Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Az MMWeber Kft. munkatársat keres Granit Parts területi képviselői munkakörbe

  2013. október 24., csütörtök 00:31 Gépészet

  A jánossomorjai MMWeber Kft.- a német Granit Parts mezőgazdasági alkatrészek magyarországi importőre - munkatársat keres területi képviselői munkakörbe, német nyelvtudással, mezőgazdasági gépismerettel, amelyhez cégautót és kiemelt bérezést kínál a munkáltató.

 • Fendt Variotronic: intelligens és integrált erőgép vezérlés egy terminálon

  2013. október 23., szerda 12:15 Gépészet

  Az innovatív funkciókkal bővített Variotronic vezérlési koncepció fontos építőeleme az AGCO új vállalati stratégiájának a „FUSE Technologies”-nak, amely az AGCO fő márkáit és a kereskedői hálózatát még szorosabbá fűzi az új technológiákkal.

 • Elismerések átadása az 1956. október 23-i forradalom tiszteletére a Vidékfejlesztési Minisztériumban (+Videó)

  2013. október 23., szerda 10:45 Gazdaság

  Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Nemzeti Ünnepünk, az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc tiszteletére kitüntetéseket adott át az agráriumban kiemelkedőt nyújtott szakembereknek, kedden a minisztériumban megtartott ünnepségen.

 • Elkészült az erdei közjóléti létesítmények engedélyeztetésének támogatási útmutatója

  2013. október 23., szerda 10:28 Támogatások - pályázatok

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága elkészítette „A közjóléti létesítmények engedélyeztetése, nyilvántartása és a létesítés támogatása a 66/2013. (VII. 29.) VM rendelet alapján” című Útmutatót, amelyben az erdei közjóléti létesítmények tervezési, engedélyeztetési, támogatási, nyilvántartási...

 • Jelentősen nő Magyarország izocukor gyártási kvótája (+Videó)

  2013. október 22., kedd 17:05 Terménypiacok

  Magyarország 220 ezer tonnás éves izocukor termelési kvótája a jövőben 250 ezer tonnára nő - jelentette be a vidékfejlesztési miniszter kedden, a szabadegyházai Hungrana Kft. gyáravató ünnepségén.

 • Takarítson meg pénzt a traktor, kombájn használata során! Megoldások a mezőgazdaságnak az A-10 Zrt.-től!

  2013. október 22., kedd 16:20 Gépészet

  Gondot okoz Önnek a tankolás? Épp a mezőgazdasági munkák kellős közepén fogy ki az üzemanyag? Szeretne végre gyorsan és kedvező áron tankolni? Fontos Önnek a zárható, biztonságos hatóságilag elfogadott üzemanyag tárolás? Mi ezekre adunk megoldást!

 • Rekord évet vár a Fendt

  2013. október 22., kedd 15:50 Gépészet

  A 2012-ben beüzemelt új traktorgyár komplexum az AGCO/Fendt két telephelyén, Maktoberdorfban és Asbach-Bäumenheimben immár teljes kapacitással termel. A Fendt kereken 18 000 darab traktor értékesítését és gyártását tervezi erre az évre.

 • A magyar termelők felkészültek az integrált növényvédelemre

  2013. október 22., kedd 15:12 Gazdaság

  A magyar termelők felkészültek az integrált növényvédelem módszereinek alkalmazására, amelyet a jövő év elejétől az unió elvár tőlük - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnökhelyettese kedden az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága élelmiszer-biztonsági albizottságának ülésén.

 • Bivalytelepet fejleszt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

  2013. október 22., kedd 14:29 Állattenyésztés

  Közel negyedmilliárd forintos támogatással fejleszti a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BFNPI) zalavári bivalytelepét, ahol az állattartás körülményeit és gépesítését javítják - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára kedden Keszthelyen.

 • Tej, vaj, sajt és egyéb tejtermékek

  2013. október 22., kedd 14:14 Terménypiacok

  A nyerstej országos termelői átlagára Magyarországon 98,92 forint/kg volt 2013 szeptemberében, az előző havihoz képest 5 százalékkal emelkedett. A nyerstej kiviteli ára 125,16 forint/kg volt szeptemberben, 4 százalékkal nőtt egy hónap alatt, és 26,5 százalékkal haladta meg a belpiaci árat.

