Az semmit nem jelent, nemkell mindig elájulni ámerikától ott nem olyan fődeken dolgoznak ezek mint nálatok, framestet meg itt északon tesztelték fejlesztették miskolc körül, mezőségben felénk dombokon...
Olyan kések vannak mint a Reptillen?
Akkor az nyílván más, az nemfog forgatni nagyon az csak lazít és a kisebb késköz nem ám baj szerintem, kérdés húzni mennyire lehet nehéz???
Aztmondta egyik axis uriember hogy ügyesek a kései és nem kérnek sok lőerőt.
Ennek a mélysége itt hogyan állítódik milyen fokozatokkal??? megfigyelted?
8 milláért igénytelen festés , hegesztések , kicsit gyengébb mint a DR , és hiába a sok kés mert a vékony egyenes szárai és a hegye miatt meg se közelítheti hatékonyságba a DR-t . A sárkaparói hatékonyságát meg nem is lehet egy napon említeni a DR-ével...
Nem is tudom még mi tetszhet ezek után ...(talán hogy a kerekének a kiemelése nem fordított és az hogy összecsukható a váz )
Mi lazítottunk 75 centi késosztással 50 centi mélyen de nem lazította át rendesen a lazító a kések között a földet. Ezeket is megszántottuk később és itt is beigazolódott,mert nem sokkal vitte könnyebben a traktor az ekét.Akkor a dr még így sem lazít hiszen az csak 35-40 re megy. szerintem ez csak akkor lehet jó ha kétszer szögbe megcsináljuk a földet. Az 50 centis osztással már jobb volt a lazító munkája csak nem minden talajon birtuk húzni mert betúrt persze ez egy nagyon száraz ősz volt ezt nem lehet alapul venni
Az, persze. Az a bika. És megnyugvásomra osztotta a véleményem h olyan lazító kell, ami minél kevesebb rögöt hoz fel a felszínre.
Szal, szerinte is elég a 75ös osztás. Úgy gondolom h ha 1x jó minőségben átlazítottad a földet és a köv. években a 75-76 cm-es tárcsás lazítóval mész, ha megold6ó akk műv.irányt váltogatva, akk az elég.
Valaki nem fotózta le ezeket közelebbről?
Mindegyik teccik.
.Szabi. aztmondta a Tiger MT 3méteresét nem nehezebb húzni mint a Terranot kb az a helyzet. Azért 270-es gépe van tegyük hozzá az már valami.
Framest nekem szimpatikus cucc alapból de sehol sem láttam még dolgozni, majd lesz ittis demója ha tényleg ideadja az Axiál...
Busa hogynéz ki? milyen cucc az? Tegyetek már fel képet legyetek szívesek ha úgyvan!
Mondjuk egy ideje már kezd az irány egy síma hagyományos diskripper felé elmászni, plusz ócsóbb is mint egy MT Tiger azthiszem.
8milla+áfa a Framest? A Jd 10 felett akkor mivan!?!?!?!? azért 2milla az nem kevés, plusz Framestből megcsinálnak 3-3,5métereset is ha kell és amennyi anyaggal lappal késsel akármivel kevesebb kell rá annyival ócsóbb is lenne.
Gumihenger nekem nemkéne rá ha nyáron csinálnám vele a banzájt akkor úgyis ottannak a cambridge hengerek vagy rövidtárcsát húzatnék utána a másik géppel rögtön vetés elé dolgoznánk a fődet. Plusz a Framest csöcsös gumihengere lazább talajon jó inkább, ott segít az erózió csökkentésében is, a víz nem leszaladásában is viszont a betyár rögeket nem nyomja szét mert puha.
