Péntekre virradó éjjel délkelet felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, reggelre csak körülbelül a Zalaegerszeg-Vác-Miskolc vonaltól északra lehetnek kevésbé felhős területek. Hajnalban, kora reggel a déli határvidéken hószállingózás, gyenge havazás esetleg előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között valószínű, de az éjszaka első felében a vastagabb hóval borított, még kevésbé felhős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében -10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet.

időjárás

A hőmérséklet még mindig nem túl tavaszias, de legalább csapadék nem lesz – fotó: Shutterstock

Pénteken napközben az ország nagyobb részén felhős vagy erősen felhős lesz az ég, de a főváros környékén és az Északi-középhegység területén kevesebb lesz a felhő, és ezeken a tájakon akár több órára is kisüthet a nap. Délkeleten hószállingózás, gyenge havazás, esetleg gyenge havas eső is lehet, másutt nem várható csapadék. Az északi szél napközben a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között valószínű, de az éjszaka első felében a vastagabb hóval borított, még kevésbé felhős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében -10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, de 5 fok alatti értékek csak délkeleten lehetnek.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.