Hirdetés
Fórum
Becenév: | gondolatbetyar |
---|---|
Csatlakozott: | 2012-07-23 14:50:56 |
Utolsó belépés: | 2014-03-10 15:29:20 |
Fórum hozzászólás: | 14 |
Fórumhozzászólásai
- Kamerák, fényképezőgépek, rögzítők, GoPro új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Magról vetett hagyma új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Epertermelés új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica terményárak új
- Kukorica várhatóan........! új
Előzmény: #2860 hozzászólása
Hello
Te ugye elvitted őröltetni a paprikát.
Az utóérlelést azt te oldottad meg, vagy a malom?
Előzmény: #2771 hozzászólása
nézek valami állami tendert, középiskolai menza beszállítóknak, csak ha neked is le kell adnom 50%-ot, meg a pályázat kiírójának is 20-at, akkor nekem alig marad..
Előzmény: #2768 hozzászólása
multiban nem is kapsz kilós kiszerelésű paprikát
negyedkilósak vannak tescoban bőven 4000/kg-os árral
de az semmi
http://www.biosziget.hu/sonnentor-edes-nemes-paprika-orolt-p-4779.html?from=arukereso
elvileg magyar paprika 40g/712Ft az annyi mint 17.800.-Ft/Kg
:D
még hogy nem éri meg paprikázni
Alapvetően abban van biznisz, ha több termelő összetársul, és közösen lépnek piacra.
Vagy több termelő összetársul és többféle nagyobb feldolgozottsági fokú, vagy késztermékkel lépnek piacra.
Pl:
a fórumozók közösen beruháznak egy vákuumcsomagoló gépbe, aszalóba és mindenki viszi a nyers/szárított paprikáját, és közösen egy cégnév, tész, akármi alatt értékesítik boltoknak a csomagolt fűszerpaprikát.
Vagy mellé szárított petrezselyem, aszalt gyümölcs, egyéb szárított zöldségek mehetnek.
Minden csak attól függ, hogy van-e szándék, bátorság összefogni másokkal.
A befektetett pénz ugye megoszlik, ráadásul a tészek sokkal többet pályázhatnak.
De ott nincs olyan, hogy beviszem aztán azonnal fizetnek.:)
De ha lesz tész én beszállnék, és akkor jövőre olcsón felvásárolnám Zsolti paprikáját a föld mellől, és drágán eladnám őrleményként:D
Alapvetően mindenki arra törekszik, hogy a profitját maximalizálja.
Ha megvenné tőled jó áron a jó minőségűt, akkor drágábban kéne adnia az őrleményt, de ő sem szeretne rizikózni, ezért megveszi az olcsó szart, őt meg nem érdekli, hogy az Magyarországról jön, vagy Kínából.
Ahogy téged sem izgat, hogy a szivattyú amivel locsolsz az olasz, kínai, vagy magyar...locsolni tudjon olcsón.
A lényeg, hogy mire van kereslet, és azon mennyi a profit.
http://www.youtube.com/watch?v=ORbUZeiMVtY
Nálunk a tolnai népujságban volt hirdetés a hétvégén, hogy termelőtől 195 ft/kg-ért van eladó fűszerpaprika
tavaly amikor a barack elkezdett teremni, kiraktunk a faluban, meg 3 szomszéd faluban a plakátokat (a/4-re nyomtattam) hogy barack eladó
kocsma elé, boltok elé, önkormányzati hirdetőtábla
a 3. napra le kellett szedni, mert annyian jelentkeztek, hogy a felvásárlóhoz egy dekát sem kellett vinni.
Előzmény: #2606 hozzászólása
és akkor meglátásod szerint hol lehet spórolni?
Előzmény: #2568 hozzászólása
nekem egyáltalán nem sürgős
első blikkre azt mondom, hogy jó a vasárnap délután:D
de küldök emilt
erről jut eszembe
Ugye a paprika is rosszul viseli a légköri aszályt.
A csepegtetőszalagos, fóliatakarásos művelésnek meg a lényege, hogy kevés vízzel, még kevesebb párolgással öntözzünk. De mi van olyankor a légköri aszállyal?
Előzmény: #2488 hozzászólása
nyers:D
2 faluval arrébb, Lengyelen
akkor hétvége előtt majd kereslek
Előzmény: #2484 hozzászólása
ha magadnak csinálod kis tételben akkor megéri, mert tényleg észre vehető a különbség.
Ha eladásra megy, akkor meg úgyis mint minden egyébnél csak a lelkiismeretesség szab határokat.
amúgy kb. mikor lesz 100kg paprikád eladó?
és mennyiért?
:D
Előzmény: #2475 hozzászólása
hello
csumával szeded, és a csumát átbökve nagy tűvel felfűzöd(munkaigényes,de tényleg szépen szárad), vagy raschel tömlőbe teszed.
tető alá teraszra vagy egyéb helyre, ahol az őszi esők ellen védve van.
felfűzés előtt megmosod, mert száradás közben ráncosodik a paprika, és akkor a ráncokból már nem könnyű kiszedni a piszkot:)
persze a száradás során amúgy is ráül a por, ezért mikor a teraszról beviszed, nedves ruhával áttörölgeted finoman:)
aztán jön a válogatás
most már elég száraz ahhoz, hogy a hibás részeket kiválogasd, magot szedj, de az őrléshez még nem eléggé:)
ilyenkor öreg párnahuzatba szokták tenni, a már darabokra tört paprikát, és felakasztják a kazánházba, fatüzelésű központifűtésesek előnyben:D
aztán egyszer csak száraz lesz.
nekünk régi porszívóra applikált fazék van, abban pedig a kávédarálóhoz hasonló kés benne.
ha ilyesmivel csinálod, ne a lakásban, mert mindenhova megy a finom paprikaőrlemény
kb 1 percig mehet a darálás, aztán az első adag kész van
ha tovább nyüstölöd "megég", nem lesz jó az íze
ekkor még csak nagy tálba tedd, hogy tudjon levegőzni 2-3 napig radiátoron, hűtő tetején stb... néha átforgatod, aztán ha minden szép, zacskózod, üvegbe teszed ízlés szerint.
ps.:
darálás után megkérsz valakit, hogy segítsen pisilni, ha saját magad fogod meg leég:D:D:D
Amikor a földhivatalban leadtam a kérelmeket, akkor mondták, hogy még csak intézkedési terv van, de nincs pénz rá, ezért szerintük jövő év eleje előtt ne is számítsunk a dologra:)