Tudom mert húztam a Reptillt egészen sokat. Arra egy ékgyűrűs henger kellene az volna rá a tuti.
A reptill igaz más egy kicsit nem is kicsit de az is egy szuper találmány! Az full nem forgatja a fődet csak lazítja. Lúdláb kapák lazítókés jelleggel plusz derejevágó yetter tárcsasorok. Ez csak függőlegesen vág aprít nem kever nem forgat nem hoz fel kuuvajó!
Amikor nedvességkímélés kell de apró főd pl repce elé a legjobb eszköz ami létezik, egyik grubber sem tudja azt mint Ő.
Viszont méteres szárban azért van hogy összehúzza ez tény, igaz repcét nem is ilyenbe vet senki általában.
Ezért sajnálom Etyeket ha tudom hogy mindenféle ilyen kivan egyszerre állítva akkor elmentem volna szombaton.
Sebaj majd lesznek demógépek és meghúzzuk őket!!!
A horsch-sal és a centaurral is az a baj h a töm.kerekek lenyomják a talajt. Mi fagyon feltárcsáztuk. Tehát egy olyan gép, mint pl a DR, ahol a legutolsó művelet lazán hagyja a talajt, az a jó tavaszi alá, szntem.
Ha a munka nem úgy sikerül néha ahogy szeretnénk , az nem feltétlen a munkagép bűne. A Disk Ripper szerintem nagyobb találmány mint az eke , de a használatát és a munkaminőségét a fentiek határozzák meg ennek is !!!
Lehet ezzel is álom talajt csinálni 76 cm-es osztással is...
A múltkorában beszéltem egy nagygazdával, aki szintén ilyen kötött, csipákás földön nyomja. Azt mondta h a 50es kötöttségig nagyon jók a Vader, Horsch, Amazone, stb, kultik, de a nehezebb földeken meghalnak. Ő a Simba Solo párti.
Framest Condisk valami 7millió körül van ha jól emlékszem, tehát JD ár alatt és legalább olyan erős szerkezet viszont a kése az amolyan minimal tillage jellegű tehát nem forgat csak lazít, késosztást most nemtudok mondani, tavasszal elméletileg kapok egyet demózni.
Ebből 4-5méteresek vannak de kérésre legyárt Nyárádi úr 3métereset is. Kifogom próbálni és ha úgyleszünk lehet egy 3méteres lenne a legjobb azt azírt elhúzigálná a traki szerintem még a 220-as is a jobb fődeken.
Válasz #6972. hozzászólásra
Igen az osztáshoz képest kicsi a mélység.
Dretheék tavalyelőtt ősszel azzal nyomultak a saras földeken, nem tudom mennyire dolgozta át a talajt?
Válasz #6969. hozzászólásra
A Busáé tetszett nagy henger van rajta, biztos jó.
Az meg, hogy mit bír úgyis csak munkába derül ki, meg az is hogy nedvesben használható-e, de ebből a szempontból nemigen érheti utól a DR-t
12468 hozzászólás
Válasz #7018. hozzászólásra
Megköszönném!!! ha tudsz egy példányt nélkülözni.
sms-ben küldöm a címemet!
Válasz #7018. hozzászólásra
szkenneld be!
Válasz #7016. hozzászólásra
Van 2 prosim is róla .
Feladjak postán 1-et neked ?
Válasz #7015. hozzászólásra