 • Bioenergia Világ - kiállítás 2014 márciusában

  2013. október 22., kedd 13:58 Szántóföld

  2014. március 12-13-án immár 8. alkalommal rendezi meg a bioenergia szakma legkompetensebb rendezvényét, a RENEXPO Central Europe, amely egyedülálló módon kiemelten magas nemzetközi és szakmai támogatottságot élvez évről évre. Ennek részeként szervezik a Bioenergia Világ kiállítást.

 • Figyelem! Újabb határidő a biztosítási díjtámogatást igénylők és közreműködők részére!

  2013. október 22., kedd 11:44 Támogatások - pályázatok

  A mezőgazdasági biztosítási díjtámogatás igénybevételi feltételeiről szóló rendelet szerint az augusztus 31-ig megküldött mezőgazdasági biztosítási szerződések után támogatás csak abban az esetben vehető igénybe, amennyiben a szerződő fél a biztosítási díjat teljes körűen megfizeti a biztosító részére. A díjfizetés igazolás kiállítására...

 • Megjelent a Monsanto 2014-es DEKALB kukorica vetőmag katalógusa

  2013. október 22., kedd 11:03 Szántóföld

  Megjelent a Monsanto 2014-es DEKALB kukorica vetőmag katalógusa, mely négy vadonatúj kukorica vetőmag hibridet tartalmaz.

 • Csalódottak az érdekképviseletek a húsáfa csökkentésének elmaradása miatt

  2013. október 22., kedd 10:33 Állattenyésztés

  Csalódottak az ágazati érdekképviseletek, miután a kormány által jóváhagyott adótörvény-tervezetből kimaradt az élelmiszeripari áfacsökkentés, de bíznak abban, hogy a törvény tárgyalása során még bekerülhet a javaslat a végleges verzióba. Az ágazati szereplők szerint értelmezhetetlen a hatósági ár a hústermékeknél - írta a Napi Gazdaság.

 • Gépesítik a szüretet a soproni borvidéken

  2013. október 22., kedd 10:24 Kertészet és szőlészet

  Mindinkább gépesítik a betakarítást a soproni borvidéken, ez a munka mellett a szüret hangulatát is megváltoztatja - mondta a hegyközség elnöke az MTI-nek.

 • Hattonnás a kukorica eddigi termésátlaga Tolnában

  2013. október 21., hétfő 19:12 Szántóföld

  Tolna megyében a vetésterület több mint felén elvégzett betakarítás után 6-6,2 tonna a kukorica termésátlaga - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

 • Környezet és költségkímélő takarmányozási rendszer a Bábolna TETRA Kft-nél

  2013. október 21., hétfő 18:28 Gazdaság

  Környezetbarát tojóhibrid takarmányozási technológiát fejlesztett ki a Bábolna Tetra Kft. - tájékoztatta a kft. igazgatója és projektmenedzsere hétfőn az MTI-t.

 • Paprikát, lencsét, tarkababot, árpát és aszalt gyümölcsöket is csomagoltak az illegális üzemben

  2013. október 21., hétfő 14:39 Gazdaság

  Összesen 130 tonna, nem nyomonkövethető élelmiszert talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy budapesti, nyilvántartásba nem vett raktár ellenőrzésénél, amelyre egy iparterületen, belső adatgyűjtés során bukkantak - tájékoztatott a hivatal hétfőn.

 • Fazekas: a hungarikumtörvény garantálja a magyarság értékeinek védelmét (+Video és fotótár)

  2013. október 20., 14:42 Szántóföld

  Az Országgyűlés által több mint egy éve ellenszavazat nélkül elfogadott hungarikumtörvény olyan egyedülálló jogszabály, amely garantálja a magyarság csúcsteljesítményeinek, értékeinek védelmét - hangoztatta a vidékfejlesztési miniszter szombaton Csepelen.

 • Nemzetközi olaszrízling-versenyt is szeretnének a szövetkező balatoni borászok

  2013. október 19., szombat 17:34 Kertészet és szőlészet

  Balatoni Kör néven alakítanak a Balaton menti borvidékeket összefogó szervezetet a régió vezető pincészetei.

