Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökét az AGROmashEXPO forgatagában kérdeztük.

Milyen szolgáltatást kínál a látogatóknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara? Nem hagytuk, nem hagyhattuk otthon a kamara egyik legjelentősebb szolgáltatását, a falugazdász hálózatot, ők is itt vannak, de most két másik szolgáltatásra helyeztük a hangsúlyt, hiszen ezek még újdonsággal bírnak, nemrég indítottuk őket. A birtOKOS-ról, illetve a biztosításközvetítőről van szó.

NAK

Győrffy Balázs: a G pavilon 403 C standján tagságunk információkat kaphat új szolgáltatásainkról, és akár az üzletet is nyélbe tudjuk ütni – fotó: Agroinform.hu

A birtOKOS fantázianév, amely a telekommunikációs szolgáltatásunkat fedi, amelyet tagjaink számára kínálunk, így a piacinál jóval kedvezőbb díjcsomagok közül választhatnak. Érdemes megvizsgálniuk, hogy azok a percdíjak, azok a kondíciók, amelyeket ezen keresztül sikerült számukra elérnünk, hogyan viszonyulnak a jelenlegi költségeikhez. Az ajánlott mobiltarifák közös jellemzője, hogy csoporton belül díjmentes hívást tesz lehetővé, valamint az előfizetők a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mintegy 650 fős falugazdász-hálózatával is ingyenesen beszélgethetnek. Meggyőződésem, hogy jelentős megtakarítást tudnak általa elérni. A szolgáltatási díj egy része ráadásul leírható lesz az éves kamarai tagdíjból – tette hozzá.

A másik új szolgáltatásunk pedig a biztosítási portfóliónk. Ebben nagyon sok esetben a piaci kondícióknál jelentősen jobb feltételeket kínálunk, ráadásul pontosan modellezni tudjuk azokat a kockázatokat, amelyek a vállalkozásokat érik, ezekre adunk adekvát választ a biztosítási csomagjainkkal.

Aki felkeresi a NAK pavilonját, az információkat kaphat, vagy már nyélbe is ütheti az ezzel kapcsolatban üzletet
Pontosan így van: a G pavilon 403 C standján információkat kaphat, és akár az üzletet is nyélbe tudjuk ütni. De senkire sem akarjuk rátukmálni, tehát később is lesz lehetőség rá. Nem a soha vissza nem térő alkalom kategóriába tartoznak ezek a termékek, folyamatosan kínáljuk a NAK-tagság számára – mondta el.

Mit vár a kiállítástól a NAK elnöke?
Azt, hogy a magyar agrárgépész szakma folytatja azt a szépen felívelő szakmaiságot, amelyet megszoktunk tőle. A magyar mezőgazdaság ugyanis soha nem lesz versenyképes megfelelő eszközellátottság nélkül. Nagyon fontos, hogy azok a gépek, technikák, amelyek a világpiacon jelen vannak, és amelyekkel a versenytársaink rendelkeznek, Magyarországon is elérhetők legyenek, és ezáltal is lépést tudjunk tartani velük.