tajbor89 adatlapja

Becenév:tajbor89

Csatlakozott:2008-05-15 21:05:52

Utolsó belépés:2019-06-09 06:30:46

Fórum hozzászólás:568

Fórumhozzászólásai

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-12-06 08:39:26

  Válasz Pilátus #1334. hozzászólására

  Ha a striptillt amerikában csinálják jól (ezt azért szerintem feltételezhetjük), akkor itthon a felhasználók 90 %-a tökéletesen félreértelmezi.

  A lényege nem a komplex műtrágya meg az eketalp feltörés.
  Idén tavasszal sikerült beszereznem egy használt orthmant. A kések fullmélységen (nem tudom ez mennyi lehet de kb 40-45 centi) voltak berohadva, és látszott hogy évek óta nem nyúltak hozzá. az első próbánál a sortisztítók sem értek le a földre, nem is forogtak, és a festék kopásán látszott hogy nem is voltak soha lejjebb állítva.
  Gyakorlatilag lazítóként húzhatták...

  Szóval a külföldi fórumok alapján a rendszer lényege az idő-,ember-,gázolaj-,géptakarékosság,
  A talajtakarás a sorközökben ->nedvességmegőrzés, gyomelnyomás (amit monjduk egy előtte tárcsázással jól agyoncsapsz), a sorok mielőbbi felmelegedése vetéshez, és valahol a sokadik helyen a célzott tápanyagutánpótlás, ami egy megfelelően működő talaj esetén úgyis az állományban kijuttatott nitrogénre korlátozódik.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-11-27 06:54:45

  Válasz bandigh #1303. hozzászólására

  egy 5 centin járatott rövidtárcsa után konkrétan látszanak a sorok. ha nincs valamivel előtte földig lezúzva a szárcsonk. ha meg levan akkor meg a sok menet miatt nem jó az egész.
  De mondom én senki módszerére nem mondok semmit, főleg amíg magam csak fejben csináltam...

  Ez mind csak magánvélemény

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-11-27 06:12:45

  Én ahogy látom egy tárcsázással sokmindent agyoncsapnék ami lényeges eleme lenne a technológiának. Nem akarok okoskodni, mert sosem csináltam még, de a talajtakarásnak, és a szármaradvány gyomelnyomó hatásának biztos lőttek egy tárcsázással.
  Majd meglátom mi lesz, ha nem esik nagyon akkor holnap indulok el

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-11-25 18:35:52

  Lassan de biztosan elindulok sávozni.
  Amerikai fórumokon cikkekben eléggé belemélyültem a témába, nagyon sokan nagyon sokféleképpen csinálják.
  A terület egy része takarónövényes, ezzel olyan sok kérdésem nincs, a többi kukorica tarló, és itt jön a dilemma.
  Van aki a soron húzza újra és újra, van aki fél sorral mindig eltolja. Mindegyiknek látom előnyét is hátrányát is, ha valakinek esetleg van tapasztalata megoszthatná!

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-10-27 11:53:29

  Válasz Claastra. #18222. hozzászólására

  Az asztalveszteségből meg a szemtörésből kijön a szárítás

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-10-26 18:19:34

  Válasz Szabi. #2878. hozzászólására

  Én is csináltam, de szerintem szélmalomharc amíg mindenki más szarik rá...
  Az elovetemény sem nagyon befolyásolja, idén a legnagyobb kártételem bíborhere utáni kukoricán volt, tavaly meg búza után...

  Vannak fajták amikre nagyon szívesen berepul

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-10-26 06:08:02

  Válasz szanberg #2853. hozzászólására

  Szerintem meg újabb vakítás...
  Gyakorlatilag feketére művel?! az előbb még talajtakarásról volt szó, most meg ez a fasza?
  Ha vet bele ezután akkor azért nem jó, mert pont a vetésmélységbe rakta le a kukoricaszárat, és ettől kezdve szerencse kérdése a kelés. ha kapással vet bele, akkor az kifésüli a vetésmélységből az összes szárat a tetejére, ami uyge jó dolog mert még takar is meg a mag mellett sincs, de akkor minek ment végig rajta ezzel??
  Azt meg ne mondja nekem senki hogy ez aprít rajta, látom hogy német a video, ott nagyon küzdenek a molyok ellen, de nem hinném hogy ez az eszköz összeroncsolná az első ízközt.
  szóval nekem nem állt össze a kép.
  Jó nézni ahogy dolgozik, és nagyjából itt vége is.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-09-27 20:08:12

