Válasz #220. hozzászólásra
én is jártam így,ki kell pucolni aztán nem kell belemenni ilyenbe,amugy összeszakítani nem lehet inkább a traktor fullad le.Amugy vetés szempontjából kevésbé érzékeny a nedvességre mert előtömörítés van ha a traktor kerék nem szedi föl a földet akkor ez is elmegy,ha meg fölszedi akkor meg egyik se megy el.Az ih sokkal hamarabb beköt mint ez,az biztos.
Válasz #219. hozzászólásra
a tengerentúlon régóta nyomják sor alá
biztos lehet benne valami
Tavasszal vetettem kukoricát egy haveromnak 100 kg 35 np timac műtrágyával,aszittem semmi se lesz belőle hiszen kevés a nitrogén benne meg káli sincs benne,ugyanolyan mint az én kukoricám pedig én 3x annyit költöttem tápanyagra!
Milyen műtrágyával és mennyivel vetitek?
Én idén próbálom meg műxarral először. timacot nyomunk alá 150 kilót,de asszem dupla sortávolságra lesz vetve a repce,a szimplánál nehéz a 3 kilót belőni a rázkódás miatt.
Idén a buza alá is sor alá fog menni az NP
kissé macerás de spórolunk ahol lehet
Repcénél is megy a műtrágya. Az ismerősömnek van ilyen gépe az van a fényképeken is. Most van kialakítás alatt egy kis változtatás a gépcsoportba, ha kész küldök fényképeket.
De azért adnak el belőle keveset mert elég húzós az ára.Amúgy nagyon fasza kis gép és elég pontos.Ha megnézel vaderstadt-ot az még hajazza ennek az árát és nem hiszem hogy még sokkal többet tudna ennél
Válasz #203. hozzászólásra
Nem a 11 a jellemző,az a maximum rövid széles süppedős földön.9 ből kijönni általában a buzavetésnél,elég mélyre vetettem vele mert 20 22 nap alatt kelt ki de most szépen néz ki.Repcevetésnél lehet elhuzná 1 mtz is.
Válasz #199. hozzászólásra
Kukorica után 1 tárcsa,utána elkezdtem a lazábbakat vetni azokat 1ből tudtam nyomni 13 14 el.Amelyikek rettentő hantosak voltak azokat hagytam megázni aztán pirkadás után go.Egész járhatóvá teszi az ilyen xar hepehupás földet a mélységtartás meg a visszazárás kiváló nagy sebességen is.A fogyasztás 7-11 liter/heki,
földtipustól táblahossztól előkészítéstől függően.
A szomszédoké többezret ment már,azok a tömörítőkerék csapágyakat cserélgetik rajt más baja nincs,de az lehet a sok közlekedéstől van(a rossz utak miatt)
Válasz #198. hozzászólásra
Kukorica után is vettetél? Milyen trakival húzod? A 135 LE Landini tárcsa nélkül kínlódott előőte,az egy kicsit furcsa,lehet hogy a traktoral volt baj.
Mégvalami a vsszatömörítés jó szokott lenni?
Hali!
Én simán előkészítő nélkül huzom szerintem felesleges rá.Állítólag bődületesen megnöveli a vonóerőt.
Ha vastagon van a kóró a földön akkor is belerakja rendesen,szépen kikeltek a buzák,pedig 1 tárcsát kaptak csak a földek.Jó hogy nem 4 est vettem mert döglődne előtte a gép,igy pont jó hozzá.A szomszéd faluba a 135 landini csak ballag vele(3m).Sulya ellenére kevésbé érzékeny a nedvességre mint a sima vetőgépek.Az enyémbe még csak 200 heki van de nem bántam meg az aprómagot is szépen vetette.
tm155!
