Az Agroinform.hu fejlesztőjét a pénzügyileg legstabilabb cégek között ismerték el
Bisnode tanúsítványt kapott az Agroinform.hu mezőgazdasági portál fejlesztője, az Agroinform Média Kft. A Bisnode mint nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján.

A jó repcehibrid a szélsőséges időjárási körülmények között is megállja a helyét
Az utóbbi évek szélsőséges időjárása megköveteli, hogy a repcehibridek a magas terméspotenciálon túl nagyfokú termésstabilitással és betegség-ellenállósággal is rendelkezzenek.

A termelők sokkal könnyebben megtalálhatják vásárlóikat egy új fejlesztéssel!
Magyarországon nagyszerű helyi piacokat találhatunk, de csupán néhány vásárló van, akik rendszeresen látogatják őket, hiszen nem mindig egyszerűen fellelhetők, nem tudni pontosan, mikor vannak nyitva, valamint a vásárló nem lehet mindig teljesen biztos abban, hogy az ott vásárolt termék honnan származik, és hogy 100%-ban organikus-e. Ez azonban hamarosan változni fog.

piac

Minden információ megtalálható a platformon, ami segít a vásárlónak kiválasztani a terméket – fotó: Shutterstock

Itt vannak a legfrissebb termésbecslések és árak!
Átlagos termés várható a vetésterület legnagyobb részét képező őszi vetésű kultúrák tekintetében Jász-Nagykun-Szolnok megyében – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke.

Ne hagyja veszni a profitot! Akár 400 kg termést is megmenthet hektáronként!
A Reglone Air állományszárító, deszikkáló készítmény, mely neve szinte már fogalommá vált a magyar növénytermesztők számára. Használata akár 400 kg hektáronkénti termés megmentését is jelentheti.

Itt megnézheted, hogyan kell öntözési engedélyt kérned!
A Kamara frissítette az öntözési eljárásokat összefoglaló útmutatóját. Átláthatóbbá vált, hogy a különböző esetekben milyen lépésekre van szükség az öntözési engedélyhez.

öntözés

Az útmutató bemutatja, milyen esetben melyik hivatalos szervhez kell fordulni – fotó: Shutterstock

Búzahibridek 8-12 tonna/hektáros terméseredményei
A Magyar Kukorica Klub 2014 és 2018 júliusában öt-öt, 2015 és 2016 júliusában hat-hat, 2017 júliusában pedig hét helyszínen végzett terméstanúsítást a SAATEN-UNION Hungária Kft. megbízásából.

Tudtad? Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termesztője
Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője és legjelentősebb exportőre. Tavaly közel 300 ezer tonna készterméket szállítottunk a világ minden részére. A hazai termelésben elterjedtek a szuperédes fajták, 7 százalékban azt vetnek; a magyar csemegekukorica-termékek 95 százalékát külföldön értékesítik. Az idei betakarítás a jövő héten kezdődik.

Megkésett vetés, szárazság, kemény tél – ez a repce mindig jól teljesít
A SHREK már messziről felismerhető, akár az őszi időszakban, akár a becőrengeteget kémlelve, egyedülálló biomasszája és hatalmas, már-már borsóhüvelyszerű becőmérete alapján. Kimagasló őszi fejlődési erélyének és erős gyökérrendszerének köszönhetően kései vetésre is alkalmas. Télállósága kiváló, tavaszi regenerálódása erős.

kép

Mostohább körülmények között is képes stabil, magas termést adni – fotó: RAPOOL Hungária Kft.

Növényvédelmi előrejelzés: Talán most sikerül a kezelésekkel behozni az elmaradásokat
Egy kis könnyítés a nyár közepén: ez a megállapítás igaz az időjárásunkra is, hiszen az előrejelzés átmenetileg hűvösebb napokat ígér, amire már sokan vártunk. Más oldalról egy kis könnyítés ez a növényvédelemben is, mert van teendő bőven, s talán most sikerül a kezelésekkel behozni az elmaradásokat. Az Agroinform.hu 2019. évi 27. heti növényvédelmi előrejelzése.

Új államilag elismert őszikáposztarepce-fajták a piacon
Az őszi káposztarepce betakarításra váró területe 287 613 ha, a tavaszi állapotfelmérés alapján a terület 34%-a jó, 36%-a közepes és 30%-a gyenge állapotú. A Nemzeti Fajtajegyzéken jelenleg 188 őszikáposztarepce-fajta szerepel. A középérésű hibridek csoportja további 12 hibriddel bővült, 2 imazamox-rezisztens (CL) az állami elismerésben részesült új hibridek közül.

Nehéz helyzetbe került a magyar sertéságazat a sertéspestis kínai terjedése miatt
Az afrikai sertéspestis távol-keleti elterjedése miatt jelentősen átrendeződött a világ sertéspiaca. Az elmúlt hónapokban az élősertés-árak jelentős mértékben emelkedtek az irányadó külföldi piacokon és így Magyarországon is; ugyanakkor a húsipari termékek árai nem követték az alapanyag önköltségének növekedését. Mindez sok hazai vágóhidat és húskészítményüzemet hoz nehéz helyzetbe.

sertés

Magyarországon az élő sertés árának növekedését nem követte a hús felvásárlási ára – fotó: Shutterstock

Nem mindig kell költséges, intenzív technológia a magas repcehozamhoz
A DYNAMIC repcehibrid jól tűri a szárazságot, kiemelkedő vitalitása és kipergés-ellenállósága lehetővé teszi kései betakarítását, és több repcebetegségnek is ellenáll.

Alig vállalkoztak a magyar gazdák a zöldszüretre
A szőlőterület kevesebb mint 8 százalékára, mintegy 5200 hektárra nyújtottak be a szőlő és borfelesleg piaci zavarainak megelőzésére szolgáló, zöldszüreti támogatási kérelmet a termelők június 11-ig a Magyar Államkincstárhoz – közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Heti gépészeti híreinket megtalálja a gépészeti összefoglalónkban.