Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Kötelezettségvállalásra kapott felhatalmazást a vidékfejlesztési miniszter

  2013. október 26., szombat 19:29 Gazdaság

  A vidékfejlesztési miniszter kormányhatározat alapján felhatalmazást kapott arra, hogy nemzeti kockázatra kötelezettséget vállaljon.

 • Új Case IH 170-esek a Dalmand Zrt.- nél - Az Invest Kft. takarékos traktorai (+ Videó!)

  2013. október 26., szombat 18:49 Gépészet

  Költséghatékony üzemeltetés, nagy teljesítmény, gyors munkavégzés. Az új Case IH 170-es traktorok kedvező tulajdonságai mellett sok más fontos információ is elhangzott a Dalmand Zrt. telephelyén. Az új flotta átadásáról videó-interjúval számolunk be.

 • Több mint ezer milliárd forint gazdálkodók, önkormányzatok és a civil szervezetek számára (+Videó)

  2013. október 26., szombat 14:27 Támogatások - pályázatok

  Magyarország számára az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) folyó áron számolva mintegy 1400 milliárd forint európai uniós forrás érkezett a mezőgazdaság és a vidék fejlesztésére az év végével záruló programozási időszakban - közölte a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, szombaton...

 • Az állattartás és az üvegházhatású gázok

  2013. október 26., szombat 12:01 Környezetvédelem

  A világ népességének rohamos gyarapodásával a hús- és tejtermékek növelésével az állatlétszám emelése is indokolt, de mit lehet kezdeni az így megtöbbszöröződő biogázzal? Ennek eredünk utána cikkünkben.

 • A Fendt új világa: Nemzetközi látogatóközpont

  2013. október 26., szombat 11:38 Gépészet

  Idén októberben megnyitotta a kapuit az új Fendt Forum, amely a Fendt új világába vezeti be a látogatók özönét. Könnyű parkolás, látványos Fendt történelem, új Fendt kollekció az átköltözött márkaboltban.

 • Újabb fejlesztést adott át csurgói gyárában a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt.

  2013. október 25., péntek 18:29 Erdő- és vadgazdálkodás

  Folyamatosan fejleszti csurgói faipari gyárát a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt., az elmúlt tíz évben egymilliárd forintot meghaladó összegű beruházást hajtottak végre a somogyi város legnagyobb foglalkoztatójában - mondta Barkóczi István vezérigazgató pénteken Csurgón, amikor átadták az új, 770 négyzetméteres fedett tárolószínt.

 • Az államfő kifogásai alapján pontosítják a hegyközségi törvényt

  2013. október 25., péntek 18:19 Kertészet és szőlészet

  Benyújtotta a fideszes Font Sándor az államfő kifogásait orvosolni hivatott módosító javaslatát a hegyközségi törvény módosításához, amelynek aláírását korábban megtagadta Áder János köztársasági elnök.

 • Kukorica, búza, napraforgó, szója aktuális vételára

  2013. október 25., péntek 13:38 Terménypiacok

  Az AKI PÁIR adatai szerint a magyarországi fizikai piacokon tonnánként 45 ezer forintért kínálták az étkezési búzát, 43 ezer forintért a takarmánybúzát és 40 ezer forintért a takarmánykukoricát 2013. október 7-13. között.

 • Zöldségárak a Budapesti Nagybani Piacon

  2013. október 25., péntek 13:03 Terménypiacok

  Egyre bőségesebb az import zöldségfélék kínálata a Budapesti Nagybani Piacon, ahol azonban továbbra is széles a belföldi paprikatípusok választéka, de hagyma, alma, sárgarépa, uborka is szép számmal akad. Agrárpiaci jelentés következik.

 • Fazekas: a biomassza ismét jelentős energiaforrás lehet

  2013. október 25., péntek 12:37 Gazdaság

  A biomassza ismét jelentős energiaforrása lehet a magyar vidéknek ugyanúgy, ahogyan az évszázadokon át volt - hívta fel a figyelmet a vidékfejlesztési miniszter pénteken Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.