Én most akarok pályázni 1 3m Tumera. Te tárcsás előkészítővel használod,vagy anélkül,és még az érdekelne,hogy tényleg oplyan jó a mélységtartása? a csoroszlya leszorító rugói elég meggyőzőnek tűnnek mintha arra csinálták volna,hogy aszfaltba vessen
Válasz #188. hozzászólásra
a ruszkivetőgép való a rögösbe,amit a téjecsékbe a lajták előtt használtak.Az csuszócsoroszlyás meg vaskerekű volt,elvetettek aztán belefogasolták és kész,1szer majd kikelt.
Válasz #184. hozzászólásra
a betonkemény hantokat ez se szereti,olyan mintha zongorát huznál köveken,szétvágja összegyurja a hantokat de előbbutóbb kifingana rajta valami.
a műveletlen föld sokkal jobban fexik neki.Belevetni utána meg 3 liter glifozát a gazembereknek aztán kész.
A hantolás megszünteti teljesen a talajéletet.
nekünk még kint kell állítani, ien értéket nem tudok mondani, gyakorlatilag az üres tartállyal elérhető maximumot szoktuk, úgy még faszán vissza is tömörít...
Válasz #183. hozzászólásra
Felénk már az embereknek mindegy is lene hogy is hivják csak valami brutális lene mert máskép öszetörik vagy nem vet normálisan..Durva a helyzet!!
Válasz #178. hozzászólásra
elmunkáló nélkül elvinné de nem röpködne vele,elmunkálóval a 135 landini 5 el tudja vinni.
Jobb ha nagy a gép előtte mert igy gyorsan lehet menni vele,én a 155 el 15-16 al mentem a repcébe meg a mustárba de jól kikeltek.Buzába nem tudom mekkora erő kell hozzá.
Szia
Hát nálam úgy volt hogy a felemelése a gépnek az viszonylag gyors volt :)A lerakása kicsit lassabb de mondjuk így a számítógép mellől nem látom hogy a tied mennyire lassú :)
De ha nagyon szerintem beszélj az axiállal!
523 hozzászólás
én is jártam így,ki kell pucolni aztán nem kell belemenni ilyenbe,amugy összeszakítani nem lehet inkább a traktor fullad le.Amugy vetés szempontjából kevésbé érzékeny a nedvességre mert előtömörítés van ha a traktor kerék nem szedi föl a földet akkor ez is elmegy,ha meg fölszedi akkor meg egyik se megy el.Az ih sokkal hamarabb beköt mint ez,az biztos.

Mondjuk ehhez nem kellett sok ész, behúzni a sárba, de a bemutató az szent, bizonyitani kell, mindenáron, aztán meg beszéljünk a.............
Válasz #219. hozzászólásra
a tengerentúlon régóta nyomják sor alá
biztos lehet benne valami
Tavasszal vetettem kukoricát egy haveromnak 100 kg 35 np timac műtrágyával,aszittem semmi se lesz belőle hiszen kevés a nitrogén benne meg káli sincs benne,ugyanolyan mint az én kukoricám pedig én 3x annyit költöttem tápanyagra!
nicsak, mit találtam
Válasz #218. hozzászólásra
Szerintem jó dolog lehet ha ilyen gépem lenne tuti használnám!
Válasz #217. hozzászólásra
Milyen műtrágyával és mennyivel vetitek?
Én idén próbálom meg műxarral először. timacot nyomunk alá 150 kilót,de asszem dupla sortávolságra lesz vetve a repce,a szimplánál nehéz a 3 kilót belőni a rázkódás miatt.
Idén a buza alá is sor alá fog menni az NP
kissé macerás de spórolunk ahol lehet
Repcénél is megy a műtrágya. Az ismerősömnek van ilyen gépe az van a fényképeken is. Most van kialakítás alatt egy kis változtatás a gépcsoportba, ha kész küldök fényképeket.
Válasz #214. hozzászólásra
Az akkor volt, én is azidőben vettem az msc-t,most talán 12-ért se lehetne megkapni.
gabonánál és repcénél hasznmáljátok a műtrágya vetését is???
