Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Az esti, éjszakai órákban többnyire gyengén felhős lesz az ég, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati felén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésből helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Vasárnap a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, főként a Dunántúlon fordulhat elő néhol záporeső. A szél fokozatosan északnyugatira fordul, vasárnap napközben többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon olykor viharossá fokozódik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében pár fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között valószínű, Sopron környékén lehet ennél hűvösebb.

Aratás előtt gyorsan egy kis bálahordást is be kell szorítani az időbe... – fotó: Veres Attila

Időjárási helyzet Európában:

Anticiklon nyúlik be a kontinens nyugati partvidéke fölé, és magasnyomás alakítja Délkelet-Európa időjárását is, ennek hatására az említett területeken kevés a felhő, sokat süt a nap. A legmelegebb a Balkán-félszigeten van, Görögországban helyenként 40-43 fok is előfordul.

Markáns ciklon örvénylik középpontjával a Balti-tenger fölött. Hosszan elnyúló frontrendszere mentén Franciaországtól, valamint a Földközi-tenger nyugati medencéjétől egészen Oroszországig változékony, többfelé szeles az idő, helyenként jelentős mennyiségű csapadék alakul ki, hűvös levegő árasztja el a térséget.

A Kárpát-medence fölött átvonult hidegfront mögött szárazabb levegő érkezik, átmenetileg több fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.