 • Energiatermelés sokféleképpen - Szennyvízből energia

  2013. október 25., péntek 11:47 Környezetvédelem

  Nem titok, hogy a mezőgazdasági termelés nagy mennyiségben „termel” szennyvizet, aminek megoldása fontos feladat. Már léteznek erre vonatkozó kísérletek a világban, ezekből mutatunk be cikkünkben néhányat.

 • Fokozatmentes CLAAS váltó Paderbornból

  2013. október 25., péntek 11:28 Gépészet

  Új utakon jár a CLAAS Industrietechnik (CIT), a CLAAS cégcsoport paderborni székhelyű vállalata, ugyanis egy saját, 140-184 lóerős traktorok számára készült fokozatmentes váltó fejlesztésével és gyártásával álltak elő.

 • Barcogás a gúthi erdészetben

  2013. október 24., csütörtök 21:16 Erdő- és vadgazdálkodás

  Dámszarvasok (Dama dama) a Nyírerdő Zrt. gúthi erdészetének vadászterületén október 24-én.

 • 150 hazai és határon túli kiállító mutatja be gasztronómiai termékeit

  2013. október 24., csütörtök 20:56 Gazdaság

  Magyarország legnagyobb gasztro-kulturális rendezvényének nevezte a négynapos, 17. Csabai Kolbászfesztivált a vidékfejlesztési miniszter csütörtök este a békéscsabai sportcsarnokban tartott megnyitón. A város polgármestere emlékeztetett: a csabai kolbász már a hungarikumok közé tartozik.

 • Nébih: lezárult a veszettség elleni védekezés őszi kampánya

  2013. október 24., csütörtök 20:19 Gazdaság

  Lezárult a veszettség elleni vakcinázás őszi kampánya, amelyet október 5-e és 20-a között végeztek az idén - tájékoztatta Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-t.

 • Lépfenefertőzés Jászladányban - Feloldották az állategészségügyi zárlatot az érintett juhászatban

  2013. október 24., csütörtök 20:05 Állattenyésztés

  Feloldották a szeptember 12-e óta tartó helyi zárlatot abban a juhászatban, amelynél két lépfeneesetet fedeztek fel a juhállományban. A feloldásra vonatkozó határozatot az illetékes járási főállatorvos a héten kedden adta ki - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

 • A VM elindította a szőlő-bor ágazati Nemzeti Program támogatásainak kifizetését

  2013. október 24., csütörtök 16:12 Támogatások - pályázatok

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2013. október 22-én a 2014. pénzügyi évi keret terhére elindította a szőlő-bor ágazati – szőlőültetvények szerkezetátalakításának és átállításának támogatása, borászati gépek beszerzésének támogatása, borászati melléktermékek lepárlásának támogatása – intézkedésekre beérkezett kérelmek...

 • EASY: nagyobb mobilitás, több kényelem

  2013. október 24., csütörtök 15:29 Gépészet

  A CLAAS teljes elektronikai kompetenciáját egy néven egyesítette: EASY (Efficient Agriculture Systems, Hatékony Agrárgazdálkodási Rendszerek). A CLAAS októberi sajtótájékoztatóján most két újítát mutatott be a CLAAS.

 • Emelkedő gabonaárak

  2013. október 24., csütörtök 15:10 Terménypiacok

  A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) árupiaci szekciójában az október 11–18. közötti tőzsdenapokon összesen 94 ügyletet kötöttek, elsősorban takarmánykukoricára (66) és napraforgómagra (18).

 • Lovas kocsi ütközött teherautóval Vas megyében

  2013. október 24., csütörtök 15:08 Gazdaélet

  Teherautó lovas kocsival ütközött csütörtök délután a 86-os számú főúton, a Vas megyei Kisunyom közelében - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A balesetnek az MTI értesülése szerint egy könnyű sérültje van.

 • Újabb Tündérkerttel gyarapodott az ország

  2013. október 24., csütörtök 15:06 Kertészet és szőlészet

  Újabb Tündérkerttel gyarapodott Magyarország. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár ezúttal Zalatárnokon avatott őshonos fajtagyűjteményt.