9,5 volt egy helyinek 2 éve ja lehet azóta felemelték, akkor viszont k..va drága!!!! A Tume is tudja azt
Válasz #212. hozzászólásra
A vadert szerintem nem kapod meg annyiért. inkább 11-12.
ez előtt nincsen tárcsasor uyge? végül is 9 körül van a vader is de ott van tárcsasor...
Tavaly ilyenkor repce vetés előtt 8+áfáért vesztegették hogy most mennyi nem tudom de szerintem ilyesmi lehet 8-9+áfa monitorral együtt.
Válasz #209. hozzászólásra
Mennyibe kerül a vetőgép monitorral?
Válasz #208. hozzászólásra

De azért adnak el belőle keveset mert elég húzós az ára.Amúgy nagyon fasza kis gép és elég pontos.Ha megnézel vaderstadt-ot az még hajazza ennek az árát és nem hiszem hogy még sokkal többet tudna ennél
Válasz #206. hozzászólásra

Biztos azért, mert nem a legeladottabb gépek egyike.
Van a haveromnak, Ő dicséri
Válasz #206. hozzászólásra

Lucerna vetés?? Én már rég tulvagyok rajta ill hamarosan ujbol folytatom... De nem ezel a tipusú gépel..
Na mi van barázda harcosok senki nem készül a repce vagy a lucerna vetésére TUME-val?
Válasz #203. hozzászólásra
Nem a 11 a jellemző,az a maximum rövid széles süppedős földön.9 ből kijönni általában a buzavetésnél,elég mélyre vetettem vele mert 20 22 nap alatt kelt ki de most szépen néz ki.Repcevetésnél lehet elhuzná 1 mtz is.
Válasz #200. hozzászólásra
elmunkáló nélkül 11 liter nem sok egy kicsit?
Köszönöm!
Nagy a magtartály, azért fogja, amikor benne van 15-20q azért az nyom rendesen.
Kukorica után 1 tárcsa,utána elkezdtem a lazábbakat vetni azokat 1ből tudtam nyomni 13 14 el.Amelyikek rettentő hantosak voltak azokat hagytam megázni aztán pirkadás után go.Egész járhatóvá teszi az ilyen xar hepehupás földet a mélységtartás meg a visszazárás kiváló nagy sebességen is.A fogyasztás 7-11 liter/heki,
földtipustól táblahossztól előkészítéstől függően.
A szomszédoké többezret ment már,azok a tömörítőkerék csapágyakat cserélgetik rajt más baja nincs,de az lehet a sok közlekedéstől van(a rossz utak miatt)
Válasz #198. hozzászólásra
Kukorica után is vettetél? Milyen trakival húzod? A 135 LE Landini tárcsa nélkül kínlódott előőte,az egy kicsit furcsa,lehet hogy a traktoral volt baj.
Mégvalami a vsszatömörítés jó szokott lenni?
Válasz #197. hozzászólásra
Hali!
Én simán előkészítő nélkül huzom szerintem felesleges rá.Állítólag bődületesen megnöveli a vonóerőt.
Ha vastagon van a kóró a földön akkor is belerakja rendesen,szépen kikeltek a buzák,pedig 1 tárcsát kaptak csak a földek.Jó hogy nem 4 est vettem mert döglődne előtte a gép,igy pont jó hozzá.A szomszéd faluba a 135 landini csak ballag vele(3m).Sulya ellenére kevésbé érzékeny a nedvességre mint a sima vetőgépek.Az enyémbe még csak 200 heki van de nem bántam meg az aprómagot is szépen vetette.
tm155!
Én most akarok pályázni 1 3m Tumera. Te tárcsás előkészítővel használod,vagy anélkül,és még az érdekelne,hogy tényleg oplyan jó a mélységtartása? a csoroszlya leszorító rugói elég meggyőzőnek tűnnek mintha arra csinálták volna,hogy aszfaltba vessen
Válasz #195. hozzászólásra
mit?
"mert ha én egyszer kinyitom a számat! mert ha én egyszer elkezdek beszélni!"
