A Pápai Hús Kft. tavalyi évben megkezdett fejlesztése a következő év tavaszán készül el, melynek köszönhetően átlagosan mintegy 25 százalékkal nő a termelés. Szappanos Péter, a cég ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy 55 új gépet és berendezést vásároltak, ezzel automatizálva és gyorsítva a csomagolást, a termékek töltését, a hőkezelést, a szeletelést és a pépesítést.

A beruházás eredményeként idén sonkából és füstölt árukból 30 százalékkal, szalonnából 20 százalékkal nő a termelés, 2021-ben és 2022-ben pedig további évi 10 százalékkal termelnek majd többet. A fejlesztésre fordított kétmilliárd forintból 750 millió vissza nem térítendő állami támogatást kapott a cég.

Korszerűsítik a húsfeldolgozást és a csomagolást – fotó: Pixabay

A fő profilja a társaságnak a sertésvágás és darabolás, az előhűtött és fagyasztott hús előállítása, füstölt és hőkezelt húskészítmények, sonka és szalonna gyártása. 700 foglalkoztatott, beszállító partner révén pedig közvetve további mintegy 1800-2000 környékbeli lakosnak biztosít munkát.

Legfontosabb partnerei a hazai élelmiszerláncok, a nemzetközi hiper- és szupermarketek, diszkontok. Legfontosabb exportpiacai az Amerikai Egyesült Államok, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Kanadába és a Dél-afrikai Köztársaság. A cég 2018-as árbevétele 15,112 milliárd forint volt.