
Gondolom Lipicai nem azé venné meg a fődeket, mert neki mindegy mire csak elköltse a pénzét. Ha termelni akar rajta, és az év végére kiszámolja, hogy mennyit bukott hektáronként a rossz minőségű talaj miatt, mikor fog megtérülni a befektetése 600.000,-Ft/Hektárral? soha.
Én még eddig amit vettem fődeket, 1 m2-t sem adtam el belőlük.
Mennyiért lehetne kiadi ezt a gyenge minőségü földet.
Leginkább az eladásiár és a megtakarított összeg viszony az érdekes nem?
Kérdés melyik még, hogy azántót könnyebben kilehet adni bérbe mint legelőt?
Szerintem igen, de ezt a többiek jobban tudják itt
Csak a földhivatal ingatlan leíró adataiból vettem az adatokat, térképet vagy pontos adatot a földhasználóról csak térítés ellenében kaphatok a földhivataltól, vagy van más módszer is.
Válasz #71. hozzászólásra

500 alatt nem kapod hektárját ,de ha megtudja egy pénzesember feltornázza milióra is,az AK nem nagyon érdekli őket,nem termelni akarnak rajta
A legelőt meg még kevesebbért ha jól gondolom.
itt Kecskemét környékén 500-600e Ft körül cserélnek gazdát még ennél gyengébb földek is
Köszönöm Bacsi-Bacsi!!!
150.000,- Ft/hektár, vagy 20.000,- Ft/AK maximumért. Nagyon zsenge minőségűek, szinte "homokbánya" földek.
Üdvözlet Mindenkinek!
Teljesen amatör vagyok ezért kérem segítsetek.
Szerintetek mennyiért érdemes megvenni szolnok megyében
-12 ha szántót 102 ak,
-24 ha szántó 127 ak,(ebből 3.87 kivett csatorna)
-22 ha legelő 100 ak,
-15 ha szántó 81 ak értékű földet.
Kis megtakarított pénzem értékmegőrzése céljából gondolkodom ezen.
Ugye ezek rossz minőségű földeknek számítanak?
Melyikkel volna érdemes futni egy kört.
Üdv.Lipicai
Válasz #67. hozzászólásra
Debrecen környékén van eladó normális szántó? Nem bánki sivatag és hasonlók?
Válasz #61. hozzászólásra
3-4 vente duplázódik az ár. Ahol értékesebb, ott a rövidebb idő.
TYLLA te debreceni vagy-vagy ebesi??Még lehet ismerjük egymást??
Válasz #65. hozzászólásra
Ebben, amit írsz az "IDÉN" a hangsúlyos, mert:
- idén a gyenge Forint miatt magasabb a támogatási összeg
- nem mindig ilyen jó az év, tavalyi évet alapul véve egy belvízfoltos mély fekvésű tábláért kifizetni ennyi pénzt nem volna egyszerű. Holott más éveken nagyon jól teremne benne minden
Válasz #64. hozzászólásra
Ha AKG-s simán megéri. Na mag amúgy is. 80e-56e földalapú=24 eFt azt azért ki lehet gazdálkodni. Még az idén a kalászoson is többszörösét lehetett fogni.
Válasz #63. hozzászólásra
nálunk most olvastam a hirdetményekben 80e/ha bérleti dijat,43 ak-s földre
Itt már csak a megtérülési idő kérdéses, azt, hogy megéri gazdálkodni rajtuk azt az ára már megmutatja. Felénk is kezdik felfelé tornászni a bérleti díjakat, pedig igen csak bizonytalan, hogy az új KAP-on keresztül mit kap a termelő majd a mostanihoz képest....
Éppen ezért olyan magas az ára ott, mert ilyen nagy a verseny érte.
Válasz #59. hozzászólásra
Ja és a föld ára nem 15 évenként duplázódik hanem például ami földet vettem 92-94-ben 30 és 50 e ft között hekijét az most ér kb egy millát de amit vettem 6 éve egy darabot 825 ezerért azt most el lehetne kótyavetyélni 2,5 -3 misiért ,jól néznénk ki ha 15 évente duplázódna , a befektetők éppen arra számítanak ,hogy hamarabb duplázódik!!!!
Ha ennyire kapkodják a földeket milliókért, akkor az internet miért van tele több 100 ha földel, és még ráadásul olcsóbban?
Válasz #54. hozzászólásra
Mint lentebb írtam ez most nem olyan kérdés ,hogy mikor termeli ki ? a kérdés az ,hogy a papír pénz ha összerogyik akkor mi marad utána , a válasz papír , lásd 29 es világválság, a termőföld akkor is termőföld marad ha a világválság tombol a földön , és éppen ezért mondom ismételten, hogy a termőföld jelenleg az egyik legjobb kincsképző eszköz, ha tudod miről beszélek érteni fogod .
Egyébként meg az a legjobb ha ez magyar emberek kezében összpontosul!!!Ezért aki teheti az vesz és nem elad!!!
arabokat várják akik majd 10-12 millát sem sajnálnak érte
Sziasztok!
Nagyjából mennyi lehet hektárja termő gyümölcsösnek? Alma van benne.
Nem kell pontos érték, mennyi körül mozog, ez lenne a kérdésem...
Előre is kösz
Válasz #35. hozzászólásra