 • Öntözőrendszer és vetőmagcsomag egyházasharaszti családoknak

  2013. október 24., csütörtök 14:56 Gazdaság

  A hátrányos helyzetű családoknak ajándékozott négy csöpögtető öntözőrendszer és a harmincnégy család egész éves zöldségfogyasztását biztosító vetőmagcsomag a mintegy 330 lelkes dél-baranyai község legrászorultabb lakóinál jelent segítséget a háztáji gazdálkodásban. Egyházasharaszti polgármestere szerint együttműködésre és terménypiac...

 • Hogyan gyorsítható fel a szár- és gyökérmaradványok lebomlása az aratást követően?

  2013. október 24., csütörtök 13:39 Szántóföld

  Évről-évre rendszeresen jelentkező problémát okoz minden gazdának aratást követően a talajba beszántott nagy tömegű szár és gyökér maradvány. A teljes szárbontási folyamat természetes körülmények között akár évekig is eltarthat, amire nincs lehetőség hiszen az aratást követően a termőföldbe mihamarabb újabb vetések kerülnek. A problémáról...

 • Kishantosi központ: a közösséget, a gazdákat, a fenntartható fejlődést szolgáljuk

  2013. október 24., csütörtök 12:03 Gazdaság

  Kishantos vetőmagokat, kenyérgabonát, napraforgót és takarmánynövényeket termel hazai és külföldi piacra - hangsúlyozta a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • Magyar Vidék Napja szombaton a Millenárison

  2013. október 24., csütörtök 11:32 Gazdaság

  A Magyar Vidék Napján, október 26-án, a budapesti Millenárison zárul a hét állomásból álló Virágzó Vidékünk Roadshow, amely a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program eredményeit mutatja be. Az interaktív programokon az érdeklődők megismerkedhetnek a 2007 és 2013 között országos szinten elért vidékfejlesztési...

 • Güttler® SuperMaxx Profi® – a sokoldalú kultivátor

  2013. október 24., csütörtök 08:44 Gépészet

  A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor. Ezúton ajánljuk szíves figyelmébe az új fejlesztésű, 10 és 12 méter munkaszélességű, SuperMaxx Profi kultivátorunkat.

 • Az Invest Kft. 95 lóerős Farmall traktorai keresik gazdáikat

  2013. október 24., csütörtök 08:37 Gépészet

  Október 31-ig szuper akciós áron kaphatók szántók piros mindenesei, a Case IH Farmall 95A típusú traktorai. A pontos munkavégzést egy ajándék EZ-Guide 250 sorvezetővel és egy AG15 antennával segítjük. A leendő tulajdonosok jelentkezését az Invest Kft. gépértékesítőinél vagy a központi telefonszámon várjuk.

 • Az MMWeber Kft. munkatársat keres Granit Parts területi képviselői munkakörbe

  2013. október 24., csütörtök 00:31 Gépészet

  A jánossomorjai MMWeber Kft.- a német Granit Parts mezőgazdasági alkatrészek magyarországi importőre - munkatársat keres területi képviselői munkakörbe, német nyelvtudással, mezőgazdasági gépismerettel, amelyhez cégautót és kiemelt bérezést kínál a munkáltató.

 • Fendt Variotronic: intelligens és integrált erőgép vezérlés egy terminálon

  2013. október 23., szerda 12:15 Gépészet

  Az innovatív funkciókkal bővített Variotronic vezérlési koncepció fontos építőeleme az AGCO új vállalati stratégiájának a „FUSE Technologies”-nak, amely az AGCO fő márkáit és a kereskedői hálózatát még szorosabbá fűzi az új technológiákkal.

 • Elismerések átadása az 1956. október 23-i forradalom tiszteletére a Vidékfejlesztési Minisztériumban (+Videó)

  2013. október 23., szerda 10:45 Gazdaság

  Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Nemzeti Ünnepünk, az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc tiszteletére kitüntetéseket adott át az agráriumban kiemelkedőt nyújtott szakembereknek, kedden a minisztériumban megtartott ünnepségen.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

[bezárás x]