Ma a délután második felében északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Eső, zápor több helyen várható, havas eső, hózápor elsősorban a hegyekben valószínű. A délnyugati országrész kivételével többfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A ködfoltok délelőtt délnyugaton is feloszlanak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. Késő estére általában -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap estétől hétfő reggelig változóan felhős idő várható, helyenként – nagyobb eséllyel északon – zápor, hózápor kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A késő esti -1, +4 fokról hajnalra általában +1 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, a hegyekben hózápor is lehet. A nyugati, északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, napközben többnyire erősen felhős lesz az ég. Felszakadozások főként a Dunántúlon lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, az ország északkeleti harmadán eleinte havas eső, havazás lesz, majd délután már ott is eső valószínű. A délnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten 5 fok alatt valószínű.

szél

Többször is megerősödik a szél a jövő héten – fotó: Shutterstock

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd nyugat, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de északkeleten 6 fok alatt valószínű.

Csütörtökön északkeleten többnyire erősen felhős, párás, többfelé ködös idő lesz, másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Északkeleten néhol szitálás előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Északkeleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten a ködös helyeken 8 fok alatt valószínű.

Pénteken általában változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű, de északkeleten, keleten többfelé tartósabban megmarad az éjszaka képződő köd, ott szitálás előfordulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de északkeleten a ködös tájakon 7 fok alatt valószínű.

Szombaton az ország északkeleti harmadán többnyire erősen felhős, párás, ködös, másutt változóan felhős idő lesz. Északkeleten néhol szitálás lehet. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de északkeleten a ködös tájakon 7 fok alatt valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.