 • Káposztafélék termelői évértékelése - Syngenta szakmai nap (+Videó)

  2013. október 19., szombat 13:45 Kertészet és szőlészet

  Új fajták, színvonalas előadások, meghívott külföldi szakemberek és káposztafélék kísérleti parcellái fogadták a gazdákat a Syngenta hagyományos rendezvényén, Ócsán. Videó-összeállításunkból az is kiderül, hogy milyen jó hírre készülhetnek a káposztatermelők a közeljövőben.

 • Borászati géptámogatás november 5-től

  2013. október 19., szombat 09:35 Kertészet és szőlészet

  Újra igényelhető támogatás a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására, amelyek javítják a vállalkozás összteljesítményét.

 • Kevés tojást eszik a magyar

  2013. október 18., péntek 17:31 Állattenyésztés

  Legalább 20 százalékkal növelni kellene a magyarországi tojásfogyasztást a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) szerint, visszaállítva a fogyasztást a korábbi időszakban jellemző: évente és fejenkénti 260 darabra - mondta Végh László, a Tojásszövetség elnöke Budapesten, egy szakmai háttérbeszélgetésen.

 • Nagyobb védelmet nyújtana a kormány a vetőmagtermesztőknek

  2013. október 18., péntek 17:19 Szántóföld

  A jelenleginél nagyobb védelmet nyújtana a vetőmagtermesztőknek a kormány a növényfajták állami elismeréséről, valamint a szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló törvény módosításával, a javaslatot a kabinet elfogadta, az hamarosan a parlament elé kerülhet.

 • Agrárgazdasági kamara: nehezíti a kukorica betakarítását a csapadék

  2013. október 18., péntek 16:24 Szántóföld

  A kukorica betakarítását egyes területeken a csapadékos időjárás nehezíti, így nem zárható ki, hogy még a prognosztizált 6,7 millió tonnát sem éri majd el az idei termés az országban - hívta fel a figyelmet Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos növénytermesztési osztályának vezetője.

 • A korán jött őszi fagy súlyos károkat okozott a mezőgazdaságban

  2013. október 18., péntek 16:04 Időjárás

  Az őszi hideg miatt több száz hektáron szenvedtek fagykárt mintegy 500-700 millió forint értékben, főként az öntözött kultúrák, a zöldségek, a másodvetésű csemegekukorica, a fűszer- és a pritaminpaprika, valamint a paradicsom. Mivel az őszi fagyok után kárenyhítő juttatás nem jár, az érdekképviseleti szövetség a tárca segítségét kéri a...

 • A Rába az egyik legkiválóbb hazai márka

  2013. október 18., péntek 11:24 Gépészet

  Az idén negyedik alkalommal díjazták MagyarBrands elismeréssel a legjobb magyar vonatkozású márkákat: az üzleti ágazatban a mezőgazdasági munkagépeket, traktorokat is gyártó Rába, a fogyasztói szektorban a Pick volt az idén a legkiválóbb hazai márka - közölte a MagyarBrands az MTI-vel.

 • 250 ezer hektár föld a fiatal gazdáknak

  2013. október 18., péntek 09:45 Szántóföld

  A fiatal gazdáknak év végéig 250 ezer hektár állami földet adnak bérbe; a teljes területet 2017-ig, a jelenlegi bérleti szerződések lejártáig vehetik birtokba - közölte Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium állami földprogramért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, sajtótájékoztatón.

 • Szőlőültetvény szerkezetátalakítási támogatás

  2013. október 17., csütörtök 21:24 Kertészet és szőlészet

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és -átállításához a 2012/2013 borpiaci évtől igényelhető támogatás feltételeiről szóló 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet alapján 2013. november 2-a és 2013. november 30-a között ismét lehetőség nyílik a...

 • Növekszik a cukorrépa termelők nemzeti kiegészítő támogatása

  2013. október 17., csütörtök 21:16 Támogatások - pályázatok

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) október 15-ig kellett benyújtani a támogatási kérelmeket cukor nemzeti kiegészítő támogatásra, még 10 napig benyújtható a kérelem, azonban naponta 10% csökken a támogatási összeg késedelem esetén.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

[bezárás x]