Mindegy , nézd meg mind kettőt élőben és meglátod.
De ettől függetlenül , a te elképzeléseidhez jó lenne ha tudnál csináltatni egy 3 méterest úgy 5-6 milláért...
Válasz #7014. hozzászólásra
A reptill-en van egy csomó furat de nem is furat hanem mintha egy fogasléc volna és néhány centinként lehet állítani. Nem rossz dolog, lehet variálni.
Nem fotóztátok le a Condisket??? nagyon kéne egykét fotó élőből.
HM???
Válasz #7013. hozzászólásra
Az semmit nem jelent, nemkell mindig elájulni ámerikától ott nem olyan fődeken dolgoznak ezek mint nálatok, framestet meg itt északon tesztelték fejlesztették miskolc körül, mezőségben felénk dombokon...
Válasz #7009. hozzászólásra
Olyasmi mint a reptillen ...
Állítás ?
A kés szárak furatokkal , a tárcsáé meg gondolom határolóval...
Válasz #7010. hozzászólásra
USA vs Hun
Szerinted ?
Válasz #7005. hozzászólásra

Láttam már ezt azt , nem homokon nőttem fel...
Válasz #7006. hozzászólásra

Akkor még egy SS vagy DR ha nagyon szükséges...
Már csak az lehet a baj , hogy ehhez kell minimum :
- 1 Carrier
- 1 SS
- 1 olasz lazító (pl Dondi)
- + ha már van egy DR , azt se kell kidobni...
De nem árt egy hevederes traktor se hogy az esetenként 2 munka menet is kijöjjön még egy szántáshoz felhasznált gázolajból...
Ja , beleért az ember keze a bilibe...
Válasz #7007. hozzászólásra

gyengébb mint a dr? honnan tudod?
Válasz #7007. hozzászólásra
Olyan kések vannak mint a Reptillen?
Akkor az nyílván más, az nemfog forgatni nagyon az csak lazít és a kisebb késköz nem ám baj szerintem, kérdés húzni mennyire lehet nehéz???
Aztmondta egyik axis uriember hogy ügyesek a kései és nem kérnek sok lőerőt.
Ennek a mélysége itt hogyan állítódik milyen fokozatokkal??? megfigyelted?
Válasz #7006. hozzászólásra
Ezt gondoltam énis hozzátenni csak lehurrogtatok volna mert nekünk nincs ilyen aztán honnan tudnám...
Válasz #7002. hozzászólásra

8 milláért igénytelen festés , hegesztések , kicsit gyengébb mint a DR , és hiába a sok kés mert a vékony egyenes szárai és a hegye miatt meg se közelítheti hatékonyságba a DR-t . A sárkaparói hatékonyságát meg nem is lehet egy napon említeni a DR-ével...
Nem is tudom még mi tetszhet ezek után ...(talán hogy a kerekének a kiemelése nem fordított és az hogy összecsukható a váz )
Magas a léc , ha a DR a léc...
Válasz #7004. hozzászólásra

az "olasz "lazító száraz földön meghal,tehát száraz őszön bukik az elmélet.
Válasz #7004. hozzászólásra

Ez nekem is teccik jó elgondolás
Válasz #6998. hozzászólásra

Az én elméletem:
Kuk tarló(napra lesz):
-1 sor ilyen SS , majd aztán 1 sor olasz lazító (esetleg tárcsás elmunkálóval)...
- vagy 2 sor DR...
Napra tarló(búza lesz): 1-2 sor SS...
Búza tarló(Kuk vagy Napra lesz) : Carrier majd 1 sor olasz lazító ....
Ez lehet a tuti kemény helyeken .
Válasz #6998. hozzászólásra
Mi lazítottunk 75 centi késosztással 50 centi mélyen de nem lazította át rendesen a lazító a kések között a földet. Ezeket is megszántottuk később és itt is beigazolódott,mert nem sokkal vitte könnyebben a traktor az ekét.Akkor a dr még így sem lazít hiszen az csak 35-40 re megy. szerintem ez csak akkor lehet jó ha kétszer szögbe megcsináljuk a földet. Az 50 centis osztással már jobb volt a lazító munkája csak nem minden talajon birtuk húzni mert betúrt persze ez egy nagyon száraz ősz volt ezt nem lehet alapul venni
Válasz #7001. hozzászólásra
Mi teccett és nemteccett a Condisk-ben???
Válasz #6999. hozzászólásra

Nem viszik ha megvetted , te viszed....
A Méh telepre...
Válasz #6999. hozzászólásra

Válasz #6996. hozzászólásra
Ezt nem osztom. Ha kemény a föld, akk állítsuk keményre a hidraulikát! Ha nem bírja a felfogatás, akk vigyék a picsába a gépet!
Válasz #6993. hozzászólásra

