Korábban már volt róla szó, hogy a cégcsoport globálisan közel 300 különböző minőségügyi rendszer tanúsítására jogosult független tanúsító szervezetként. Feketéné Ács Györgyi ügyvezető igazgató és tanúsítási igazgató számolt be a nézőknek erről a tevékenységről és bemutatta nekünk az alapvető tudnivalókat.

Ebben a részben Dr. Pap Zoltán, a Control Union Hungária Kft. tanúsítója és vezető auditora ismerteti a jelenleg talán legnépszerűbb terméktanúsítást a GLOBALG.A.P-et. Mit jelent ez a szó, honnan ered, mi a tanúsítás lényege, és milyen piaci, üzleti előnyöket jelent a tanúsított cég számára a tanúsított rendszer, megtudhatják Zoltántól.

A  GLOBALG.A.P tanúsítást több, mint 20 éve folytatja a Control Union Hungária Kft., magyar auditorokkal. Partnereik száma közel 400. A tanúsított rendszer megléte és független tanúsítása igazolja, hogy az adott gazdálkodó a jó mezőgazdasági termelési gyakorlatnak megfelelően
(Good Agricultural Practice – G.A.P.), fenntartható módon végzi tevékenységét, figyelembe véve a szakmai, jogi, környezetvédelmi, etikai előírásokat. A GLOBALG.A.P a mezőgazdaságban tevékenységüket folytató cégek talán legösszetettebb integrált rendszere. Alkalmazható zöldég- és gyümölcstermesztéssel, szántóföldi növénytermesztéssel, állattartással és állattenyésztéssel, valamint takarmánygyártással foglalkozó egyéni és társas vállalkozások és gyártó üzemek esetében is. Kitejed a mezőgazdasági vertikum teljes spektrumára. (horizontálisan és vertikálisan) A fő cél, hogy a gazdálkodási és feldolgozási rendszerek, ahol az alapanyagok előállítás, majd transzformálása történik, olyan minőségi termékeket állítsanak elő, amelyek szűkebb értelemben megfelelnek vonatkozó élelmiszerbiztonsági és takarmánybiztonsági előírásoknak, tágabb értelemben pedig megfelelnek az összes vonatkozó előírásnak.

Dr. Pap Zoltán és kollégái készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére, legyen az saját indíttatásból történő tanúsítási kérelem, vagy egy vevői követelménynek való megfelelés miatti megkeresés. Mindkét esetben ugyanolyan gondossággal és szakmai felkészültséggel segítik a partnereiket Magyarországon, de a világ bármelyik pontján is. (Zoltánnal hamarosan folytatjuk a videó sorozatunkat.)

További információért forduljon bizalommal a cég munkatársaihoz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Control Union Hungária Kft. logo

Dr. Pap Zoltán – GLOBALG.A.P tanúsító, vezető auditor
+36 70 905 3950
zpap@controlunion.com

Tanúsítási üzletág – 1148 Budapest, Kalapács u. 19/A
+36 30 201 5775
tanusitas@controlunion.com

Kutas Attila – üzletfejlesztési igazgató
+36 30 981 7941
akutas@controlunion.com

Központi iroda – 1146 Budapest, Hungária krt. 140–144.
+36 30 626 9197
hungaryoffice@controlunion.com

Akkreditált laboratórium – 2400 Dunaújváros, Magyar út 106/B
+36 30 545 2629
labhungary@controlunion.com