  Válasz bandigh #8188. hozzászólására

  Mindenféle kommunikációs csatornán túl vagyok.
  Köszönöm a tippeket, de ez nálam olyan mintha valakinek azt mondanám hogy holnap megyek aratni, majd eltűnnék egy hónapra...
  Nyilván én sem decemberben akarok majd szotyiszárat zúzni, akkor már hiába lesz kész

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-09-27 17:19:21

  Válasz später77 #8186. hozzászólására

  Nekem csak az a bajom hogy ha két hete mikor utoljára felvettem közli hogy nem lesz meg, akkor tudok lépni. Most meg kuncsorgok itt ott amott, hogy legyen valami.
  Egy jó barátom kölcsönadja a 3 méteresét, azzal elvileg hétfőn neki tudok állni dolgozni.
  Szoval még mindig úgy vagyok hogy a nem is válasz, ez meg ami most megy kritikán aluli, és teljesen komolytalan. Nálam tökéletesen leírta magát.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-09-27 12:43:34

  Válasz csoppika #8180. hozzászólására

  Amúgy már letettem róla kicsit, ha tudom hogy ilyen levegőbebeszélős a figura akkor más irányba indultam volna, de ez már késő bánat...
  Csak lehetne annyi töke hogy legalább a telefont felvegye. Két hete értem el utoljára, akkor azt mondta 5 perc múlva hív megnézi a műhelyben kész van e már... azóta is hív, a telefont meg nem veszi fel

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-09-27 12:40:37

  Válasz csoppika #8180. hozzászólására

  Jöhet az ügyvéd is miattam, csak hozza az aprítóhengeremet!

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-09-27 11:00:59

  Valaki nem tud elérhetőséget adni a Környei Vagro céghez azon kívül amit az apróknál megtalálok?

  Júli végén rendeltem aprítóhenger betéteket, elvileg kész kellene hogy legyenek, de két hete nem érem el.
  Normális cégnek tűnik, csaknem basznak át.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-06-09 06:34:35

  Válasz kiro71 #2344. hozzászólására

  Nem tudták kiolvasni nálam, ugyanez a bajom, valószínű a panel szar, de több mint ezer euro volt szoval én nem vettem meg. A dolog lényege hogy kapcsolási rajzon meg tudtuk nézni hogy melyik vezetékre ad testet a panel amikor be kell kapcsolni a kompresszort. Odavittem egy testet egy kapcsolóval, aztán kapcsolattal időnként. Vészmegoldásnak jó, ősszel már nem foglalkoztam vele, idén szerintem felkeresek egy jó klímást aztán rakatok bele másik panelt.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2019-05-02 05:37:21

  Válasz Feri #1637. hozzászólására

  A granulátumszórással nincs gond, kivéve hogy a harmadik adagolócellát kaptam hozzá, mert állandóan kiszitált mellette az anyag, álló helyben járó ventillátornál magától a rezgéstől...amúgy jó helyre rakta, csak a csövön kellett alakítanom ami a végén van. Telerakódott sokszor földdel annak ellenére hogy mindig menet közben rakom le és nem lett megtolatva. 15 km/h-val nem lehet vetni.
  Sem ezzel, sem másik szemenkéntivel. Az adagolóval semmi gond, de a vetőkocsik ennél a tempónál olyan nyomot hagynak amire nem jó visszanézni, egy nagy elmosódott árok...ezt én dimbes dombos területen nem csinálhatom meg, mert ha jön egy nagyobb eső a soron folyik le.
  Másik tapasztalat ha nem agyonkombizott kiskertbe vetek, hanem picit nyersebb a magágyalap akkor a zárókeréknek 12 fölött nincs "ideje" normálisan benyomni az oldalát, a pro kerék belenyomja a magárokba a magot, ki is kel, de rögtön a levegőben találja magát, és nem tetszik neki. apropo pro kerék: tartalék gumi mindig van nálam, mert elég sűrűn fogy. a mikrogranulátumcső felfogatásán alakítanom kellett, mert becsípődütt mögé a prokerék.
  A sornyitók 1500 hektárt bírtak, idén cseréltem őket, de már csak átalakító készletet lehetett venni, rájöttek a gyárban is hogy nem jó valami.
  Valószínüleg nincs jobb vetőgép a piacon, a maestro nekem komolytalan, az exact emerge meg túlbonyolított... az e-drive optima meg nem a problémára nyújt megoldást az elektromos hajtással. Szóval ez a Gilstring aki az adagolót megálmodta nem semmi koponya lehetett. A hardver részére aludhattak volna még párat.
  2013-as a gép, lehet hogy azóta már változtattak sokmindenen.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2018-02-27 10:32:37

