Fórum
- Töktermesztés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Homlokrakodók, targoncás, törzscsuklós rakodók új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica várhatóan........! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Hesston bálázó új
- MTZ 1221 traktor új
Cikkajánló
Sajtóközlemény

Soha rosszabb évet! Kiemelkedő a magyar búzatermés 2025-ben +VIDEÓ
Az aratás országszerte zajlik, az első hozamok ígéretesek, a terménytárolás és..._fill_540x300_0.jpg)
324 hozzászólás
Jó estét. Adott az orange típusú sütni való tök. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi zöld tartomány lehet benne leszedéskor ami még beérik be pakolva fóliába.... A válaszokat előre is köszönöm....
Válasz #118. hozzászólásra
Én pl próbálkoztam ilyennel, de nálunk nem igazán megy, nincs hagyománya. Mondjuk én sem tenném ki.
Pesten piacon 150-350 közt veszik , de mi fenének fől nem foghatom én ki nem tenném dísznek ,a szomszédfaluban termesztenek ilyeneket.
Válasz #118. hozzászólásra

nemtudok
de ha tudsz vetünk mi is
Válasz #119. hozzászólásra

hát kiköpöttül s derohadtul ez a téma
Ilyet ?

Válasz #116. hozzászólásra
tudsz rá vevőt? jövőre nyomjak azt is?
Válasz #113. hozzászólásra
az sajt tök
Ezeket az apró dísztököket vlk nem termel kegyetlenül s brutálisan töménytelen mennyiségben?
Válasz #114. hozzászólásra
Igen, mert addig had nőjjön és a fagy hatására alakul a szénhidrát benne és cukrosodik.
Nagydobosit csak akkor lehet szedni, ha már megcsípte a dér?
Válasz #112. hozzászólásra
Az alsó kép milyen fajta? Itt a környéken van egy kertben ilyesmi alakú.
jöhetne már egy kis dér, de még mindig 25 fok meleget mondanak...

Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-08-26 21:05:01
:)
Üdv,
Ezek a levelek mitől száradhatnak? Rendszeres locsolás, kapott műtrágyát, éri a nap rendesen? Köszönöm a válaszokat előre is!
Válasz #104. hozzászólásra
nem feltétlen. A síkfólia már itt van, az kell a dinnyéhez is. Magot elrakom poharakba, elfér a több ezer paprika és paradicsom palánta mellett. Majd meglátom, de az már biztos, hogy palántát nevelek, mert nálunk május közepén is volt fagy...
Válasz #106. hozzászólásra
Hol vagy Te, hogy ilyen rossz az évjárat? Az enyémtől azt hittem, nincs rosszabb hely. Az enyém sivatag és a gané nyomja a gazt benne. Talán harmadjára kötöget, de a jég is elverte, tiszta nyomorult a levele, de valami hátha lesz belőle. Csillagpázsitot le akarom fújni benne, mert az megnyomorítja.
Válasz #103. hozzászólásra
hát ha rendre fagy április közepén, akkor talán nincs más.
illetve a nagydobosit valszeg nem tudod beérlelni.
de azért azt is tegyük hozzá, hogy idén a júniusi 35 fok erősen betett ennek is, szóval ha normális évjárat lett volna, csapadékkal, hűvösebb idővel, akkor nem a július végi hűvösebb időben kezdett el volna kötni, hanem korábban. szóval nem biztos, hogy kell az a fólia...
Válasz #101. hozzászólásra
biztos jó lett volna, helyette kilencezerforintos napszámos... de hagyom a fenébe, ha a holnapi 35 fok nem végzi ki, akkor megmarad, ha kivégzi, akkor úgy is mindegy...
Válasz #103. hozzászólásra
Nagyon megdrágítja a termesztést.
Jövőre palántázom síkfóliába....
Válasz #99. hozzászólásra
Letelt a hét, átböngésztem, 2db dió méretű tököt találtam. Feltettem a szárzúzót és ledaráltam az egészet. A semmiért nem fogadok napszámost, hogy kigazolja...
Válasz #100. hozzászólásra
Eaetleg az alsó képen járt egy kis Pantera, vagy hasonló?
jah, és tessék a kínálatot bővíteni, mert a sütőtök sütőtököt már mindenki unja. hahaha