Válasz #194. hozzászólásra
(Majd csak más beírja.)
Válasz #193. hozzászólásra
én ma azt hallottam, hogy le akarják nyúlni az uniós támogatásunk egy jelentős részét. kiváncsi leszek, hogy össze tudunk-e fogni vagy birkák leszünk
Válasz #191. hozzászólásra
Mert akinek még adnak, attól akkor el is lehet venni ! :-((((
Képeket mér nem tudsz berakni hmm?????
Válasz #189. hozzászólásra
Szabi elolvastam amit küldtél!! Hasonlóra gondoltam már meg sem lepödöm..Csak azt nem értem hogy miért??
a ruszkivetőgép való a rögösbe,amit a téjecsékbe a lajták előtt használtak.Az csuszócsoroszlyás meg vaskerekű volt,elvetettek aztán belefogasolták és kész,1szer majd kikelt.
Így van.
Tavaly a szántás volt erre a legjobb, most meg a legrosszabb mire mindent felszántottam. Maga a talaj jó nézz ki, de tök száraz.:-(
Válasz #187. hozzászólásra
Tiszta sor!!Mindenki azt mondja hogy no til-be jobb mint durva rögösbe!!De azt is vetni kelene ha már felrögölték!!
a betonkemény hantokat ez se szereti,olyan mintha zongorát huznál köveken,szétvágja összegyurja a hantokat de előbbutóbb kifingana rajta valami.
a műveletlen föld sokkal jobban fexik neki.Belevetni utána meg 3 liter glifozát a gazembereknek aztán kész.
A hantolás megszünteti teljesen a talajéletet.
nekünk még kint kell állítani, ien értéket nem tudok mondani, gyakorlatilag az üres tartállyal elérhető maximumot szoktuk, úgy még faszán vissza is tömörít...
Hali!
Kukorica után mulcsba mekkora csoroszlyanyomást használtok? Tieteken is a monitoron kell állítani?
Felénk már az embereknek mindegy is lene hogy is hivják csak valami brutális lene mert máskép öszetörik vagy nem vet normálisan..Durva a helyzet!!
Ha jobban megnézed ugyanaz a mélységhatároló rendszer, meg a visszatömörítés is hasonlóan van megoldva.
Ez a Nova Combi elődje...
Válasz #181. hozzászólásra
kb 10 éves lehet,nem sokban hasonlít az újabbikhoz
Válasz #180. hozzászólásra
Helo
Ez mér a régebbi fajta TUME a "régebbi konstrukció" szerintem biztos elvetett 1-2 ezer hektárt azért cseréli le :)
Vajon miért eladó?Nem jött be,vagy csőd.http://http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Tume-Vetogep/20090929-187813/
Válasz #178. hozzászólásra
elmunkáló nélkül elvinné de nem röpködne vele,elmunkálóval a 135 landini 5 el tudja vinni.
Jobb ha nagy a gép előtte mert igy gyorsan lehet menni vele,én a 155 el 15-16 al mentem a repcébe meg a mustárba de jól kikeltek.Buzába nem tudom mekkora erő kell hozzá.
Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy a 3m-es TUME vetőgépet tárcsás elmunkálló nélkül (esetleg azzal!?) elbírná-e egy JD 6330-as (105 LE) traktor?
Válasz #176. hozzászólásra
alapból műtrágyás
minimum technológiára való masina
Válasz #74. hozzászólásra
van műkakiszoró nélküli is? ha van akkor mennyi az ára?
Azt hittem már a KITE privatizálta az agroinform-ot mert két napig furcsaságot láttam mikor beírtam hogy www.agroinform.hu :D
Válasz #173. hozzászólásra
Szia
Hát nálam úgy volt hogy a felemelése a gépnek az viszonylag gyors volt :)A lerakása kicsit lassabb de mondjuk így a számítógép mellől nem látom hogy a tied mennyire lassú :)
De ha nagyon szerintem beszélj az axiállal!