  Mi csináltunk egy orthmanhez hasonlót, vannak hátrányai, ez tény és való, például amit többen írtak hogy a vágótárcsa nem megy bele, és kiemeli a kapát...
  Ami mellette szól az a kevesebb kopóalkatrész, tényleg tő mellé tudod tenni a folyékoy műtrágyát, vagy akár a talajfertőtlenítőt is.
  A nagy kapa hátránya a nagy egybefüggő felület, könnyen felúszik a föld tetejére, rugóterhelés nélkül szerintem teljesen életképtelen.
  De el tudnék képzelni egy olyan megoldást, hogy a vágótárcsa helyett kerék van, szerintem a vágótárcsa művelt területen teljesen felesleges. A kite által forgalmazott utángyártott kapák egy nap alatt képesek elkopni, ebből csak a gyárit szabad megvenni, én átalakítottam az egész kapatestet, külön két szárny és egy hegy.
  Hátránya még száraz körülmények között hogy nem vibrál, és nem nagyon akar belemenni a keménybe, de ha belemegy akkor kurvavilágot csinál.
  summa summarum nem rossz gép, de amennyiért kínálják, hagyományos műveléses rendszernél egy soha meg nem térülő beruházás...

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2017-02-20 09:48:33

  Sziasztok

  Maradt egy kevés tarlóm tavaly őszről, kifagytam és nem tudtam befejezni...
  Szóval a kérdésem az lenne, hogy ki mit csinálna vele?
  Középkötött talajok, kötött agyagos foltokkal.
  A többi artiglioval lett húzva, de március lesz vastagon mire ezekhez hozzá tudok nyúlni, szóval nem biztos hogy erőltetni kéne a lazítást.
  Egy része szója másik része kukorica tarló.
  Van egy köckerling variom, ezzel le tudok menni kb 15 centire, akár több menetben, rengeteg kapa van rajt, szépen átdolgozza az egész szelvényt ebben a mélységben.
  A fő kérdés hogy érdemes e ilyenkor mélyebben bolygatni? vagy inkább legyen jó magágy? Mert a kettő egyre jobban kezdi kizárni egymást ahogy telik az idő.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2017-01-23 16:54:55

  Én az ürítés ráfolyásán zártam a magtartályban, így is ürít mint a disznó, nálam ez a mindig üresre járatás nem mindig járható út, amit szoktam csinálni, hogy az ürítés végén, ha tudom hogy meg kell állítani a csigát úgy hogy nem üres a tartály, akkor a végén levettem alapjáratra, indításnál meg igaza van szanbergnek, 1500 aztán hadd menjen.
  Ha sok nedves kukorica marad a csőben akkor vagy elnyírja a csavart, vagy lefullad a motor, volt már hogy imádkoztam 650-700 ig leesett a motorfordulat, de végül elakpta nem lett nagy baj, de olyankor azért elindul a meleghúgy az ember lába szárán.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-07-19 21:47:06

  Válasz GREVEN #3513. hozzászólására

  Hétvégén az esőre való tekintettel vettem egy használt 3 m-es 7késes artigliot.
  Nem mondom hogy nincs mit csinálni rajt, de jó állapotban van, az árát biztos megérte.
  Majd teszek fel képet a munkájáról, kíváncsi vagyok rá nagyon, de előbb jó lenne végezni az aratással (meg nekiállni)

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-07-19 06:33:17

  Válasz sercinger Mátyás #1912. hozzászólására

  A ti centorátok van bakonyszombathelyen?

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-07-14 07:20:06

  Vannak itt páran akik artigliot, vagy terradiget használnak alapműveléshez.
  Mik a tapasztalatok?
  Gondolkozom egy ilyen jellegű lazítón, javarészt kukorica meg napraforgótarlón menne ősszel eke helyett.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-06-01 06:26:38

  Válasz cimbike. #994. hozzászólására

  Lesz rajt mélységállító kerék, vagy a karokkal tartod?