Válasz #97. hozzászólásra
letelt a hét, helyzet?
egyébként ha megpróbálsz pár indát megemelni, akkor legyökerezett a levéltöveknél, vagy nincs még legyökerezve sehol?
Válasz #95. hozzászólásra

Na jó, adok neki egy hetet. Ha nem lesz rajta termés, ledarálom.
Válasz #93. hozzászólásra
Ne aggódj, nekem is most indul be. Már 2-3 terméskezdemény van. Én is azt hittem semmi sem lesz
ez az eső kihozza, elhiheted!
most jönnek a termős virágzatok, aztán nem bírod majd leszedni, annyi lesz rajta.
Ráadásul felverte a gaz, ezer fontosabb kultúrát kell gondozni. Idén nem lesz tök.
Válasz #91. hozzászólásra
Semmit. most néztem át, egyetlen tököt találtam, abszolúte semmi nincs rajta, viszont fagyzugos a berek, október elején-közepén akkor is van talajmenti fagy, ha sehol máshol az országban..
Válasz #89. hozzászólásra
jó lesz persze, 90 nap, október végére, ha jól kitart az ősz, éppen jó lesz. meg kell hogy csípje a dér, szóval jó lesz az!!
Válasz #90. hozzászólásra
várjatok vele, most köt szépen. a mostani termések még éppen beérnek, nem kell kapkodni. ráadásul mit tennél a helyébe most már?
Válasz #87. hozzászólásra

Nekem se lesz idén, holnap le szárzúzózom az egészet, alig van rajt kötés, meg kéne kapálni, de már semmi értelme. Az enyém még május közepén is elfagyott, utána újra vetettem, de a száraz melegben nem kötött egyáltalán..
Szerintetek a Nagydobosi megnő őszig? Most szépen befutotta a területet, nem sok gyom van benne. Virágzik mint állat, meg teniszlabda nagyságú tökök vannak rajta. Trágyafészekbe ültettem, és most kapott esőt szépen megázott a talaj.
Válasz #74. hozzászólásra
ááá ment a glifo a hormonnal. le is csavarta de a szántás által szétszaggatott gyökerekről folyamatosan jön fel, még most is...
Válasz #85. hozzászólásra
vidd el zöldségeshez. sok helyen keresik. általában vágnak belőle mint a dinnyéből. sajna nekem nem jött össze a termés idén.
Válasz #85. hozzászólásra
Na ez pl egy olyan növény, aminek a piacát mindenki őrzi. (szerintem)
Van valakinek tippje hogy Nagydobosit hol lehetne eladni?
Válasz #83. hozzászólásra
A főző tök picit eltér az olajtöktől , bár nagyban én sosem csináltam , és nem is szeretném ,hátha van itt valaki aki nálam tapasztaltabb és okosabb.
Válasz #82. hozzászólásra
Hát a tök az nem érik egyszerre az folyamatosan érik , akinek sok van az minden nap szedi.
Válasz #81. hozzászólásra
Pont ez az,a PIAC!Mi kell a szedéshez?Nem érik egyszerre?Töktolóval rendre tolni,nem jó?
Válasz #80. hozzászólásra
Ha elbírod adni , és van aki tudja tudják szedni akkor próbát megér.
Válasz #79. hozzászólásra
Komoly piac volna kipróbálnám.
Válasz #78. hozzászólásra
Bár nekem 60 tonnám nem volt , se nem öntöztem , se nem volt 30 kilós tök . Itt egy cikk.
http://mezohir.hu/mezohir/2009/10/amit-az-elet-hoz-ahhoz-kell-igazodni/
http://mezohir.hu/mezohir/2009/10/amit-az-elet-hoz-ahhoz-kell-igazodni/
Válasz #77. hozzászólásra
Tavaly 18-50 forint közt volt kilója ,nem volt még egy hektár és 2 egyforma év sem. Az alba az nem futó termése 0,5 kilótól 3 kilóig ezt még csak otthon kertben, a vecsési indás az nagy területet fut be ,és 4-től 9 kilóig nekem volt 13 kilós is szántón , imádják az őzek és a dámok :o(.
Válasz #56. hozzászólásra
Mennyiért veszik?És mit tud mázsába 1 ha?
Válasz #71. hozzászólásra
Ősszel remélem már tőlem is vehetsz.
Válasz #66. hozzászólásra
igen, egymást porozzák, de ugye méhek kellenek hozzá, szóval méhekre tessék vigyázni!!! nem kell külön "porzós" növényt ültetni.