A mi földünket tavaly egy ügyvéd akarta megvenni 12 ezer/ AK-ért de csak kinevettette magát
Ha soknak tűnik, akkor is annyi. És hiába vennének sokan ennyiért, nem tudnak,mert egyszerűen nincs. Ebben az évben az említett területen lévő földjeimen átlag 123q kukoricát termett ha-ként... És amennyire tudom nem csak az enyémen...
Válasz #51. hozzászólásra
Ez mikorra fogja kitermelni az árát? Nekem ez egy kicsit soknak tűnik.
Még ha 40 AK is és 8 tonna búzát meg kukoricát terem minden évbe és annak a (nagyot mondok) fele árát haszonnak könyveli el, akkor is "15 évbe jön vissza" az ára.
15 év alatt egy hosszú lekötés már meg is duplázná magát.
Küldjétek ide őket meg azt a 25millkás fickót is,nálam elköltheti a pénzét gyorsan...Aki körül nagy földvásárlás van az csak mondja meg neki,hogy tud jóbbat és jóval nagyobbat Barnyában és akkor talán nem ott vesznek a zord északon amikor itt vannak a kívló borsó földjeim,meglazítózva,felszántva...
(csak az erszénye ne legyen lapos
a többit nem bánom

Szabadföld-be olvastam, hogy a Hollandok 600 ezerért bérelnek egy évre egy hektárt, szerintetek nekik megkottyan ez az 1-2 millió? Van is olyan holland gazda az országunkba, aki arra kapott támogatást, hogy elvigye a százezre sertéstelepét egy másik országba és itt kötött ki, persze ezt még támogatták is neki. Szerintem ilyenek gond nélkül hetibérletnek érte.
Üdv Mindenkinek! Felénk- Debrecen-Ebes-Hajdúszovát -térségében 70.000-75.000Ft/AK áron forog a föld. És nem csak ennyit kérnek érte, hanem adnak is...
40AK fölötti földet már sehol nem lehet 3 milla/ha alatt venni...
Pilátus!Holnap elküldöm hozzád ezt a földvásárllo komát!Ha egyátalán
holnap nemverik laposra!
Válasz #42. hozzászólásra
EZ A "MOSODA"!!!!! NEM SZÁMÍT SEMMI CSAK AZ ÖVÉ LEHESSEN!!!
Válasz #39. hozzászólásra
Borsodban merre ?
Válasz #44. hozzászólásra
Mi most vettük AK-ját 35-ért.
Vannak itt is Dicsak Buksis vevők. Adnak 1-1,5 milliót 1 bármilyen minőségű hektárért, Persze 80-100 hektárból nem nehéz kigazdálkodni azt a kis aprópénzt nekik.
Baranya, Szigetvár...
A legjóbb környék,csak tessék,csak tessék
Válasz #42. hozzászólásra
igérjenek 30-at és az övék,14 hektáromért igértek 20-at ami elgondolkodtató,97-ben 35ért vettem hekijét
pilátus merre gazdálkodsz?
A 12 hekiért 12 millát kért a tulaj,de jöt egy foszer és ő először 20-at mondott rá, aztán hogy más nehogy rámozduljon 25-öt kinált érte!Hát az ilyen saját maga alatt vágja a fát,dehát majd rájön
Ez ha az itteni gazdák megtudják még lehet jól megis verik!
Válasz #34. hozzászólásra
Én mért nem találok ilyent????Én eladnám mindenemet...Príma földem van,"csak jönne már valaki "(mert csak várok,csak várok,csak megvárom most már...)
pl: 14ha szántó ebből 4ha kaszáló 18milla és fersengenek ki vegye meg!
felénk borsodban nagy harc dul a földért
hát igen!
Válasz #35. hozzászólásra
Az lehet hogy annyit ér, de ki fogja azt megvenni?
Én ezt sosem értem, mert gazdálkodó már biztos nem fogja tudni...

az sem aki kínálja...aki meg ad érte az...?????
persze, 2-3 év mulva 50-et ér,itt már nem az megy hogy hány év alatt hozza be a parasztnak,rámozdultak a pénzesek ügyvédek stb