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-31 12:04:09

  Válasz .Feco. #3286. hozzászólására

  Na ez a kérdés, hogy mi a sok?
  Amit kirakok, vagy amit elbukok...

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-30 22:58:32

  Mi történik ha nem kívánom igénybe venni a Rhyzobiumok szolgáltatását, és elkezdem nitrosollal etetni a szóját?

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-28 04:47:58

  Válasz cimbike. #985. hozzászólására

  Ezzel amit összeraktam.
  1000 literes fronttartály régi permetezőből, egy 2 hengeres membránszivattyú, egy manuális de elektromos nyomásszabályzó, a szórófejtartóban meg teejet lapkák, amik a nitrosolos fúvókáimban vannak

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-25 21:45:32

  Válasz cimbike. #983. hozzászólására

  azztaqrva

  Hát ja, mondjuk ez profi cucc az biztos
  Holnap tudom fojtatni a munkát, nagyon kíváncsi vagyok a hatásra.
  Ivóvízárban van a nitrosol, úgyhogy emelem a dózist 100 literre

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-25 21:42:41

  Válasz szanberg #18779. hozzászólására

  Hirdetem, csak a vetőrész

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-25 06:37:50

  Válasz Vadmalac #18776. hozzászólására

  Meg a duett kapa egy kicsit "túrkál", én az idén szerelem át lúdtalpasra, szerintem sokkal jobb lesz mindenféle szepontból...

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-24 22:08:04

  Válasz szanberg #18756. hozzászólására

  Vedd meg az én 6 méteresemet, faragsz rá egy accord tartályt aztán hadd röpüljön...
  Amúgy a 15-20 liter qrva soknak tűnik, nekem a sprinter előtt a kockamagnum még akkor sem evett ennyit, amikor kardános tápegységről ment a hidromotor, és kénytelen voltam pörgetni(1 szezon után első dolgom volt ledobni róla), pedig volt étvágya az öregnek...

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-24 21:34:21

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-23 21:49:28

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-23 21:49:07

  Válasz cimbike. #969. hozzászólására

  viszont szerintem közelebb ne járasd még rtkval sem mint 15 centi, domboldalban meg kanyarban még így is necces...
  Amúgy működik jól, nem tudom kell e záró, ha nagy eső esik ma éjjel akkor csinálok rá, ha nem akkor húzom

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-23 09:10:38

  Válasz cimbike. #967. hozzászólására

  A vegen 6os pneumatika cso van kicsi a keresztmetszet megfogja a membran,azzal nincs gond

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-22 22:09:25

  Ilyen lett

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-22 05:49:00

  Válasz cimbike. #955. hozzászólására

  Na én is pont ezzel kapcsolatban akartam kérdezni Fecot

  Eddig sorközművelővel nyomtunk kb 150 litert, ahol bogaras a terület klórpirifosszal együtt.
  Most 4 leveles körül van a kukorica, nem tudok sorközművelőzni mer betemeti, meg nem is látom különösebb értelmét 2-3szor meghúzni, viszont volt vetés óta több mint 100 mm eső.
  Csinálok egy side dressert (nem tudom van e magyar neve), elvileg ma estére elkészülök vele.
  Feco nektek megvan végülis, mert írtad tavaly hogy ilyenben gondolkozol.
  Ha igen, hogy használjátok? Mennyi megy ki egyszerre? Milyen időközönként?
  Kb 15 centire tettem a sortól a tárcsákat, meg van mögötte egy keskeny csoroszlya, szerintem ez már nem fogja bántani a növényt.
  Köv héten neki is állnék húzni, eddig vetéskor kapott 120 l 30ast, most nagyon olcsó a nitrogén, csapadék is van bőven szóval nem spórolnék a mennyiségen.
  Az N-lock ára tudtommal elég húzós, én nagyobb fantáziát látok ebben, hogy elosztva rakom folyamatosan amikor kell, minthogy minden kezelésnél 10+ért tegyem hozzá az n lockot

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-16 17:23:33

  Válasz CNHS #2230. hozzászólására

  De ilyen volt, lehet hogy már más gyártja a kitének? Decsi is azt mondta sokat bír, de mondom nem csak a kopás, hanem a törés és a hajlás görbülés is gond volt, de mindegy, mert már rövidre zárom a problémát.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-05-16 06:32:10

