Válasz #7949. hozzászólásra
Igen lehet javítani.Karokat le vesszed meg a burkolatot,egy ovális fedél két csavarral rögzítve van a tömb jobb oldalán. Van benne egy o gyűrű ott folyhat.
Hali ! Segítséget szeretnék kéri ! Folyik a vezérlőtömböm . Meg kéne javítani de nem tudom hogy hogy tudom kiszedni illetve van-e hozzá tömítés vagy ilyesmi ? Vagy egyáltalán mi folyhat rajta.
Előre is köszi!
Mindössze csak tisztítás miatt szeretném átfuttatni. Igazából csak 1 menettel van gondom. Ott szorul nagyon a csavar.
Ismét így fent áll a kérdésem, hogy hányas a menet benne?
Sanyi! Érdemes lenne venned a traktorra különböző fényvisszaverő matricákat, azok szerintem nagyon hatásosak lennének! Jól is nézne ki a traki tőle!
A munkagépet is érdemes lenne felmatricázni! http://www.aczelauto.hu/index.php?l=&kat=810
Vagy venni kis helyzetjelző lámpákat, azzal körbeszerelni.
Válasz #7931. hozzászólásra
Ez igaz amit irtok!Közlekedési fel.beszéltem velük és azt mondták a rendőr nem büntet csak szól hogy vegyem le.A gépemet nem lehet levizsgáztatni sajnos,szabály az szabály.
Bekötöttem a ventilátort is a fűtésnél..őszintén szólva nem hittem volna, hogy ilyen nagy ereje van! Hatalmas szívóerő és fújás! Mint valami hajszárító. Ajánlani tudom mindenkinek! (Mármint nem hajszárítóként , hanem fűtésként! )
Azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy gyártok valami hasonló mellső felfüggesztést a T30-asra..Utána hozzáalakítanám a tolólapot.
Bár ezek még nagyon későbbi tervek, csak filózgatok rajta, hogy hogyan lehetne a legpraktikusabban megcsinálni. De ez a gyári szerkezet kiváló ötlet. Bár az alsó emelőkarokat nem lehet szét illetve össze állítani, hanem ezek fixen vannak.
Üdv.!
Elkészültem a felfogató szerkezettel is, így már csak az elektromos része és a lefestésük van már csak vissza.
Úgy oldottam meg, hogy a tartó szerkezetet fent hagyom, csak a fűtőmotort veszem le télig. Bár elég stabilan sikerült megcsinálni a tartószerkezetét, de lehet, hogy még valahonnan majd még megfogatom. De szerintem elég lesz ez így is.
Rakok fel pár képet a munkámról:
Üdv nektek!
Azoktól szeretném megkérdezni akik nyithatóra csinálták a hátsó ablakot hogy kb menyibe jönne ki ugy hogy mindenből ujjat kell vegyek! (ablak keret ,üveg, gumi, ablakteleszkóp, alsó kisablak üveg)
Ezzel a gémmel olyan 3-4 mázsát lehet vinni nyugodtan, olyan talajon amilyenen a géppel el bírsz menni.
Inkább akkor nyekken majd a gém, ha földet tursz vele, vagy villázol és tolod mint őrült, és oldalirányú terhelést fog kapni. De megoldható ez is !
Egy mtz re én azért erősebb gémet tennék.
Ez 90x50x4 es zártszelvényből van.
Emeltem már vele 10 mázsát, de akkor már meg sem tudtam moccanni a kisgéppel, mert éppencsakhogy érte a földet a hátsókerék.
Arra gondoltam, hogy a legjobban az akkumulátor doboz bal oldali elejére fel tudnék rögzíteni egy tartót, bár lehet, hogy gumibakkal lenne jó, hogy enyhítse a rázkódást. Na majd kiagyalom
Már megcsináltam mindent, de most a fűtőmotor felrögzítését nem sikerül praktikusan kitalálni..Pedig már csak az lenne vissza. Olyan tartó konzolt szeretnék, ami stabilan fogja tartani és nem lesz nagy a rezgése. Szeretném úgy megoldani, hogy a tartókonzolt le lehessen venni, vagy ha olyan helyre fel tudom hegeszteni a konzolt, hogy nem túl kirívó, akkor fix-en is felraknám.
Válasz #7908. hozzászólásra
Hali! Mekkora sulyt tudsz emelni ezzel a gemmel? Ha egyenetlen terepen mesz sullyal, akkor nem csavarodik ide-oda a gem??? Csak azert erdeklodok, mert egy ilyesmi rakodo lesz az mtz-re rafaragva nalam. Haver meg aggodalmaskodik , hogy 10q-nal csavarodni fog. Mivel a gem oldalankent 20-25 centivel kijjebb all, mint a traki oldalmerevitese.
Télre felkészülve (bár hol van az még..) megcsináltam előre a fűtést, hogy ne akkor kelljen csinálgatni. Még nem vagyok teljesen kész, de pár kép a tervről: Akár lehetne ez a módszer is, hogy simán a csövet vezetem be a fülkébe, viszont télen fel szoktam rakni a fojtó tárcsát a ventilátorhoz, így nem fújja olyan sebesen a levegőt. Ezért közbe építem a kabin gyári fűtőventilátorát, aminek jó lökete van. A gégecső szívó részét így ott helyezem ez , ahol a legforróbb levegőt tudja szívni. (Szerintem a kipufogó csonk és a hengerek közötti részen a legmelegebb a levegő) A fülkében felhozom a műszerfalig a bejövő ágat, onnét mehet a levegő.
25351 hozzászólás
Válasz #7952. hozzászólásra
Nem kell félni tőle.
Válasz #7952. hozzászólásra
Nem!Ott szerelhető.Ha jó gondolóm hogy ott folyik az olaj.
Mert ha ki kell az nem tűnik kis munkának.
Köszi. Ki kell venni a tömböt a helyéről vagy nem ?
Válasz #7949. hozzászólásra
Igen lehet javítani.Karokat le vesszed meg a burkolatot,egy ovális fedél két csavarral rögzítve van a tömb jobb oldalán. Van benne egy o gyűrű ott folyhat.
Nem tudom pontosan mert még rajta van a burkolat és nem látom . Ez egyik karnál kicsit szivárog de nem tudom honnan folyik.
Válasz #7947. hozzászólásra
Fentről folyik az olaj?
Hali ! Segítséget szeretnék kéri ! Folyik a vezérlőtömböm . Meg kéne javítani de nem tudom hogy hogy tudom kiszedni illetve van-e hozzá tömítés vagy ilyesmi ? Vagy egyáltalán mi folyhat rajta.