Az, persze. Az a bika. És megnyugvásomra osztotta a véleményem h olyan lazító kell, ami minél kevesebb rögöt hoz fel a felszínre.
Szal, szerinte is elég a 75ös osztás. Úgy gondolom h ha 1x jó minőségben átlazítottad a földet és a köv. években a 75-76 cm-es tárcsás lazítóval mész, ha megold6ó akk műv.irányt váltogatva, akk az elég.
Valaki nem fotózta le ezeket közelebbről?
Mindegyik teccik.
.Szabi. aztmondta a Tiger MT 3méteresét nem nehezebb húzni mint a Terranot kb az a helyzet. Azért 270-es gépe van tegyük hozzá az már valami.
Framest nekem szimpatikus cucc alapból de sehol sem láttam még dolgozni, majd lesz ittis demója ha tényleg ideadja az Axiál...
Busa hogynéz ki? milyen cucc az? Tegyetek már fel képet legyetek szívesek ha úgyvan!
Mondjuk egy ideje már kezd az irány egy síma hagyományos diskripper felé elmászni, plusz ócsóbb is mint egy MT Tiger azthiszem.
8milla+áfa a Framest? A Jd 10 felett akkor mivan!?!?!?!? azért 2milla az nem kevés, plusz Framestből megcsinálnak 3-3,5métereset is ha kell és amennyi anyaggal lappal késsel akármivel kevesebb kell rá annyival ócsóbb is lenne.
Gumihenger nekem nemkéne rá ha nyáron csinálnám vele a banzájt akkor úgyis ottannak a cambridge hengerek vagy rövidtárcsát húzatnék utána a másik géppel rögtön vetés elé dolgoznánk a fődet. Plusz a Framest csöcsös gumihengere lazább talajon jó inkább, ott segít az erózió csökkentésében is, a víz nem leszaladásában is viszont a betyár rögeket nem nyomja szét mert puha.
Tudom mert húztam a Reptillt egészen sokat. Arra egy ékgyűrűs henger kellene az volna rá a tuti.
A reptill igaz más egy kicsit nem is kicsit de az is egy szuper találmány! Az full nem forgatja a fődet csak lazítja. Lúdláb kapák lazítókés jelleggel plusz derejevágó yetter tárcsasorok. Ez csak függőlegesen vág aprít nem kever nem forgat nem hoz fel kuuvajó!
Amikor nedvességkímélés kell de apró főd pl repce elé a legjobb eszköz ami létezik, egyik grubber sem tudja azt mint Ő.
Viszont méteres szárban azért van hogy összehúzza ez tény, igaz repcét nem is ilyenbe vet senki általában.
Ezért sajnálom Etyeket ha tudom hogy mindenféle ilyen kivan egyszerre állítva akkor elmentem volna szombaton.
Sebaj majd lesznek demógépek és meghúzzuk őket!!!
Válasz #6994. hozzászólásra
Nem , mert állítható a nyomás mértéke a legtöbb ilyen esetben . Ha kemény a föld gyengébbre állítod ...
A rúgóké meg nem , az vagy enged vagy nem.
Válasz #6991. hozzászólásra
Pontosan...
Válasz #6992. hozzászólásra
ha nem a rugó fog engedni,akkor vagy törik a kapaszár,vagy leszakad a kapatartó.a hidr. biztosításnak ,így nem sok értelmét látom.
Válasz #6984. hozzászólásra
Ez is igaz lehet , tapasztaltuk...
De a Solo melyik kapája a jó szerinte ? Az a ritka hidraulikus ?
Válasz #6988. hozzászólásra
Nem tudom .
Úgy képzeld el a tartóját , hogy a Tiger normál rúgó tokjából (terra grip) kiveszed a rúgót és beteszel helyette egy kis munkahengert...
A horsch-sal és a centaurral is az a baj h a töm.kerekek lenyomják a talajt. Mi fagyon feltárcsáztuk. Tehát egy olyan gép, mint pl a DR, ahol a legutolsó művelet lazán hagyja a talajt, az a jó tavaszi alá, szntem.
Válasz #6984. hozzászólásra

a terrano az tuti hátrahajlik a kötöttben,ha van ami húzza.
Válasz #6981. hozzászólásra

Én mondtam hogy Hevesen is láttam egyet régebben szétdarabolval ... Tiger AS-t
Válasz #6986. hozzászólásra
pro-lift kapás, vagy vmi újdonság?
Válasz #6983. hozzászólásra
Szerintem nem hallotta, hanem látta, ami ki volt állítva etyeken, azon annyi volt a hidraulikacső, hogy csak a csövek árán eléldegélnénk egy darabig.
Válasz #6983. hozzászólásra