  Válasz CNHS #2225. hozzászólására

  Kapákkal nem volt gondod?
  Mert a kitések csak azt felejtik el mondani, hogy 8rugóért ez nem gyári kapa...
  Nálam az első 10!! hektár után látható kopás volt, amint követ kapott nyakban eltört, úgy húztam ki vele a tavalyi szezont, hogy minden reggel felhúztam az élét keményfémmel.
  Tanulságnak jó volt, most alakítom át, külön cserélhető heggyel, két oldalon grubber szárnyakkal, az összes kopó meglesz 8ból kapánként, de 10es anyagok, amiket ha szezon elején felheggesztek, rá se kell néznem idén.

  Amúgy ilyen lett a kulti, többi része bevált, az elv jó

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-03-03 06:59:50

  Válasz .Feco. #5412. hozzászólására

  Ebben egyetértek én is Fecoval, nem hiszem hogy ezentúl ne lehetne érdemben hozzászólni a témához csak vannak olyan dolgok, amiket figyelmen kívül hagynak sokan, és kicsit szemellenzősen egy témakörre vezetnek vissza.
  Nekem egy ilyen dolog volt még, amit eddig nem írtam le, de most kövezzetek meg akkor is leírom, lehet hogy más is felfigyelt rá, csak nem akart okoskodni.
  Volt ez a 6 tonnás direktvetett kukorica a jégkáros búza után, szemben a szomszéd full technológiás szintén 6 tonnás kukoricájával.
  Miután az előadáson láttam a képeket, szinte biztos vagyok benne hogy ezt a szintű különbséget nagyon nagy részben a vetésidőbeli közel egy hónapos különbség okozta. És ez nem találgatás, ez saját tapasztalat.
  Ennyi csak, és nem akartam ezzel senkit leminősíteni, vagy az elért eredményeit semmibe venni.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-03-01 07:18:59

  Válasz Netparaszt #5318. hozzászólására

  Agrarteenager irta:

  "Talajkímélő minimális szántás nélküli művelés, ha szükséges mélylazítás, megfelelő vetésforgó, mulcshagyás és mivel Akg-s voltam zöldtrágyahasználat, sajnos nem keverékekkel az a része most indult. Röviden ennyi, komposzt teát nem szórtam."

  Megint nem kötekedni akarok, de egy akg-s zöldtrágyahasználat, meg egy takarónövényes technológia nem feltétlenül fedi egymást...

  Na mindegy most megyek dolgozni, mer épitő jelleggel nem tudok ma reggel többet hozzászólni.
  Értem én amit mondasz, csak nem lehet ajtóstul rontani a házba.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-03-01 06:42:27

  Ilyeneket szeretnék venni

  http://www.copperheadag.com/furrow-cruiser-insert-2-per-row/

  Írtam mailt, ugye 6 sorra 780 $ lenne a szett, és kb 500 $ a posta.

  Mennyi lehet a vám egy ilyen érték esetén?
  Valakit még nem érdekel esetleg, hogy összeállnánk, és oszlana a költség?

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-03-01 06:36:33

  Válasz Radocz #5316. hozzászólására

  A kajdacsi előadás alapján szimplán egy ésszerű csökkentett menetszámú forgatás nélküli művelés is sokat hozhat.
  Igaz sarat dagasztani már nem volt időm kimenni de az itteni hozzászólások alapján van eredmény. Agrarteenager feltöltött képein a kukorica utáni búzán alig látszott szármaradvány. Ezt a felgyorsult bomlási folyamatokhoz, talajélet megjelenéséhez vezették vissza.
  Ha jól értelmeztem ő nem alkalmazott még "takarónövényt" vagy komplexebb keveréket ilyen módon.

  Valahol neki kell állni. Az előadáson elhangzott hogy egy osztrákból behozott grubberral is neki lehet nyugodtan. Ennél én már jobban fel vagyok szerelkezve.
  Ha a talaj felülről épül, és én fenn hagyom a szármaradványt, ezenkívül kímélem a szerkezetet, nem hagyok eketalpat stb. akkor első lépésnek nekem ennyi elég.
  Nem tudok rögtön fejest ugrani, pláne hogy elméleti tudás terén is van mit pótolnom...