Előre is köszi!
Válasz #7945. hozzászólásra
Szeva Menet fésű!
Válasz #7944. hozzászólásra
Mindössze csak tisztítás miatt szeretném átfuttatni. Igazából csak 1 menettel van gondom. Ott szorul nagyon a csavar.
Ismét így fent áll a kérdésem, hogy hányas a menet benne?
Szerintem jobb lenne ha vágnál bele újat, de így nagyobb menetet. Mert a felújítás csak ideig óráig lenne jó.
Segítség kellene! A súlytartó az elsőhídhoz, 6 csavar furatát hányas menetfúróval tudom megújítani? Tehát milyen méretű a 6 furat?
Válasz #7941. hozzászólásra
Csak újítottam!
Válasz #7939. hozzászólásra
Le veted a traktorod képét?
Válasz #7939. hozzászólásra
Hát igazad van!
Sanyi! Érdemes lenne venned a traktorra különböző fényvisszaverő matricákat, azok szerintem nagyon hatásosak lennének! Jól is nézne ki a traki tőle!
A munkagépet is érdemes lenne felmatricázni!
http://www.aczelauto.hu/index.php?l=&kat=810
Vagy venni kis helyzetjelző lámpákat, azzal körbeszerelni.
12/2007IRM.Villogó használata.
Vagy nem villogna ha nem folyamatosan világítana ehhez mit szóltok ?
Legszívesebben csinálnák egy felvételt,hogy mi történik a főúton este.
Válasz #7932. hozzászólásra
Azért félek egy kicsit,de az autósok nem veszik figyelembe a lassú járművet a főúton.Vagy kapcsolgassam a munkalámpát?
Válasz #7931. hozzászólásra
Ez igaz amit irtok!Közlekedési fel.beszéltem velük és azt mondták a rendőr nem büntet csak szól hogy vegyem le.A gépemet nem lehet levizsgáztatni sajnos,szabály az szabály.
Ez engem is érdekelne bár én is úgy tudom hogy engedélyköteles .
Válasz #7930. hozzászólásra

Police biztos.
Válasz #7930. hozzászólásra

Ezért nem büntetnek a rend őrei?? Ugytudom hogy ha nincs beleírva a forgalmiba akkor bünti jár érte!
Bekötöttem a ventilátort is a fűtésnél..őszintén szólva nem hittem volna, hogy ilyen nagy ereje van! Hatalmas szívóerő és fújás! Mint valami hajszárító. Ajánlani tudom mindenkinek! (Mármint nem hajszárítóként , hanem fűtésként!
)
Azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy gyártok valami hasonló mellső felfüggesztést a T30-asra..Utána hozzáalakítanám a tolólapot.

Bár ezek még nagyon későbbi tervek, csak filózgatok rajta, hogy hogyan lehetne a legpraktikusabban megcsinálni. De ez a gyári szerkezet kiváló ötlet. Bár az alsó emelőkarokat nem lehet szét illetve össze állítani, hanem ezek fixen vannak.
Válasz #7925. hozzászólásra
Az gáz!
Válasz #7924. hozzászólásra
Nem semmi vagy!
Válasz #7923. hozzászólásra
Bent voltam! Nincs nekik csak a hátsó nagy szélvéddő! A kicsi meg a hátsó keret nincs nekik! ugyhogy valamit ki kell találjak.
Hát nem sok jó!
Üdv.!

