Keddre virradó éjszaka kezdetben mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten - elsősorban a Tiszántúlon - többfelé havazás is várható, másutt hószállingózás fordulhat elő helyenként. Az éjszaka második felében a Dunántúl északi felén többfelé elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és ezzel együtt arrafelé az északnyugatira forduló szél helyenként már meg is erősödhet, és néhol kisebb hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között várható.

időjárás

Főleg keleten várható havazás – fotó: Shutterstock

Napközben délen és keleten erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, másutt vékonyabb, szakadozott felhőzet várható. A Tiszántúlon és Borsod térségében hószállingózás, havazás is valószínű, egyre kisebb területen. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, a Dunántúl északi felén és a főváros környékén erős lökések kísérik. Néhol hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.