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-03-01 06:15:21

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-03-01 06:14:30

  Válasz Netparaszt #5313. hozzászólására

  Nem volt még, most szeretnék lépni ebbe az irányba.
  Idei évre terveim már vannak, de mivel a kapások vannak túlsúlyban kicsit bonyolultabb a helyzet

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-03-01 05:49:00

  Nekem egy dolgon akadt meg a szemem rögtön a weavinggel kapcsolatban: fúvottak a tömörítőkerekek.
  Ha én ilyet gyártanék, ezt nem merném megcsinálni, pár év után örökké a gond van velük, ráadásul a belsőket nem látod a fülkéből, leereszt, kireped, ledobja...
  újkorában biztos nincs ezzel gond, de volt nekünk is tuménk, meg akárhányat láttam az axiálnál beszámítva, az első kis kerekek fele le volt eresztve. de ott legalább látod.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-02-29 21:59:12

  Válasz .Feco. #5305. hozzászólására

  Köszi, ez egy épkézláb válasz volt.
  Vettem idén egy köckerling variot a szármaradványos területekre, de nedvesen véletlenül sem húznám rá.
  Egyelőre szerintem is a legcélszerűbb várni hogy mi sül ki belőle...

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-02-29 20:14:10

  Válasz Netparaszt #5278. hozzászólására  Az összefolyó felszín alatt ilyen a szerkezet.
  1. kérdés: Ha most meghúzom valamivel, taposok, bolygatok szárítok, aztán vetés előtt meghúzom megint valamivel, eljátszva ugyanezt, aztán vetés után egy héttel kap egy csapó esőt, ugyanilyen lesz.
  Ja és még annyi hogy ilyen módon nem voltam nagyon hatékony sem üzemanyagban, sem időben.
  2. kérdés: Ha ígyhagyom, mi történik a felszínnel? Tovább szárad? Bekeményedik? Szerintem annyira nem, hogy kezelhetetlenné váljon. Lesz-e gyomkelésem a "kéreg" alól.
  Ha nem lesz, akkor a vetőgép által feltört sávokban nem lesz-e nagyon hirtelen, intenzív gyomkelés?

  Ezeket a kérdéseket most nem konkrétan neked szántam, csak ezek azok amik felmerültek bennem.

  Másik dolog: Valószínüleg attól hogy nem szántok, rövidtávon nem lesz többlettermésem, meg lehet hogy hosszútávon sem.
  Viszont ha fel idővel meg költséggel érem el ugyanazt(ahogy Feco is írta régebben), akkor nyert ügyem van. Ha ezenkívül még azt is elérném vele hogy a szélsőséges időjárásra kevésbé lenne érzékeny akkor meg pláne.

  Szerintem ha kétszer hozzányúlnék még tavasszal ehhez a területhez, agyoncsapnám az egészet.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-02-29 06:53:10

  Válasz Netparaszt #5265. hozzászólására

  Ez művelt terület kb 35 centin ment ősszel a kultivátor.
  Ennek ellenére vettem idén egy 8 soros grubbert, amivel nem nagy ügy leszaladni. akkor az lenne célszerűbb?
  Ez a 2. éve forgatás nélkül, előtte kukorica volt, mi lesz a gátja a jó hozamnak ha nem nyúlok hozzá?
  A talaj átjárható, szép morzsás szerkezet van, kisebb rögök csak a felszínen, de azok is omlanak. Nem akartam volna "feleslegesen" bolygatni. Szóval itt nem direktvetésről van szó, ez a lényeg.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-02-28 18:51:43

  Ez milyen gomba?
  Napraforgó volt az elővetemény, így néz ki most, már csak a vetőgéppel szeretnék rámenni

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-02-18 20:11:45

  Válasz Netparaszt #4998. hozzászólására

  De az anyag a biofil volt, vagy nem volt konkrét anyag, csak az 'elhelyezését' mondtad?
  nem tudom már

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-02-18 19:36:10

  Válasz Netparaszt #4987. hozzászólására

  Említettél Kajdacson valamilyen szója oltóanyagot.
  Kapható ez, vagy meg tudod mondani hogy hol lehet beszerezni?
  Lenne lehetőségem a vetőgéppel a magárokba adagolni kb. 5-20 literes lémennyiséggel hektáronként.

 • Ugrás a témához » tajbor89 | 2016-02-12 19:15:38

  A holnapi kajdacsi előadás 9kor vagy 11kor lesz, mert ezt a két időpontot láttam?!

[bezárás x]