Elkészültem a felfogató szerkezettel is, így már csak az elektromos része és a lefestésük van már csak vissza.
Úgy oldottam meg, hogy a tartó szerkezetet fent hagyom, csak a fűtőmotort veszem le télig. Bár elég stabilan sikerült megcsinálni a tartószerkezetét, de lehet, hogy még valahonnan majd még megfogatom. De szerintem elég lesz ez így is.
Rakok fel pár képet a munkámról:
Válasz #7922. hozzászólásra
Szeva.Valami eredmény?
Válasz #7919. hozzászólásra

Igen igazad van! Viszonyitásnak jó! Néztem a habinál is de ott nem igazán találtam! Lehet hogy ma beugrok hozájuk és megkérdezem!
21:30.Nyomtam a traktornak a szőlőben,permeteztem csak most néztem meg a fórumot.
Ez igaz!Már nézegetem ezt a listát kb 1 hete.
Válasz #7918. hozzászólásra

Hú teljes mértékben igazad van, nem figyeltem a dátumra.
De viszonyítás képpen jó!
Válasz #7917. hozzászólásra
Ez 2010-es ár!Azóta változtak.
Válasz #7916. hozzászólásra
Üdv.!
A Hanki-ker alkatrész listáján van pár ár, pl. a Hátsó üveg NAGY kiskerárban 8500 ft, az ablakteleszkóp 1450 ft, de itt megnézheted ezeket:
http://www.hanki-ker.hu/alkatreszek/pdf/t-25_alkatreszek.pdf
Üdv nektek!
Azoktól szeretném megkérdezni akik nyithatóra csinálták a hátsó ablakot hogy kb menyibe jönne ki ugy hogy mindenből ujjat kell vegyek! (ablak keret ,üveg, gumi, ablakteleszkóp, alsó kisablak üveg)
Válasz #7914. hozzászólásra

Nekem ilyen lesz a gepen, csak 20 evesbe...
Válasz #7909. hozzászólásra
Szia!
Ezzel a gémmel olyan 3-4 mázsát lehet vinni nyugodtan, olyan talajon amilyenen a géppel el bírsz menni.
Inkább akkor nyekken majd a gém, ha földet tursz vele, vagy villázol és tolod mint őrült, és oldalirányú terhelést fog kapni. De megoldható ez is !
Egy mtz re én azért erősebb gémet tennék.
Ez 90x50x4 es zártszelvényből van.
Emeltem már vele 10 mázsát, de akkor már meg sem tudtam moccanni a kisgéppel, mert éppencsakhogy érte a földet a hátsókerék.
Válasz #7912. hozzászólásra

Arra gondoltam, hogy a legjobban az akkumulátor doboz bal oldali elejére fel tudnék rögzíteni egy tartót, bár lehet, hogy gumibakkal lenne jó, hogy enyhítse a rázkódást. Na majd kiagyalom
Válasz #7911. hozzászólásra
Gumibak az lenne a megoldás nem?
Válasz #7910. hozzászólásra
Már megcsináltam mindent, de most a fűtőmotor felrögzítését nem sikerül praktikusan kitalálni..Pedig már csak az lenne vissza. Olyan tartó konzolt szeretnék, ami stabilan fogja tartani és nem lesz nagy a rezgése. Szeretném úgy megoldani, hogy a tartókonzolt le lehessen venni, vagy ha olyan helyre fel tudom hegeszteni a konzolt, hogy nem túl kirívó, akkor fix-en is felraknám.
Válasz #7906. hozzászólásra
Ez a megoldás nagyon jó lesz!:)
Válasz #7908. hozzászólásra
Hali! Mekkora sulyt tudsz emelni ezzel a gemmel? Ha egyenetlen terepen mesz sullyal, akkor nem csavarodik ide-oda a gem??? Csak azert erdeklodok, mert egy ilyesmi rakodo lesz az mtz-re rafaragva nalam. Haver meg aggodalmaskodik , hogy 10q-nal csavarodni fog. Mivel a gem oldalankent 20-25 centivel kijjebb all, mint a traki oldalmerevitese.
Sziasztok!

Hoztam nektek újabb vlagyis képet!
Köszi az infót Sanyi. Majd teszek fel képet.
Télre felkészülve (bár hol van az még..) megcsináltam előre a fűtést, hogy ne akkor kelljen csinálgatni. Még nem vagyok teljesen kész, de pár kép a tervről:
Akár lehetne ez a módszer is, hogy simán a csövet vezetem be a fülkébe, viszont télen fel szoktam rakni a fojtó tárcsát a ventilátorhoz, így nem fújja olyan sebesen a levegőt. Ezért közbe építem a kabin gyári fűtőventilátorát, aminek jó lökete van. A gégecső szívó részét így ott helyezem ez , ahol a legforróbb levegőt tudja szívni. (Szerintem a kipufogó csonk és a hengerek közötti részen a legmelegebb a levegő)

A fülkében felhozom a műszerfalig a bejövő ágat, onnét mehet a levegő.
Válasz #7903. hozzászólásra
450 teleszkóp ára 1788ft/db