Láttam Etyeken...
Válasz #6973. hozzászólásra
25 q Napra és 60 q kukorica lett utána .
Nem volt rosszabb egy kicsit sem mint a szántás , sőt !
Alap hogy a lazítózás sok mindentől függ:
-talaj nedvesség
-keménység,tömörödöttség mértéke
-talaj típusa
-művelés időpontja(ez különösen lényeges!)
-leforgatandó szármaradvány típusa , mennyisége
-lazítás sebessége(hogy bírja az erőgép)
-stb...
Ha a munka nem úgy sikerül néha ahogy szeretnénk , az nem feltétlen a munkagép bűne. A Disk Ripper szerintem nagyobb találmány mint az eke , de a használatát és a munkaminőségét a fentiek határozzák meg ennek is !!!
Lehet ezzel is álom talajt csinálni 76 cm-es osztással is...
A múltkorában beszéltem egy nagygazdával, aki szintén ilyen kötött, csipákás földön nyomja. Azt mondta h a 50es kötöttségig nagyon jók a Vader, Horsch, Amazone, stb, kultik, de a nehezebb földeken meghalnak. Ő a Simba Solo párti.
Válasz #6980. hozzászólásra

ezt meg hol hallottad?
Válasz #6981. hozzászólásra

én már csak a kegyelemdöfést adtam meg neki.....
Válasz #6980. hozzászólásra
Az már haladás, nem nyílik lépten-nyomon. A .Szabi. szétszaggatta a Tigert.
Válasz #6977. hozzászólásra
Hidraulikus biztosítású....
Már a Tiger MT is hidraulikus...
- de maga a gép nettó 8+2 millió gumihengerrel , a kései sűrűbben vannak mint a Disk Ripperren de nem adnám oda érte...

A Framest OK
A Dalbo egy vicc , lemásolta a Sumo Trio-t . Szármaradványos területen 3 méter után betúrna .
Ráadásul a Sumo-ból kiindulva , ennek kell vagy 300 LE.
A Busa ? Háááát , vegyen valaki és majd megtudjuk...
Válasz #6962. hozzászólásra

100% igazság a leírtakban !
Úgy látom azért hat rád lassan az EVOlúció...
Válasz #6975. hozzászólásra
Az etyeki fotók között van a condiscről kép. Ha rugós horsch kapa van rajta, akk nem kéne. Ha simba pro-lift, az tetszene.
Válasz #6974. hozzászólásra

etyeken volt
Framest Condisk valami 7millió körül van ha jól emlékszem, tehát JD ár alatt és legalább olyan erős szerkezet viszont a kése az amolyan minimal tillage jellegű tehát nem forgat csak lazít, késosztást most nemtudok mondani, tavasszal elméletileg kapok egyet demózni.
Ebből 4-5méteresek vannak de kérésre legyárt Nyárádi úr 3métereset is. Kifogom próbálni és ha úgyleszünk lehet egy 3méteres lenne a legjobb azt azírt elhúzigálná a traki szerintem még a 220-as is a jobb fődeken.
de melyik kiállításon???
Mert én a hungexpon nem láttam Framestet helló!
Pedig szerintem mindenhol végigjártunk elég komolyan
Válasz #6972. hozzászólásra
Igen az osztáshoz képest kicsi a mélység.
Dretheék tavalyelőtt ősszel azzal nyomultak a saras földeken, nem tudom mennyire dolgozta át a talajt?
Hát, nem is tudom. Nekem is tetszik a DR, de a széles késosztás nekem sem szimpi. Szárazban biztos tökéletes, de nedvesban nem tudom h átszakít-e.
A Busáé tetszett nagy henger van rajta, biztos jó.
Az meg, hogy mit bír úgyis csak munkába derül ki, meg az is hogy nedvesben használható-e, de ebből a szempontból nemigen érheti utól a DR-t